Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 20
Raspunsuri - Pagina 10
pussi spune:
salutiiiiiiiiii
am lipsit... totul e ok, dar am fost foarte ocupata. Tustele sunt bine, la 4 luni avem 5.450 gr, egale ca doar sunt gemene O sa pin si poze sapt. viitoare daca ma lasa fetele. Luni facem vaccinul
oana sper sa ne si cunoastem in vara asta
nally bine ai venit! sarcina usoara si BB-ici sanatosi! TT sa nu-l faci ca nu e concludent, mie mi-a iesit risc de 1/100 la SD si am stat cu frica in san desi m-au linistit toti medicii. De greutate.. eu am pus 15 kg. Am slabit in 3 sapt. dupa nastere... cu 3 kg. mai putin decat cand am ramas gravi.
levi imi pare rau ca sunteti raciti!
merg ca se aude galagie... sper sa pot sa reintru in seara asta.
PUSSI de SABINA ELENA & ANA NICOLETA 19.11.2007
www.flickr.com/photos/12652375@N04/2078939834/in/photostream/" target="_blank"> TUSTELE MELE
ASA CRESTEM
DOAMNE AJUTA!
Nally spune:
Tot pe 16 martie, in '79...
Mi-a facut o impresie foarte buna Dr. Ciulcu! Multa rabdare si mult bun simt! Iar cand vorbeste zici ca e bun sa il pui la rana! Ne-a placut la amandoi de el! Mie si sotului! Cand ne-a spus ca sunt gemeni ne-a intrebat ce avem de gand sa facem... si noi in cor si pe un ton destul de iritat "Cum adica??? Sunt ai nostrii... mergem mai departe cu Dumnezeu inainte!!" Vreau sa zic ca instantaneu s-a luminat la fata si a devenit alt om!
Am trecut si pe la pestisori un pic!
Nally si Sebastian (14.04.2004) - cu 12 s - D.P.N 6 Oct. 2008
Poze cu Sebi!
* Nici un barbat nu crede ca o femeie vorbeste prea mult... cand il vorbeste de bine!*
elyanne spune:
Nally io 80... un an mai incolo
Si pe mine m-a intrebat daca ii pastrez cand mi-a spus ca's doi...
Eu eram prea socata si confuza ca n-avem nici unul gemeni in familie... dar nici gand sa nu-i pastrez...
Eram convinsa ca si soata e de aceiasi parere... El nu era in Bucuresti la ecografia cu pricina... a aflat prin telefon.
Asa ca raspunsul l-am dat pe loc... fara sa stau pe ganduri
Eu am ajuns la el prin luna a 5-a cu Elena, dupa ce mai fusesem la doua dr. recomandate de prietene... dar nu m-am inteles cu ele... f. expeditive...
La fel si la noi, f. buna prima impresie... si urmatoarele apoi, asa ca n-am mai stat pe ganduri si am renuntat la doctora la care mergeam.
Pussi bravo tustelor! Asteptam pozele.
waltraud nu gasesc povestea... unde mai jos? Ca la semnatura e doar link cu pozele...
Daca va plac pozele noastre, votati-ne! www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=10" target="_blank">cei trei sau www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=22" target="_blank">in2 ... sau amandoua
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
waltraud spune:
.....A fost o data, in urma cu vreo 39 de ani, intr-un satuc din ardeal, uitat de soarta, o familie cu patru fete. O familie care nu avea tocmai usor, poate ca si multe alte familii de acolo.Una dintre acele fete eram eu. Eu acel copil, din parinti simpli de la tara, cu frica lui D-zeu si cu bun simt. Vremea a trecut, noi copii am crescut mari si ne-am dus care incotro. Eu, m.am casatorit de tanara, foarte tinara si D-zeu mi-a dat dupa un an un baietel Florin, si nu mult dupa aceea o fetita Andreea, care dupa 6 sapt de viata a murit. Durere mare pt un parinte. Mi s-a sfisiat sufletul din mine, mi se sfisie si acum cind ma gindesc. Sint deja multi ani de atunci.Dar rana inca este deschisa. Fetita mea a murit peste noapte, si nu stiu nici astazi sigur de ce?
Seara a plins putin si avea rosu in git, a fost D.rita la ea si ia dat un antibiotic usor, iar dimineata era moarta.
Niciodata nu am reusit sa vorbesc dechis despre asta, iar acum cind scriu pling de mi se aduna lacrimile siroaie.Dar cu atita ramin. Continuu sa cred ca a fost o neglijenta a Doctoritei care a consulta-to, s-au poate ca chiar asa a vrut D-zeu.
Peste citva timp a venit pe lume Cosmin.Aveam de acu doi copii frumosi pe care-i iubeam din tot sufletul.Mama noastra ne zicea mereu cind ne mai adunam acasa, mai fetelor bine ca nu v-ati aruncat nici una in partea lu Matusa Ana, si nu aveti gemeni s-au trei s-au patru, ca aia facea tot cite trei o data saraca si uite ca in zi de astazi e singura sarmana ca toti copii ii nastea morti. (asta a fost in urma cu vreo 70 de ani, sora bunicii din partea mamei era Tusa Ana).Dar luam asta ca pe o gluma ce zicea mama catre noi, ca doar altcineva din familie n-a mai avut sarcina multipla si oricum nu puteam fi chiar eu aia care sa aiba asa o bucurie.Chiar daca locul Andreii ramase-se liber, eram multumita oarecum. Intre timp reusise-m asa greu cum a fost sa termin si liceul la cursurile de seara.Mi-am luat si eu un servici. Mama mea a plecat de la tara si s-a mutat la oras nu departe de mine si ma ajuta mult cu copii.Casnicia mea scirtiiia din ce in ce mai tare.
Bataile se facuse-ra la ordinea zilei , nasul rupt, ochii unflati etc, etc.
Pina cind intr-o zi am zis ca nu se mai poate si am reusit sa divortez in sfirsit. (dupa mai multe tentative de divort esuate).
Si au trecut asa cam multe zile, si luni, bezmeticind asa printe trei joburi pe care le faceam ca sa nu duca copii lipsa de nimic si nici sa nu-i pretind fostului sot pensia alimentara care era fixata prin hotarire judecatoreasca.(Daca ziceti ca am fost proasta ca nu l-am jucat pe fostul pt pensie alimentara, asta gindesc si eu acum, dar atunci eram prea orgolioasa, sa fac asta. Ei acuma nu a-s mai face la fel, dar ce mai conteaza caci cei doi baieti sint mari pe banii lor acuma, cel mare e la casa lui, Cosmin este ultimul an de scoala, nu mai conteaza acum nimic).Asaaa. Si uite ca intimplarea face sa ma intilnesc cu un fost coleg de scoala generala de la Ocna care este stabilit in Austria, fost coleg care pestre trei ani mi-a devenit sot.
Si am pus noi asa tara la cale, cica el si-ar mai fi dorit copii, caci vorba aceea nu avea, nu a fost casatorit niciodata, si punea el acolo pe lista vreo 2 s-au trei copii.
Pe mine ma lua groaza numai la gindul, sint deja 30 de ani, de trei ori gravida,chiar nu-mi era de crescut si educat copii cit imi era ce ma asteapta in timpul sarcinilor.Ca nu aveam eu nimic inpotriva sa nu mai fac un copil, vorba aceea isi dorea si el copilul lui, si nu numai da ce frumos ar fi sa fie si fetita. Ce m-as mai fi bucurat.DA nu si nu. Cum sa fac cu omu asta sa ajungem la un conpromis? si pina la urma am ajuans. A zis ok dar macar un copil, desii eu intotdeauna de cind ma stiu imi doream sa am 5 copii, si daca tu ai doi....DAr D-zeu are grija de toti.
Si uite ca dupa ce ne-am casatorit, si m-am mutat cu baietii mei la Viena, dupa un an am lasat toate contraceptivele la o parte, ca nu prea aveam nici eu asa mult timp, caci vorba aceea ceasul biologic facea tic, tac.
La vreo citeva saptamini merg la ginecolog, si-mi spune ca sint insarcinata, dar ar trebuii sa merg la spital sa imi faca o ecografie mai speciala, caci sarcina este foarte mare.
Si ne-am dus la ecografie speciala, care era asa de speciala ca vedea totul la triplu.
Si ma gindeam eu acolo cind am auzit ca zice D-rul ala stagiar care tocmai ma consulta, ca el vede sarcina gemelara si mai vede o unbra???
ma gindeam Doamne ca asta saracu acuma face experienta. Dar am vazut ca vorbeste serios. Foarte serios.
Si sotul meu deja saracu mai sa lesine de bucurie acolo la dr in cabinet.
Ok. Dar a spus sa mergem peste o saptamina inca o data ca Domnul Profesor Dr este acolo si sarcina va fi mai mare si atunci vom vedea sigur. Dar el crede ca sint trei fetusuri.
Si eram asa de fericiti, Cosmin desena la scoala numai desene cu cite trei bebelasi, dar ce pacat caci peste o saptamina D.nul Profesor a vazut doar doi, ne-am intristat, dar chiar era prea de tot ca eu, singura, eu sa seaman pe matusa Ana. Si totusi. Totusi eram insarcinaaaaata si asteptam gemeni. Ce mindra era eu. Atunci i-am povestit sotului despre Matusa Ana care tocmai in anul precedent murise. Si am zis uite draga ca tot a fost cineva in familie care a mostenito, chiar daca nu a fost sa fie trei.Pe la vreo 14 saptamini a trebuit sa merg sa ma inregistrez la spitalul in care voi naste, si ....d-nul Dr ii da sotului un scaun dupa ce ma consulta sii zice sa se aseze, ca are nevoie. Ne-am speriat ca e problema cu vreunul dintre copii. Dar nu asta era.
Sotia d-voastra va face tripleti nu gemeni, a spus, atunci am stiut ca D-zeu si-a notat el acolo undeva ca sotul meu vroia 5 copii ,si poate si faptul ca eu nu mai vroiam sa fiu inca de trei ori insarcinata.Asa ca s-au rezolvat o data amindoua dorintele. Si uite cum a trecut timpul sapt dupa saptamina, pina la 28.a sapt cind, desi era foarte devreme, a trebuit sa ma interneze pt cezariana. Stiam exact ce greutate au copii, poate mai mult s-au mai putin cu citeva grame. Asteptam o fetita de 1130 de gr, un baietel de 810 gr si in ca o fetita de 960 de grame.Au mai reusit sa-i mai opreasca in burtica doar trei zile, trei zile in care mi-au facut injectiile si perfuziile pt maturizarea plaminilor fetusurilor( sper ca e corect scris?),
Apoi inainte cu o seara am mers pe statiunea de neonatologie, sa vedem cit arata cel mai mic bebelus de acolo, sa ne facem asa o ideee , pt a nu avea un soc in momentul in care o sa-i vedem pe ai nostri cum sint. Mici si numai pielea si osutele alea ca elasticul.
Da si uite am trecut cu bine si de asta, si au mai reusit sa stea o zi in burtica pt ca nu erau atitea patuturi din alea speciale goale, si noi ocupam deja jumate de salon.
Asa ca pe 27.sept.2001, s-au nascut puisorii nostrii.Jessica, Jennifer si Kevin.Erau atit de mici incit iti era frica sa ii atingi. Dar Doctorii ne-a spus sa gindim pozitiv, sa fim alaturi de copilasii nostri, sa mergem la ei sa stam linga patuturile lor de cite ori avem posibilitatea.Multumita lui Dzeu si medicilor de la AKH Viena, dupa 7 saptamini, fetitele au fost aduse acasa, iar Kevin ( de regula baietii se refac mai greu ca si fetele), a venit exact in 24 decembrie.Cel mai frumos cadou de Craciun ce l.am primit vreodata............................................................
Acuma cind ne uitam la ei ne ste greu sa credem ca au fost la nastere asa de mititei( de fapt nu sintem noi nici acuma chiar asa de mari), la toamna mergem la scoala. o sa mai scriu poate o data un episod de la nastere pina la primul an de scoala.
http://s165.photobucket.com/albums/u70/floareaiclozan/
waltraud spune:
Ma fetelor pai acuma fabricam povestea aia da mi-ati luato inainte cu mesajele intre, si uite ca nu mai e poaveste noastra mai jos ci pe urmatoarea pagina.M-ati facut sa zimbesc ca oricum nu scapam de voi si v.am promis ca o scriu
Sper ca nu e problema ca am scris-o asa ca chiar nu stiu unde trebuia sa scriu. Da sinteti foarte harnice domnule ca a-ti scris de zor pina cind mi-am povestit eu citiva ani din viata.
Sa stiti ca mai inst inca la Ro (ocna MUres) simbata plec din nou la Viena. Ne-a priit vacanta, dar speram sa avem vreme mai frumoasa, ceea ce nu a prea fost. Ba ieri si alaltaieri chiar a nins. si npoi sintem in pantofi ca ne-am lasat cizmele acas. Egal. Ca tot a fost frumos si asa. si la copii le place tare mult la Romania.
Hai va pup. Daca mai imi vine ceva in minte poate ca mai scriu. Sanatate multa la toti racitii, ca si noi am fost un pic, dar vorba aceea cu PROPOLISUL meu i-am facut bine. HAi pa
http://s165.photobucket.com/albums/u70/floareaiclozan/
alhassanvicky spune:
WALTRAUD imi pare tare rau de fetita ta dar Dumnezeu te-a rasplatit pentru cate ai indurat. sa-ti traiasca copilasii si sa-ti aduca numai bucurii in continuare.
NALLY, bun venit, sarcina usoara si bebei sanatosi
NICO, bun venit si multe felicitari mamico eroina. sa-ti traiasca piticii grasunei si sanatosi. ma credeam eu eroina sa le fac pe ale mele de 2600 si 3400, (ca toata lumea se mira cum de i-am facut asa mari), dar se pare ca tu esti si mai si. apropo, nu ti-a fost greu sa ti sarcina ca eu ma umflasem de tot in ultima luna, iar burtica mi s-a distrus definitiv. sunt absolut plina de vergituri
eu am avut toate fetele racite si nu mi-a fost prea bine saptamana asta. acum sper ca sunt mai bine, dar Sara nu mai vrea sa mai manance ca inainte. abia daca manannca in jur de 700-750 ml pe zi. eu stiam ca trebuie sa manance cel putin 800. Voi ce stiti? Nici Elissa nu mai vrea sa mai manance deloc. si asta de vreo luna.si manca asa de bine inainte ..LAURA, cu Elissa parca e un pic mai bine. parca mai asculta si ea....cateodata.
Vicky mami de Elissa (2 mai 2006) si gemenele RANIA si SARA (30 decembrie 2007)
http://picasaweb.google.com/nickydrag/BestOfElissa
http://s183.photobucket.com/albums/x51/vickyalh/gemenele/
jurnalul Elissei - http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=103718
viata mea in Emirate - http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=103958
NicoB spune:
WALTRAUD, ce poveste frumoasa aveti, ma refer cu final fericit pt. toata lumea...imi pare rau pt. cat ai suferit la o varsta frageda, la care putine fete isi asuma responsabilitatea de a fi mame.
Cred ca e minunat sa ai 3 sufletele deodata, cu toate ca sunt convinsa ca e destul de greu...poza cu ei la "masa" e intr-adevar superba, o sa le fac si eu baietilor una asa...cu diferenta ca eu nu am cum sa am al 3-lea bebe pe burta, dar o voi "cocota" pe Andreea care are 3 ani.
Sa iti traiasca toti cei 5 copii, sa va aduca numai bucurii si sa fiti mereu o familie fericita...ca v-a dat Doamne Doamne exact cati copii isi dorea sotul tau!
Va pupam!!!
NicoB spune:
Alhassanvicky multumesc mult pt. urari, si tie sa iti traiasca cele 3 minuni...cum e sa ai trei fetite?
Si fetele tale au fost grasunele la nastere...la cate saptamani le-ai nascut?
Mi-a fost greu in ultimele 2 luni; am luat 36 de kg in timpul sarcinii (in timpul sarcinii la fetita am luat 28 kg), aveam mainile si picioarele super umflate, burta imi crapase toata, si eu am vergeturi.
Am dus sarcina la termen, aveam 40 de saptamani si 1 zi cand am nascut, dar ultimele 2 saptamani au fost foarte greu de dus...simteam cum imi explodeaza burta...
Bine ca am ajuns la termen si baietii au fost mari, ca imi era teama ca voi naste prematur...asa am avut si norocul de a da jos 25 de kg la nastere...
elyanne spune:
NicoB bine ai venit!
vad ca si tu ai o fetita mai mare si doi baieti gemeni
Sa ne spui cum se inteleg, mai ales cum ii "tolereaza" fetita pe baieti... la noi aici e problema... uneori nu vrea sa se joace cu ei si ii cafteste, alteori are grija de ei...
waltraud impresionanta povestea. Cate hopuri ai avut pana acum in viata. Important este ca ai trecut cu bine si acum ai o familie mare si fericita. Nu stiam ca mai ai inca 2 baieti... intelesesem din dicutiile anterioare doar de 1.
Vicky asa fac si ai mei dupa viroze... si cum in ultimul timp am dat-o din una in alta.... O perioada mananca destul de putin. Dar incet-incet isi revin.
Despre mandra mare... poate ar fi bine sa intrebi dr. daca poti sa-i dai niste vitamine, o perioada, cat sa-si recapete pofta de mancare... daca zici ca nu prea mananca...
Eu nu prea sunt deacord cu vitaminele... mai ales ca la noi nu dau nici un rezultat... dar nici sa nu manance deloc nu-i bine.
Vorbeste cu dr.
Nally am uitat data trecuta... Eu cand am facut bitestul, pe forumularul acela unde scriu varsta, te intraba daca fumezi, daca nu stiu ce etc. ... exista si optiunea sarcina unica, sarcina gemelara... Si aveam eco cu masuratorile de la amandoi baietii... Nu pricep de ce s-or fi razgandit intre timp...
Iar de triplu-test... chiar nu stiu daca se face sau nu... eu n-am facut pt. ca a iesit bine bitestul.
Dar stiu ca triplutestul da erori fals pozitive mult mai multe decat bitestul...
Ma dadeam viteaza ca sunt optimista (inca sunt) legat de operatie... ca pelc in concediu ... 3 zile singurica, doar cu creierii mei, fara pitici de hranti, de plimbat, de schimbat, curatenie si ale minuni... asaaaaaa... Iar acu, cu cat se apropie ziua z ... ma apuca... Mi-e fricaaaaaaaaaaaaaa
Daca va plac pozele noastre, votati-ne! www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=10" target="_blank">cei trei sau www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=22" target="_blank">in2 ... sau amandoua
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
ainia spune:
nico felicitari pentru cei 3 copii, sa fie sanatosi si sa-ti aduca numai bucurii! Bine ai venit!
Doamne, waltraud, am plans si eu cand am citit de micuta Andreea.....Dumnezeu s-o odihneasca.....uite, ca pt alinare ti-a trimis 3 copii minunati si sanatosi, insa ea va avea intotdeauna locul ei anume in inima ta....M-a ingrozit si prin ce ai trecut cu primul sot, chinurile la care ai fost supusa.....ma bucur ca a venit soarele si acum ai parte de binele pe care-l meriti dupa atata suferinta ...
vicky ce ai mai facut cu fetele , cu luxatia de sold? Au asa ceva sau nu? Ma bucur ca Elissa e mai cuminte
Hai, Eliana! Curaj! Fetelor, haidetisa-i facem galerie Elianei, sa-i ridicam moralul!!!!!!!
Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata