Sezatoarea canadiana (86)
Raspunsuri - Pagina 6
Ica 1975 spune:
Diana, nu stiu daca in orasul socrilor tai este DHL, in Galati da, si mama cand a venit a fost la ei, a completat un formular, a trimis actele prin ei +pasaportul si a primit viza in 2 sapt. Mama are 50 de ani si nu este pensionata. Eu stiu cazuri cand parintii s-au dus la ambasada cu dosarul si tot tacamul si n-au primit viza, si cazuri cand au apelat la DHL si au primit viza. Eu asa i-as sfatui sa incerce, in cazul in care nu iau viza acum, sper totusi primeasca viza si sa nu fie nevoie decat data viitoare. Succes !
Noi
Ce faci te si face.
columbiana spune:
Khristin, m-as intoarce acasa din cauza starii de sanatate a mamei; inca n-am gasit nici o solutie, in Romania lumea nu vrea nici bani, c-a cautat sora-mea disperata un ajutor platit pentru ei, si inca n-a gasit nimic.
Try, da-mi voie sa ma indoiesc de contabilul priceput ce scoate bani din piatra seaca la impozite; cind le faci pe un logiciel computerul iti cam da mura-n gura, unde se poate deduce se poate, si unde nu-nu, eu nu vad loc de artificii prea mari in afara fraudelor....vorbesc de taxe pentru oameni obisnuiti ca noi- salariati.
Maru, pacat ca nu esti mai aproape, eu le fac de vreo trei ani pe Impôt-Expert, in primul an m-au verificat cei de la Revenu Qc si au fost ok, am facut si pentru prieteni (nu iau bani );
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
oanagabriela spune:
Simonna, mQQm, am primit pozele, dar eu tot nu stiu cine este cine (cu mici exceptii)...Poate se indura cineva si pune si nick-urile sub fiecare poza...
Eu am ramas datoare cu pozele de la Montreal, dar cum va spuneam trebuie sa reparam intrarea in PC pentru memory stick. Dar de uitat nu am uitat...Deci vor veni, chiar daca putin mai tirziu. Sorry...
Cricor spune:
Maru, nu-i greu sa-ti faci singura taxele...pana si eu le fac ..si-s inginer. Zau ca nu-i complicat, asta in cazul ca aveti T4 nu firme si alte minunatii.
Khristin...tot seara cu greturile?
Ange,bine ai revenit.
Simona, maine incepi serviciul cel nou? Mult succes colegi de treaba, putin de munca da' stimulant la creier, pauze lungi sa ai timp sa scrii p'acilea...incerc sa te sunez ca team lead-ul e plecat la Florida si nu-mi mai numara secundele cand am privrea in alta parte decat in monitoare.
Diana nu-ti mai face atatea griji...mai nou au pasiunea de a trimite romanii batrani prin cabinete medicale. O sa-i dea viza, da' intai omul trebuie sa simta c-a muncit pentru viza aia pe care o platim de fapt.
Apropos de vizitele astea medicale, eu nu pot pricepe defel de ce mama mea (ca exemplu) a trebuit sa-si faca vizita medica in Romania, cand tot eu trebuie sa platesc in cazul ca se imbolnaveste cat timp e in vizita la mine. Ma enerveaza chestia asta de nu pot sa va spun.
Ma duc sa ma linistesc uitandu-ma la American Idol...voi ati vazut ce dinti au copii aia americani?
Corina
Ica 1975 spune:
Oana, ai pus tu un link cu camp de jour pe care eu nu l-am salvat, il mai pui odata te rog?
Noi
Ce faci te si face.
Podeanu spune:
quote:
Originally posted by Ica 1975
Maru, asa ete cum zic fetele, orice poate face taxe, imp este sa se priceapa.
Dana, in casuta J am deja trecuta ass prive, dar in mijlocul foii pe RLV1 am mesajul cu partea de ass prive platita de angajat. Dar m-am prins, mi-au scris mesajul acolo doar ca sa ma incurce
Ange, ma bucur ca n-ai dezertat
Noi
Ce faci te si face.
Stai ca de abia acum m-am prins si ei despre ce e vorba. In casuta J ai partea de asigurare platita de angajator in numele tau, suma care ti-a fost impozitata pe Quebec. (daca vrei sa verifici vezi diferenta de total employment income intre T4 si rLV 1). Deci pe Qc ti s-a retinut impozit ptr oartea platita de angajator, dar ptr ceea ce ai platit tu (ce ti s-a retinut din salariul net) ai dreptul sa le claim ca cheltuieli medicale. Sper ca ai inteles.
Maru, un CMA, CA iti va lua mult , dar precum te-au sfatuit si fetele, daca nu ai mare lucru (doar T4, ceva ch medicale, slipuri de gradinita, chirie)iti poti face si tu singura declaratia. La Future Shop gasesti Ufile , 19.99 (face cred, 6 declaratii) si totul e bazat pe intrebari. Mi se pare f usor ptr un necontabil si greu de gresit.
Succes
Simonna si nelia, trimis.
Oanagabriela, si eu am cerut acelasi lucru de la fetele din Toronto, ca nu stim cine e pe acolo. dar nu m-a lamurit nimeni, asa ca ramin cu cine stiu.
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...