Mamici de Martie-Aprilie 2008!! (121)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Apropo de asteptat la operatie, mi-am adus aminte de o faza haioasa. Dupa cezariana mea, dr. Popa a mai avut in ziua respectiva cateva cezariene, printre care si prietena mea. Dr. ei este Caliopie Parfene , dar ele doua au operat impreuna. Si a auzit ea ( prietena ) cum Popa ii spunea dr. Parfene ca doamna Toader ( adik eu ) i-a facut o surpriza noaptea trecuta !!!! Asa a aflat prietena mea ca am nascut in noaptea aia!!!!

POZE

mamica fericita de Razvanel si de Rebecca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

am revenit:

felicitari adriuta!

bine ai venit bebe adrian!

am stiut eu ca mama omida trebuie sa ma fac...asa scoteam mai multi bani.

lyvy fa maica ceva, ca sta coada de nascut in loc din cauza ta. hai cu membrana rupta, hai cu contractia, lasa sotul...incearca vecinul, fa poteca in fata casei pentru barza...orice. ca nu o naste nici luny si sarmana e cu arsuri...si alea inafara de nascare nu au alt tratament.

mamipapacios zic eu ca nu e motiv sa nasti prin cezariana. dar lasa gogoasa aia in pace...ca nu ti-o facut nimic.

gbutucica si clauclau felicitari pentru nasteri. pitici frumosi, sanatosi si papaciosi sa aveti. si apropo ca spunea butucica ca a auzit cum spuneau moasele ca au o dreapta si ca de aia ar fi travaliul greu. banui ca asta insemna ca spatele puiului era in partea ei dreapta si idealul este spatele pe burta mamei. astia aici la cursuri bat apa in piua ca pana nu e copilul angajat inca isi poate schimba pozitia. pentru aia trebuie mama sa stea calare pe un scaun si aplecata in fata pe spatarul scaunului, sau sa stea sprijinita cu capul pe o masa (cam ca un betiv). oricum, pozitia corpului usor inclinata inainte il ajuta pe bebe sa isi pozitioneze spatele pe burta mamei.

mstela felicitari pentru 33 de saptamani. la cat mai multe.

naty nu fi suparata ca nu tare se povesteste. fiecare cu ale ei. eu cand va citesc tare multe am de zis...dar pana ajung sa scriu uit asa ca o las pe altadata.

legat de vaccinari, din nou, nu fac polemica cu nimeni..este decizia fiecaruia si cu siguranta nu vreau sa fac pe careva sa se simta mai mult sau mai putin responsabil in ceea ce priveste cresterea copilului. fiecare stie ce e mai bine pt puiul ei.
atat mai zic pt ariel ca prima vaccinare ROR (rujeola-oreion-rubeola) se face la 12 luni. asa ca la 5 luni imunitate doar de la mama, iar daca mama nu are...atunci no wonder why. chit ca ce ai prezentat tu acolo...asa suna a mononucleoza infectioasa cu gat dureros si eruptie dupa oprirea augmentinului...doar atat ca mononucleoza mai este cunoscuta ca si boala sarutului pt ca se transmite prin saliva...si la o pitica de 5 luni mai greu.

aici vaccinarea nu este obligatorie ci recomandata. te stimuleaza si financiar sa o faci (simbolic totusi)...dar nu iti poti inscrie copilul la gradinita fara...asa ca e democratie dar nu prea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mussara2000 spune:

SALUTARI TUTUROR RANDUNICILOR !!!!!!!!!!!!!!!
Ma bucur sa vad atatea puiuti nascuti pe crenguta , mi-a fost foarte dor de voi, azi am venit acasa de la spital pentru a sarbatori maine 8 martie, noi suntem bine numai ca nu nastem si asta ne streseaza f. mult.
Cred ca azi o sa stau numai la net sa va citesc pe de asupra, ca sa vad ce sa mai intamplat.
Ardeam de nerabdare sa vad cate ati mai nascut dar sotul meu nu stiea unde sa caute, asa ca am asteptat sa vad eu.
FELICITARI MULTE PENTRU MAMICILE CARE AU NASCUT, SI FELICITARI PENTRU BEBEII CEI CARE MAI STAU LA CALDURICA!!!!!!!!!!!!!!.
VA PUPACIM PE TOATE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

38 SAPTAMANI CE PUTIN PANA LA INTALNIREA CU IULIAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela achim spune:

Buna rindunici....

Felicit si eu proaspetele mamici,sa va dea Dumnezeu prunci sanatosi si mincaciosi,si sa va bucurati de ei....

Nu prea am mai citit ce ati scris,ieri am avut o zi tare proasta cu arsuri groaznice,dar azi mi-am revenit si sint pregatita sa nasc......Asa ca daca vedeti o barza nu ma supar sa mi-o trimiteti...Miercuri am fost la control si eram dilatata 2,asa mi-a zis medicul,iar daca nu nasc zilele astea,luni ma internez pentru inducere...eu zic ca tostusi nu mai prind luni,dar cum o vrea Dumnezeu...Acum ma duc sa dau o tura pe afara,sa urc niste scari,poate-poate...

VA pe toate,pe toate

ADELA 39+ cu STEFAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Adriutza - nu te stresa cu lapticul,ca vine si el pana la urma! lactatia la prima nastere se poate instala intre 3 zile si 7, stiu ca pare mult, dar la bebe i-i suficient si putinul ala de colostru pe care sigur il ai, chiar daca ti se pare ca nu ai nimic acolo. multa rabdare mamico, si daca vrei cu adevarat sa alaptezi o sa reusesti. Normal ca e foarte importanta si sustinerea celor apropiati, odihna cat mai multa si mancarea sanatoasa. sa-ti reuseasca ce ti-ai propus.Mi-am amintit ca pe la mijlocul odiseii pusesei niste link-uri cu/depsre influenta epiduralei. Tu ti-ai facut pana la urma epidurala sau ai nascut natural natural? Ca daca ai avut epidurala sa stii ca si acest factor ar putea intarzia lactatia putin.

Giani - vad ca incetul cu incetul prinzi si tu la forte si apari pe crenguta mai des! Ma bucur!

Luny - cum poti zice tu ca nu te observa nimeni! eu daca am vreun raspuns de dat la vreo randunica si il observ in timp util, adica nu a mai raspuns nimeni, raspund. Doar ca uneori nu stiu ce sa raspund si atunci tac. sa nu vina barza pana nu termini cu Zinnatul.

Nicoleta - felicitari si tie pentru rezultatul fals pozitiv!

eu inca nu am facut nici un bagaj de maternitate. Trebuie si eu sa ma apuc saptamana viitoare sa fac diverse cumparaturi

MamiP - ii super fain caruciorul! Ma uitam si eu la modelul ala, dar pana la urma am zis ca o sa folosesc totusi caruciorul ce-l am pentru Vladic. Oricum la inceput cred ca o s-o tin pe Daria in wrap si pe Vladic in carucior, ca n-as putea invers, la cele 11 kile ale lui Vladic sa ajung cu ei amandoi in parc.

Mami 34+ cu Daria si Vladic (17.10.2006)
Vladic
barza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mussara2000 spune:

AM UITAT CA NOI AM MAI CRESCUT SI NU NE-AM SCHIMBAT SEMNATURA SUNTEM MARIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

40 saptamni +2 zile il asteptam din clipa in clipa pe al nostru IULIAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VioletaH spune:

Uite Kitzy de ce este important pentru bebe sa treaca prin etapa travaliului,, chiar daca e chinuitor pentru mama: ajuta bebele sa-si scoata lichidul din plamani, provoaca eliberarea hormonului numit epinefrina (oare am scris corect?) care da startul bebelusului sa se pregateasca pentru mediul din afara uterului prin inchiderea canalelor inimii si mobilizarea celulelor albe din sange.
_traducere "dupa ureche" din textul asta:

"Labor will be stressful for your baby, with all that squeezing and pushing on her head. But she's ready with a skull that is shapeable, a body that curls up and twists, and a nervous system that fine-tunes body systems throughout labor. A strong, calm labor will help her empty her lungs of fluid and prompt the release of epinephrine, a hormone that triggers postnatal adjustments such as closing the fetal heart channels and mobilizing the white blood cells."

Din aceste motive sunt lasate mamele sa treaca prin durerea travaliului chiar si inainte de cezariana (acolo unde e posibil, desigur).

Vio 39s Sean Adam
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns varuna spune:

Hai Adela, fetelor ce e cu voi ca nu nasteti, ca mi se inroseste obrazul daca ma ia inaintea voastra...vorba aia nici inainte sa o iei...da nici sa stai la coada cum zicea gecko.

Livi unde esti? Ai rezolvat cu gropile sau ai trecut la planul B cu ridicat mobila???

Giani cand postezi nu imi vine imi minte decat ce frumos si simplu ai spus SUNT FERICITA !!!

Ela in caz ca mai arunci un ochisor pe aici...pupici pentru mamik blondut si bebe asemenea.

Eu sunt in pana de imaginatie ca n-am gasit nimic afumat...si cum fac eu ciorbita...

Ana 37+ cu Mara Sofia
Marutza si restul...copiilor

Mergi la inceput

gecko - seara buna si tie Se poate si la 5 luni sa faca mononucleoza, al meu prunc a facut, doar ca lui i s-a intrerupt ampicilina (ca asta i s-a dat in prima instanta) dupa 2 zile, ca facuse eruptia chiar a doua zi dupa antibiotic si trombocitopenie si au banuit ca e mononucleoza. Amu nu stiu de unde a luat el mononucleoza asta, ca nu-l scoteam in lume si nici nu statea la pupat . si daca te lauzi ca esti mama omida, sa stii ca eu vreau sa nasc pe 30 martie sau 2 aprilie, nu ca n-as vrea pe 1 aprilie, dar mi-i ca nu ma crede nimeni

Mussara - bine ai revenit de la spital! Lasa ca apare ea barza si la voi! Dar puneti-va si voi pe treaba, vezi ca Lyvy a inceput in forta

Vladic
barza

Mergi la inceput

dar in loc de afumatura ce-ai gasit, Varuna? Hai ca poate te ajut eu, ca mi-s as deja in ale ciorbitelor, de cand al meu prunc nu accepta nimic in afara de ciorba la pranz

Vladic
barza

Mergi la inceput