Alaptatul Help line! (8)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olga_mami spune:

Buna fetelor!
Astazi am dat si eu de voi,as fi avut mare nevoie de sfaturi si acum vreo 2 saptamani dar nu stiam de unde sa le cer.
Sunt mamica unei puiute de 1 luna si avem o problemuta. Am facut otita din cauza refluxului gastric (regurgitam destul de mult indiferent daca dam aerul afara dupa ce am papat sau nu). Intrebarea mea este cat ar trebui sa manance bebe la varsta asta??? Am primit niste raspunsuri de genul 60-80 ml, dar tind sa cred ca sunt gresite pt ca bebita mea a ajuns sa manance si 120ml (cantarita la proba suptului). Ieri am cantarit-o tot la 5 min in timp ce sugea la san (pt ca imi plangea in timpul mesei si am impresia ca vine laptic prea mult si inghite aer mult)si am constatat ca are o viteza de cam 10ml/1min. Este normal sau ar trebui sa ma mulg un pic inainte de ai da sa suga???
Altceva, eu nu prea m-am muls pana acum, o faceam doar in cazul in care bb sarea peste vreo masa. Daca ma mulg un pic inainte sa-i dau bebitei sa suga nu o sa produc prea mult laptic?

Si ultima intrebare, Halvaua poate provoca colici sau alergii???

Mergi la inceput

Mai am o intrebare.
Cum ar trebui sa arate scaunul unui bb de 1 luna alaptat la san si cate scaune pe zi este normal sa aiba???
Bebita mea are pampersul murdar de fiecare data cand o schimb si se screme tot timpul. Este normal??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura10 spune:

Am incercat azi sa-i dau san cu forta ca sa zic asa, nu a vrut sa traga deloc si a urlatttt a urlattt si iar urlat vreo juma de ora de nu-l mai linisteam deloc si normal ca am cedat. e obisnuit sa bea din biberon deja, asta e clar, il recunoaste stie ca e mancare in el cand il vede. M-am muls apoi vreo 30 min si am scos 20 ml dintr-un san, din celalat nimik nimik, nicio picatura. L-am mai pus la san, a incercat sa traga, a vazut ca nu-i vine si s-a pus iarasi pe plans...

cred ca trebuie sa stau cateva zile numai in casa cu el si sa incercam sa ne reimprietenim cu tzatzi, sa-i dau san si atat, o sa moara el de foame,... dar va ceda poate...

sunt foarte suparata pe aceasta tema si mai ales pe mine ca am senzatia ca nu stiu ce trebuie sa fac ca sa-l fac sa pape;..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

quote:
Originally posted by olga_mami

Buna fetelor!
Astazi am dat si eu de voi,as fi avut mare nevoie de sfaturi si acum vreo 2 saptamani dar nu stiam de unde sa le cer.
Sunt mamica unei puiute de 1 luna si avem o problemuta. Am facut otita din cauza refluxului gastric (regurgitam destul de mult indiferent daca dam aerul afara dupa ce am papat sau nu).

cand bb-elul sufera de reflux gastric cauta ca dupa ce o alimentezi sa nu o ridici la pozitie vreticala ptru scosul aerului, ci doar semisezanda,cu partea superioara a corpului mai elevata decat cea inferioara,intoarce-o pe o parte ca bula de aer aflata in stomacel sa se eleve treptat.in momentul cand bb-ul se ridica la pozitia verticala,bula de aer aflata in stomacel se eleva brusc facand ca o parte din continyutul stomacal sa fie elimnat odata cu aerul.
o alta cauza a refluxului este supraincarcarea stomacelului...nu o suprasatura,fa pauze in timpul mesei..aceasta pb apare des la bbeii care mananca repede si multicel.

Intrebarea mea este cat ar trebui sa manance bebe la varsta asta??? Am primit niste raspunsuri de genul 60-80 ml, dar tind sa cred ca sunt gresite pt ca bebita mea a ajuns sa manance si 120ml (cantarita la proba suptului). Ieri am cantarit-o tot la 5 min in timp ce sugea la san (pt ca imi plangea in timpul mesei si am impresia ca vine laptic prea mult si inghite aer mult)si am constatat ca are o viteza de cam 10ml/1min. Este normal sau ar trebui sa ma mulg un pic inainte de ai da sa suga???

Altceva, eu nu prea m-am muls pana acum, o faceam doar in cazul in care bb sarea peste vreo masa. Daca ma mulg un pic inainte sa-i dau bebitei sa suga nu o sa produc prea mult laptic?

poti sa te mulgi sau poti sa pui comprese cu apa rece,ca viteza cu care curge laptele sa se reduca si sa nu innece bbeul

Si ultima intrebare, Halvaua poate provoca colici sau alergii???

da,halvaua poate produce colici,alergii,diaree sau constipatie...este un aliment suprasaturat de grasimi.

proaspata si fericita mamica de ghighilice mancacioasa Eliza

[ url="http://community.webshots.com/album/563121092HzdLFb" ]poze[ /url ]

Mata Emma lupta iar cu cancerul

http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by olga_mami

Mai am o intrebare.
Cum ar trebui sa arate scaunul unui bb de 1 luna alaptat la san si cate scaune pe zi este normal sa aiba???
Bebita mea are pampersul murdar de fiecare data cand o schimb si se screme tot timpul. Este normal??

proaspata si fericita mamica de ghighilice mancacioasa Eliza

[ url="http://community.webshots.com/album/563121092HzdLFb" ]poze[ /url ]

trebuie sa fie deschis la culoare,moale,sa nu miroasa urat.
poate face dupa fiecare masa (cate un gainat) sau poate face chir o data la 4-5 zile.
laptele de san se absoarbe aproape in totalitate...deci cantitatile pe care le face nu reprezinta cat de mult manaca.

daca se screme nu inseamna ca vrea sa faca pupu,poate sa fie o forma de asi exprima o nemultumire ,o incomoditate...

http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#

Mergi la inceput

Draga Principe, iti multumim din suflet. Sa stii ca sfaturile tale ne sunt de mare ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ccris_ccris spune:

Buna seara,

Sunt o proaspata mamica, cu o fetita de aproape 2 saptamani, tare mancacioasa. ma bucur tare mult ca v-am gasit, sper sa ma ajuati si pe mine cu niste raspunsuri.
1. Cat ar trebui sa dureze o sesiune de alaptat? Cate pauze de ragait ar trebui sa iau in timpul alaptatului?
Ea e lacoma tare si plange cand ii e foame, nu reuseste sa se prinda din prima la san, uneori se chinuie si cate 5 minute si cred ca in timpul asta ia mult aer.
2. Spuneti-mi va rog o pozitie optima a copilului pt. scos aerul.
3. Si o pozitie optima de alaptat pentru sanii ff mari. Deocamdata ma chunui cu ea culcata pe o pernita cu capsorul mai sus decat corpul iar eu culcata langa ea pe o parte, sprijinita in cot, tinand sanul cu mana in care ma sprijin.

Va multumesc.

Cristina, cea mai fericita de Andreea Georgiana (18 aprilie 2008)
Iti multumim Doamne pentru mica minune!

POZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

Multumesc mult pentru sfaturi tuturor. Am incercat sa il imprietenesc cu tzitzi, am reusit cat de cat zic eu, azi a tras la amandoua. Doare foarte rau, dar probabil in timp ma obisnuiesc. Am marit cantitatea de lichide, am baut ceai cu chimen si anason si am inceput sa mananc. A tras la stangul suficient sa doarma 2 ore, ceea ce zic eu ca inseamna ca a gasit ceva. Acum diseara nu s-a mai saturat la dreptul si are o problema sa intoarca capul spre dreapta, dar perseveram. O sa incerc cu comprese calde sa mai coboare laptele ca se simt rezervele sus de tot, am reusit si sa mulg dupa un somnic de dupa masa, am scos 140 ml din cel stang si 100 din cel drept.

Va tin la curent cu progresele, si va pup.

Noemi,

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ccris_ccris

Buna seara,

Sunt o proaspata mamica, cu o fetita de aproape 2 saptamani, tare mancacioasa. ma bucur tare mult ca v-am gasit, sper sa ma ajuati si pe mine cu niste raspunsuri.
1. Cat ar trebui sa dureze o sesiune de alaptat? Cate pauze de ragait ar trebui sa iau in timpul alaptatului?

in prima luna poate dura pana la 2 ore,deoarece ei isi mai iau si pauze de somnic,ei obosesc cand sug..
eu niciodata nu am luat pauza..dar am adoptat o pozitie in care nu era nevoie...cea culcata lateral cu capul sprijinit pe o perna(eu),iar bb cujumatatea superioara semiridicata.

Ea e lacoma tare si plange cand ii e foame, nu reuseste sa se prinda din prima la san, uneori se chinuie si cate 5 minute si cred ca in timpul asta ia mult aer.
2. Spuneti-mi va rog o pozitie optima a copilului pt. scos aerul.

pe umar ..aceasta pozitie face presiune pe stomacelul bb-ului;
culacat lateral semiridicat cu piciorusele (genunchii) adusi catre burtica
3. Si o pozitie optima de alaptat pentru sanii ff mari. Deocamdata ma chunui cu ea culcata pe o pernita cu capsorul mai sus decat corpul iar eu culcata langa ea pe o parte, sprijinita in cot, tinand sanul cu mana in care ma sprijin.

la pozitia pe care o folosesti tu ,incearca sa tii sanul cu cealalta mana,nu cu cea in care te sprijini,si nu te sprijini stai relaxatacu capul pe o perna mai mare,pune-ti o alta perna la spate ca sa te sprijini si una bb-ului ca sa-l tina aproape de tine,sustine sanul cu mana libera.

o alta pozitie ..tine bbul ca pe o minge de fotabal american,el sa priveasca la tine,piciorusele lui sa treaca pe sub bratul tau.

Va multumesc.

POZELE MELE

Olga,cand simti zone tari (gogoloaie)in piept,maseaza usor cu podul palmei ca si cum ai aduce laptele catre sfarc,ai sa vezi ca se inmoaie acele zone tari si nu mai dor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ccris_ccris spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri, o sa pun in practica si va tin la curent.

POZELE MELE

Mergi la inceput