Pulsul societatii
De aici (de pe DC) poti lua foarte usor pulsul societatii.
Fie ca e vorba de subiecte banale sau nu multe sfarsesc cu polemici mai mult sau mai putin rusinoase.
Veti spune ca este normala existenta parerilor diferite si chiar benefica.
Caci acolo unde nu este diversitate nu este nici progres.
Pana la un punct.
Poate, daca am sti fiecare unde sa ne oprim progresele ar fi mai vizibile.
Bolile societatii noastre gen agresivitate, intoleranta, chiar si rautate se fac din ce in ce mai mult simtite.
Si este pacat atunci cand niste persoane mature ajung sa abdice de la ceea ce ne face viata mai placuta: toleranta
Este pacat cand oamenii ajung sa distruga in loc sa creeze.
Fie si numai prin cuvinte.
Dar, oare daca am fi fata in fata iesiti de sub protectia anonimatului?
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Raspunsuri
b.nica spune:
Viviana,se pare ca ai luat pulsul DC in acest moment; sincera sa fiu si eu sunt mahnita si in fiecare zi imi propun sa-mi lichidez contul pt. ca observ ca discutiile aprinse dar mustind de spirit ale unor forumisti,care m-au cucerit prin umorul si inteligenta lor s-au estompat,au disparut,fiind inlocuite de intoleranta,raspunsuri rastite gen "maini insolduri si vorbe peste gard",agresivitati nejustificate, pur si simplu "pt. ca ma enerveaza postarile tale si unde le gasesc,indiferent ce spui,le taxez".
mathilda spune:
pai asta e bine. suntem in continua miscare. era mai rau daca toti ne aprobam reciproc. eu zic ca e bine.impartim idei, informatii, critici, opinii diferite, culturi diferite, stiluri de viata diferite, retete de mancare etc. e bine. nu e rau.
petra spune:
De multe ori mi se pare ca aici pe forum uneori se muta pulsul convulsiv din scena politica romaneasca cu repercusiunile in viata sociala de zi cu zi !
Am vazut cazuri cand te pun la colt si pe subiecte vesele ! Unele forumiste scriu ca nu mai pot de ras si altele intervin cu indicatii si sunt a-tot-cunoscatoare !!!!
Nu mai iau in consideratie subiectele pe teme politice, a sistemului medical, a dreptului fiecareia de a alege cum naste si tot asa !
viviana spune:
b.nica: da, am luat pulsul si sunt, si eu, uneori, mahnita.
mathilda: culturi diferite, religii diferite, stiluri de viata diferite, opinii diferite. OK. Dar nu cumva toate acestea trebuie sa aiba ceva in comun: buna-cuviinta?
Petra: da, cred ca din ce in ce mai mult au inceput sa se mute neimplinirile din viata de zi cu zi aici. Si mai cred ca atunci cand veselia si fericirea transpar din cuvintele cuiva trebuie neparat adus pe linia de plutire.
Dar, intrebarea mea era alta:
Dar, oare daca am fi fata in fata iesiti de sub protectia anonimatului?
Si am sa raspund eu: sunt optimista si cred ca daca am fi fata in fata ar interveni inhibitia si instinctul de conservare. Dar, asa la adapostul anonimatului ne dezbracam de orice bun simt ca doar nu ne vede nimeni. Ajungem ca toti aceia care arunca toate stifturile pe youtube nu din dorinta de a apara un principiu ci din dorinta de a se razbuna.
Si mai am o problema: avertismentele. Eu vad lucururile asa: Sunt in vizita la cineva. Si trebuie sa respect si gazda si invitatii gazdei in aceeasi masura. Iar daca discutia ia o intorsatura fulminanta este dreptul gazdei de a atrage atentia ca o deranjeaza si ii poate deranja si pe ceilalti invitati.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
amyarabella spune:
Viviana
Eu cred ca tocmai de aceea exista atata rautate pe forumurile romanesti,pt ca in viata de zi cu zi isi reprima adevaratele sentimente ,pt ca noi romanii am invatat de mici ca nu este bine sa spui ceea ce gandesti si de aici sa ajuns la multe complexe si inhibitii ,sunt sigura ca acei oameni care isi arata adevarata fata pe diferite forumuri in realitate par niste oameni normali ´´bine crescuti´´.
Cu siguranta fata in fata nu ar reactiona asa asta nu din bun simnt ci pt ca asa am fost invatati sa nu spunem ceea ce gandim de aceea sa inventat barfa .....
Viviana esti o dulce iar subiectu sub o alta forma am incercat si eu sa il deschid la Feminin intim ....dar fara succes !!!
http://i265.photobucket.com/albums/ii222/amyarabella/19.jpg
GAMBATE KUDASI !!!
Mami Amy & bebe Stefan(15.12.2005 ora 11:35)
sirimie spune:
Mie sincer imi lipseste o polemica la ora asta .
Cred ca e exagerat sa spui ca daca aici pe forumul asta se cearta oamenii in pareri contrare, inseamna ca sint refulari de peste zi. Pe alte forumuri citesti numai injuraturi si denigrari, de genul "nu imi place de fata ta".
In schimb sint de acord cu lipsa de toleranta.
Am si eu niste regrete despre polemici, principalul este ca multi de pe aici cred ca daca nu esti de acord cu ideile lor atunci nu esti de acord cu persoana lor, le ofensezi inteligenta. Asta da o atitudine paguboasa, pentru ca urmarea este automat o ironie/jignire etc. Imediat se baga in discutie calitatile si defectele persoanelor care sustin ideea, si nu se continua cu argumentatia ideii.
Asta tine intr-adevar de "pulsul societatii", cred, in sensul ca seamana cu devoratorii de stiri de la ora 5 si de reality shows cu scandal. Scandalul place cel mai mult...
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Luna75 spune:
subiectul si pe gustul meu mai ales ca si eu fac parte din categoria userilor care nu face valuri si desi unii ma stiu...dintotdeauna nu stiu cum arat,nu numai eu dar nici fetita mea de sotul meu nici nu mai vorbesc si desi sunt membra senior a forumului as putea spune ca nu as pierde pariul daca as lansa un concurs gen...ofer o vila in Malibu pentru userul care poate da raspunsul la urmatoarele informatii "absolut esentiale si vitale" pentru viata de altfel de forumist cifrele de pe extrasul de cont bancar ,marca masinii conduse,nr.de proprietati imobiliare si a vipurilor prietene,ocupatia ,religia,salariul primit nu numai de el personal ci si al sotului,socrilor,matusilor etc...numarul vacantelor exotice si cate si mai cate
la vacante am povestit si eu ...cu mandrie recunosc dar nu pentru a a da peste bot altei persoane care din n.considerente nu isi permite o vacanta la mare ci pentru ca sa stie lumea ca e mai bine la Mamaia decat in Pattaya si prin urmare de ce sa se oboseasca si sa se usureze financiar...fara rost?!
si ca o rugaminte Nu plecati! caci sunt n/si n de persoane cool pe forum demne de toata admiratia si desi nimeni nu aminteste de ei la Gala sunt cei mai de treaba oameni pe care i-am intalnit in lumea virtuala
amintesc cativa dar nu ar fi singurii...memoria imi mai joaca feste uneori + trec peste o perioada cu multe nopti albe dar nu are importanta din moment ce viitorul suna bine
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Luna75 spune:
quote:
Originally posted by Luna75
subiectul si pe gustul meu mai ales ca si eu fac parte din categoria userilor care nu face valuri si desi unii ma stiu...dintotdeauna nu stiu cum arat,nu numai eu dar nici fetita mea de sotul meu nici nu mai vorbesc si desi sunt membra senior a forumului as putea spune ca nu as pierde pariul daca as lansa un concurs gen...ofer o vila in Malibu pentru userul care poate da raspunsul la urmatoarele informatii "absolut esentiale si vitale" pentru viata de altfel de forumist cifrele de pe extrasul de cont bancar ,marca masinii conduse,nr.de proprietati imobiliare si a vipurilor prietene,ocupatia ,religia,salariul primit nu numai de el personal ci si al sotului,socrilor,matusilor etc...numarul vacantelor exotice si cate si mai cate
la vacante am povestit si eu ...cu mandrie recunosc dar nu pentru a a da peste bot altei persoane care din n.considerente nu isi permite o vacanta la mare ci pentru ca sa stie lumea ca e mai bine la Mamaia decat in Pattaya si prin urmare de ce sa se oboseasca si sa se usureze financiar...fara rost?!
si ca o rugaminte Nu plecati! caci sunt n/si n de persoane cool pe forum demne de toata admiratia si desi nimeni nu aminteste de ei la Gala sunt cei mai de treaba oameni pe care i-am intalnit in lumea virtuala
amintesc cativa ( mai tarziu) dar sigur nu voi reusi sa imi amintesc de toti...si sa nu se supere nimeni pentru asta caci la seniorat memomria ne mai joaca feste
XIO spune:
Pe mine m-a distrat pe topicul asta cand am citit ca "noi romanii" am inventat barfa
Eu propun sa o trecem la marci inregistrate si cine barfeste sa verse bani in contul tarii.
Am observat ca persoanele plecate dincolo considera ca "noi romanii" am inventat tot ce e rau pe Pamantul asta.
Asta a fost putin off topic
Iar on topic , nu cred ca e ceva specific tarii noastre, cred ca este vorba despre 2 lucruri :
-lipsa rabdarii
-subiectivitate
Subiectivitate pt. ca daca cineva nu e de acord cu parerea ta , de multe ori te eticheteaza imediat ca e prost si ce rost mai are , iar la urmatoarele mesaje se ajunge sa ii explici "prostului" cum e viata lui , desi nu-l cunosti si habar n-ai ce face din simplul motiv ca nu mai ai rabdare sa-l "cunosti"
Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Luna75 spune:
nu ezitati sa intrati la URGENTA (concurs foto) un pacient are pulsul ridicat...si va invita la vot
emotia copilariei