Cirese de mai-iunie 2006 (66)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

AHH!! uitam iar:
lansez si eu intrebare: se apropie vertiginos zilele de nastere ale cireselor.. facem 2 anisori va imaginati!! Yupii!!
Voi v-ati gandit deja ce le luati cadou? Vreau si eu idei ca as vrea sa cumpar cadoul pentru Sofia inainte sa nasc, cat mai pot umbla pe la magazine.

Cami 33+ & Sofia - 8 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Cami mie mi se pare o problema la varsta asta. Sunt asa putine jucarii pt. 2 ani. Vorbesc aici la noi. Tot ce imi place scrie 3+.
Depinde si daca ai curte, sau acces mereu afara. Ca eu daca aveam curte sau un subsol pt. el as mai fi luat ceva pe care sa se catare. Ne-a salvat de multe toboganul , chiar daca salonul meu a devenit neincapator. Ca nu cred ca vine primavara mai devreme de 1 mai. inca e zapada de mai mult de 1 metru in parc.Si e anuntata iar ninsoare.

Mai sunt jucarii inteligente, cu litere, sau de jucat pe calculator. De la leapfrog sau Vtech.
Plus ca tu ai fata si casutele de papusi sunt grozave.Eu nu pot sa iau , decat daca ma joc eu cu ele.
Oricum trebuie sa o ocupi cu ceva ca sa ai timp de micuta.

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mih_tom spune:

Buna dragi ciresele mititele

Ce cadou e potrivit pt. un copil de 2 ani?
Grea intrebare.
Eu m-am hotarat la un set de bucatarie.
Poate asa imi fac rost de inca un ajutor la treb caznice .

mikiion cu aceeasi problema ma confrunt si eu, toate jucariile frumoase sunt pt. peste 3 ani, desi unele chiar nu au parti mici care pot si inghitite. Eu cred ca producatorii exagereaza pentru a nu-si asuma nici o responsabilitate. De exemplu de curand am cumparat un carucior de papusi pe care scria mare 2+, dar pe eticheta mai mic era trecut interzis sub 3 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Multumesc ptr voturi!

Arabela, Amonar multumesc ptr aprecieri!

E greu sa gasesti un cadou potrivit ptr varsta asta... Cred ca-i voi lua ceva de la Lego duplo, www.amazon.de/LEGO-Duplo-4966-Ville-Spielhaus/dp/B000EXN8DO" target="_blank"> casuta papusii . Am zis ca chiar daca acum nu se joaca f mult cu ea e o jucarie ptr viitor.

Ce intelegeti voi prin puzzle cu 10 piese? Dinalea in care dintr-o pictura sunt decupate diverse elemente pe care ei trebuie sa le potriveasca la loc sau puzzle-lul clasic? La alea cu forme face cu oricate ar fi, la cele clasice face cu maxim 9 piese, cu ceva ajutor recunosc... Mai avem si alte eluri, niste chestii de la wader din plastic cu o floare sau un fluture din mai multe bucati (fluturasul e din 9 bucati,floarea din 6)si le face destul de usor. Am incercat si cuburi dar inca nu pricepe cum sa le invarta si sa le potriveasca. Mai are si un puzzle cu un cal de lemn din 6 bucati... Un trenulet la care trebuie potrivite vagoanele unul dupa altul in ordine si apoi puse niste forme in gaurile corespunzatoare. Are zile cand le face si zile cand n-are chef.

Lacri, pupam puiutul sa-i treaca repede buba!

Ne gasiti la concursul clipe de viata 2007:
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=16" target="_blank"> Doi pitici intr-un lighean si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=6" target="_blank">A venit primavara1 Vlad alergand in ploaie!

Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06) Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abibrinza spune:

Diana, puzzle-uri noastre sunt din lemn si el trebuie sa introduca la locurile lor formele care sunt decupate.Poate maine fotografiez jucariile pe care le avem mai interesante si vi le arat.Daca ai cum sa cumperi din strainatate si te intereseaza sa iei mai ieftin pe ebay gasesti jucarii si jocuri la mana a doua, in stare buna si la preturi mici.

Eu habar nu am ce o sa-i cumpar lui Victor.Poate un cub cu forme mai dificil, ceva cu maturica si alte chestii de curatat prin casa (daca aspiratorul lui chiar ar aspira, la noi in casa nu ar fi vreun fir de praf), vazusem ceva prin Real de Craciun, acum nu stiu daca mai gasesc.

Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
www.flickr.com/photos/11775702@N07/sets/72157602054980121/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Arabela, am descoperit si eu ebay-ul, mi-am facut si cont. Am apelat la o mamica de la grupa de copilasi ai lui fiu-miu sa-mi liciteze si sa-mi cumpere niste lego-uri ptr Vlad care nu se mai gasesc in magazinele obisnuite, si ea deosebit de draguta mi-a luat, nou noute, in cutia originala si la pret bunicel. Ea mi le trimite pachet apoi cu autobuzul, inca nu stiu exact cum vine, dar o sa vad. In rest, nu vreau sa abuzez de ea, ptr ceva ce pot gasi si la noi, iar trimisul in Ro daca licitezi ca si cumparator de aici e prea mult si nu merita.
Dinastea din lemn am gasit pe la noi (Selgros, Real) si are si Timi. Din carton ca o pictura cu figuri decupate am vazut la Diverta, dar sunt 20 lei una. Am vazut la o tipa la care am fost in vizita, identice cu astea luate din Obor de la noi la pret de nimic. Numai ca mi-e f greu sa ajung in Obor si plus ca acum cu vremea asta e o mizerie acolo ca mi se face greata sa merg.

Ne gasiti la concursul clipe de viata 2007:
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=16" target="_blank"> Doi pitici intr-un lighean si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=6" target="_blank">A venit primavara1 Vlad alergand in ploaie!

Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06) Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Miki, Mih, Diana multumim mult pentru idei.. greu tare de ales domnule..
Nu stiu voi cum stati( poate ati fost mai cumpatati) dar intre noi parintii si cateva matusi si unchi cam prea zelosi in ale cumparatului de jucarii acum suntem in dilema: avem casa de papusi si bucatarie cu accesorii si tricicleta si masinuta si lego, puzzle si carti si papusi (cu si fara accesorii) si cort cu bile si multe altele.. incepem sa nu mai avem spatiu..

Miki asta am observat si eu prin magazine ca jucariile sunt fie pentru cei mai mici fie pentru copii de la trei ani in sus, foarte putine sunt special facute pentru cei de 2 ani. Acces afara avem dar nu am curte am numai un balcon mare dar nu cat sa pun set de joaca asa ca asta nu merge, oricum cate parcuri sunt in orasul asta chiar nu e necesar. Plus ca vara nu prea se poate sta afara asa ca..
Chestii gen jocuri electronice nu as prea vrea ca si asa sta toata ziua dupa tv sau calculator, as prefera ceva cu care sa se joace efectiv.
A propos parca lui Marc ii placeau animalutele, uite Sofia are setul www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2053&e=product&pid=33051" target="_blank">asta si e innebunita dupa el. Are doua moduri: unul cu alfabetul si altul pentru copii mai mititei (asa ca ciresele noastre) in care se aude sunetul facut de animal si numele lui.

Arabela ai fost grozava cu aspiratorul lui Victor...

Diana sunt faine tare seturile de lego.. si mie imi place sa ma joc cu ele.. ma bat cu Sofia pe piese..

Cami 33+ & Sofia - 8 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Salutare ciresici!

Mih Tom - am inteles situatia voastra. E greu ca nu aveti deocamdata o alta alternativa si trebuie sa va chinuiti asa. Poate reusiti s-o inscrieti la o gradinita s-o aveti seara cu voi. Indiferent cat de mult o iubesc bunicii, nimeni si nimic nu va poate inlocui pe voi.

Amonar - am citit tot ce-am gasit pe net, legat de crizele lor la varsta asta, insa n-am gasit practic nicio metoda cu care s-o linistesc. Pana nu-i indeplinesc dorinta urla si se tranteste pe jos. Varianta 'ignore' s-a dovedit a fi cea mai periculoasa. Se enerveaza si mai tare. Cand o apuca crizele nu vrea sa auda/vada nimic altceva infara de ce doreste. Nu pot sa-i mai distrag atentia cu nimic.
Nu am ridicat niciodata tonul, ca mi-e frica sa fac asta si oricum cred ca ar fi si mai rau. In 99 % din cazuri cedam noi.
S-a invatat ca poate avea orice. De ieri am facut reguli. Voi vedea! Dar trebuie sa schimbam ceva. E toata un "nu" si-un " vrei cutare". O sa ajunga sa-mi ceara in curand lucruri care chiar nu se pot cumpara, ca de ex. ieri vroia sa plece din magazin cu un manechin. Am scos-o pe sus in niste urlete " vrei papusaaaaaaaa", de se uita lumea ca la circ.

Bravo lui Kailan ca poate deja sa faca diferenta intre cele 2 limbi. Luana inca nu face diferenta, insa a inceput sa amestece si cuvinte in koreana. Ea vorbeste mult in engleza, dar eu zic ca cel mai bine in intelege romaneste. Suntem la faza, eu o intreb in romana si ea raspunde in engleza. Limba romana i se pare grea deocamdata, dar o va vorbi cu siguranta. Ma bucur ca macar o intelege.

Arabela - eu de cand a intrat Luana in vacanta, astept sa vina sotul s-o scoata din casa, sa pot aspira. Nu stiu ce are cu el, dar nu-l suporta. O intreb inainte daca-mi da voie. Ii explic ca-i murdar pe jos si mami trebuie sa aspire. Se pune pe un urlat inainte sa sa-l scot. La mine necesita aspirat de 3 ori pe zi, ca nu avem covoare iar bucataria e in living. Un biscuite daca manaca, il insira peste tot. Ieri mi-am cumparat matura, si nici pe asta n-o pot folosi, cum o vede o vrea ea. Am ajuns sa matur cu o carpa.
Nu stiu unde gresesc, dar tremuram amadoi. Ne-a trasformat in roboti.

Miahela - am citi si aplicat sfaturile tale, dar nu tin la noi. Nu uita nimic. Intr-o seara a cerut de la un family mart 2 jucarii. I-am spus sa-si aleaga una, altfel nu puteam s-o calmez. S-a linistit a luat ratusca si am plecat spre casa. La coltul blocului imi cere crocodilul ( cealalta optiune). Nu si nu...ea vroia sa ne intoarcem sa luam si crocodilul. Ce crezi ca s-a intmaplat pana la urma, am bagat-o in casa cu urlete..si cum sotul n-a mai rezistat au coborat sa-i cumpere si crocodilul.
Am vazut pozele de la ferma. E fain ca aveti asa ceva. NOi lucram cu cartile. Avem un zoo cu 3 gaste si o rata dar e foarte departe de noi.

DianaR - puzzle are de toate felurile: din lemn, carton. Cel mai mult ii place unul cu 4 ursuleti din lemn de diferite marimi. Pe care trebuie sa-i imbrace cu fusta, bluza, pantofi si sa le puna cap. La inceput se enrva tare ca alegea un cap care nu intra, pana s-a prins ea care-i treaba. Avem din carton cu fructe, cu trenuletul Thomas, cu animale etc. Nu conteaza cum si din ce sunt facute, puzzle sa fie si of course, eu sa sit la podea.

Cami - pentru 2 ani, ne-am gandit sa-i luam o alta bicicleta. Tricicleta pe care o are nu i se potriveste. Se invart padalele cu mare greutate.
Am vazut si probat in market una asemanatoare cu cea din poza http://www.made-in-china.com/showroom/starbellbicycle/product-detailiqdmCVYAYRWJ/China-16-Children-Bicycle-SB16300-.html. Ajunge foarte bine la pedale si o poate manevra usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Priml link nu se deschide, poate merge asta:

http://helensports.en.alibaba.com/product/50033878/50287799/Bicycles/Bicycle.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Virgi, am inteles situatia voastra si pot sa spun ca e cel putin....grava...daca nu te superi. In afara de faptul ca a intrat in perioada oficiala de "pubertate"...eu cred ca voi ati gresit pe parcurs, pana acum. Eu cred ca voua v-ar face bine serialul de episoade despre "Nanny" care vine in ajutor in astfel de ocazii. Daca imi permiti sa fac cateva observatii, ceea ce cred eu ca ati gresit pana acum:
- tu spui ca cedati in 99% din cazuri. Acest lucru este gresit din start. Luana trebuie sa invete notiunea de autoritate si de ierarhie in familie. Voi sunteti sefii si nu ea.
- in ceea ce priveste ridicatul tonului, este chiar necesar! Nu vorbesc despre tipat, pt ca intr-adevar este contraproductiv, dar ridicatul tonului insotit cu o atitudine ferma este chiar necesar oricarui copil. In serialele 'Nany" se arata exact cum trebuie sa-ti formezi vocea si ce fel de bodylanguage trebuie sa folosesti. Eu ridic ori de cate ori este nevoie tonul la Kailan. In acelasi timp am o atitudine foarte severa si tot in acelasi timp ii spun foarte scurt si concret ce nu are voie sau cum se prezinta situatia. Eu pana acum am un copil f. ascultator si il pot duce unde vreau fara probleme. Niciodata nu mi-a facut istericale si chiar daca a incercat i-am taiat aripile din start. Ca si compensatie ii explic foarte multe lucruri ca si la un om mare. De multe ori am impresia ca vorbesc in vant, ca e prea mic, dar totusi da rezultate. Cum procedez eu, de exemplu, daca el vrea ceva iar eu nu am timp sau posibilitatea sa-i ofer ii spun exact cum sta situatia, ca la un om mare si in acelasi timp ii ofer o alternativa pe care o pun in aplicare mai tarziu sau sub o alta forma. Intotdeauna ma tin de promisiune, oricat de copil ar fi....el tine minte ce i-am promis.
Adevarul e ca, daca e nevoie, eu sant foarte autoritara si nu ma targuiesc cu el. Copiii in general uita de ce plang sau ce au vrut initial daca le oferi alternative sau ii lasi sa se descarce singuri.
- daca nu luati masuri comportamentul acesta se va pietrifica si ii va forma personaliatatea ceea ce va fi pe parcurs un balast si pt mediul in care va actiona, nu numai pt voi.

Parca, Diana, ti-a promis ca are ceva material despre perioada aceasta. Am sa caut si eu in Olandeza si am sa incerc sa traduc ceva.

Mergi la inceput