Sezatoarea canadiana (86)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Denisa ce mai fac puiutii? Cum se mai simte Ema la gradinita? Dar juniorul, cat are? Pacat ca nu suntem mai aproape sa ne vedem si sa aive si Dennis cu cine sa se joace, ca in grupul nostru de prieteni numai fetite sunt. Mai ramane sa vedem daca presimtirile lui Yasmine se adeveresc.
Alex are 8 luni si..Emma e ok si mereu invata cate ceva,ii merge gura si treb tinuta ocupata maimereu-si mie imi pare rau ca e d-ta mare intre noi si as vrea si eu ca Yasmi sa prezica ca mine un baby boyIsa ceface, dar cel mic,tu?Pupici!

[/quote]
Simonna, spor,adaptare si cit mai putin stres si munca la job, iti doresc !!!

Ange felicitari!!! chiar asa se da permis pentru o singura educatoare la 6 copii plus ai tai,aici limita e 1pers la 5kids,apoi sare la 10 maxim si 2 kids, totzi mai mari de 2 ani.

Khristin-subscriu la cele spuse de Try referitor la laminat,mocheta si hardwood.

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Ange, la tine poate o fi fost usor ca ai plecat din domeniu de educatoare la un daycare si ti-ai deschis tu unul personal acasa. Eu lucrez in cu totul altceva si ma confrunt cu o vesnica nemultumire de sine pe treaba asta. N-am ajuns inca la firma care sa-mi dea satisfactie personala (nu ca am facut ceva eforturi sa ajung aoclo – asta a propos de idei care raman la stadiul de idei) si de cand am copiii m-am tot gandit ce-as vrea sa fac, ce ma vad facand etc. Nu ma refeream la certif. De prim ajutor. E vorba de un certificat de educatie special, Early Childhood Education se numeste si care cuprinde varste de la pre-kindergarten pana la grade 3.
Mi-e frica sa-mi las aserviciul si sa ma apuc de gradinarit si sa risc ca-n 6 luni ori sa constat ca nu e ce-am gandit initial. Tu ai avut contact direct cu meseria, stii la ce sa te astepti din toate punctele de vedere, eu sunt doar o simpla mama careia i se pare interesant sa faca din crescut copii o meserie. Si atat ! Mai multe n-am.

Legat de cadou: se trimit flori mey la spital, cum sa nu, eu la ambii copii am primit din partea firmei cate un aranjament floral super. Sau o simpla punguta de cadou cu ceva pt bebe (2 body-uri, sau alte accesorii ce are nevoie o proaspata mamica) sunt bine-venite oricand. Eu am primit de la educatoarea lui alex (ca pe atunci l-am dus temporar la un home day care cand am nascut pe adrian) care marturisesc ca mi-e si prietena un rucsacel de nou-nascut, adica un rucsac in care porti toate cele necesare lui bebe cand pleci afara din casa cu el. Si tare bine mi-a prins si-acum dupa 1.5 ani il mai port desi s-a uzat destul. Mai aveam o geanta de-asta speciala de cand l-am nascut pe alex, dar tot mi-a trebuit pt ca si pt alex imi trebuiau diverse. Era inca mic pe-atunci (nici doi ani n-avea cand s-a nascut frate-su).

Daca vrei sa-i dai ceva mai simbolic si mai ieftin: CD-uri cu cantecele romanesti (daca ai in calculator cutiutele muzicale). Le faci coperti trase la imprimanta ca sa arate cat de cat. Pt mine aceste cutiute muzicale au fost o mana cereasca. Ascultam de cand eram gravida cu alex, apoi i le puneam in fiecare zi si le invatatem de i le cantam oriunde. Mi-au prins extrem de bine la drumurile mai lungi de 30 de mintue cand incepeau sa se plictiseasca piticuti isi plangeau. Alex acu me mare si sta cuminte in masina, dar adrian isi pierde f usor rabdarea. Dar daca-i pun cantecele imediat se calmeaza. Daca ii pun muzica de la radio, nu-l intereseaza nici cat negrul sub unghie. Eu le-am dat la toate prietenele care au copii (chiar si din cei mai mari) si toate s-au bucurat.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Inspiratie la vremea de afara:

Afara ninge ne-ncetat
Iar fulgii-n geam imi bat,

Privirea-mi fuge in neant
De-atata alb nemarginit,

Dar sufletul inca-mi tresare
Chiar si la cel mai mic colt... de soare.

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

[quote]Originally posted by pitilache

Inspiratie la vremea de afara:

Afara ninge ne-ncetat
Iar fulgii-n geam imi bat,

Privirea-mi fuge in neant
De-atata alb nemarginit,

Dar sufletul inca-mi tresare
Chiar si la cel mai mic colt... de soare.

"Less is more" - Mies van der Rohe

[/quote

ca bine le zici .vine,vine primavara oare vreodata anul asta?

selena,faina ideea ta cu rama foto.merci

try,nu e romanca.era simplu de tot sa fi fost asa.si la mine in masina tot "cutiuta muzicala" canta.o stiu din scoarta-n scoartza.

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Try, merci de idei ....o sa ne hotaram in curand in ce directie apucam fie cu mocheta sau parchet....cat despre basementul nostru e destinat in totalitate locului de joaca, de asta ma gandeam ca oricum fiind mai rece in permanenta as fi inclinat pt. mocheta pt. baby, plus ca momentan nu sint in moodul necesar de mari schimbari ....si apoi nu vom sta vesnic in casa asta, am investit destul in ea pana acum, peste cativa ani poate ne mutam.....A propos de ECE, sa stii ca nu e greu de obtinut pana la urma, important e sa vrei sa faci asta, caci lucrul cu fiinta umana nu e intotdeauna usor.

Denisa, tu in basement ce ti-ai pus? Yasmine zice ca tine , noroc ca eu sint mai relaxata in privinta asta...., ceva pariuri???

Cristina

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

quote:
Originally posted by khristin

Try, merci de idei ....o sa ne hotaram in curand in ce directie apucam fie cu mocheta sau parchet....cat despre basementul nostru e destinat in totalitate locului de joaca, de asta ma gandeam ca oricum fiind mai rece in permanenta as fi inclinat pt. mocheta pt. baby, plus ca momentan nu sint in moodul necesar de mari schimbari ....si apoi nu vom sta vesnic in casa asta, am investit destul in ea pana acum, peste cativa ani poate ne mutam.....A propos de ECE, sa stii ca nu e greu de obtinut pana la urma, important e sa vrei sa faci asta, caci lucrul cu fiinta umana nu e intotdeauna usor.
F.Adevarat asta cu "fiintza umana"-ca potzi dasi peste mari "ciudatzi".
Denisa, tu in basement ce ti-ai pus? Am mocheta cu pad dedeubt si e ok,nu tine rece.
Yasmine zice ca tine , noroc ca eu sint mai relaxata in privinta asta...., ceva pariuri???

Cristina

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Fetili, se vede ca eu scriu asa printre picaturi ca tare's operativa, vin eu cu periatul un pic mai tarziu.

khristin, pe Kennedy sunt intr-adevar vreo 2 magazine, dar au mocheta la toate magazinele care vand si hardwood. Acelasi lucru care il au la home depot la 4.50 + instalarea eu l-am luat cu 3.80 (cu instalat si buretele de sub ea incluse) de la "paduchi". Astia au installat ei, de la magazin. Dar am shopped around ceva nu la pret atat de mult, cat pt ca nu au vrut sa-mi croiasca mocheta cum am vrut eu si era o diferenta de 100 sqf in plus pe modelul lor de croit. Pana la urma am gasit locul potrivit. Eu am luat ceva destul de "shaggy" (de la Shaw) ca pana se umple de mizerie si scame intre floacele lungi si trebuie curatata, am timp de lenevit . Am ordonat sambata si au instalat-o martea viitoare. Asta e camera deasupra garajului si am pus "captusala" serioasa sub mocheta. In basement am laminat gros, dar mi-e frig la picioare, nu imi place sa stau pe-acolo deloc, bine, eu sunt tare rea de frig. Ma chiar gandesc sa acopar laminatul cu carpet. Hardwood nu se pune in basement decat din ala engineered, e regula. Gagici laminate, ma iertati ca's opinionata dar eu am asa un of cu laminatul mai nou, nu de alta dar abia am aruncat afara tot parterul, deci sunt cu capsa pusa si partinitoare rau. In final e chestie de preferinta personala. Ah si daca te decizi pt mocheta si vrei mai de calitate, cauta sa fie nylon, e mai scump, nu polyester ca e mai rezistenta. Eu am luat polyester ca n-am de gand sa fac multi pureci in casa asta, max 6 ani, asa ca ma tine atat. Noh, cred ca te-am informat mai mult decat ai cerut...

ange, mare noroc cu oameni ca tine... 6 copii si singura le faci fatza?? Eu mi-as lua campii, clar...

Eu sunt in lupte serioase cu aia de mi-au adus mobila vineri... una e "brown" si una e "cherry", greu la deal cu pretentii. Tot mai des incep sa ma simt ca-n "alte" tari de unde credeam c-am scapat odata demult. De cand m-am mutat, numai batai de cap am cu orice. C-am avut de-a face cu Sears, Leons sau "paduchele", acceasi chestie, aproape e ca un job fulltime. Apropos, telefonu' iar nu-mi mere, sun si cer numele aluia, care mi-l spell, iar cand "J" from Justin, "A" from Apple, "I" from INDIA , ce sa mai astepti... Ma gandesc sa-mi fac un blog sa ma refulez si io pe undeva...

Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

Buna, mamicute de peste ocean (si nu numai)!
As vrea sa apelez si eu cu o problema la voi, prietene virtuale !
Sunt o fericita mamica de gemenute de un anisor si 8 luni si de curand am hotarat sa achizitionam un carucior tandem pentru ca cel alaturat nu face fata intrarilor inguste si nu pot sa le dau jos si sa strang caruciorul oridecateori vrem sa incapem pe o usa mai ingusta...
Ideea e ca la noi sunt foarte scumpe (aprox 400$ unul cat de cat de calitate). Am o prietena foarte buna in Canada care s-a oferit sa ne cumpere ea unul de-acolo, dar nu stie cum sa faca sa ni-l trimita... a spus ca plateste ea toate taxele suplimentare de transport cu avionul pana la Bucuresti, unde ar astepta o ruda de-a mea, la aeroport, la sosire... doar daca s-ar gasi cineva care sa vina...
Nu stiti pe nimeni care vine in Romania de Sarbatorile de Paste (sau poate mai curand?) si care ar putea face un "gest de binefacere"? (prietena mea locuieste in Ottawa, dar cred ca l-ar putea trimite si in alt oras, daca ar vrea cineva sa ne ajute...)
Sunt atat de frustrata!... La noi, in Romania, am un salariu de 350$ iar un carucior mai bunicel de gemenuti ajunge si la 400$-500$... iar in Canada, unde salariile sunt cu mult mai mari, gasesti carucioare muuuult mai ieftine !!!!
Va rog mult, mamici romance-canadiene, ati putea sa-mi spuneti daca se poate face ceva?
Va multumesc din suflet!
dalina, mami de gemenute Anita si Miriam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

mai la voi este o moda cu mocheta sau asa sunt casele pe acolo?
aici dai cu parul,vorba vine,sa gasesti o casa mochetata.
eu pe cine am auzit si la cine am vazut mocheta in subsol spun ca vor sa scape de ea.E real ca parchetul sau laminatul tine rece dar cu o pereche de papuci se rezolva se pune si foarte usor si nu costa nici o avere.Noi(eu cu colegul) am pus planseul in 2 zile in subsol si acum sunt tare fericita cand se scapa pe jos un castron de spaghete sau un pahar cu lapte bag mop-ul,pun hertel si bag frecat.ce mocheta?! aia la case boieresti zau asa

mqqm,

simona,cum fuse la job?

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Mqqm, ce mi-ai facut....ma simt cu cas la gura , daca mi-am luat casa ready to move in, se vede ca nu stiu limbajul de specialitate si tre sa mi-l insusesc cat mai rapid....eeeh, tocmai de asta n-aveam eu chef acum , mai da un Kennedy prin Mississauga nu stiti?

Ange, pai casa mea e mochetata in dormitoare si parchetata cu bambus in living....si e mult mai comod intr-adevar dpdv al curateniei cu parchet, da' in special in dormitoare as opta pt. mocheta din punctul de vedere al confortului, acu' sa ma vad ce-oi alege

Cristina

Mergi la inceput