botez in post

botez in post | Autor: chiriachez

Link direct la acest mesaj

Pot sa imi botez copilul daca este post?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramyteo spune:

Nu se fac botezuri in post. Nu fac preotii, trebuie sa astepti dupa terminarea postului. Astea sunt regulile bisericesti.

va ofer cate o de relaxare si cate o

Perlute
O viata traita de pe o zi pe alta
www.onetruemedia.com/my_shared?z=25553f6a107c1027ce1db7&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Eu mi-am botezat copilul in postul Craciunului, si n-am avut nicio interdictie de la preot.
Am si botezat in postul Sf Petru si Pavel si iar, nu am primit vreun refuz din partea fetelor bisericesti.
A crestina un copil nu ar avea legatura cu posturile.
In calendarul crestin-ortodox scrie ca nu se fac nunti in post, dar de botez...nici pomeneala.

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Teoretic asa e. practic...!!! La case mari gen Prigoana de exemplu se poate si cu petrecere dupa. Am vazut ca pe invitatia lor scria ca va fi botezat chiar de un preasfintit (cred ca am vazut bine) si au si petrecere mare dupa. Deci...dar sa stii ca si sora mea boteaza sambata asta deci se poate.
Dar tu mai bine faci cum scrie in carti daca nu esti presata de altceva.

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Botezul se poate face ORICAND.
lumea se fereste de Botez in post ca sa nu faca masa de post, asta-i tot, nu va mai luarti dupa gura babelor.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaisanais spune:

Si eu mi-am botezat copilul in post, am si botezat copii in post. Preotul mi-a spus ca se boteaza in orice perioada a anului, dar m-a rugat ca, in post, sa nu fac un ''chef cu haulituri'' si sa nu pun mancare de ''dulce''la masa. Asa, ca sa respectam postul.
Indeplinirea acestor ''cerinte secundare'', adica mancarea si ''hauliturile'' pana la urma tin de fiecare in parte. Important este sa crestinezi copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucah spune:

Botezul se poate face in post indiferent de situatia materiala a parintilor (am vazut ca sugera cineva fam Prigoana). Botezul inseamna crestinare si nu este conditionata de posturi. Cu siguranta insa preotul va sugera sa oferiti meniuri de post sau macar alternativa de post la meniu. Eventual cand suni invitatii pt confirmare cu doua sapt inainte de petrecere ii si intrebi daca doresc meniu de post sau nu si cand confirmi meniurile la restaurant le spui exact cate ai de post si cate normale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witchy_witch spune:

Si noi am avut botez in post.... Si tot in post au facut toti cunoscutii mei. E mai usor sa gasesti libere restaurantele, si in plus e si mai ieftin ca iti ofera discount (deoarece nu se pot face nunti). Am inteles ca motivul neoficierii de nunti e simplu: noaptea nuntii. Teoretic nu ai voie sa pacatuiesti carnal in timpul postului, deci nu e voie sa consumi noaptea nuntii. Un preot ne-a zis asta. Cu mancatul de post, e drept ca puteti intreba din timp invitatii daca mananca de post, si eventual sa vorbiti la bucatarie sa inlocuiasca meniul cu produse de post (se poate, eu am avut 10 meniuri de post, chiar super gustoase).

Referitor la restaurant am gasit acuma unul, super super misto, 2 saloane noi, de abia construite, sali de bal. Incap 180 oameni in primul si 350 in al doilea, arata demential si pentru ca sunt noi au si tarife derizorii. Eu merg la cumnata mea la botez aici, ii costa 88 Euro/pers cu tot cu mancare, bauturile nelimitat, tort, decoratiuni, flori, lumanare, dj, foto si video. Mi se pare chiar super ok, mai ales ca ei au ales meniul de nunta, cu 5 feluri. Nu dau nume aici, sa nu para reclama. Dar stiu ca mai au libere si sambete pentru iunie si iulie, si foarte multe duminici. Ne-au rugat sa anuntam prietenii cu botezuri si nunti, ca ei sunt noi. Va zic voua aici, daca vreti detalii imi cereti pe privat sa va dau adresa.

Mergi la inceput