vreau sa fie bine
partenerul meu cu care sunt de aproape 4 ani este din ce in ce mai irascibil,nervos.starea lui s-a agravat din momentul in care prietenul lui cel mai bun i-a spus ca v-a fi tata(el isi doreste enorm un copil deoarece doar eu am o fetita dintr-o casatorie anterioara).noi incercam de aproape 3 ani sa facem un bebe dar,nimic.eu am 38 ani si ceva probleme hormonale , iar el are 40 ani si oligoastenospermie(nu vrea sa recunoasca ca ce are el este o problema de fertilitate).el zice ca eu sunt singura problema pt ca sunt mai invarsta si nu mai pot face copii.tot timpul ma face sa ma simt vinovata ca nu raman insarcinata.situatia asta ne-a instrainat si nu stiu cum o putem rezolva.acum nu stiu ce sa fac.sa incerc inseminarea artificiala sau nu?oare un copil l-ar schimba in bine?
Raspunsuri
tlaura spune:
Mergeti la doctor! Incepeti analizele amandoi. daca e asa cum spui tu, problema e la el, dar cum barbatii sunt foarte orgoliosi din acest punct de vedere, bineinteles ca nu v-a recunoaste.
Mergeti la un medic de planificare familiala, si el va v-a indruma mai departe!
E normal ca la 40 de ani, chiar si un barbat sa-si doreasca un copil, dar asigura-te mai intai ca acesta e motivul irascibilitatii lui!
Ramonika spune:
poate daca ii spune medicul in fata ca el e problema atunci o sa te lase in pace.
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Elise spune:
parerea mea: voi vreti sa faceti un copil, nu sa gasiti un vinovat. Asa ca discutiile referitoare la cine e mai fertil nu isi au sensul.
Daca orgoliul tau iti permite spune-i da, eu sint de vina - dar sintem in aceeasi barca, vrem acelasi lucru - deci tu ajuta-ma si hai la tratament. Amindoi.
Si asa scapa cu marea lui mindrie neshifonata si demonstreaza ce baiat bun e ca face analize si inghite pastile ca sa-si ajute nevasta. Nu ca ar avea el o problema. Ci pentru ca e inima larga...
Elise & BBLisa
alex_ioanid spune:
da, si eu zic sa mergeti la doctor, ca sa ii confirme el. la 38 de ani, o femeie poate sa aiba copii... eu asa stiu
si daca o sa fie prea orgolios ca sa mearga la doctor, atunci nu stiu, vorbeste deschis cu el, and il vezi calm, eventual lasa-i din intamplare o revista in care scrie despre problema lui, sau nu stiu ce sa zic... trece si el printr-o perioada grea, nu cred ca pentru un barbat este tocmai usor sa afle ca el este vinovat ca nu puteti avea copii.
diuna spune:
Sincer, nu sunt convinsa ca o relatie, in care o problema asa de serioasa este tratata la modul ambitios si orgolios( si irascibil), merita incununata cu un copil. Sigur este el omul cu care tu ai mai face un copil? Daca da, fa-l sa inteleaga ca daca isi doreste un copil acesta cere multe sacrificii, si acum, pana la procreere, si, mai ales, dupa aceea.Nu cred ca e asa important sa gasiti vinovatul, cat sa gasiti impreuna o solutie, chiar si insamantarea sau infierea, daca altfel nu se poate. Iti tinem pumnii si multa sanatate!
cristiama spune:
Fetelor,
Cand vorbiti de femei de 38 de ani care vor sa faca copii, eu ma simt direct vizata.
Si sotul meu are aproape 40 de ani, si incercam de muuulta vreme. Prietenii nostrii cei mai buni au un bebe!
Si?
Asta nu inseamna ca imi reproseaza mie ceva! Am pierdut 2 sarcini, dar evident ca nu mi-am dorit asta!
vine cu mine la doctori, fetele care se lupta cu asta, stiu ce insemna sa ai un sprijin cand treci prin momente asa de grele!
Eu cred problemele sunt mai grave. Eu am o colega care s-a casatorit la 50 de ani, cu un sot mai tanar. El stia sigur ca nu o sa mai aiba copii, dar nu a contat!
Un copil nu o sa rezolve problemele relatiei voastre. Dar... ei bine, tu vei mai avea un copil. Mie asta mi se pare o rasplata suficienta.
sanziana27 spune:
Inainte de a concepe pe bebe 1 am fost amandoi la dr si ne-a spus ff clar, in caz ca nu ne iese dupa un an de "munca" trebuie vazut unde e cauza, la mine sau la sot! Dar in acelasi timp i-a facut o trimitere sotului de spermograma, ca zicea- infertilitatea masculina se combate cel mai usor...La noi nu a fost cazul ca am ramas din prima luna, dar.....credeti ca sotul a sarit in sus de bucurie...nu nici vorba. Mi-a promis ca daca timp de 3 luni nu ne iese se va duce, a scapat Deci e dificil cu ei, chiar daca isi doresc enorm un bebe, sunt fricosi si reticienti in ceea ce priveste mersul la dr!
8+ si mamica de Dragos (26.09.2006)
Povestea iubirii noastre mici
ingridnen spune:
Ar trebui sa mergeti impreuna la medic, sa-i explice el, poate asa va intelege si nu va mai arunca vina pe tine.
Tin minte ca eu n-am ramas insarcinata ani de zile, medicul ma pusese sa imi iau temperatura zilnic, timp de 3 luni ca sa urmareasca ovulatia.
Pe urma mi-a sugerat sa-l trimit pe sotz sa faca o spermograma…. Cand i-am zis nici nu a vrut sa auda si evita subiectul de atunci.
Am ramas surprinzator gravida la 35 de ani, am pierdut sarcina la 6 luni… si dupa cateva luni am ramas din nou insarcinata. Pe Cristi l-am nascut la 37 de ani… deci varsta nu ar fi o problema (desi mi-ar fi placut sa fiu o mamica mai tanara)
Ingrid si Cristi 5 ani
RalMar spune:
Stiu prea bine ce inseamna sa ai un sot atat de orgolios, dar trebuie sa il intrebi sincer cat de mult doreste copilul si sa-l faci sa inteleaga ca nu e vorba de a cui vina este, este vorba de efortul comun de a face un copil. Cred ca atata timp cat tu bagi in tine o multine de hormoni care-ti deregleaza organismul de tot poate si el sa inteleaga ca trebuie sa faca tratamente. Dar cel mai important lucru e sa-l faci sa inteleaga ca nu e vorba de o competitie in care cel mai bun (mai rapid, mai smecher, etc) castiga, ci trebuie sa fiti pe aceeasi parte a baricadei si sa luptati impreuna, sa va sustineti unul pe celalalt.
agho spune:
Daca ai copil deja, nu cred ca tu ai avea o problema. Important e sa mergeti impreuna la medic si sigur va va acorda sfatul potrivit, analize de facut etc. Dupa atata timp e bine sa faci si tu analize ca sa vezi care e problema. Bafta!
Am colege care se straduiesc sa aiba copii, si sotii lor au facut analize. Chiar sunt mai tinere, doua si sub 30 de ani. Problemele pot fi de diverse si tratamentul se aplica de la caz la caz. Bafta! Crede-ma, o colega care e casatorita de ani buni, inca nu are un bebe, dar nu se lasa.