Mamici de mai-iunie 2008 (42)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MsBB spune:

quote:
Originally posted by cleo78

fetelor, mai am o pasarica noua la stol!!!
Deci, de 2 zile nu mai am arsuri, nu mai respir greu; parca mi s-a lasat un pic burtica. Nu e cam devreme??? gata? am scapat de arsuri??? (ia sa mai bag o fasole cu porc, sa testam ).
Acum intreb pe toti: nu vi se pare ca burtica mea s-a lasat??? PARANOIIIAAAAA

32+ soarele din viatsa noastra
si o burticutsa

Subscriu la paranoia! Acum vreo 2 saptamani ma plangeam si eu pe aici de acelasi simptome. Tot asa ma miram ca au disparut arsurile si ca burtica e mai joasa, plus ca aveam si durerile alea ciudate.. Ah si cunoscutii mei imi alimentau paranoia spundand parca in cor ca da , burtik e clar mult mai jos .In fine, a trecut . arsurile au aparut in forta , ma delectez in fiecare seara cu ceva arsuri si parca nici burtik nu mai e asa in poala .
Cat de ciudat suna? Dar seara ma simt cel mai gravida... simt ca bebelina e mareeee de tot si-mi apasa stomacul si toate cele, respir mai greu si cand e vorba de dat jos din pat ... parca mi-ar da cineva in cap .

Adriana 30+ , Andra

http://bd.lilypie.com/cAoqm7.png

Mergi la inceput

Sa nu uit: La multi ani noua tuturor! Sa avem o primavara extraordinara.
Un pic mai tarziu dar mai bine mai tarziu decat niciodata nu ? Ieri nu m-am simtit bine asa ca am ramas datoare cu urari de 8 Martie si uite pt toate .

Sa incerc si o mik scrisorica , sa va raspund fiecareia daca tot am ceva timp la dispozitie....deci..:
chinabulina pt cele 30 de saptamani fix ...numaratoarea sa continue .Spor la cumparaturi , cred ca si sotul meu ar fi la fel de panicat sa-l pun pe el sa cumpere tot.
cleo78 - ce de cumparaturi hihihi. Ai toata munitia secsi pregatita uh? .Abia astept sa cumpar kiloti moartea p...asiunii .
cenia - ceva poze trebuie musai facute, nu? Sa le aratam printeselor unde au "locuit" timp de 9 luni . Sincer, mie imi pare tare rau ca mama nu are nici o poza din perioada in care era insarcinata cu mine. As fi vrut sa vad burtik inchiriata de mine.
MissParker - ce sot atent! Si lasa, nu-ti fa griji ca nu ai facut nimic deocamdata ... cum spuneai acusi acusica intrii in concediu si o sa ai timp berechet sa-i faci zestre lui David.
Sunt curioasa , cum te impaci cu "kiloti din aia supraelastici pana sub sutien, care sustin si burta" nu-ti provoaca mancarimi? Pe mine parca si aerul imi provoaca mancarimi .
gabitzam - . Am vazut un pic la tv .. ce bine si apetisant arata ... nu cred ca as fi rezistat sa intru acolo , cred ca mirosurile m-ar fi ... omorat.
Ciudat e ca inainte de sarcina nu prea ma omoram cu cafeaua dar acum mirosul de cafea proaspata ma omoara ... macar acolo o gura trebuie sa beau ...
Doloress - fata chinuita de vremea urata din Canada. Cumnata mea e in Canada si saraca de ea zice ca s-a saturat de iarna asta fara de sfarsit. Sper sa apara cat de curand soarele si la voi , sa va aduca macar mai aproape de 0 grade ... brrr.
simonacip - sunt curioasa , daca tot ai experienta , e adevarat ce se zice? daca nu cotizezi destul la asistente se poarta urat? Sunt curioasa din ce ai vazut tu la spital cand l-ai nascut pe David, se purtau nasol cu cele mai sarmane?
Am auzit niste povesti de speriat copii in legatura cu tratamentul asistentelor ne...satisfacute.
Lorich - daca tot nu te duci sa-ti faci pofta ... hai ca te invit la o cafea mik si virtuala ... asa sa ne facem pofta .

Gata am terminat scrisorica , ce mandra sunt

Adriana 30+ , Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Adriana Ma bag la cafeluta ta, macar asa virtuala...deci foarte decofeinizata. Mie, la fel, aroma imi provoaca senzatii tari... bine eu si cafengioaica din mama-n fiica.

Lori 27+ asteptand un bebe Robert

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Lorich

Adriana Ma bag la cafeluta ta, macar asa virtuala...deci foarte decofeinizata. Mie, la fel, aroma imi provoaca senzatii tari... bine eu si cafengioaica din mama-n fiica.

Lori 27+ asteptand un bebe Robert

Okie dokie , cafea sa fie ! Recunosc , acum doar cand ma gandesc la cafea ....mmmm hai sa ne facem pofta .

Adriana 30+ , Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

quote:
Originally posted by MsBB

simonacip - sunt curioasa , daca tot ai experienta , e adevarat ce se zice? daca nu cotizezi destul la asistente se poarta urat? Sunt curioasa din ce ai vazut tu la spital cand l-ai nascut pe David, se purtau nasol cu cele mai sarmane?
Am auzit niste povesti de speriat copii in legatura cu tratamentul asistentelor ne...satisfacute.

Adriana 30+ , Andra

Nu pot sa zic ca am experienta. Am nascut o data, eram destul de incapabila cu copilul, parca aveam 2 maini stingi (nu am reusit niciodata sa-i pun scutecul ala singura si sa nu se desfaca dupa 2 minute), lapte nu aveam, copilul plingea, nu voiam sa deranjez pe nimeni si aveam impresia ca daca le dau bani se vor da peste cap sa ma ajute, ei bine n-a fost asa. Cel putin in cazul meu...dupa nastere am stat in sala de travaliu jumatate de zi, umflata rau, nefacind deloc pipi. Nu simteam nevoia sa fac (unde copilul apasase pe vezica, acum disparind acea greutate, pur si simplu nu mai aveam reflexul de a urina) si nesimtitele nu-mi dadeau nici voie sa ma ridic din pat pina nu venea mama la mine cu carne de mincare...Mama care statuse toata noaptea pe holuri pina am nascut si acum se ducea sa pregateasca ceva de papa...dar desigur asta dura un pic. E si am stat asa juma de zi, fara sonda, fara nimic, umflata ingrozitor. ..asta pana a venit draguta mea de dr si mi-a pus ea insasi sonda...nu va zic cit pipi a iesit.
Iar cind mergeam sa le cer un biberon asistentelor de la neonato (cu bani de fiecare data), pt ca-mi plingea copilul de foame tipau la mine ca asta e copil de o zi, nu are cum sa manince atita...niste nebune, iar mie nu-mi curgea strop de lapte, am fost la mulgatoarea electrica unde n-am reusit sa donez absolut nimic.
Pe de alta parte era o tipa acolo la a treia nastere, era foarte relaxata, nu le-a dat nimic asistentelor si totul a fost ok...
Oricum am schimbat spitalul cu totul acuma la nasterea asta...si am schimbat si perspectiva. Mai bine banii in plus aruncati in stinga si in dreapta ii folosesti pt hainutele lui bb sau altceva pt el. Tin minte ca am dat 1 milion neonatologului pt ca voiam sa-mi dea mai repede fisa de iesire din spital(desi bb era ok, eu nu aveam probleme, dar eram atit de stresata si de constipata...- de marti pana simbata nu folosisem deloc toaleta pt kk). Cel caruia i-am dat banii nu mi-a vazut decit in ultima zi copilul si nu mi-a dat nici o indicatie, nimic. Ma scotea si fara banii aia din spital, dar in mintea mea stresata si plictisita de atita spital, ideea era alta.

David (10 nov 2004) si
Simona AMR 7 S
Daviduchele meu

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

quote:
Originally posted by cleo78
Cat despre ficatsei, am intrebat medicul si mi-a zis: sa nu iau pastile cu vitamina A, ce contin alimentele....e in cantitati < decat necesarul; 1 portie pe sapt cat mananc ..e chiar bun. Pe de alta parte am cetit repede pe eticheta la elevit, si contine 1mg de Vitamina A, iar o portie de ficat-100gr contine tot atat; culmea, 100g de morcovi tot atata caroten contine, care e o alta forma a vitaminei A.
Probabil mitul cu ficatseii a aparut de la efectele supradozelor de vitamina A, dar asta nu se obtine decat pe baza medicamentoasa, din care organismul uman nu reuseste sa absoarba/elimine din organism ca din alimentatie.

Probleme la fel pot aparea la excesul de vitamina C (medicamentos, ma refer...) (calculi renali, etc), fier (ruginim) etc

si o burticutsa

Cleo si abia acum imi zici ? Am poftit la pateu si ficatei toata sarcina! Am mers chiar la o petrecere din asta frantuzeasca de-a lor cu colegii numai cu branza cu mucegai, pateu si vin, stateam pe acolo si pofteam la toate si nimic nu aveam voie! Am ciugulit pana la urma toti strugurii si toate nucile de decor de prin platouri si le-am zis ca data viitoare eu nu mai vin !
Adevarul e ca si eu consider ca o bucatica acolo nu are ce sa faca rau, numai excesul dauneaza intotdeauna, dar stii cum e, decat sa am mustrari de constiinta mai apoi, mai bine ma abtin. De la maioneza de casa insa nu m-am putut abtine sarcina asta nici de la icre. Apoi am mai baut cate o gurita de bere (dar rar de tot! ) Si cam atata am pacatuit Sunt bucuroasa insa ca nu am cedat deloc la junk food, nu am baut deloc cola sau alte sucuri, nu am pus gura pe McDonalds sau pe mancaruri la cutie. Nici macar nu mi-a fost pofta de asa ceva, numai verdeturi si fructe am poftit, eu care inainte mancam un fruct pe saptamana si nici ala. Sper sa i se transmita si lui bebe la fel, apetitul pentru mancare sanatoasa. Am citit ca influenteaza mult ce mananci in timpul sarcinii, caci aromele trec in lichidul amniotic si bebe va recunoaste mai apoi aceste arome si le va cauta.

MsBB si eu tot seara ma simt cea mai gravida. Mai exact ca o balenuta, deja mi-e greu cu somnul, nu imi gasesc nici o pozitie. Pe parti daca stau incepe bebe sa faca box cu mine, nu ii place de nici o culoare. Cel mai mult ii place cand stau pe spate, insa dupa 10 minute de stat pe spate ma ridic cu o durere de coloana ca imi vine sa ma urc pe pereti! Dimineata in schimb ma trezesc usoara ca un fulg (ma rog, un fulg canadian, din ala mai mare)
Multumesc fetelor ca simpatizati cu mine, aici inzapezita toata, voiam sa va fac o poza, dar nu se mai deschide geamul, a inghetat !

Duminica placuta in continuare, a mea abia a inceput, sunt inca la cafeluta de dimineata ...

Doloress 26+ Patrick

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Simonacip , imi vine rau cand citesc prin cate treceti cu tot cu bani dati peste tot, cu asigurari de sanatate platite la fiecare salar!
M-a apucat rasu'-plansu' cand citisem ieri de la Cleo ca trebuie musai capot cu buzunar sa ai unde tine spaga! Cleo dar parca tu nasteai la spital particular, si acolo trebuie spaga? Ma gandeam ca poate la particulari altfel sta treaba.
Oricum fetelor, ma rog pentru voi sa aveti parte de ingrijire cum trebuie (cu bani, fara bani) si nasteri cat mai usoare, sa nu fiti nevoite sa impingeti prea multe spagi.

Doloress 26+ Patrick

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

a, nu, la stat. Dar ma batea gandul si la un particular...cand totalizam lista banilor dati shi cheltuitsi...
Cat despre restrictii alimentare, eu am mancat si branze mucegaite (am o carte despre sarcina adusa din Frantsa, am rasfoit-o din scoartsa in cscoartsa, nu zicea NIK de ne-mancat branza mucegaita, si cele 3 gravide de dinaintea mea care au 'crescut' sarcina cu aeeasi carte, la fel nu am gasit nik scris; interdictii sunt clar scrise la alcool, fumat, junk food), am baut si cate 50ml vin, 50ml de cafea (lucru care nu am facut de ani), nu junk food, nu prajit (MsBB stie de ce ), multe multe salate si fructe, 1-2l de lapte pe zi, muraturi si compoturi la inceput, in sperantsa ca si copilul o sa pape totul si bine dupa ce vine pe lume.
Am realizat ca ciococo il agita, acum nu pot sa va zic daca de la cacao sau de la glicemie.

Radeati de kilotsii moartea pasiunii? am luat o pereche...peste ashtia de pe fund, si am defilat prin fatsa lui tati. Imi ajung pana la buric, si arata... deprimant. Nu ca ash avea ceva f. sexy acu, ca ptoata sarcina am fol. din aia gen pantalon scurt, ca sa tina cald la fundulets; dar nici gogosharii bunicii nu i-am purtat ever. Arata ca chilotseii de copii, varianta marita de 10 ori!! si nici nu au iepurashi sau cine stie ce haios.
Doar camashile de noapte au barza cu pui mic in cioc.

Fetelor, cat de vehementa am fo la inceput impotriva cezarienei la cerere... acu inteleg fiecare gravidutsa in parte. A inceput sapt 33, arsurile apar si dispar, nu pot manca mult ca CINEVA imi da una in stomac, provocandu-mi un ragait de toata frumustea sau altfel de gaze aproape de necontrolat...si in public , ma misc mai greu. si sunt in asteptare. Si ma intreb...oare cat o mai fi? 5 sapt? 7 sapt? 9? e posibil orice; din pacate asta nu controlam; pot decide eu cand fac bagajul, cu ce, cum am zugravit, ce am cumparat, ce am arajat, unde le pun, etc. Dar la cand vine bb- imi scapa de sub control. Apar si indoielile, etc etc, voi ma intelegeti, unele din pasarele le aveti si voi; ma examinez de 10 ori in oglinda (nu e burtica prea jos?), si imi dau seama ca o cezariana...e o solutie exacta, o data fixa, controlata (de mine, dr, neonatolog, etc). Dar este fix atunci.
Am ecografie peste 9 zile. Cred ca ar fi usurare sa imi zica dr: "bb e...nu stiu cum pozitionat. Nu mai sunt shanse de intors, si propun peste x zile cezariana".

A, ca sa va sperii si mai mult, o prietena a nascut acu 1 sapt, in sapt 38. Cu 2 zile inainte...bb a facut o tumba, si a venit cu fundu inainte! Adio nashtere naturala; bine- si ea si dr atat asteptau, pretext de cezariana. Daca a facut tumba in sapt 37-38...e f. posibil in 2 zile sa se fi intors si inapoi; dar pt un dr mare...e o rutina cezariana. Asha ca a venit bb pe lume cu 3 kile si fundu' la bataie!!

Bine, citeam statistici, 90% din copii nu sunt la nastere cu capul inainte.

P.S. ma duc sa mananc o ceapa verde. Sa mai experimentez o arsura de gradul 3. Doar am lapte..in frigider. SPER!!!

P.S. am si 2 tuburi de garmastan. Si un bax de pempers de 3-6kile. Is buni pt nou nascuti?? O sa il desfac...sa probam pe Lucy (pisica), daca putem sa fixam un pampers pe o chestie agitata si foita

si o burticutsa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Cleo, hai ca esti mortala cu pisica si cu pampersu'
Sunt buni aceia pentru 3-6 kg. La inceput oricum ii vin pina la subratz Sa-ti arat o poza cu Andrei al meu a doua zi dupa ce s-a nascut, innota in pampersi, si erau cei mai mici, de care zici si tu ( vezi aici).
Si eu care ziceam ca o sa-i fie mici

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinabulina spune:

cleo, am ras de era cat pe ce sa cad de pe scaun la faza cu pisica ... si ma gandesc ca au si ai mei 3 pisici in curte, nici nu stiu ce le asteapta
gabitza, m-am uitat si eu la pozele cu prima saptamana din viata lui andrei si m-au luat niste emotii... mai e asa de putin si totusi asa de mult... ma ia uneori o frica de nu-i adevarat. iar alta data parca nu mai am rabdare... offfff, cine sa mai priceapa ceva?

30+1

maimutzica cu urzica
http://bd.lilypie.com/wHR7p2.png

Mergi la inceput