Gravidute si mamici de Constanta (19)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mokika spune:

Si noi am avut probleme cu un ochisor in primele luni. Noua dr. ne-a dat genticol - 2 pic *4/zi. Mi-a spus sa nu-l mai sterg cu ser fiziologic pentru ca este ca o apa sarata si mai rau ii face ci sa-l sterg cu ceai de musetel ca este dezinfectant. Si asa i-a trecut mai repede. Intr-adevar, serul fiziologic ii facea mai mult rau iar secretiile sporeau. Serul este bun numai cand este sanatos pentru toaleta ochisorilor.

Angi - prin ce ai trecut, biata de tine! Pacatos rau astmul asta. Am vazut filmuletul cu Pupi iar Theo era langa mine .... cand a auzit cantecelul s-a pus pe un chiot si radea cu gura pana la urechi, dadea din manute si picioruse .... Doamne, ce s-a mai bucurat!

Elena - imi pare rau ca nu te pot ajuta cu informatii despre dosar ca mie mi l-a pregatit si depus inspectorul de personal de la noi de la birou. Dar din cate stiu dosarul se depune pe Nicolae Titulescu (unde era somajul inainte, daca stii), daca ajungi acolo sigur vei fi indrumata la biroul respectiv. Cred ca trebuie sa completezi si niste formulare pe care tot de acolo o sa le iei si intrebi si ce trebuie sa contina dosarul.

Va pupacesc si va doresc o saptamana buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

elena:la dr dumbrava poti merge si doar pt evaluare...nu-i nicio problema, te primeste .
actele pt alocatie eu stiu k se depun la sediul de la Miga. dar nu mai stiu exact ce acte trebuiesc.Am o lista cu actele necesare pt CIC pe care o voi posta aici, poate mai trebuie cuiva....

Angi: imi pare rau k ai trecut prin asemenea clavar, dar ma bucur k ai reusit sa depasesti situatia...

roxana: nu renunta la alaptat si pune-l cat mai des la san.Ai gija totusi sa nu-ti faca rani. Lapticul va veni si el, fii sigura!

Madalina30
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )

Mergi la inceput

Acte pt CIC

1. ultimul concediu medical de lauzie ( al doilea formular ca originalul ramane la angajator sa-l predea la casa de asigurari)
2. adeverinta de la angajator ca s-a virat Cas + impozit pe perioada in care ati fost angajata : data angajarii- data nasterii copilului
3. adeverinta ca salariata are contractul de munca suspendat pt concediul de ingrijire copil incepand cu data de... , data de la care nu mai realizeaza venituri impozabile
4. adeverinta ca nu beneficiati de prevederile OUG 148/2005 _ tot de la ei
5. adeverinta tip
6. cerere tip
7. o copie dupa cerea prin care se solicita suspendarea contractului de munca pentru concediul de ingrijire copil cu viza conform cu originalul si cu stampila
8. copii : buletine parinti si certificat de nastere copil
9. stagiul de cotizare extras de la CJP

Madalina30

Mergi la inceput

OBTINEREA ALOCATIEI DE STAT
Acte necesare:

• Cerere tip (xerox-holul Primariei)
• Certificatul de nastere al copilului, original si copie xerox
• Buletinul de identitate al unuia dintre părinti
• Un dosar
• După caz, orice alte acte care să dovedească identitatea sau calitatea solicitantului (în original si copie xerox) :
- sentinta de divort
- certificat de căsătorie
- hotarâre de încredintare a minorului
- decizie (dispozitie) de instituire a curatelei, tutelei

Madalina30

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mokika spune:

Ellena - scuze pentru eroare .... tu intrebai de alocatie si eu bateam campiile!

Mai fetelor .... sunt teapana de mijloc .... nici nu ma mai pot misca .. de luat Theo greu in brate nici nu mai poate fi vorba... ii dadeam de dimineata bibe si am intepenit si mai rau in pozitia in care stateam ca nu mai puteam nici capul sa mi-l misc de durere. Am luat un algocalmin si o sa-mi pun perna cu saruri sa vad daca se intampla ceva....

Mokika - mami de Crina (11 ani) si Theodor (6 luni)
www.flickr.com/photos/12207142@N08/page2/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

salut si de la noi!

angi, bine ca esti mai bine! fata pe obrajor si Pupi pe copanele (cu permisiunea lui mami, of course!)

madaluta, inainte sa scrii tu credeam ca stiu ce trebuie pt. CIC, da' acuma sunt in ceata rau.

tati a mers sapt. trecuta vineri si mi-a adus acasa sa completez pentru CIC
1.o cerere si declaratie e propria raspundere,
2.un model de adeverinta pe care trebuie s-o fac eu pe calculator din partea firmei cu stagiul de cotizare pe ultimele 12 luni, adica un tabel cu lunile, zilele lucrate/concediu, venitul realizat, deci nu de la angajare, ci numai in ultimul an
3.o declaratie a celuilalt parinte cum ca el nu bebeficiaza de faimoasa indemnizatie.
Mai am de la camera de munca decizia vizata de suspendare a contr. de munca.
da' cu unele sunt in ceata complet -aia cu stagiul de cotizare, cererea de suspendare (cred ca eu mi-am suspendat contracul fara cerere ), imi mai intreb contabila...

roxana, tine bebe la san (corect pus, sa nu ai probleme) si o sa vina si lapticul. chiar daca la inceput colostrul vine putin, lui nu-i trebuie inca mult, e satios si are tot ce-i trebuie!

elena, eris, pt. ochisori dr. mi-a recomandat ceai de albastrele sa sterg ochiul si cand doarme sa-i pun o compresa imbibata in ceai pe ochisor. e, al meu era mic-mic atunci si dormea cum il puneam. acuma cred ca ar fi mai greu..(angi, crezi ca ai timp sa o treci pe elena81 la mamici -e inca la gravidute..)

denis, sa va intoarceti repede si sanatosi si bucurosi de casuta noua!

mav??

arabela, am vazut pozele cu Victor, un dragut! si tu ai o burtica frumoasa!

sofia (fiquelle), ceva film despre baby language, nista hainute, ceva??

jojo_miha, imi pare rau sa aud de pierderea familie voastre. e tare puternica viata unui individ, dar in acelasi timp atat de fragila! cred ca se aranjeaza de undeva, dar ne scapa noua regula si sensul...

noi azi la 13.30 mergem zi la dr. pt. vizita de 2 luni, in ultima saptamana nu a luat deloc in greutate, desi eu il pun peste zi la san mai des decat ar vrea el, cred ca a crescut doar in lungime... Oricum, vaccinul il facem pe cel de stat la finalul lunii, deci doar ne masoara, ne mai cauta de rosul in gat pe care-l aveam, cred ca scapam usor. Iar el e vioi, nu e deshidratat, doar puturos!!

avem filmulet nou despre cum vorbim cu mami si cu tati aici: http://www.youtube.com/watch?v=gqjEwY_uKlA
Vorbim din ce in ce mai des, mai si cantam... (pe alea nu le pun pe net, ca ma aud si eu cum cant si e jaaaaale)
pupici de la noi!

Monica de Serban-Andrei, inginer si/sau poet (15.01.2008)
prima intalnire -povestea nasterii
www.flickr.com/photos/monicu/sets/72157600515391346/" target="_blank"> poze cu cupilu'
www.youtube.com/results?search_query=Serban-Andrei&search_type=" target="_blank"> filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

revin cu intrebarea mea de mai de mult, daca nu e nimeni 'pe fir' care sa stie caut in urma, ca sigur s-a discutat.

alocatia /indemnizatia se pot primi in cont bancar? as prefera sa fac asa decat sa-mi vina acasa. dar parca erau doar anumite banci cu care se lucra, nu mai stiu care, eu am card BRD si ING, si parca nu erau pe lista. mai stie cineva? Ca eu il trimit pe tati sa faca trebile astea si el uita si pentru ce a depus dosarul (crede ca pentru alocatie) ... poate daca ii dau lista...cine stie!

Monica de Serban-Andrei, inginer si/sau poet (15.01.2008)
prima intalnire -povestea nasterii
www.flickr.com/photos/monicu/sets/72157600515391346/" target="_blank"> poze cu cupilu'
www.youtube.com/results?search_query=Serban-Andrei&search_type=" target="_blank"> filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eris spune:

Ce faceti fetelor? Noi azi facem 2 luni suntem baieti mari.Avem 4850kg si 57 km.Eu zic ca e bine dat fiind faptul ca am iesit din spital cu 2450kg si 46cm.Am vb cu dna Dumbrava azi dimineata si ne-a zis sa punem Netacin picaturi la ochisor 1 picatura de 3 ori pe zi.Sa vedem poate ii trece.

Docpoate nu a luat in greutate pt ca s-a lungit i s-a intamplat si lui Iannis intr-o perioada crescuse in lungime si luase foarte putin in greutate.
Mada mama de Iannis Cristian

mada mami de Iannis Cristian(17.01.2008)
http://community.webshots.com/album/562202159zAAsCa
http://family.webshots.com/album/561183310PuJpdG?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Yannia asteptam vesti... despre party. Sa ne inspiram si noi...

Jojo sint convinsa ca ma intelegi... pe masura ce trece timpul, nerabdarea, temerile isi fac loc. Imi pare tare rau pentru pierderea voastra.

Mocutza asa intelesesem si eu ca nu e acelasi lucru o proteina din ciuperci cu una din carne. Incearca sa maninci carne combinata cu legume, sosuri. Eu asa o mai pacalesc... si intra.

Denise 1301 te asteptam sa revii.

Roxanalucia sa-ti traiasca grasunelul. Asteptam povestea
nasterii.

Angi multa sanatate. Ne bucuram ca acum te simti mai bine.

Ingerash poti sa ami pacalesti arsurile si greturile cu ceva uscat - covrigei.

Abibrinza ma bucur sa vad ca mai sint fete care s-au decis in legatura cu celulele. Burtica creste, nu?

Mokika imi pare rau ptr. we... Sint convinsa ca data viitoare reusim. O corupem pe DOcdecap (ca si ea sta in zona), pe Tinna (spunea ca pregateste carutul) si iesim...
Tinna la multi ani ... pentru prima luna a micului print.
Docdecap sa inteleg ca sint sanse ca si dupa nastere sa am acelasi apetit culinar ca acum? Doar ca-mi pot schimba preferintele?

Madaluta felicitari ptr silueta... eu o sa fiu cit un urs. Cit despre acte... ptr CIC ... le depuneti voi? Nu angajatorul?

Mirela79 bine ai venit!

Florin-a ma bucur ca ai mai dat veste despre voi. Lasa ca ne mai linistim noi... Asteptam poze de la mortz. Cit despre Dr tica... ar prinde bine pile in spital... mai ales la asistente...

Eris ce mari sinteti... deja vorbiti de botez. Sa fiti sanatosi. Asteptam poze.

Camelia eu sint activa... nici nu prea am avut incotro - doar ce ne-am mutat si numai adusul lucrurilor si aranjatul lor... m-au tinut in priza. Plus serviciul.
Cind aud insa de travaliu de 8-12 ore... gata ... ma termina. Cred ca nu am tem asa tare de durerile efective ale nasterii cit de durata...
Desi dr spunea ca nu se lasa femeile sa se chinuie... eu ... cresc morcovei acum. Ajung al vorba sotului meu... cu cezariana ca mergi cu bagajul la spital ca intr-o vizita.
Ramine un subiect deschis ptr mine... desi i-am terminat pe toti cei din jurul meu.

Acum sa va recunosc ca ... coc mesajul de 2 zile... si nu reusesc sa termin sau sa-l trimi8t. Acum sper sa fie cu noroc. Ca la birou am mai mult spor. Cind voi sta acasa... o sa ajung sa scriu iar la saptamina sau mai rar...
Desi voi incerca sa stau mai mult la repaus.

Mav ... ce face simburica? Greturi ceva?

Va pup pe toate fara exceptie. Am scris iar... cit pentyru o zi de post.

AAaaaaa ... uitam, ceva... invatati-ne si pe noi. Cit timp eu cu bb sintem in spital tati trebuie sa maerga sa-l "inmatriculeze"? La Casa Casatoriilor? Stiti cumva ce acte trebuiesc?

eu - Ina

- 8 saptamani pina ne intilnim minunea

Mergi la inceput

Doc: imi pare rau k te-am bagat in ceata cu lista pe care am postat-o. Sincer nici eu nu stiu ce reprezinta punctul 9. oricum ce imi amintesc e k nu toate documentele astea le-am depus la primarie. Unele le-am trimis la Inspectoratul Scolar, altele la scoalasi altele la primarie. In sistemul privat nu stiu cum se procedeaza, dar am gasit situl primariei constanta si e foarte bine pus la punct, chiar poti printa tipurile de cerere k sa mergi cu ele direct completate.

Voi da aici linkul..sper sa mi-l accepte sa nu fie considerat reclama
http://www.primaria-constanta.ro/PrimariaConstanta/Machete/Macheta4.aspx?paginaID=49&titluID=8&detaliuID=25
In spatiul de cautare puneti indemnizatie, alocatie sau inregistrare si va va deschide exact la documentele necesare

Ina: copilul poate fi declarat in 14 zile de la nastere, la Oficiul starii civile, pe baza unei hartii eliberate din matrenitate, a buletinelor voastre ,a certificatului de casatorie si a Livretului de familie.

Madalina30

Mergi la inceput