viza pt Emiratele Arabe
Am vazut ca mai este un subiect legat de Dubai putin mai jos dar am deschis unul nou pt ca sunt cam panicata si vreau sa-mi maresc sansele sa vada lumea subiectul si sa-mi raspunda.Plec in Dubai in mai putin de 2 saptamani dar pana in seara asta nici nu mi-a trecut prin cap ca mi-ar trebui viza.Excursia a cumparat-o prietenul meu care e englez si bine-nteles ca el nu s-a gandit sa intrebe de viza.Spuneti-mi va rog cum se procedeaza, cum obtin viza si daca mai am timp sa o obtin avand in vedere ca plec in Dubai pe 20? Mentionez ca nu am cetatenie britanica deci presupun ca se aplica aceleasi legi ca pentru romani.Multumesc frumos, nici nu vreau sa-mi imaginez ce s-ar fi intamplat daca ma duceam asa, ca truia, fara viza:((
Raspunsuri
ache spune:
aniela, cere viza de la agentia de bilete (avion) si cel mai sigur ar fi daca zburati cu Emirates Airlines...de ei stiu sigur ca fac viza. Daca aveti deja hotel rezervat, cum se intelege, hotelul iti poate procura viza, suna-i la tel. sau timite-le un mail. Nu dureaza mai mult de o zi-doua. Viza turistica prin Dubai se obtine f usor.. Succes.
p.s. : si pt. englezi se pune viza in aeroport, se si plateste pt. ea, numai ca nu trebuie sa o obtina in avans, i se da automat cand ajunge la aeroport.
anca
27+ bb Adam
aniela23 spune:
zburam cu ETIHAD dar daca zici tu ca dureaza doar o zi doua e bine ca deja am vorbit cu hotelul si se ocupa ei de viza.Acum umblu ca o zapacita dintr-o parte in alta ca sa scanez toate actele si sa le trimit.Sper din tot sufletul sa se rezolve totul cat mai curand,nici nu am dormit azi noapte din cauza stresului, nu as putea concepe sa nu ma duc in Dubai :(
aniela23 spune:
of, cica o sa dureze mai mult timp pt ca trebuie sa trimit autorizare ca ii las sa-mi ia bani din cont(7,350 dinari) pt securitate,dar din care imi dau 7000 inapoi si 350 ii pastreaza pt viza.Abia dupa ce se face autorizarea care dureaza cateva zile aplica ei pt viza.Deja e weekend si nu se mai poate face nimic, mai am o saptamana si jumatate, o sa fiu tare stresata pana iau viza asta amarata.Fetelor din Dubai, vreti ceva din Londra ?
ache spune:
adica ei iti cer 2000 usd garantie ca ce? pt. hotel? eu n-am venit niciodata prin viza turistica aici, dar toti cunoscutii stiu ca faceau viza prin emirates airlines, aratau rezervarea la hotel, chiar si pt. o zi si nu plateau nici o garantie. Sper sa nu te ametesc si mai tare, poate stiu fetele din Dubai mai multe.
Si Etihad Airlines e companie de Abu Dhabi, adica are baza aici deci sa inteleg ca aterizati in Abu Dhabi si apoi va trasporta cu masina in Dubai? Ce scrie pe bilet?... Vezi ca-s multi romani ce lucreaza pe Etihad, ca flight attendant.
BTW, sunt dirhami (DHS) nu dinari
anca
27+ bb Adam
aniela23 spune:
Da Anca, si eu sunt tare dezamagita cu hotelul pt ca cer asemenea garantie dar mai ales pt faptul ca nu par a face nici un efort sa imi obtina viza (poate si datorita faptului ca banii platiti pt hotel sunt 100% nereturnabili in caz de anulare deci pe ei nu ii afecteaza cu nimic daca eu nu ma duc).Le-am trimis ieri toate actele scanate prin email si unele din ele prin fax si abia azi dimineata mi-au raspuns ca nu au primit unele dintre acte (de ce n-or fi verificat faxul chiar nu stiu).Si de acuma dureaza cateva zile sa-mi ia banii din cont si abia dupa aceea or sa depuna pt viza mea si cine stie cat o sa dureze toata procedura.Asa este , aterizam la Abu Dhabi si de acolo mergem cu un autorcar pana in Dubai ca era super scump sa gasim excursie cu emirate+ hotel ( am inteles ca e din cauza ca toti englezii merg acolo de Paste)
Ai dreptate, sunt dirhami, bine macar ca am scris bine pe acte ca altfel iar ma mai amanau vreo zi-doua :)
Luna75 spune:
aniela, sa speram ca totul se va termina cu bine!
nu trebuie sa iti faci probleme deosebite pentru viza caci odata indeplinite toate formalitatile se elibereaza in aceeasi zi iar tu vei primi o copie a ei imediat prin fax/e-mail urmand ca originalul sa-l ridici la aeroportul din Abu-Dhabi
Vacanta placuta in Emirate!
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
aniela23 spune:
E marti si abia azi trimit astia actele la ambasada dupa care cica tre sa astept ''up to 7 days'' sa obtin viza, DACA o obtin.Deci inca as mai avea timp...O fi chiar atat de greu sa iau viza sau se stramba astia ca sa-mi arate mie ce efort deosebit fac ei si sa le fiu recunoscatoare cand ajung la hotel?
Laura T spune:
Aniela, si noi tot in data de 20 sosim in Dubai, si tot pt 6 zile. Am depus la agentie actele de viza inca de la sfarsitul lunii ianuarie si inca nu avem viza, dar mi-au zis de la Dertour sa nu ne facem griji ca ni se va da exact cu cateva zile inainte de plecare si ca nu au avut niciodata clienti refuzati.
Fetele din Dubai, cat de cald este acum la voi?
Laura si bebitele: Bianca (14 aprilie 1999) si Ramona (17 mai 2002)
poze_noi
aniela23 spune:
vai ma-nebunesti, de la sfarsitul lui ianuarie?????? Pey daca tie nu ti-a venit in 2 luni de zile eu ce speranta sa am sa-mi vina intr-o saptamana? Sau poate asa dau ei vizele, doar cu cateva zile inainte de sosirea in Dubai ca sa fie ''proaspete''