Mamici de Martie-Aprilie 2008!!(122)
Raspunsuri - Pagina 9
VioletaH spune:
Ca tot vb de mancaruri..
Mihutza, vezi ca pe la magazilnele europene (tre sa ai ceva prin zona) poti sa gasesti frunze de varza acra la pungi vidate. eu am gasit la un magazin sarbesc si asa am facut sarmale. Au iesit bune. Aaa, si la Publix am vazut frunze de vitza de vie la borcan. O sa cumpar tot pentru sarmale, sunt curioasa cum ies. Si tot la Publix am cumparat gogonele murate, daca ti-e pofta. Sunt bune! :)))
La ciorbe, mie imi trimite matusa-mea din canada Knor - bors, care are si leustean si iese ciorba buna. Asta pana ma dumiresc cum sa fac eu bors acasa. Si mai am niste seminte de leustean, am zis ca sa le plantez in primavara asta.
Vio 39s Sean Adam
POZE
cory3maz spune:
Eu cred ca un pliculetz din ala e pentru juma' de kil de faina...aigrija sa fie apa calda nu fierbinte, ca altfel oparesti drojdia...si nu-ti creste aluatu'.
Cory, mamik de Larisik (6 ani) si de Alexandru-Constantin
Varsta "chiriasului":
http://bd.lilypie.com/1KFFp3.png
mihutza11 spune:
Vio mersi de tips... am auzit de prin vecini ca e prin preajma un mag rusesc... inca nu am ajuns acolo dar cica au foi de vitza.. cat de curand ajungem si noi pe acolo..
noroc ca mai sunt mag din astea rusesti/sarbesti..
spor la gogosi... pana acum nu am incercat.. numai clatite si tarte de fructe... dar o sa le vina si randul lor
Mihaela 37+ cu Andra
Pozici
Bebitza
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5211d37ef93faf418fe040&source=category&category_id=all" target="_blank">Povestioara
VioletaH spune:
Cory, off..nu scrie precis, asa ma enervez la situatii d-astea...
Pe spate e data o reteta de o minune de-a lor, care se cheama "whole wheat bran loaf" si zice ca se pun 2 pliculete la 3 cups whole wheat flower plus 2 si 3/4 cups all purpose flower. Acum nu am gasit in sistemul de conversie cat inseamna 1 cup de faina in grame
Vio 39s Sean Adam
POZE
bubu05 spune:
Buna seara tuturor!
Cory, multumesc mult pt. sustinere, esti o dulce! M-a impresionat tare cum ai povestit de Larisuca , am dat apa la soricei!
Noi suntem bine, dormim prin vecini(adica la socrella ), ne-a pregatit mancarica buna, mai stau si ei cu Vlad, ce bine e!
La mine acasa e praf total , dar cica merge repede treaba si luni e gata. De mutat inapoi o sa mut cand luam si praful de-acolo, intr-o saptamana sper, cu totul.
Cu moralul stau bine azi, am cumparat si diverse accesorii pt. baie, o sa fie mumoasa foc!
Am citit si eu repejor ce-ati scris.
Sovi, si eu i-am facut lui Vlad toate vaccinurile din schema, cele date de stat.
Naty, felicitari pt. greutatea Iuliei si pt. faptul ca o vei avea acasa curand! Chiar ca esti o fericita, are deja program de papa si de nani, restul se invata de la sine, vei sti sigur ce sa faci. Mie nu mi-a aratat nimeni nimic, nici macar cum sa-i bag tzatza in gura si uite ca am devenit expert
Clabucel, facem galerie??
Lyvy, tu ce faci, vreo surpriza, ceva?
Luny, nu te mai stresa si tu degeaba, vei fi o mama super! de fapt esti!
Roxanici, sanatate la puiuti! sunt mai bine?
Vladutu meu tuseste de zor, incepe sa si expectoreze de la siropelul de tuse. Inca nu i-am dat antibioticul, mai astept, sa nu i-l dau degeaba ca si eu sunt anti.
Ioana, ce faceti, Davidutu e cuminte?
Butucica, esti o draguta! Pupici!
Ma cam doare spatele de la scaunul asta, nu stau asa confortabil ca la mine acasa la calculator.
Revin mai tarziu, ma duc sa stau in canapea putin.
Oana 33+ cu bb Stefan
si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze
cory3maz spune:
Deci in reteta lor minune se pun 2 plicuri de drojdie la 3 cani de faina...ineseamna ca un pliculetz de asta e cam pentru 250 grame de faina...daca tu folosesti juma' de kil de faina, foloseste 2 plicuri de drojdie...si cred ca o sa-ti iasa!
Spor!
Varsta "chiriasului":
VioletaH spune:
Ma gandeam ca sigur e drojdie din asta granulata si in Ro, si nu cred ca e diferita, drojdia e tot drojdie. Asa ca daca foloseste cineva, poate stie cam cat se pune la 1/2 kg de faina...
Tu Cory zica ca 1 pliculet (7g) e de ajun?
Am retinut tip-ul cu apa calda.
D-aia nu ma bag eu la cocaraie si prajituri...ca ma doare capul cand ma apuc de ele. cred ca d-aia nici nu-mi ies
Edit: Cory, la americani cup nu e cana obisnuita, e mult mai mica, cam cat o cescuta de cafea, e standard, face parte din sistemul lor absurd de masuratori). Dar mi-ai dat o idee, ma duc sa pun pe cantar continutul de faina al unui cup din asta sa vad cat inseamna.
Vio 39s Sean Adam
POZE
cory3maz spune:
Cate grame are un cup???
Varsta "chiriasului":
cory3maz spune:
Violet,
1. deci calculezi drojdia in functie de faina;
2. apa calda ( nu fierbinte, faci testul cu degetul);
3. lasi la crescut un pic aluatul!
Si gandeste pozitiv...ca o sa-ti iasa!SPOR si POFTA BUNA!
Varsta "chiriasului":
VioletaH spune:
Am masurat, 1 cup faina = cam 150 g faina. Deci 2 plicuri la 5 cups = 750 g faina.
Asta inseamna ca ar trebui sa pun 1,3 plicuri drojdie la 500 grame? cf. regulii de trei simpla???
La naiba!
Cory, o sa merg pe instructiunile tale si fac si dansul gogosilor, poate, poate :)))) 2 plicuri la 500 g faina! Gata, ca ma lamentez prea mult. Multumesc!!!
Vio 39s Sean Adam
POZE