Cirese de mai-iunie 2006 (66)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

despre Vigantol

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/794613/DOCTOR-EVZ-Atentie-la-valabilitatea-vigantolului/

nenea doctorul zice ca isi pierde proprietatile in 20 de zile de la deschiderea flaconului....

Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

quote:
Originally posted by mikiion

Virgi si tu ai dreptate. Dar vezi fiecare caz e diferit. La mine mi-a spus chiar educatoarea sa ne oprim ca nu merge asa.
Si la mine nu era vorba de un copil salbatic. Toata vara se jucase cu copii in parc. Avea 3 prieteni romani, o fetita de o seama, uite-a aici unde o lasase sa se urce pe bicicleta lui www.dropshots.com/mikiion#date/2007-09-18/13:43:47" target="_blank">Prietena lui marc,
plus un baietel mai mare cu 6 luni si inca o fetita de 3 ani jumate.Toti romani. Cu totii se juca, plus ceilalti copii din parc. Ii urmarea ce fac, se alergau prin parc, se jucau...... Statea in brate la alti adulti, chiar daca nu-i cunostea .
Dar acolo unde l-am dus prima data , nu imi explic de ce, nu a vrut si pace. Si brusc a devenit salbatic, trist, posac.....Nici macar la fratele meu in brate nu a mai vrut sa stea!!!!! L-am lasat o data de incercare si a doua oara nici nu a mai vrut sa intre la el in casa!!!!!
Noua ni s-a parut ca-l chinuim exagerat si ca lucrurile nu mergeau in directia cea buna.
Asa ca am oprit pt. moment pana a mai uitat ce i s-a intamplat.
Plus ca nu avem datele problemei pt. Andrei. E o gradinita clasica romaneasca, e ceva mai stil occidental, privata..... ca depinde extrem de mult cum sunt copii, cum se comporta educatoarele, cat sunt ele de dure sau de mamoase.



www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

Virsta Marc






Voi v-ati chinuit putin. Important este ca ai reusit sa-l integrezi pana la urma si asta inainte de 2 ani. Sa speram ca-i vom avea integrati pentru tot restul vietii. Pentru noi greul a trecut, dar stim ca n-a fost usor, cum nu va fi pentru "majoritatea". Totul e sa nu cedezi fara motiv. Mie cel mai greu mi-a fost, nu s-o las acolo in urlete, ci s-o vad cum se trezea noaptea speriata si striga dupa mine.
Daca educatoarele sunt ok, si-si fac treaba cu multa responsabilitate si dragoste, copilul se va acomoda. Daca-l lasa intr-un colt sa planga si nu incerca sa-l implice, mai ales la inceput,cat se poate de mult, intr-adevar sunt motive de schimbat gradinita.
Din ce spunea Dana, sper sa nu ma insel, dar vorbea de o gradinita particulara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Pe Vlad am incercat sa-l duc la cresa la 2,3 ani. A fost un dezastru, nu am rezistat decat o sapatamana... Plangea cand il duceam, plangea acolo (plangeau toti, era valea jalei acolo...) plangea cand mergeam dupa el si ma vedea, nu dormea noaptea, nu mai manca, se trezea urland de n ori pe noapte... Primele 3 zile l-am lasat si la somn, apoi am zis ca-l iau eu la pranz. Cand ajungeam acolo mi se rupea sufletul... Scena ca din Alba ca zapada, doar ca cu muuulti pitici (vreo 20) asezati frumos pe scaunele la masa babatica la gurita, farfuriute in fata, ochii inlacrimati si muci pana in gura. Educatoarea (de fapt ingrijitoare) in capul mesei incerca sa-i hraneasca cum putea pe rand si sa-i linisteasca. Cand intrai care mai decare veneau plangand la tine, fiu-miu se spargea de plans... N-am mai rezistat... saptamana urmatoare mi-a facut oricum diaree (prima data in viata lui) si l-am tinut acasa, si nu l-am mai dus apoi...
Faza cu daca il retragi nu-l mai integrezi nu e adevarata. Pur si simplu nu era deloc pregatit. Dupa un an cand l-am dus nu am avut NICI O problema. Nu a plans, s-a cerut el la gradi, i-a PLACUT la nebunie. Deci, cum crede fiecare ca e mai bine....

Edit: am uitat sa spun ca Vlad a fost mereu si este inca un copil extrem de sociabil, isi face instantaneu prieteni. Avea si la 2 ani cand l-am dus prima data o gramada de prietenuti cu care ne vedeam in fiecare zi... Il mai lasasem cu ai mei sau la vecina mea (nasa fetitei mele si mamica prietenutului lui cel mai bun). Pur si simplu nu i-a placut... Poate la o gradinita particulara cu putini copii, educatoare serviabile, dragute, unde poate ceilalti copii sunt si ei obisnuiti cat de cat (bine chiar sa fie si copii mai mari in grupa) care sa nu planga toti ca disperatii copilul se adapteaza si de la o varsta mai frageda. Oricum, cel putin la noi o astfel de gradinita te costa cat o bona...

Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

quote:
Originally posted by Amonar

Eu sustin parerea mea ca nici un copil nu trebuie tratat dupa standarde. Daca Kailan ar avea cosmaruri noaptea si ar sta apatic la gradinita uitandu-se in gol, nici nu m-as mai gandi sa continui situatia. Consider ca exista mai multe solutii pt aceeasi problema, asa cum a spus si Mikion, introducerea se poate face si treptat. Iar in ceea ce priveste psihicul uman, el este influentabil deja din pantecele mamei. Exista destule curente care sustin si au dovedit acest lucru.
Ciudat, Kailan este scos in colectivitate de copii impreuna cu mine dar pe el nu il intereseaza joaca impreuna sau colaborarea. Toate activitatile sant independente iar el nici nu cauta apropierea altui copil. De aceea nu cred ca toti copiii pot fi pusi pe acelasi standard. In ceea ce priveste standardele, am o eroare de ele...devin rebela numai cand imi spune cineva "cum trebuie" sa fac. Accept idei si probabilitati.







Nu se joaca cu ceilalti pentru ca nu a fost implicat inca intr-o activitate de grup, gen:" acum toti desenam, acum toti dansam, acum toti mergem la spalatul mainilor etc. Copiii din parc nu-i sunt prieteni atat de apropiati, nu sta cu ei 4+ ore pe zi, nu fac aceeasi activitate. Kailan merge in parc cu tine, tu esti singura spre care vine daca vreun copil il supara, deocamadata tu esti tinta lui.
Luana se joaca in parc doar cu colegii ei, in caz ca-i gasim si seara in parc, altfel cu ceilalti n-are nicio treaba. E la faza nu te conosc, nu ma bag.

Stai linistita c-o sa vina si vremea lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiudana2004 spune:

Buna,dragele mele!
In primul rand vreau sa va multumesc din suflet pt sustinere,pt sfaturi.
Ieri a fost prima zi in care l-am gasit bine pe Andrei dupa 10 ore de gradi.A plans dimineata pana am iesit eu pe usa,dupa care s-a dus cu educatoarea la orele de engleza ,a aplaudat copiii mai mari,s-a jucat si cu cei de varsta lui,a mai marait putin dupa mine,dar fara lacrimi de crocodil ca pana acum.A dormit 30 min la pranz,un progres,pt ca el nu a dormit deloc pana acum acolo,a fost fericit cand m-a vazut,dar nu mai vroia sa plece de acolo.A pupat-o pe educatoare,s-a dus la ea in brate,dar azi dimineata,a fost la fel de grea despartirea.Am observat ca,dupa ce ies pe usa,nu mai plange,dar pana il schimb,e mare jale si ma doare sufletul sa il las asa.Daca nici saptamana viitoare nu se acomodeaza,cred ca o sa-l retrag.Si cel mai bine e ca doarme noaptea.S-a trezit o singura seara,dar acum gata.
Intr-adevar,la 20,30 e lesinat de somn,e f obosit.
Mi-am dat seama ca el plange dupa mine pt ca ingrijitoarea de acolo vine cu baietelul la gradi si il tot aude pe acela ca o stiga pe mama lui si normal ca isi aduce aminte si el de mami a lui.
La noi nu il schimba educatoarele.Ar fi un lucru extraordinar ca sa nu mai prelungesti suferinta copilului si a noastra,dar....
A mai fost separat de mine,dar numai in timpul zilei,noaptea nici nu se punea problema.
Doarme singur in patutul lui,adoarme singur,nu sta nimeni cu el in camera,dar de pus in pat,numai mami trebuie sa o faca.Nu accepta pe nimeni.
Ar fi fost extraordinar daca aveam cu cine sa il las acasa,nu l-as mai fi chinuit la gradi,dar asta e singura solutie.
E f dependent de mine,a fost cu mine,zi de zi si noapte de noapte,sotul pleaca dimineata si vine seara,rar se intampla sa il gaseasca pe Andrei treaz,el a fost numai cu mami si e grea pt el despartirea asta.Sper sa se acomodeze in final,mai am o sapt la dispozitie.Ce ma intriga e faptul ca,atunci cand se trezeste dimineata,vrea sa plecam cu brum-brum la "tanti"(educatoarea).De aici am dedus ca ii place acolo,dar ar vrea sa stea si mami cu el.Imi spune ca se joaca cu "pititza"(fetita) cu brum-brum,cu "batetelul"(baietelul),abia asteapta sa ajungem acolo,dar acolo...plangeeee.
Azi sunt sarbatorite 2 fetitze la gradi si mi-au zis sa il iau mai tarziu pt ca vor dansa,vor veni clovni,poate se mai distreaza si el.
Se joaca cu ceilalti copii,dar are momente,exact cum a zis si Virgi,cand isi aduce aminte de mami si mai bazaie.
Psiholoaga la care am fost cu el mi-a zis sa il las din prima zi la programul ales si nu pana la 12,pt ca se va acomoda cu programul asta si iar va plange cand il las pana la 18 si asa am facut.Acum cred ca trebuia sa il duc treptat,exact asa cum ati zis si voi.
Va multumesc inca o data pt sfaturi si pt sprijinul vostru si va mai tin la curent cu ce s-a mai intamplat.
Va pup si va doresc un we minunat!
LA MULTI ANI MAMICUTZELOR DRAGI PT 8 MARTIE!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Dana, dupa cum descrii tu situatia se pare ca s-a ameliorat. Eu consider ca punctul tau de reper trebuie sa fie faptul ca Andrei participa la activitatile de la gradi si ca nu mai este apatic. Si faptul ca acum doarme bine. Chestia cu sfatul psiholoagei....se poate sa aiba dreptate dar am alergie la specialisti care sunt absoluti, dupa parerea mea nu au inteles ce este stiinta..
Nu am inteles, copiii acolo la gradi nu sant schimbati..de? ....pempers sau ce? Si chiar trebuie sa-l lasi 10 ore la gradi? Asa de mult lucrezi tu?


DianaR, ai dreptate copilul trebuie sa fie gata/pregatit pt o anumita faza in viata lui.

Mie mama imi spunea, (toate stiti ca pe vremea lui Ceasca aproape toti copiii erau dati la gradi de la 3 luni) ca la gradi ne puneau cate 5-6 in patut, ne dadeau jucarii acolo in pat iar copiii se trageau, impingeau intre ei acolo in patut. Adevarul e ca am supravietuit gradinita comunista, dar nu pot sa zic ca sunt mai sociabila decat u copil crescut acasa. Chiar am cunoscut o fata de varsta mea (aproape 40)crescuta de bunica acasa si mi se parea o fata tare faina, calda si buna la suflet.

Virgi, stiu ca si Kailan se va schimba dar vreau sa spun ca el inca nu constienteaza necesitatea de a colabora. Dar nici alti copii de varsta lui. Noi mergem o data pe saptamana la grupul de gimnastica unde vin multi copii de varsta lui. Acolo se organizeaza si jocuri impreuna cu toti copiii dar Kailan refuza sa ia parte la colectivitate, mai bine isi gaseste el treaba lui...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

din ce stiu eu, copiii prefera sa se joace mai mult singuri la aceasta varsta, apoi vor dori sa fie cu un grup, dar se vor juca tot singuri, spre 4 ani incep cu adevarat sa participe la jocuri de grup, sa respecte reguli de joc in grup..

Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiudana2004 spune:

quote:
Originally posted by Amonar

Dana, dupa cum descrii tu situatia se pare ca s-a ameliorat. Eu consider ca punctul tau de reper trebuie sa fie faptul ca Andrei participa la activitatile de la gradi si ca nu mai este apatic. Si faptul ca acum doarme bine. Chestia cu sfatul psiholoagei....se poate sa aiba dreptate dar am alergie la specialisti care sunt absoluti, dupa parerea mea nu au inteles ce este stiinta..
Nu am inteles, copiii acolo la gradi nu sant schimbati..de? ....pempers sau ce? Si chiar trebuie sa-l lasi 10 ore la gradi? Asa de mult lucrezi tu?





Da,o sa lucrez,pana ma acomodez,de la 7 la 15,pana ajung acasa,se face ora 16 si plec la gradi dupa Andrei.Deci pe la 16,30-17 il iau de la gradi.Programul meu,de fapt,este de 12h cu 24h libere,12h cu 48h dupa tura de noapte.Asta e sist sanitar.Si chiar nu am cu cine sa il las dimineata acasa.seara are cu cine sa stea,dar nu dimineata!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

puiudana din experienta mea iti pot spune ca el se adapteaza. plansul cand il lasi va mai continua ceva timp. Am gasit aici intr-o carte scrisa pt. educatoare, ca este o reactie normala la varsta asta, si ca ar fi anormal daca nu ar face asta ( gen copil abuzat de ex.) Vorbesc de perioada de acolodare.Dar in mod normal, daca se acomodeaza va plange pana nu mai are contact viziual cu tine. Si apoi isi va indrepta atentia spre noul mediu, adica copiii. Sa nu te miri dacao sa te trezesti la un moment dat ca va plange cand il iei. Este alta etapa normala.....
Se considera ca la varsta asta, sub 3 ani adica, ei au probleme in acomodarea cu mediul sau persoanele noi. Si o manifesta prin plans. Adica chiar daca ii place acolo, desprinderea de persoana iubita si in care se increde, adica mama, dimineata. Si apoi procesul pe invers, de la persoana substitut pt. mama si mediul substitut pt. casa spre mama adevarata.

Anormal ar fi chestii mai grave, asa cum ai descris tu prima zi cand el statea 10 ore intr-un colt fara sa reactioneze. Din moment ce incepe sa interactioneze sa participe , macar asistand, la activitati deja e un pas mare inainte.

Amonar, eu sunt un produs al epocii cu crese de la 3 luni( nu chiar de la 3 luni dar de la 1 an). Si nu gasesti o persoana mai nesigura mai nesociabila si care sa isi faca mai greu prieteni decat mine. A fost o perioada cand ma alunga mama afara din casa la copii, ca eu nu as fi iesit.

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

Virsta Marc


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

quote:
Originally posted by dolacris

buna seara fetelor! ne primiti si pe noi? acum v-am descoperit... noi suntem cristina mamica si teodora, puiul de 1 an si 8 luni... nascuta pe 20.06.2006. vad ca sunt multe capitole in urma... inseamna ca va cunoasteti de mult timp.




Bine ai venit!


Salutare, cirese mici si mamici. Alec are de luni un dinte FRACTURAT, o clipa l-am lasat fara sa-l tin de mana si a fugit, s-a impiedicat si a cazut cu gurita de caldaram. Este vorba de un incisiv din fata sus Am fost de 2 ori la stomatolog si-o sa tot mergem de acum incolo... mare belea. Nimic nu ma poate face sa accept situatia, nici o vorba de incurajare. Trebuie sa ne rugam sa nu se necrozeze prea repede(nervul a fost atins), ingrijire maxima, etc. Alec nu mai poate sa muste. Asta-seara a uitat de dintisor, a incercat sa-l muste pe tati de umar si a inceput sa urle de durere. Cam asta e. Mi-am gasit un job part-time, incep de la 1 aprilie. Nu sunt prea multi bani, insa...trebuie sa fac ceva, nu ma pot reintoarce la vechiul loc de munca.

Vreau sa va spun ca, pana acum, parca am trait pe alta planeta. Adica eu nu am realizat faptul ca, o data ce Alec va implini 2 anisori, eu nu ma voi putea intoarce la un servici sa-mi continui pur si simplu cariera..Nu! Acest lucru nu se paote intampla, caci nu ai cum sa dedici 9-10 ore pe zi activitatii profesionale, decat daca-ti abandonezi copilul. Eu vreau sa-l vad cum creste..nu doar cum doarme seara, si doar in WE. Am gasit pana la urma ceva interesant de facut. I-am gasit si o mica porecla puiului meu, "Bucluc", dat fiind buclucul cu dintisorul.

Va urez"La multi ani" cu ocazia zilei de 8 martie, pentru e 12 noaptea si deja suntem in 8...
DanaPuiu, multa bafta cu acomodarea la gradi!

Si va pup pe toate


Lyly si Alec 30 mai 2006

Mergi la inceput