Strumfi de iulie-august 2007 (64)
Raspunsuri - Pagina 10
lorinaoo1 spune:
Alina.a multumesc pt raspuns Si eu aveam o retinere, de asta am si intrebat
Lavi si Lorina Maria (5 iulie 2007)
Simo78 spune:
Neatza!
Valen felicitari lui Ines!!! Ridic si eu mana sus , iar pentru tine si un sa treaca.
Simo mami de www.flickr.com/photos/simo_al_jaafari/" target="_blank">Matei Hisham (28 iulie 2007)
www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52229" target="_blank">Jurnal de Matei
Let your kids paint on the wall!
i_ulia spune:
hello!
ghinetz, iris e mai mica decat victor, asa ca mananca mai putin si mai putine, dar to iti spun programul ei:
6.30 san
9.00 san
12.00 100 g piure de legume (morcov cu cartof, mocov cu telina, morcov cu brocoli, avocado cu mar - stiu ca asta nu e leguma, dar altfel nu mananca avocado) + san
15.30 100 g piure de fructe (mar, para, banana si combinatii intre ele, papaya, afine cu mar) + san
18.30 2 masuri de cereale in 60 ml de apa
19.30 san
si inca 2 mese noaptea, dar nu stiu la ce ora, ca nu ma mai uit la ceas
carne, ou si gluten voi introduce de la 8 luni.
fug ca plange!
aylin_tarcan spune:
buna dimineata cucuiete!
felicitari adelutei pentru mama!
lavi, multumim pentru sfaturi. almei cu certitudine nu ii place morcovul. ieri nici cereale nu a mai vrut sa manance. asa ca iar suntem exclusiv pe lapte. problema e ca la inceputul lui aprilie la revedere tzatza! poate doar seara si dimineata! azi incerc din nou cu mar, ca vad ca legumele nu au nicio sansa deocamdata. reincerc peste cateva zile. pana una alta am frigiderul plin de supite si piureuturi!
noi ne ridicam in picioare daca avem un punct de sprijin (exact, parul e foarte bun pentru asta), escaladam tot ce apucam, "mama" nu am mai spus de la 4 luni cand a zis un "muemue" plangand. asteptam. pana atunci, chiuiala sa traiasca!
valen, felicitari lui ines! cred ca oboseala si slabitul isi spun cuvantul. nimic altceva. nici eu nu am ajuns la controlul de 6 saptamani pana acum 1 luna.
despre olita, mama imi povesteste ca m-a pus la olita din primele luni (nici nu stateam in fund, am tinea ea) pentru ca se vedea pe fata mea ce urmeaza. deci, depinde de copil.
Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita
aylin_tarcan spune:
am uitat sa intreb: ce inseamna o masura de lapte? e vreo lingurita in cutie? ca la nestle nu e. pe cutia de la nestle scrie ca se va incepe cu o lingura de cereale la 4-5 linguri de lapte, apoi se creste pana la 7-8 linguri rase in 160 ml lapte. cand voi vorbiti de 2 masuri de cereale la ce va referiti? i_ulia?
Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita
gogosel spune:
hop si noi! acum ma descoperit aceasta pagina si acest subiect si sincer imi pare rau ca nu s-a intamplat mai devreme. este foarte interesant ca asa "vad" si eu cum evolueaza alti copii de varsta "cavalerului" nostru. s-a nascut pe 11.08.2007, deci cam 7 lunitze are!
am foooooarte multe nelamuriri privitoare la strumful meu. poate ma ajutati sa elucudez cateva dintre ele:
1. nu a spus "mama" sau orice altceva, desi vorbesc cu el, ii citesc din cand in cand povesti, ii pun cd-uri cu cantecele, povesti, vorbim , ne jucam cu el. alti copii au spus deja "cuvantul magic". al meu de ce nu?
2.cata branzica trebuie sa ii dau? la o singura masa mananca facuta din 250 ml lapte? este mult? fiindca si seara, la 18.00, mamanca iaurt cu branza si banane. citisem in capraru ca branzica rezultata din 250 ml trebuie consumata la 2 mese. nu e totusi cam putin?
3. cam cat dorm odraslele voastre? rares se culca la 20.30-21.00 (dupa 300 ml humana 2) si doarme "dus" pana la 06.300-07.00 a doua zi (multumesc Doamne!). pe la 09.00 mai "isi odihneste pleoapele" pana la 10.00. de la 14.00 isi face "somnul de frumusete" pana la 15.30, iar la 17.00-17.30 mai trage o runda de o juma' de ora. (spre ex , acum doarme pe balcon, in scoica, de la 09.30 si este 11.00. nu e cam mult? stiu, stiu, ca ei cred cand dorm. mentionez ca nu este nici la categoria "musca" deoarece la 6 luni avea 9.160 kg.
hmmmmmm...cam atat imi vine pe moment!
cu siguranta o sa mai auziti de noi la acest subiect.
pupici tuturor "comorilor" mogaldete!
oaana spune:
Gogosel,bine ai venit.Eu ii fac branzica din 200 ml lapte dar pun in functie de fructul pe care i-l amestec cu branza,cam cat cred eu ca papa,nu e o masura anume.
In general nu prea ma bag la discutii din astea,cu olita,dresaj etc..Vreau doar sa spun ca copilul meu nu adoarme singur sub nici o forma,si cred ca e greseala mea ca tot il leganam in scoica,dar sub nici o forma nu-l voi lasa sa planga ca sa adoarma singur,sincer nu suport acest lucru...la fel am procedat si cu iosua si a venit vremea cand a adormit singur...si urmeaza sa-l mutam in camera lui cam in 2 luni cand ne vom muta la casa...si o voi lua incetisor,il las sa adoarma la mine si apoi il voi duce la el si stiu ca se va obisnui.
Aaron,spre deosebire de Iosua doarme in patutul lui,dar ziua nu adoarme singur,indiferent cum as proceda,dar nu o sa-l las sa planga ca sa adoarma.Nu fac referire la nimeni,Nikole a fost nevoita pt ca merge la serviciu....felicitari celor care reusesc sa reziste cu stoicism plansului.
Cu olitza e altceva,i-am asezat pe amandoi la 6 luni,daca au vrut,au stat daca nu nu i-am fortat,drept urmsare la Iosua la un an si sapte luni nu mai avea scutec...Acum la aaron,il vad cand vrea sa faca,il asez pe olita intr-un minut e gata,si observ ca-i place sa stea pe olitza...
Deci fiecare copil e unicstiu ca la fel de bine cum sta pe olitza l-as putea invata sa adoarma singur,dar nu pot sa-l aud cum plange sub nici o forma...o sa reusim noi pe la 2 ani....
Sper ca nu am divagat pe aici,ca sunt cu Aaron in brate.
Asa ca fiecare procedeaza cum crede ca e mai bine/comod...
A,Karliga felicitari pentru mama,cred ca esti tare mandra...
Valen totul o sa fie bine,fii optimista .....gandeste-te ca nu ai nimic si nici nu vei avea...
Ioana,ma uimeste Smaranda,cum deja merge?
Gata,fug ca e jale,va pup.
Oana,mami celor doi nazdravani: Iosua si Aaron.
www.flickr.com/photos/14066329@N04" target="_blank">poze noi
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
mychydutza spune:
karli super filmuletzu. ce vesela e !
...si o bataie la funduletzu gol pt cele care nu s-au dus la dr. dupa nastere. rusinik-rusinik! pai mei felelor, asa aveti voi grija de sanatatea voastra??????? ia sa facem o mobilizare asa ca cea de la slabit! unde mai puneti ca un PAP acu e absolut necesar! hai, mobilizaaaaareaaaa!
*mihaela*
anamiha spune:
Si eu i-am pus Evei fideluta fara ou in ciorbita,am pasat-o cu celelalte legume si i-a placut tare mult.
Azi vreau sa ii dau mamaliguta cu branza si smantana pentru inceput o lingurita si un pic ca poate nu ii place.
Nici Eva nu zice mama deloc si sunt tare suparata...pai numai tata tata ce inseamna asta.