Cirese de mai-iunie 2006 (66)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

quote:
Originally posted by virgi

Salutare ciresici!

Cami - multumim de intrebare. Nu stiu daca-i place vacanta, dar eu numar zilele deja. Ori se razbuna pe noi ca nu mai merge la gradi, ori crizele ei ating zilele astea apogeul. Nu mai rezist, nu-i mai fac fata, nu ne mai intelegem deloc. Urla cu toata puterea ei din orice, sterge cu noi pe jos. Cand spune " mami sit", daca nu sunt la podea in 2 sec. nu mai pot s-o linistesc. Noaptea trecuta s-a trezit asa pe la 3 sa ne ceara banana. Din nefericire nu aveam banana in casa pentru ca de regula n-o manaca. Ce scandal! Ce urlete! S-a trantit cu capul de patut. De unde sa-i luam banane la ora aia! Era imposibil. A tinut-o asa pana spre dimineata cand a adormit. Eu ma intreb cat or s-o tina crizele astea ca suntem amandoi cu nervii la maxim. Nu poate accepta niciun refuz. Am ajuns sa-i cumpar toate prostiile numai sa n-o mai aud. I-am luat pana si guma de mestecat. Inghetata manaca zilnic cand iesim afara. Isi cumpara singura. Nu mai am solutii. Sa treaca mai repede vacanta, din ce-mi spun doamnele acolo are un comportament normal.

Sa dea Domnul macar sa nu se loveasca! Ca mofturile astea vor trece in curand. Parca ar fi sora de cruce cu Alec, hachite are si asta al meu cat cuprinde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

quote:
Originally posted by Amonar

Lacri,

nasol ca treci prin incercarea asta...stiu cum e cand se incapataneaza barabtii...nu-i mai scoti usor din'ale lor...poate ai putea sa-l faci pe sotul tau sa gandeasca altfel daca il obligi sa-si ia cateva zile libere si sa-l lasi singur cu Alec....nu cred ca nu se intampla un mic incident si poate,poate isi reformuleaza ideile...Cred ca la toate ni s-a intamplat sa avem un accident mic sau mare cu copilul chiar si cu ochii in'paispe..vorba aceea....deci nu trebuie sa te lasi prada depresiei, pt ca nu e vina ta nicidecum...e firesc sa fie asa cand ai un copil. In legatura cu dintele, de ce nu mergi la mai multi stomatologi...nu se stie..poate are vreo unu vreo idee cat de cat salvatoare....
Ai grija de tine!

Ramona, iti multumesc pentru idee...insa un alt doctor inseamna o noua fisa dentara, radiografie... ma mai gandesc... fiecare vizita la stomatolog inseamna crize de plans, chiar daca nu se atinge nimeni de Alec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana.iat spune:

Lacra, imi pare tare rau de Alec. Se intampla intr-o secunda un necaz de asta,offf.....Cu sotul te inteleg perfect. Si la mine e la fel, eu sunt vinovata de tot ce pateste Alexandra. Acum e racita rau, bineinteles ca din cauza mea...Cu radiografiile nu prea e bine sa-i faci des, dar stii si tu asta.
Mihtom, eu as opta sa o las la socri, daca acolo ea se simte bine. Asa eviti discutii si explicatii si posibilele neplaceri. Cu 2 copii mai maricei decat ea ar fi destul de greu . Ar trebui supravegheati permanent sa nu se loveasca intre ei,sa nu-si prinda degetele prin usi, etc.Chiar si la bloc la socri, daca e scoasa afara la aer si e bine tratata eu zic ca e ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana.iat spune:

Diana_79, in legatura cu constipatia eu cred ca cel mai bine ar fi sa o rezolvi din alimentatie. Medicamentele rezolva pe termen scurt problema. Eu stiu un copil de 2.5 ani cu aceeasi problema. Mama lui a procedat asa: in fiecare dimineata pe stomacul gol ii da iaurt simplu, amesctecat cu bucatele de fructe proaspete si tarate. Poate gasesti acolo si tu tarate pe la magazin, nu stiu ce sa zic. Poate iti aduce mama ta. Si da-i sa bea multe lichide, sucuri naturale de fructe, facute de tine. La pranz sa aiba zilnic supa sau ciorba. Si laptele de vaca poate sa constipe. Incearca sa-i dai numai lapte formula. Fa niste teste pe alimentele pe care le consuma, sa vezi ce-i determina constipatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abibrinza spune:

Am scris un mesaj si la sfarsitul lui mi s-a blocat calculatorul. Sper sa am rabdare sa-l rescriu.

Lacramioara, marti Victor a cazut de langa mine pe scari.Doua zile l-am tot pipait sa vad daca nu are fracturi.Se pare ca am scapat.Oricat ai fi de atent accidente se vor intampla.Mai nou umbla cu scaunul prin casa ca sa ajunga peste tot.De fiecare data mor cate putin cand il vad cocotat peste tot.Sincer, acum incerc sa aman un eventual alt accident, care sigur va aparea oricat as fi de atenta.Legat de dintisor, fratelui meu i-a fost extras un dinte sanatos de catre asistentele de la cresa si dupa nu a avut neplaceri cu dantura.Povestea e cam lunga sa o scriu acum.Sanatate lui Alec!

Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
www.flickr.com/photos/11775702@N07/sets/72157602054980121/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Cami, arsuri am in continuare, dar sunt bucuroasa ca am ajuns in saptamana 32 si totul e bine.Bebe se misca si avea acum o sapatamana 1,6 kg.Mai rau e ca am si ceva dureri de spate incat nu ma mai pot misca.

Arleena, cum stai cu schimbatul programului lui Alex?

www.flickr.com/photos/11775702@N07/sets/72157602054980121/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Virgi, cred ca toti au tot felul de apucaturi.Al meu se tavaleste pe jos si urla cand il dezbracam de hainele de afara, chit ca nu mai vrea afara.Si nu ii curge nici o lacrima.Plus ca nu e la ordinea zilei.

Amonar, si noi avem un cub in care introduce piesele Victor.Poate le-a si invatat, dar vineri ca sa scape de mine la facut intr-un minut.Avea chef sa ma bazaie cu aspiratorul.Sincer nu mai stiu pe unde sa-l ascund ca ar vrea sa dam cu aspiratorul toata ziulica.

La puzzle-uri , si noi lucram la cele cu 8-10 forme.

Mergi la inceput

Mikiion, Adriana sanatate lui Marc si Corneliei!Si Victor tuseste si am mers pe mana homeopatelor si e tare bine.

Diana, ce frumos cred ca e cand se joaca copiii impreuna.Ai ales poze tare frumoase pentru concurs.

Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Am pus poze cu www.dropshots.com/mikiion#date/2008-03-20/20:08:42" target="_blank">Ferma de pasti
Au iesit mai mult animalele pt. ca Marc se misca in transa pe acolo. De aia a si cazut atunci, cred ca se uita la ceva si nu s-a mai uitat unde pune piciorul.
Noi de fapt am reusit performanta sa cadem de doua ori intr-o saptamana si sa ne lovim la cap.De pe o masuta unde statea pana acum fara probleme( nu ne explicam cum a cazut ca se urcase de mii de ori acolo, si eram amandoi la mai putin de un metru de el), si atunci in magazin de pe scari. Nu pare nimic grav din fericire.

Sa stiti ca metoda cea mai buna ca sa nu vi se mai reproseze nimic, lasati-le copilul 8 ore pe zi timp de o saptamana. Apoi o sa va ridice statuie!!!!

Despre mofturi. Marc, ca sa o citez pe educatoarea lui, nu e un copil care sa sfideze autoritatea( suna aiurea in romana, in fraceza e mai normal). Insa face crize cand incerc sa-l iau dintr-o balta( ne terorizeza cu asta, l-am adus ud pana la genunchi de vreo cateva ori si la noi e frig), cand nu-l las pe scari( de fapt asta s-a mai atenuat, apa a devenit obsesia lui). Mai avea vreo cateva dar s-a mai obisnuit. L-am ignorat, l-am fortat sa faca si acum a intrat in ritm. De ex, pusul in scaun a fost o perioada un chin. Si la noi nu putem pleca la drum fara sa fie pus in scaunul lui de masina. Il lasam sa urle si cu o mana il tinea sotul( eu nu am putere la 14 kg forta), il presa pana ceda. acum ii se pare eva normal. rar mai face o criza.

Ce ne-a mai invatat educatoarea lui ( fosta de fapt).Si asa am gasit si in niste carti pe care ea mi le-a imprumutat. Cand nu reusesti sa-l potolesti, il duc intr-un loc linitit si il las acolo. Acuma stie ( e de fapt patul nostru)si dupa cele 3 minute il gasesc nemiscat asteptand sa vin. Cred ca de fapt uita pt. ce facea criza, si se potoleste. Pt noi e cea mai buna metoda acasa.
In oras sau parc, educatoarele aplica metoda pusului in carut, sau pe o banca daca copilul nu mai e de carut. Marc o teroriza asta toamna ca pleca de langa ea, asa ca era pedepsit destul de des. Dar lui ii placea acolo ca de fapt era obosit atunci cand facea obraznicii. Se distrau de el, ca educatoarea ii zicea, Marc ai fost obraznic, treci in carut. Iar el in loc sa protesteze, spunea Oui si fugea repede acolo!!!!!
Ne-a mai zis sa-i luam jucaria preferata pana face ce trebuie.Dar asta nu am aplicat-o inca . E mai mult metoda de 2 ani sau chiar 3 ani.
Oricum e tare smecherus, stie cand nu are voie sa intre dupa birou la calculator, ca e plin de fire. Dar mereu ma incearca sa vada daca sar in sus si-l cert. Si daca vede ca-l cert si nu am uitat atunci pleca de buna voie. Importanta e constanta. Daca azi il lasi si maine nu........Sau tata sau bunica il lasa si tu te chinui apoi sa repari comportamentul. Atunci e dezastru. Si cate un obiectiv o data. Ca altfel transformi toata ziua in cearta. Doct Spook are un capitol f. f. bun cu potolirea crizelor de 2 ani. In engleza e Temper Tantrums, Virgi daca vrei sa mai cauti pe net.

Conteaza mult si firea copilului. Imi aduc aminte de nepotul meu cand era de varsta lui Marc, pai el nu iesea din cuvantul bonei. Ii cerea voie mereu cand vroia sa faca ceva. Era si o tipa super, foata invatatoare. Si stia cum sa-l ia.Dar el era un copil linistit si ascultator si cam fricos.
Ceea ce nu e cazul lui Marc. Uitati-l aici dupa gripa, parca nici nu a vut acum 3 zile 40 de grade. www.dropshots.com/mikiion#date/2008-03-22/09:07:41" target="_blank">Marc smecher negripat.

Eu mai folosesc si tonul vocii sa-l mai controlez. Dar sotului nu-i place.Ca spune ca il sperii si pe el, vai de saracul Marc. Sotul meu e cam milos. Ca eu am fost profesoara 8 ani, si am experienta la tinut in frau 40 de copii de 10-11 ani , sau de 18 ani.Numai uitandu-ma urat sau cu un anumit ton ii potoleam.
Dar sa stiti ca lui Marc nu prea ii pasa, adica metoda asta merge la copii mai mari care inteleg ideea de greseala, de ce e bine si ce e rau. E ca si cu bataia, la varsta asta e complet inutila.

Mihaela

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Virgi merci de incurajari..
pentru micuta vorbareata, ce bine te face sa te simti cand face gesturi grijulii.., nu?!
Ce micuta independenta ai tu.., Soficu a facut si ea prima criza adevarata acum cateva zile in magazin, am reusit sa o luam din magazin si pana in parcare la masina ii trecuse dar m-am speriat putinel ca incepuse cu niste zbierete.... Mai face ea nazuri si alta data dar asa rau nu.
Si nu stiu cum se face (asta a propos de ce zicea si Miki cu tonul) ca atunci cand zice tati ceva ( nu tipa dar felul cum o spune)apoi gata e.. eu pot sa fac si ca maimuta ca degeaba dar tati numai un cuvant si il asculta( pune bot dar se potoleste).

Ramona mi se pare super ca a inceput deja sa faca diferenta intre cele doua limbi Kailan.

Lacri tu glumesti.. ..al treilea.. la ora asta nu mai vreau dar stii cum e vorba aia "never say never".
Cu dormitul ziua e problema ca atunci cand doarme Sofia am program de strans prin casa haosul + plus dat telefoane , facut hartii pe care altfel mi le trage /mazgaleste domnisoara, iar daca ma intind cand nu doarme ea ( zic lasa ca sta cu tati) ma lasa cam 10 -15 minute dupa care incepe sa ma traga de ochi, sa ma pupe " mami up!! mami baby Sase( =Sofia) bye bye" si gata linistea mea..

Arabela e bine ca ai mai scapat de arsuri si cel mai important ca bebe e bine. Mult a fost, acum mai ai putinel tinem pumnii sa fie bine.

Miki smecherasul mic. Arata tare bine nici nu zici ca fost bolnavior.

Cami 33+ & Sofia - 8 mai 2006

Mergi la inceput