Alaptatul Help line! (8)
Raspunsuri - Pagina 7
emaaimee spune:
mersic de precizare, Anna. nush de ce ramasesem eu cu ideea asta. poate ca-s prea obosita in ultima vreme si asa imi aduc aminte ca mi-a zis asistenta de la health board. care s-a mai contrazis in sfaturi si alta data
sorry ca nu am timp sa mai intru deloc pe site
va pup.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
principe spune:
socrate,
felicitari ptru bbit.
te rog sa nu disperi...uiata-te la filmuletul care l-a pus Paulush,ai multe de invatat din el.
in primul rand relaxeaza-te,beau un pahar de apa,fa o baie calda,masaeaza-te pe sani sau pune comprese caldute.
fa contact pile cu cu bbeul adica pune-ti bbeu pe piept si incerca sa te relaxezi.
bbei cauta sanul din instinct,el nu refuza sanul ,trebuie sa-i dai timp sa-l descopere.
aseaza-te intr-o pozitie comoda...cea culcata lateral este f comoda si ptru tine si ptru bb..adu burtica bbeului linga burtica ta,stati fata in fata.
ca el sa apuce pieptul poate dura si o jumatate de ora...AI RABDARE,nu dispera,nu-l grabi.
cantitatea pe care tu ai scos-o nu este mica..este chiar f mare.stomacelul bbului este de marimea pumnisorului lui.
socrate daca dupa ce vezi filmuletul ai intrebari sau nu intelegi care sunt sfaturile...apeleaza iti traduc,sau iti sintetizez cu placere.
NU TE SPERIA...RELAXEAZA-TE SI NU-I DA NAN.
PUNE-L PE EL SA SUGA..O SA O FACA..TE ASIGUR
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
Laura10 spune:
Am comis-o, ca sa zic asa...
Am ramas fara lapte, adika nu mai scor decat 20 ml in 24 de ore.
Acum o luna bebe palngea la san, urla, se zbatea, nu mai lua in greutate suficient si i-am dat completare caci mi-era mila de el, plamgea si el plangeam si eu.
Incet incet a ajuns sa manace la san doar la masa de dimineata apoi deloc...
Acum, de o saptamana aproape nu mai vrea, ia sanul in gura si musca si-l scuipa si plange. Scot cu pompa, dupa insistente 20 ml.
EXISTA VREO VARIANTA CA SA-MI REVINA LAPTELE?
Ce cred eu ca a dus la pierderea laptelui:
- somnul de noapte incepand cu 3 luni
- tot la 3 luni mutat locuinta, multa treaba in casa si acum stam la etajul 4 pe scari si car zilnic greutate multa
- m-am reapucat de treburi, ma ocup de firma mea, dar mult stres...
- oboseala mare
Imi vine sa plang ca am ramas fara lapte dar sper ca mai exista o sansa sa-mi revin.
principe spune:
LAURA,
NU AI RAMAS FARA LAPTE,daca produci 20 ml poti produce si 2oo.
niciunul din motivele enumeratae de tine nu-s motive serioase ca sa pierzi laptele,un motiv insa care te poate duce sa-l pierzi este sa gandesti ca ai sa-l pierzi.
incearca sa nu mai gandesti ca ai sa-l pierzi.
relaxeaza-te.
mulge cat mai des si pune bb la piept
bea apa inainte de fiecare masa sau mulgere un pahar,in timpul mesesei inca unul si dupa ce termini de muls sau alaptat inca unul.
APA SA NU-TI LIPSEASCA....NU LICHIDE,APA GOALA.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
adelamaria spune:
Buna! Va rog din suflet sa ma ajutati...Am facut o indigestie nasoala si alaptez. Bebe s-a comportat super bine pana acum desi mie mi-a fost tare rau, cu varsaturi si greata si putina febra cred...Insa acum m-am deranjat la stomac...Eu cred ca-mi revin cam in jumatate de zi, dar intrebarea e daca intre timp pot sa alaptez? Va rog...nu vreau sa pierd lapticul...Puteti sa ma ajutati? CE pot sa iau in afara de ceai de menta? Smecta?...Va rog mult daca stiti, dati-mi o idee...Trebuie sa se trezeasca si eu inca nu stiu ce sa fac!
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by adelamaria
Buna! Va rog din suflet sa ma ajutati...Am facut o indigestie nasoala si alaptez. Bebe s-a comportat super bine pana acum desi mie mi-a fost tare rau, cu varsaturi si greata si putina febra cred...Insa acum m-am deranjat la stomac...Eu cred ca-mi revin cam in jumatate de zi, dar intrebarea e daca intre timp pot sa alaptez? Va rog...nu vreau sa pierd lapticul...Puteti sa ma ajutati? CE pot sa iau in afara de ceai de menta? Smecta?...Va rog mult daca stiti, dati-mi o idee...Trebuie sa se trezeasca si eu inca nu stiu ce sa fac!
Sigur ca da!
Poti sa alaptezi cu conditia sa bei multe lichide. Si ceai de menta si Smecta.
Ideea in orice diaree cu sau fara varsaturi este ca ceea ce bei sa fie mai mult decat cea ce dai afara
E gresit sa te gandesti ca daca nu bei atunci o sa scada si numarul varssaturilor sau a diareei. Dimpotriva, deoarece exista o modificare temporara in intestin, daca nu ii vine din afara atunci acesta va scoate din interior si va aparea deshidratarea.
Asta ca o mica paranteza,
Deci bea ceaiuri si apa plata cat cuprinde si poti sa incepi sa maninci usor (nu fructe si legume ci supa, branza de vaci, paine prajita) iar dupa ce ai 24-72 de ore fara scaun si varsaturi, iaurt.
Succes si mult laptic pt bebe!
adelamaria spune:
Multumesc mult pentru raspuns!! Am hranit bebica si pare sa fie ok. Eu ma tratez in continuare si sper sa-mi revin repede...Mai greu cu starea de slabiciune...si cu regimul...Sper sa nu scada lapticul in cantitate...Multumesc din nou!
emaaimee spune:
Laura si Adela(fa cum ti-a scris Sheannamp), lapte aveti sigur. da-ti la bebici sa suga cand vor ei in continuare. laptele se produce pe masura ce bb suge. tocmai astea e partea frumoasa bb isi regleaza lactatia cu conditia sa fie alaptat excusiv san. succes.
sigur veti reusi. nu va stesati inutil.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
Laura10 spune:
Multumesc pentru raspuns.
Problema este ca bebe nu vrea sa suga, nici nu mai concepe sa ia sanul in gura, urlaaaa
si scor 20 ml in 24 de ore ca daca ma mulg la fiecare masa nu iese nimik...
emaaimee spune:
Laura,
nu ii mai da formula deloc. de foame va papa. e simplu pt bb sa se obisnuiasca cu sticluta cu formula. curge mai usor, etc. asa ca serveste-l numai cu san si o sa se rezolve. persevereaza si vei reusi. si bb va fi cel care va avea de castigat.
am citit undeva ca riscul mortii subite a bebelusului(care apare in primele 6 luni de viata) scade considerabil daca mama alapteaza copilul macar cateva zile.
inchipuie-ti cat de mult bine ii faci daca il alaptezi in continuare. chiar daca ti se pare ca il chinui, va reveni sentimente f prietenoase fata de san/i
succes
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII