Cum se poate schimba preotul?

Cum se poate schimba preotul? | Autor: mess0804

Link direct la acest mesaj

Va rog sa raspunda doar cine poate sa imi dea o informatie, fara sa ma judece cineva.

Am o durere crunta in suflet, tatal meu a parasit aceasta lume de cateva zile, la o varsta cand mai avea atatea de facut, sa ma vada la casa mea, sa isi vada vreun nepot, etc (doar 53 de ani, o boala nemiloasa care l-a luat in cateva luni)

Preotul si-a batut joc de slujba de inmormantare, de ultimul drum al tatalui meu, razbunare cica pt niste motive puerile (a fost chemat sa il scoata din casa cand a plecat la capela, nu era in localitate si a zis sa il scoatem asa fara preot, nu am avut inima sa facem asta si am adus alt preot)

Intrebarea mea: Cum poate mama sa isi schimbe acest preot? Nu ne mai putem duce sa il vedem la slujba, sa iti fie duhovnic dupa ce bataie de joc a facut din omagiul unui OM. (Dumnezeu la vazut si poate va conta candva)
Toate cunostintele au spus ca nu se poate, ca daca esti in parorhia lui a lui esti. Ce sa facem sa vindem casa pt asta nu se poate. Stiti daca se poate face cumva sa apartii de alta parorhie, de alt preot?

Daca s-ar crea casa fericirii, cea mai mare incapere ar fi sala de asteptare.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

mess0804 Dumnezeu sa il odihneasca in pace!
Eu stiu ca nu poti sa schimbi preotul din localitatea in care locuiesti.
Cat despre preot de ce nu ii faci o reclamatie la Episcopie,cred ca asa se numestepentru comportamentul sau.Cred ca nu are nici un drept sa faca acest lucru, indiferent de problemele intre ei, deoarece voi platiti acest preot, si oricum nu poate face chiar ce vrea el.Eu cred ca o reclamatie nu ii strica.

mami si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mess0804 spune:

quote:
Originally posted by olim

mess0804 Dumnezeu sa il odihneasca in pace!
Eu stiu ca nu poti sa schimbi preotul din localitatea in care locuiesti.

Offf... asa mi-a zis si mie lumea, nu stiu, eu personal cred ca o sa-mi schimb religia. Ma fac orice numai sa mi se vorbeasca frumos.
Reclamatie nu am cum sa-i fac, el slujba a facut-o, numai ca a facut-o in bataie de joc, fara sa vb despre tatal meu, care a fost un om deosebit (si nu spun asta doar ca a fost al meu, a fost invatator, au fost zeci de oameni sa isi ia ramas bun pt ca le-a lasat o urma).
Deci el slujba a facut-o, numai ca a vorbit in dodii si a durut tare. In loc sa aline a spus prostii care au durut. Plus ca nu a petrecut 5 minute macar sa intrebe despre el, sa spuna ceva despre OMUL care a fost. Banul si l-a luat, nici o problema.

Mergi la inceput

Nu vreau reclamatie , nu vreau nimic, ce as fi vrut acum nu se mai poate ( o slujba cum merita tatal meu). Vreau doar sa nu mai apartinem de el. Sa nu il mai vad niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Scuze, eu nu ma prea pricep dar intreb si eu ca ignorantu': de ce nu poate pur si simplu sa mearga sa asiste la slujba la o alta biserica? Stiu persoane care se duc la alte biserici decat cele de cartier prntru ca acolo se simt bine, le place cum vorbeste preotul etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralnied1 spune:

Mess, condoleante si Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace pe tatal tau.

Eu una nu prea inteleg cum adica sa schimbe preotul??? Poate-s eu mai batuta in cap.
Bun, am inteles ca mama ta nu mai vrea sa mearga la slujbele oficiate de acesta. E Ok. Parerea mea e ca fiecare e liber sa se duca la ce biserica vrea la slujba, sa se spovaduiasca la preotul pe care il doreste. Doar nu a semnat pe undeva vreun contract cu actualul preot, ca sa zici ca il incalca mergand in alta biserica. Nu-i asa?
In plus, cum zicea si Olim mai sus, incercati sa depuneti si o reclamatie. Mi se pare suficient motivul ca v-a spus sa-l duceti la capela fara slujba acasa. N-am mai auzit asta pana acum.
E clar ca nu mai poti da timpul inapoi, dar ca sa va simtiti cu sufletul linistit, la 9 zile, sau la 40 de zile, sau cand faceti o pomenire, puteti aduce un alt preot si sa-l rugati sa oficieze slujba asa cum ar trebui.
Si chiar daca esti suparata acum si te inteleg, nu stiu daca neaparat schimbarea religiei este solutia. Pentru ca sunt si slujitori ai bisericii care isi fac treaba absolut cum trebuie si pun mult suflet in relatia cu enoriasii. Poate nu-s multi, ca pe vremuri, dar mai exista, totusi...

www.flickr.com/photos/24498379@N03/?saved=1" target="_blank">Poze recente
Foto Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

eu stiu ca se poate merge la alta biserica, dar in situatii de acest gen, depinzi de preotul care este numit de episcopie in zona ta.
Eu stiu ca soacra merge la o alta biserica decat unde apartine dar actele sau ce are nevoie, inclusiv cand vine popa cu crucea e cel numit in cartierul in care sta.
mess0804 si eu cred ca mama ta si tu va puteti duce la alta biserica si alt preot.
Nu te mai supara, ca sigur oamenii care l-au cunoscut au venit din inima sa isi ia ramas bun de la el, si in inimile lor va ramane acel invatator deosebit.Nu lasa ca un neprofesional ca el sa itit strice aceasta amintire, nu merita.Dumnezeu e acolo sus si vede si judeca.

mami si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

olim,

Scuze dar eu tot nu pricep. De ce sa depinzi de preot? Cand vine cu crucea nu esti obligat sa deschizi usa. Eu una nu deschid niciodata preotului din cartier cand suna la usile din bloc.
Si asa cum au adus alt preot pt slujba de acasa la inmormantare se poate aduce alt preot sa-ti sfinteasca casa.

Mergi la inceput

Offfff... ce urat.

Nu e vorba doar de mers la alta biserica. E vorba ca atunci cand o sa se intample vreodata ceva si mamei o sa-si bata joc si de ea. Imi vine sa il scuip, dar nu pot ca nu is asa.

Pt mine schimbatul religiei e solutia in cazul asta (pe mine sa ma ingroape si un budist, dar sa o faca cu bun simt), insa pt mama care merge la biserici, merge la manastiri, e cu rostul traditiei ce sa fac? offfff

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Pretul familei noastre e din cu totul alta zona decat parohia de care apartinem teoretic. (ca practic nu merg acolo decat rareori)
Botezurile, nunta, inmormantarile....le facem la alta biserica. sfestania casei de asemenea.
nu este nicio problema!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sabina

Pretul familei noastre e din cu totul alta zona decat parohia de care apartinem teoretic. (ca practic nu merg acolo decat rareori)
Botezurile, nunta, inmormantarile....le facem la alta biserica. sfestania casei de asemenea.
nu este nicio problema!

In sfarsit o raza de lumina. Si cum se face, adica sa fii cumva pe lista la ala, ca altfel cum teprimeste, am inteles ca nu se poate face inmormantare de exemplu decat de unde apartii. Cum faci sa nu mai apartii aici.

Aaa, si vroiam sa precizez ca celalalt preot care l-am adus sa il scoata din casa e de la aceeasi biserica cu cel de care vorbesc, numai ca e mai tanar, nu e el titularul pe zona noastra (e impartita parorhia bisericii pr amandoi preoti, ei slujesc amandoi in acceasi biserica. Deci noi nu ne-am dus in alta parte, dar nu am avut suflet sa il scoatem din casa ca pe un caine, fara preot cum a sugerat titularul ca dumnealui nu era in localitate)

Ma doare sufletul de mor, si asta mi-a mai rasucit cutitul in rana.

Mergi la inceput