Cirese de mai-iunie 2006 (66)
Raspunsuri - Pagina 6
LYLY809 spune:
Si ultima postare...pe vremea cand Alec se culca foarte tarziu ne mai confruntam cu o problema: trezitul la 5 dimineata cu urlete de foame. Culcatul tarziu l-am rezolvat tinandu-l cate o zi intreaga treaz, ca sa adoarma mai devreme. Pare cam dur, insa individul mic se trezea la ora 10.00, la pranz dormea de la 15 la 18, apoi, cu chiu si vai, adormea la 12 midnight. Era o nebunie... nu am avut incotro. Acum are un program bunicel, pe care iarasi il vom schimba cand vom merge la gradi. Acum se culca la 22.00 si se trezeste la 8. Va trebui sa se trezeasca la 7...si sa nu uitam ca se va "schimba" curand si ora, va trebui sa-i obisnuim oricum cu trezitul mai devreme.
Iar cu masa, problema era aceea ca-i dadeam la cina doar lapte...hm, ce prostie. Si la micul dejun la fel, numai lapte. Pana cand mi-a zis sotul ca-i timpul sa trecem la cina si mic dejun mai serioase, fara a renunta la mult iubitul laptic.
Lyly si Alec 30 mai 2006
Amonar spune:
Lacri,
si eu am inceput de un timp sa-i dau cina puternica ;la Kailan, cateodata mancare ramasa de la pranz..cartofi cu legume sau orez sau spaghetti...bine ca mi-ai amintit de mamaliga..o uitasem deja din meniu. Am facut acum 2 zile o fasole minunata (mi-a iesit o bunatate..eu care nu facusem in viata mea..!) si imi mananca si fasole! Bineinteles ca i-am dat-o cu orez sau cartofi si tzatziki, ca de obicei. Kailan e foarte mofturos la meniuri noi, dar cu fasolea am avut noroc!
In ceea ce priveste medicamentele homeopatice, cum ar fi echinaforce sunt cele mai bune ca si preventie. Kailan A fost racit putin iar eu il tratez cu medicamente antroposofice, care cred ca numai in Olanda se gasesc. Stiu de la alte mamaici ca echinaforce ajuta enorm. Eu oricum ii dau lui KAILAN mult usturoi in mancare (tzatziki)si ii fac in fiecare zi de 2 sau 3 ori pe zi suc proaspat de portocale cu mere. Am cumparat o masina speciala de facut suc. Kailan nu a fost inca bolnav cu toate ca ne intalnim cu copii care au bronsita sau tusesc urat in nasul lui. Si eu am avut gripa acum cateva zile care m-a doborat pur si simplu. Kailan a avut o zi temperatura, pana in 38,5 si a doua zi nu a mai avut nimic. I-am dat med. acelea antroposofice si mult suc de portocale si, cred eu, ca asta ajuta f. mult.
Pt nas infundat folosim ulei de eucaliptus(pe haine si asternut) si eventual ser fiziologic.
Daca va intereseaza compozitita medicamentelor antroposofice,spuneti-mi si o scriu aici.Poate gasiti si voi undeva.
puiudana2004 spune:
Buna dimineata!
Lacra,imi pare tare rau pt Razacila.Sper sa nu mai fie nici o problema,sa ramana dintisorul la locul lui!Cand incepeti gradinita?
Arlena,Andrei,chiar daca nu avea de gand sa adoarma la pranz,obosit fiind,il puneam in patutul lui si ii ziceam ca eu am treaba,iar el 2 ore poate sa faca ce vrea la el in patut,sa doarma ,sa se joace,dar eu nu stau cu el.E problema lui ce face,iar eu ieseam din camera.La inceput ma stiga mereu,eu ii spuneam,dar fara sa ma duc la el,sa faca nani ca eu am treaba,fac mancare,calc,etc.Si adormea.Apoi nu i-am mai raspuns deloc si daca a vazut ca nu are cu cine sa converseze,se culca.La mine a functionat.
Vreau sa va zic ca,nu imi vine sa cred ca,dupa o saptamana de plansete la gradi,nici ieri si nici azi,Andrei nu a mai plansma dormit la pranz.A fost tare fericit cand am ajuns ieri dimineata acolo.O striga pe "tanti".pe fetita,pe pitic.Cum a vazut-o pe educatoare,s-a dus la ea in brate si a pupat-o.Am fost asa de fericita.Ina nu imi vine sa cred.Nu a mai plans cand am plecat,m-a pupat si s-a uitat dupa noi.De azi,l-am insarcinat pe tatal lui sa il duca la gradi.A strigat dupa mine in masina,dar la gradi,nu a avut nici o treaba.L-a pupat pe tatal lui si a plecat cu educatoarea la copii.
Inca o data ,va multumesc din suflet pt sfaturi si ca ati fost alaturi de mine.
Va pe toate si o zi minunata!
virgi spune:
quote:
Originally posted by wapi
Virgi Vigantolul se da la noi profilactic pentru combaterea rahitismului, pana la 2 ani in fiecare zi, apoi pana la 7 ani in lunile de iarna.
Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)
Multumesc frumos!
Astazi am gasit si un link despre vigantol, insa tot nu mi-e foarte clar. N-am inteles de ce il ia toata lumea. Poate-mi spun si fetele din SUA cum procedeaza?
lui Stefanita
virgi spune:
Mihaela - sincera sa fiu nu m-am gandit deloc la virusii care i-ar putea lua. Mi-ai dat tema de casa. Eu vreau s-o duc la gradi sa invete romaneste, deja devine o limba straina pentru ea.Ieri mi-a spus "mami let's go a seesaw", am ramas masca. I-a mai ramas un "a" = la din limba romana. Eu ii spun " te iubesc" si ea-mi raspunde " me too". Mi-a cantat un cantecel " Mr Sun, Mr. Goldensun"
Nu ma mai streses, eu continui cu limba romana, dar sunt constienta ca pana n-o voi aduce acasa, pana n-o voi integra acolo cu copiii romani, n-o sa am rezultate. Nu-mi ramane decat sa sper ca nu se va imbolnavi in cele 2 luni, la proiectul gradinita-n romania nu renunt, dar fac cercetari.
Ea nu mai are alti copii romani cu care sa se joace, singura legatura cu limba romana sunt eu si taica-sau.
Moama, ce zapada la voi. Vreauuuuuuu si eu. Aici a venit cat de cat primvara. Am renuntat la caciula si ghete. Doar seara si dimineata mai inghetam putin.
Arleena - figura mare Alex al tau! Eu cred ca are prea multa energie si nu reuseste s-o consume. Cred ca-i vremea sa-l duci la gradi. Sa-l vezi apoi cum doarme. Luana adoarme cam in 2-3 min dupa ce-o pun in masina. Nici nu simte cand o iau din scaun, cand o dezbrac s-o pun in patut. Doarme profund cam 3-4 ore.
Amonar - da, e bine, dar vezi tu ca vine o vreme cand te saturi si de plimbat si de tara si de tot. Am discutat cu doamne care au facut asta toata viata. Au terminat facultatea, s-au casatorit si s-au plimbat asa prin toata lumea pana la pensie. N-au stiut ce inseamna sa muncesti. Eu inca nu m-am impacat cu gandul asta, si tot mai sper sa schimb ceva.
Pe de alta parte am avut mare noroc, sa nu fiu fortata sa muncesc cat a fost Luana mica.
Wapi - la cat sunt de inventivi, a gasit el o metoda de evadare. Bine ca nu s-a lovit! Eu inca n-am curajul s-o separ de noi peste noapte. Avem lipit patutul ei de-al nostru. Eu incerc in fiecare seara s-o adorm la noi in pat, in speranta ca ramane cu noi, dar nu vrea sub nicio forma. Daca adorme din greseala, la prima trezire se duce singura la ea in patut. Unde-s vremurile alea cand facea nani cu mami, cand o puteam controla. Eheee, s-au dus!!!!!
abibrinza spune:
Virgi, in primul rand multumesc pentru prajitura.Am facut-o aseara si deja s-a terminat.In legatura cu Vigantolul, se da in tarile cu clima temperata si rece unde se considera ca nu este suficienta expunerea de fiecare la Soare, pentru asimilarea vitaminei D2.Sper ca nu-i D3, tot timpul le incurc.Eu pe timpul verii nici nu i-am dat Vigantol lui Victor, mai ales ca scade si pofta de mancare.
Lyly, condoleante parintilor.Cred ca-i cumplit pentru ei.
Lyly, multumesc pentru gandurile frumoase de primavara.Eu sincera sa fiu te admir foarte mult.Stai cu Alec, mai ai si serviciu, ai avut si examene.E normal sa te mai simti si depasita dar uite cate faci.Eu stau acasa si o mai chem si pe mama sa ma ajute la curatenie.
Amonar, mai ne dai o data reteta de tzatziki, sa-l mai incerc si eu pe Victor cu altceva.
Arleena, mi-a venit o idee legata de varsaturile lui Alex de seara.Poate, si inca o data poate are arsuri sau aciditate mare in stomacel.Se comporta seara ca mine cu arsurile de sarcina.Poate ii faci un control la stomac.
Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
www.flickr.com/photos/11775702@N07/sets/72157602054980121/" target="_blank">poze
arleena spune:
lacri ce veste trista....dumnezeu sa-l odihneasca in pace.
am fost azi cu alex la medic ca aaseara iar a vomat.....concluzia: nu ma ocup calumea de alex. din cauza programul de somn airea si luatul mesei e tot aiurea. deci mi=a zis sa-i decalez tot programul cu 3ore mai devreme. adica sa-l trezesc la max 7:30 - inviorarea, mic dejun, joaca. undeva pe la 10-10:30 o gustare de fructe, sau suc de fructe apoi joaca....1-1:30 pranz - felul 2 primul(legeme+carne(NU prajita - eventual la cuptor dar sa nu fie uleioasa si fara sosuri/ou) si apoi daca mai doreste si un pic de ciorbita/supa. cam la o juma de ora de la masa sa-l culc...asa ca nu va mai avea nevoie de lapte pt ca e deja satul.sa nu-l las mai mult de 2 ore sa doarma de amiaz. dupa ce s-a trezit sa iesim la plimbare, joaca, etc. pe la 5=5:30 o gustare(iaurt/prajitura/etc)la 7-7:30 cel tarziu cina - ceva lejer - gris cu lapte, cereale cu lapte, orez cu lapte, mamaliguta cu branza, paste cu branza,budinci etc), dupa baie, si somn cel tarziu la 9:30-10. laptele de seara sa-l impart in 3 reprize mai mici. din cauza ca bea 250ml lapte destul de repede si inghite aer cam mult are si starile de greata si vomita. mi-a zis sa-l bat pe spate pana ragaie ca atunci cand era bebe.ideal ar fi laptele sa nu-l mai bea inainte de somn ci cu vreo juma de ora inainte si din cana.
asa trecut pe hartie nu e greu de respectat...cu practica e mai greu. mi-a zis ca programul lui aiurea de acum o sa-i afecteze in timp dezvoltarea psihicului, sa nu-l las mai mult de 2 ore sa doarma de amiz si ultima masa sa nu fie mai tarziu de ora 9:30, adica laptele de seara. nu stiu cum va face alex fara acestui programmai ales ca mie mi-e mila sa-l trezesc si dimineata si la amiaz ca ma gandesc ca va merge la gradi, scoala, servici si toata viata se ve trezi dimineata pe ceas. pe de alta parte cred ca e mai bine asa sa-l trezesc ca se va obisnui si pe urma nu-i va fi greu sa se trezeasca.
va las ca tocmai s-a trezit....
de Alex SUPERSTAR (8 mai 2006)
www.flickr.com/photos/49551753@N00/sets/72157594507626190/" target="_blank">POZE
www.youtube.com/profile_videos?user=arleena79" target="_blank">Filmulete
nasterea
adriana spune:
Lacri, condoleante parintilor.. Doamne, nici nu-mi inchipui cat de greu le este
Virgi, aici nu se da Vigantol, cica e destul soare si in plus de asta laptele de la magazin are inclus in el si vit. D.. plus si la robinet mai sunt niste minunatii.. so...
Noi suntem bolnaviori..
Am prins-o pe Cornelia ca numara, nu stie sa vorbeasca dar numara pana la 5... in engleza
Cam atat am timp...
Mamica de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
CamiM spune:
salut copacei si ciresele!!
Hop si noi in livada, ieri am tras o sperietura ca am avut niste contractii cam urate dar vad ca azi e mult mai bine. sper sa nu imi strice planurile domnisoara piscotel din burtica si sa fie cuminte si sa vina in mai cand e programata.. si nu mai devreme.
Diana79 am vazut pozicile si arati tare bine mamico!!( zise ) Ce bine ca a venti mama ta... Ce mai face Nicole, e mai bine? Pentru constipatie incearca cu cereale cu barley, la noi functioneaza de minune pentru Sofia.
Arleena da eu am facut mucenicii(si cu zeama si din cei "moldovenesti") asta asa intr-un avant gospodaresc.. care cred ca nu mai prinde curand.. Despre cana Sofia bea laptele din cana cu cioc dar are o deschizatura mai larga, sau din cele cu pai( are un pai moale) si tot cam inainte de culcare il bea - adica sta intinsa si e ok, dar scoate tu bibele si ai sa vezi ca bea mult mai putin( si la noi si la alte prietene s-a intamplat la fel. Noi am scos bibele ca ne speriase medicul ca daca bea prea mult lapte nici atunci nu e bine ca cica fac un "imbalance" stomacal si al anumitor minerale/ vitamine. In afara de apa si lapte Sofia nu bea altceva( ceai , suc.. nu am insistat cand era mai mica fiindca era destul de grasuna si acum nu o atrag ).
mooama ce de recomandari de la doctor. tinem pumnii sa mearga bine schimbarile.
PS: bravo pentru baiat curajos!!
Virgi merci. pai de data asta bebelina e foarte cooperanta in ceea ce priveste pozitia, e de mult cu capul in jos, in schimb ma pistoneaza cu piciorusele in ficati de vad stele verzi..
M-a distrat povestea cu forile de 8 martie.. si eu mai incerc uneori sa le explic astora traditii de-ale noastre dar e greu tare.. de pilda ce e cu martisorul...si snurul.. A propos de international unele tari din Europa mai au sarbatoarea asta( stiu ca rusii stiu de 8 martie de pilda).
Cu vigantolul e exact cum ti-a spus si Adriana, eu nu am auzit sa fie recomandat nimanui.
Lacri mai am teoretic 7 saptamani, practic numai vreo 6..brrr!! Curajoasa sau nebuna vedem noi dupa ce apare si pitica..
Imi pare rau pentru protejatul tau...ce tragedie pentru famile ..nici nu vreau sa ma gandesc, bietul si bietii de ei.
Miki ce de zapada...
Adriana felicitari Corneliei!!- o mica matematiciana in devenire?
uff revin mai tarziu ca s-a trezit Soficu si vrea"mniam-mniam dai-dai"
Cami 31+ & Sofia - 8 mai 2006