Strumfi de iulie-august 2007 (64)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sunflower1979 spune:

buna!
noi am fost ieri intr-o plimbarica scurta pana la iasi, cu treburi si Denis a fost neasteptat de cuminte. a mancat in masina si in mers si pe loc, a mancat si san de 2 ori, a facut nani, am mers prin carrefour....am schimbat si noi peisajul.
si daca am vazut ca simo i-a scos suzeta lui matei, hop si eu, ca maimuta...sa vad daca merge. si azi e a treia zi de cand nu mai are suzeta, nici nu-i simte lipsa, doarme fara ea, roade in schimb la maimutoaiele lui, ceea ce facea si inainte. trag concluzia ca erau eu cu pluta si i-o indesam in gura degeaba (bine, nu zic ca nu-i placea, dar poate si fara ea). bine ca ma iau dupa altii in lucrurile bune...
am vazut-o pe adeluta....fata - karli, eu nu stiu cu cine seamana fiica-ta, da' mi-e asa de draga de-mi vine s-o mananc; o scumpa. ma bucur ca se simte mai bine, desi din ce deduc a slabit un pic, mititca.
valen, felicitari si la multi ani pentru ines. ce fetita minunata ai tu, cate stie sa faca....bravo ei. cred ca iti creste inima cu asa minuni de fete. si mereu ma gandesc la relatia ta cu alina (anya) si cum v-ati potrivit voi sa faceti copiii cam o data, sa fie fetite...
sper ca totul sa fie bine cu tine, de fapt sunt convinsa ca asa e. nici eu nu am facut nici un control pana acum...
alina.a, multumesc frumos pentru raspuns si mult succes in operatiunea bb2. deja elisa e un succes, o bolfoasa si o bulanoasa numa buna de mancat din ea de drag. sunteti o familie tare frumoasa!
gogosel, bine ai venit in strumfarie si ma bucur ca o sa mai auzim de tine.
ma gandeam la Luna si la rezultatul ei la analize. sper din tot sufletul ca e bine si ca nu are nici o legatura cu absenta ei de pe forum.
si pentru Diana2007 numai ganduri bune, sa le alunge pe cele rele!
asa...si vreau sa-i scriu lorinei ceva in album, dar mami a ei n-a vrut sa-l puna la semnatura, ca sa il gaseasca si astia de scri u mai rar...deci luati masuri doamna lavinia!
despre gluten, nu ma grabesc deloc sa-i dau...nici la 8 luni, ca sunt o multime de cereale fara pe care nu le-am incercat. la fel si cu banana si ce-o mai fi alergen, caci baiatul meu e cam sensibilos.petra, banuiesc ca fetele se refera la masura de la lapte praf, caci eu in cereale n-am gasit nici o masurica din aia.
zilele trecute ziceam ca eu ii fac pireuasul mai gros decat cel la borcanele, dar am zis in necunostinta de cauza, caci nu folosisem nici unul, ci doar cum mi se parea mie ca face cand misc borcanul. ieri i-am dat spanac cu cartof si ala e mai gros decat fac eu.

despre olita nu stiu ce sa zic. nu folosesc inca, am primit una...nici cu asta nu ma grabesc. cred ca am mai zis o data - cumnata mea a pus-o pe fetita ei pe la 7 luni, a facut atunci, dupa care mai tarziu nu a mai vrut sa faca deloc si abia acum parca o accepta (are 1an si 10 luni). deci nu a rezolvat nimic. insa toate lucrurile astea trebuie facute in functie de copil si nu condamn pe nimeni.
cu somnul pot sa spun ca nici denis nu adorme singur, dar vrea numai sa stau langa el, nu sa-l legan, nu sa-i dau san mereu. adoarme la noi in pat si doar seara il pun apoi in patutul lui. ziua doarme in patul mare. nu ma deranjeaza sa fac asa. in patut daca l-as pune, se invarte pe burta, se ridica in 4labe, se prinde cu manile de marginea patului sa se ridice in picioare...nici vorba de somn.

in rest nu stiu ce vroiam sa mai zic, ca s-au adunat cam multe. le multumesc fetelor carel-au laudat pe denis (sau pe mine pentru cum am scris de el).

Cristina, mami de superbaietel www.flickr.com/photos/12285891@N07/2247210772/" target="_blank"> Denis Stefan (30.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns i_ulia spune:

aylin, la cerealele pe care i le dau acum (de la alnatura) o masura e o lingura. la nestle aveau ele masura. cred ca difera de la marca la marca. ca idee cerealele i le fac ceva mai apoase ca piureul, dar astfel incat sa le pot da cu lingurita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielabv spune:

servus fetele

ce de discutii am starnit pe aici. E mai distractiv asa

Karly ce frumos rade Adeluta parca ar fi din reclame. E superba, pai cu asa parinti cum sa nu fie fericita, felicitari la amandoi

Lavi asa mult imi place de Lorinuta ca pot spune ca m-am indragostit de ea iremediabil

Valen uoaaau cate stie Ines sa faca. Ai doua fete de milioane

Gogosic bine ai venit si nu iti face probleme ca nu spune mama, vine si momentul acela.In legatura cu drmitul si Medeea doarme cam la fel. Pana acum vreo doua saptamani dormea la pranz mai mult de 3 ore , acum le mai fragmenteaza

Anamiha cate luni are Eva ca as vrea sa-i dau si eu mamaliguta la a mea

Azi noapte s-a trezit Medeea la 4,30 si a chitait de cateva ori somnoroasa si a adormit iar pana la 7. Sunt fericita si sper sa o tina tot asa

Aylin daca folosesti cereale pe care le prepari cu lapte separat nu conteaza cate lingurite sau cat de mari sunt, le pregatesti cum crezi ca le accepta Alma. Va pup pe amandoua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Sunflower gata, se facu, am pus albumul la semnatura ca sa nu ma certi Felicitari pt reusita cu suzeta E bine ca Denis nu ii resimte lipsa.

Avem si poze proaspete la semnatura, pt cine are timp de vizionat.

Si inca o intrebare: cum faceti ficatelul? Fiert in ce? Combinat cu ce? Ca mie imi iese amar si nu-i place fetei.

Gogosel bine ai venit la strumfarie (cum zicea o colega de aici)! Imi place entuziasmul tau Incerc sa raspund la intrebarile tale:
1. fetita mea are 8 luni si nu e prea vorbareata, abia zilele trecute a spus "mam" si "tat" si ii mai scapa cate un "de" sau "nene" cand ii este somn. Eu zic sa nu te ingrijorezi. Mai are timp sa vorbeasca. Ca reper, un copil la un an abia spune cateva cuvinte ca "mama", "tata", "papa", "apa"... deci strictul necesar.
2. daca faci mai multa branza poti sa o portionezi cu o lingurita si o pui la congelat. Eu ii dau cate o lingura mare in combinatie cu fructe.
3. de la 6 la 9 luni, un copil are nevoie de 11-13 ore de somn noaptea si poate avea 2-3 reprize de somn si ziua, adica inca vreo 2-3 ore. Rares doarme foarte bine, daca e vioi in timp ce e treaz, nu are rost sa-ti faci griji. Sunt copii care nu prea au somn si copii care sunt mai somnorosi, ca a mea Lori doarme 10 ore noaptea si ziua mai trage la agioase de vreo 3 ori, in unele zile chiar de 4 ori. Si bag seama ca cei care dorm mai mult se incadreaza si la categoria "grea"

Gabriela multam fain, mi-a crescut inima ca un cozonac , cioara ce sunt Da' tu nu esti din neamul ciorilor, ca nu prea-ti lauzi puiul. Ia uite www.hi5.com/friend/photos/displayPhotoUser.do?photoId=932049775&ownerId=172422172&albumId=125430150" target="_blank">aici doua frumuseti, manca-i-ar mama barbia aia frumoasa si ochisorii si falcutele . Ia mai pune tu niste poze noi acolea.

Lavi si Lorina Maria(5 iulie 2007)
www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52208" target="_blank">am jurnal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

Intru mai rar in ultimul timp caci din cauza serviciului timpul meu liber s-a epuizat.
E bine caci copilul s-a invatat cu bunicile,se joaca cu ele,se bucura cind le vede.Si eu ma bucur ca suge la fel de bine ca inainte sai eu am lapte suficient.In schimb nu mai maninca legume asa bine.

Azi e ziua tatalui meu si miine imi sarbatoresc baiatul cel mare.Acum el imi deseneaza o floare si o inima.

Pupici Lorinutzei ca si mie mi-e draga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

gabriela, i_ulia, eu ii faceam oricum dupa ochi cerealele. adica i le fac grosute (mie mi se par mai grosute decat piureul) si le accepta asa. de la bun inceput i le-am facut groase. dar nu stiam cat sa pun ca cereale. sa nu fie prea mult. de asta intrebam de masuri.

noapte buna si un weekend voios!

mi_a, multumesc mult pentru PM!

Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

broscuta gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Semnez si eu condica azi pe forum, Saby are azi 8 luni si azi-noapte iar ne-am intalnit la ora 4 (ora nasterii) ca sa sarbatorim cu niste laptic ochi in ochi prima noastra intalnire.
Tot astazi am primit si scaunul de masa si carseat-ul din SUA, sunt foarte incantata de ambele. Carseat-ul merge de la 2 la 46 kg si are o multime de reglaje si caracteristici la care nu ma gandeam ca e posibil. Miercuri mi-am luat masinuta cea noua si joi m-am despartit de cea veche, deci am avut o saptamana incarcata. Durerea despartirii de masina veche e egalata doar de placerea de a o conduce pe cea noua, mai puternica si mult mai incapatoare.

Olgutza, Saby smotoceste continuu martisorul de la voi, multumim
Vivela, Ashera, multumim pentru aprecierea Sabinei cea vorbareata.
Cristina26, multumim pentru vizita pe site si comentariile la poze.
Aylin, Fianna

Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Carla, Sabinutei vorbarete. Sa creasca mare si frumoasa si sa va bucure in tot ce face .

Lavi, am admirat Lorinuta-draguta. Mi se pare mie sau are ochisori ca ai mamei ei? E o scumpa, ce mai. . Referitor la ficatel, am citit tot aici pe forum ca unele fete il fierb in lapte, si asa nu mai e amar, ci usor dulceag. Dar nu stiu ce fel de lapte (oare din comert?).

Nonna, tatalui tau si lui Vlad pt maine. Sa-ti traiasca si sa infloreasca !

Am mai admirat Adeluta vesela si Daria scumpa si multe alte poze. Avem copii frumosi .

Eu am am avut o zi super, David a fost cuminte, a dormit azinoapte de la 8 jumate pana la 7. Ptiu-ptiu, sa nu-l deochi. O zi buna, una rea...merge si asa, ce sa zic. Eu sper sa-l tina cumintenia si maine.
A inceput sa vrea numai in brate, urla in carut, se face ca arcul, iar cand il iau in brate, e tot un zambet. Nu mai vrea nici el suzeta (cred ca bate un vant de renuntare la suzy pe la noi!).
Am inceput si diversificarea, merge bine, sta cu gura larg deschisa cand ma indrept cu lingurita spre el, e ca un pui infometat. Mi-e asa drag de el cand il vad cum papa . Nu face nazuri la nimic, dar nici prea multe nu i-am dat inca.
In rest, nimic nou. Aa, avem 2 dinti, suntem iepurash veritabil. O sa pun niste poze cu dintzosul.

Noapte buna, strumfarime!

www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52049" target="_blank">JURNAL DE STRUMF

“Toata lumea stie ca anumite lucruri sunt irealizabile, pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza.” (A. Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Buna seara, fetelor! Intru repede sa anunt ca s-a lamurit toata povestea cu lipsa de apetit a Unei, asta din momentul in care ea a inceput sa tuseasca asa, cam ca un fumator de Carpati iar D. sa faca febra, sa se smiorcaie, sa zaca in pat infofolit, sa ceara aspirine etc. etc. Boleste ca barbatii, stiti voi. In schimb Una e vioaie si jucausa, nu face febra, un pic mai palida dar se tine bine. Ia Ambroxol si mai vedem cum evolueaza lucrurile de aici incolo.

N-am citit nimic din urma, dar sper sa pot recupera maine la cafea. Noapte buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

am promis ca voi intra mereu , am promis, nu pot sa nu imi tin cuvantul. deh, intru si io cand pot (uneori am remuscari din cauza DC-ului ; simt ca -mi neglijez odorul, nu radeti , asa este!!!)
NONNA, LA MULTI ANI LUI VLAD!!!!! (apropos, imi "vinzi " si mie pontul cum de au iesit amandoi cu putzi!!!!ca mai vreau si eu inca un bebe, dar musai cu putzi!!!)
LAVI,m-am linistit ca si unii din "semenii" lui rares au aceleasi deprinderi in ceea ce priveste odihna; branzica eu ii fac dintr-un litru de dorna rosu si imi ajunge 2 zile, timp in care o tin la frigero, in borcanel. pupici strumfitzei!
GABRIELA, poate imi va spune maine "mama" , de ziua noastra!!! (visez, numa luati in seama!!)

INCA O INTREBARE-NTREBATOARE:
ce mai dati bebeilor de la 7 luni? dr mi-a spus ceva de peste dar nu stiu de care, mamaliguta cu smantinica si blanzi- buna; de ficatel nu. noi avem in meniu : fructe, blanzi, iaurtel, ciorbitza de pasare cu muuuuuulta carnitza, cam 2 linguri mari , cu varf, zilnic (avem anemie feripriva si luam si fe hausmann) si mai nou (nu stiu unde am citit) ii dau in fructe o feliuta de sfecla rosie ca cica ar contine mult fe; eu i-am dat-o cruda , nu s-a intamplat nimic, Slava Domnului! oricum joi mergem la dr la controlul lunar si mai elucidam din "misterele diversificarii".

pana la noi revederi- sanatate si numai bine!
v-am pupat!

PS : nu imi fac mari temeri cu vorbitul deoarece fiecare copil exceleaza cu ceva- rares de la 6 luni si 1/2 sta in picioruse bine, se ridica el singur.(mai nou ii pun o paturica pe jos, ca sa "zburde" si cel mai mult ii place sa se joace la casetofon, il "zapaceste"; se crede DJ la platane!!!!)
gogosel, mamica lui rares-mihai (11.08.2007)

Mergi la inceput