Cirese de mai-iunie 2006 (66)
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
LYLY809 spune:
Dati mniam-mniam la copii si duceti-i la nani-nani si nu mai stati brambura pe net! Si sper ca nu aveti wireless in casa ca mine hahaha, e si asta periculos..gata, ma duc sa-l scot din priza!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
abibrinza spune:
Arleena, multa rabdare pentru schimbarea orarului.Nu cred ca va fi usor.
Cami, si pe mine ma sperie contractiile, mai ales ca sunt patita.Fa totul un pic mai incet.
Uite si cateva poze noi:
http://www.flickr.com/photos/11775702@N07/
Noapte buna,
Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
www.flickr.com/photos/11775702@N07/sets/72157602054980121/" target="_blank">poze
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mikiion/mikiion.jpg)
mikiion spune:
virgi incerc sa raspund cu vitamina D. Mie mi-a fost recomandata cat marc nu a avut decat laptele meu. Apoi nu a fost nevoie pt. ca laptele de vaca este imbogatit aici cu vitamina d pt. protectia populatiei. Noi chiar nu avem suficient soare.
Dadeam in ficare zi 1 ml.
Nu cred ca e cazul la voi , ca nu aveti 6 luni iarna.
Azi iar a nins...Si am vazut pozele lui abibrinza baietelul ei in tricou!!!!! gata nu mai ma it la poze ca inebunesc aici...... Asta daca as avea timp, ca nici sa inebunesc nu am.
La noi s-a schimbat deja ora, plus iarna prelungita...Nu reusesc sa rezist mai tarziu de 9 , 30 seara. Il adorm pe Marc si cad si eu alaturi........
Virgi, din nou....E nu stiu ce sa te sfatuiesc cu limba. Eu sunt constienta ca nu voi ajunge cu marc la un nivel prea ridicat in limba romana. Dar asta va fi limba noastra de comunicare. Mi s-a spus si am mai citit si eu despre asta, ca limba se stabilizeaza abia in jur de 3 ani. Pana atunci e normal sa amestece limbile.
dar acum depinde de ce va face mai tarziu. Romana va ramane doar limba de comunicare in familie pt. marc. Limbile de scoala vor fi franceza sau engleza. Pt. ca el va ramana aici cu siguranta.
Dar daca tu vrei sa te intorci in Romania se pune altfel problema.
Eu pot sa spun ca in ce priveste procesul invers, adica copil roman venit aici la 5 ani, dupa 3-4 luni se descurca perfect in franceza, pt. varsta lui, iar acum in clasa a 3 nu are nici o problema la scoala. E chiar f. bun. Si nu stia nici un cuvant in franceza pana la 5 ani. Deci faptul ca nu stie acum nu-i poate dauna chiar asa tare Luanei. Cand va fi cazul, daca va fi cazul , traind in mediul romanesc, va trece rapid pe limba romana.
Mihaela si Marc-Adrian
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CamiM/CamiM.jpg)
CamiM spune:
'Neata ciresime!! tot io!!
iar sunt restanta la urat: la multi ani Ella si Irinaghita!!
A propos de Ella, Arleena ce mai stii de ea si Ana?
Lacri.. nu ne alunga.. si mai ales nu scoate internetul din functiune!!
Arabela da asa ar trebui sa o iau mai incet dar de felul meu sunt cam repezita si luatul incet imi vine tare peste mana...
Ce baiat frumusel are mama si ce burtica draguta.. Super!!
Miki atunci nu pun poze de la noi ca te apuca disperarea.., noi nu am umblat in haine groase iarna asta. Stam deja in tricou cu maneca scurta( de fapt nici nu prea am renuntat la ele decat ocazional). abia acum ii inteleg pe cei care se muta din sud in nord si se plang de depresie, adevarul este ca aici 95% din zile sunt insorite cel putin pana acum.
Dana ma bucur ca Andrei s-a obisnuit deja la gradi si nu mai plange. e mare lucru.!! pana la urma nu a fost asa de rau.
Ramona cum mai merge la inot? Ii place lui Kailan? Si chiar ii invata sa inoate sau doar se joaca in apa?
Si ca vorbeati de limba romana .. si mie imi e teama sa nu "piarda" Sofia contactul cu limba. De asta acasa vorbim 90% din timp romaneste plus ca are niste copii cu care se joaca romani( mai scapa ei si cuvinte in engleza dar..e mai bine decat nimic). Am hotarat ca atunci cand incepe scoala sa facem acasa si ore de limba romana. Nu stim daca vrem sa ramanem definitiv aici dar oricum nu concep ca Sofia si Sabina.. sa nu invete romaneste, sa nu citeasca pe Creanga sau poeziile lui Eminescu!!
acu va las si ma duc la nani..
Cami 31+
&
Sofia - 8 mai 2006
virgi spune:
Salutare ciresici!
Va multumesc frumos pentru lamuriri.
Daca e sa ma iau dupa clima e mult mai apriga decat in Romania. Iarna cam 3-4 luni de ger, imposibil de stat afara si un aer uscat de simti ca ti se crapa pielea, iar vara e foarte cald si umed. Intermediar sezonul ploios care tine uneori si o luna. Daca cu restul m-am obisnuit aici, cu clima n-am sa ma pot obisnui in veci. Ba-i prea cald, ba-i prea frig, ba ploua. Cand am zis si eu ca s-a terminat iarna, avem interdictie de iesit afara cu copiii ( valul de praf din china ), nici la gradi nu-i mai scoate afara.
Oricum m-ati linisiti, nu ne trebuie Vigantol, mai ales daca reduce pofta de mancare. Am intrat putin in panica deoarece in ultima vreme domnisoara se cam impiedica cand merge pe strada si nu stiu de ce m-a dus gandul acolo. Of course, ca habar n-am cum arata un copil cu simptome de rahitism.
Am crezut ca sunt singura ca nu dau acest medicament copilului.
Arabela - ma bucur ca ti-a placut prajitura. Am vazut pozele cu Victor si noua burtica, dar cam putine. Mereu am remarcat toaletele lui Victor. Daca nu e secret, de unde il imbraca mami asa frumos. Eu pentru Luana nu gasesc decat haine roz, si mai nou o imbrac de la baieti, ca nu mai suport culoarea roz si rosu.
Mihaela - si eu am citit ca limba se " stabilizeaza " undeva pe la 3 ani, dar numai sa avem ce stabiliza. Ea sta zilnic 4 ore la gradi unde nu aude romaneste, o iau, o pun in masina si adoarme. Se trezeste pe la ora 4-5. Stam in casa cat ii dau sa manance ( vorbim romaneste), iesim afara si vorbim engleza. Ne mai raman cam 2 ore de stat cu totii, timp in care luam cina, facem baita si pana n-o scap la somn ii citesc o poveste sau ne uitam pe o carte.
Eu nu zic ca nu va vorbi/intelege romaneste, dar va avea un vocabular destul de limitat si-o preferinta clara pentru limba engleza. Este evident deja.
Astazi i-a spus unui coleg ' See you tomorrow, Emerson".
Dar o rezolvam noi in timp, daca vom petrece vacantele in romania.
virgi spune:
Adriana - imi pare rau ca sunteti bolnaviori. Presupun ca vorbesti de o raceala si nu de altceva. sa va treaca repede.
Cami - aha, deci Sabina este fetita ascultatoare. Draga de ea! Astept sa ma consolezi si sa-mi spui ca-i mai usor de crescut al doilea copil si apoi cine stie Vezi ca sunt pe urmele tale!
Eu n-am sa fiu suparata daca n-o sa-l citeasca pe Eminescu, are carti mult mai interesante de citit Daca va dori musai, o sa-i fac eu o selectie sa nu piarda prea mult timp.
Arleena - sunt de acord cu ceea ce ti-a spus medicul. Trebuie sa incerci sa-i schimbi programul.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Amonar/Amonar.jpg)
Amonar spune:
Arabela,
eu fac tzatziki asa: dau prin razatoare jumatate de castravete din ala lung cu coaja cu tot. Aici castravetii au multa ap0a, il storc cu mana pana ramane numai masa uscata. Cumpar iaurt Grecesc care-i mai tare (nici un alt iaurt nu e bun pt tzatziki!) si pun peste castravete pana cand amestecul e balansat, adica castravetele sa fie bine acoperit cu iaurt. Dupa aceea dau prin sfaramatorul de usturoi unul sau doi catei de usturoi, depinde de gust (ai putea sa incerci la inceput mai putin usturoi. Lui KAilan ii plac gusturile puternice ca si lui tasu'). Eu mai pun cateodata si putina sare si ceva condimente de legume, dar f. ;putin. Le amestec pe toate si iese un fel de sos.
Cami,
mai mergem la inot, sotul se dezbraca si se baga cu el in bazin ca eu am oroare la asta....da, mai mult este joaca dar ne invata de exemplu cum sa-l obisnuim cu apa pe cap sau anumite miscari cu bratele si piciorele. In apa sant diferite obiecte si copiii sant stimulati sa "inoate" (tinuti de parinti) pana la obiectul preferat.
Ce fain ai nimerit cu clima! Atsa e visul meu, o tara cu clima mediteraneana, adica mai mult soare decat ploaie. Cu Germania nu prea am nimerit-o...vara trecuta a fost destul de schimbatoare, dar in total destul de rece. Acum cu schimbarea climei nu mai stim ce timp vom avea. Iarna avem oricum mai multa zapada pt c a locuim la deal/munte. Ce-mi place aici este aerul deosebit de curat si peisajul. Germaia este o tara foarte pitoreasca si se aseamana cu Romania la peisaj de multe ori. Arhitectura este f. frumoasa in orice satulet mic si..f. curat mai ales in sate. Dehh..,..harnicia neamtului este renumita...
Virgi,
e normal sa vrei sa fii activa, sa ai un servici, responsabilitati. Eu am lucrat 13 ani si stau acasa de vreo 3 ai. La inceput mi-a fost greu fara agenda si program..dar acum nici nu ma gandesc sa-mi petrec viata intr-un birou sau sa am o agenda plina dupa care sa trebuiasca sa-mi fac programul...am facut si eu faculta..dar se pare ca libertatea e mai dulce pt mine.Imi voi gasi eu activitati care imi permit sa am programul meu si sa-mi pastrez libertatea de a hotari ca vreau sa fac in momentul cand vreau eu.Asta duce deci cam la meseria de intreprinzator...Totusi mi mi-ar place sa vad alta tara la cativa ani.
Lacri,
e f. bine ca lucrezi pt tine. Eu admir oamenii care indraznesc sa fie independeti.
oana.iat spune:
Salutare!
In primul rand vreau sa-i multumesc Lacramioarei pt mail-ul de 8 martie! Abia acum l-am citit, spre rusinea mea.
Arleena, spor la respectat programul indicat de medic. Si pe mine m-a certat ca o las sa adoarma cu bibele de lapte seara, mi-a spus exact la fel. Eu ii dau laptele cu 1/2 ora inainte de baita.
Mai sunt cirese care nu adorm fara suzeta?
Eu tot imi propun sa incep desuzetarea, dar mi-e mila tare de noptile mele albe, plus ca daca nu ar dormi la pranz m-ar dispera cu agitatia. Voi cum ati scapat de suzeta?
oana.iat spune:
Puiudana, succes la gradinita!
Cami, la burtica. Si mie imi place numele Sabina, as fi vrut si eu, dar din spusele husband-ului cica nu se pupa cu numele de familie...
Virgi, m-ai fascinat cand am citit de scoala internationala. Eu nu as ezita sa merg pe acest drum, cunoscand invatamantul romanesc actual. Chiar daca inseamna sacrificii mari pt tine, ar fi grozav pt Luana. Pur si simplu ar avea posibilitatea sa aleaga ce-si doreste pt mai tarziu, pe cand la noi copiii fac si ei ce pot, in speranta de a avea un loc de munca cat de cat platit. Nu se intrezareste nici o schimbare. Multi copii buni se pierd pe drum, nu sunt incurajati deloc.
Oana Rusu, ce mai faci, nu ai mai dat de mult un semn de viata?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andruskandu/andruskandu.jpg)
andruskandu spune:
Salutare, Ciresime!
Noi suntem permanent pe forum, citim tot ce se poate, dar f. rar scriem, din cauza ca Andrei se supara tare cand o vede pe mami cu degetele pe taste...
Vesti despre noi:
Andrei e bine, n-avem probleme de sanatate, vioi, vorbaret de numa', rade tot timpul. In parc e sociabil, de obicei trage la copiii mai mari, de 4-5 ani, care ii vorbesc.
Cu mancatul stam bine:
-la 8-8.30- bibe cu lapte si cereale
-la 12-13 - ciorbita (dreasa cu smantana) sau mancare gatita( depinde ce am gatit), gustoasa sa fie ca mananca, cu paine
-la 5-5.30 - o banana sau un iaurt
- la 8.30-9 seara - bibe cu lapte si cereale sau mamaliga cu branza sau paste cu branza
Adoarme pe la 9.30 seara, se trezeste pe la 7 dimineata. Mai doarme la pranz pe la ora 2 cam 1-1.30 ora.
Andreea lui
Andreiut Puiut