vojta sau bobat in paralizie cerebrala ?

vojta sau bobat in paralizie cerebrala ? | Autor: isi

Link direct la acest mesaj

isi are 2ani in 28 03 face bobat de la 6 luni pina la 1an 2luni apoi a inceput vojta i-a mers bine dar si datorita micilor dedesubturi pe care cei de la SIBIU ni le-or spus ex.l-a 7-8luni ni s-a recomandat sa tinem fetita in fund cit putem de mult am fost foarte constiinciosi si ISI s-a ales cu un inceput de cifoza cei de la SIBIU ne-or interzis s-o mai tinem in fund primul pas l-a 1an \2lunia fost statul pe burta incepind de 1\2minut am luptat ptr. fiecare secunda a fost un nou inceput la 2ani merge de-a busilea usor otinem tot intro vojta la un moment dat am facut si bobat si ne-a prins tare bine cred ca combinate ar putea da rez. bune grija mare la experienta si daruirea kinetoterapeutului la 1 MAI [oradea]am cunoscut kineto. slabuti grija la bazin ISI afacut spasme dupa 1mai era interzis bazinul ptr.copii care or avut convulsii .rog fiecare parinte sa spuna din experientele lor bune sau rele asa putem sa ne informam unul pe altul.O sa mai revin cu exemple ajutatoare sau daunatoare .///nu uitati sa luptati ptr copilasii dvs exista 2 feluri de oameni cei care se lasa dusi de vint si luptatorii cu fiecare zi de lupta deveneti mai puternici si la un moment dat n-o sa va mai recunoasteti///////

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

"Vojta sau Bobath in paralizie cerebrala?"
Vojta in principiu insa combinata cu Bobath ar fi minunat.
Nu treceti usor peste cifoza!!! Neaparat sa faceti niste gimnastica (probabil ca tot Vojta o sa va recomande)pentru asta.
Multe succese!

blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oceanica spune:

Isi, ai pus foarte bine punctul pe "i". Acesta este un mare secret al recuperarii in paraliziile cerebrale, si anume combinarea metodelor de recuperare. Din pacate si eu am inteles tarziu acest lucru . Fiecare metoda de recuperare isi are propriile limitari si de aceea ele trebuie combinate. Copilul "ia" de la fiecare maximul posibil. Organismul trebuie bombardat cu stimuli, pentru ca mergand numai pe o singura metoda la un moment dat se plafoneaza si nu mai raspunde, si atunci trebuie schimbata metoda.
Pentru copilul meu eu am ales un program de recuperare diversificat si anume de 3 ori pe an in Ucraina, acasa Bobath -5 zile pe sapt , O zi pe saptamana inot, iar de la vara trecem pe lista si Vojta. Bineinteles ca metodele se alterneaza la anumite intervale de timp incat sa dea randamentul cel mai bun.
Dar mai sunt si alte metode ce pot fi incluse pe lista dvs, si anume calaria si delfinoterapia.
In ceea ce priveste cifoza copilului tau, acesta problema se poate rezolva f bine in Ucraina,(daca resursele materiale iti permit) unde chiar acest lucru este punctul lor forte.
Chiar ieri am fost la control la neurologul local si a fost f surprins ca copilul meu la aproape 4 ani are o coloana vertebrala f dreapta, nici urma de vreo deformatie( acest lucru l-am castigat in Ucraina)

Mergi la inceput

Oceanica cum ati rezolvat cifoza in Ucraina? Cat se paote de detaliat, te rog mult. Noi suntem inaintea unei operatii la coloana cu care nu suntem de acord si vreau sa stiu daca avem si alte alternative:(

blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oceanica spune:

Eu am mai vorbit despre clinica din Ucraina, nu stiu daca ai citit.
Noi nu am asteptat sa apara probleme la coloana si apoi sa mergem acolo sa le rezolvam. Noi am prevenit. Procedura de baza care se face acolo se numeste "mobilizarea coloanei vertebrale" este o terapie manuala de reasezare a vertebrelor coloanei in pozitia corecta prin miscari specifice. Procedura dureaza 2,3 minute si se face timp de 12 zile( un curs)
Citeste pe site-ul lor www.reha.lviv.ua in lb engleza, sau poti citi o traducere partiala in limba romana www.reha.lviv.ua/ro
Trebuie sa le ceri o parere , discutand concret cazul tau prin mail ,depinde de varsta copilului si de gradul de deformare. Ei cer si o radiografie la coloana. Daca se impune operatia cred ca e destul de grav. In orice caz poti macar sa-i intrebi. Exista si contraindicatii la aceasta procedura.

Mergi la inceput

Sof e nascuta prematur si este inca hipotona si extrem de elastica. Nu are altfel de probleme in afara unei scolioze idiopatice f. rara. Problema noastra este ca i-a fost recomandata operatia aceea clasica cu tije ori noi nu vrem s-o facem dependenta de operatii. De aceea ma intereseaza daca in Ucraina repara si altceva decat cifoze si daca le repara fara operatii. Multumesc mult pentru linkuri!
Multa sanatate si multe succese.
Edit: Sof face Vojta de aproape un an. Ar fi fost minunat sa faca si Bobath insa ea plange foarte tare din cauza de Vojta si nu are nici un fel de sentimente d esimpatie pt. terapeuta. Asa ca dupa ce a incercat sa-i faca si Bobath terapeuta a renuntat. Nu as putea spune ca exista o comunicare minunata cu ea dar nu am de unde sa iau alta:(

blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isi spune:

papapadie sunt terapeuti care combina bobath cu elemente de voita sint rari dar cei ce stiu vojta foarte bine nu prea le mai place sa faca bobath

Mergi la inceput