Help,please :(
Buna,
Am si eu o problema
; se pare ca am racit la burta (usturime la urinat, dureri de burta...)si nu stiu ce tratament sa iau, am vorbit cu medicul meu la telefon si mi-a zis sa iau Augumentin 2 pastile/zi.Nu stiu daca acest medicament este permis in sarcina, eu am 22 de saptamani si nu am luat nici un medicament pana acum si imi este tare frica sa nu-i fac rau lui bebita
. Aveti idee daca acesta raceala poate afecta bebelusul? Stie cineva vreun remediu natural pentru aceasta raceala?
Va multumesc mult mult de tot!!!
Pupicei multi

Raspunsuri
saphir spune:
Buna.
In primul rand eu nu cred ca e corect sa iei antibiotic fara a face niste analize inainte.
Eu am fost racita in saptamana 7 de sarcina si am facut analize de urina si ecografe la rinichi si apoi am primit antibiotic pentru infectie.
Din cate stiu eu, infectiile urinare afecteaza fatul, dar inainte de a te speria intreaba medicul tau ginecolog in care trimestru al sarcinii este cel mai periculos sa ai o astfel de infectie.
Multa sanatate si sarcina usoara 
Tecky spune:
Eu am tot 22 sapt de sarcina si in urma cu o sapt am luat augmentin,una la 12 ore pt o infectie urinara.Stai linistita ca nu afecteaza sarcina!!!
adra_bell spune:
Eu am facut o urocultura ca a vad ce antibiotic pot lua. Germenul a fost sensibil la ampicilina, antibioticul din clasa cea mai mica de risc. Si imi aduc foarte clar aminte ca era rezistent la Augmentin.
Ar fi bine sa faci o analiza, sa nu iei Augmentin degeaba, de exemplu.
Infectiile urinare sunt frecvente in sarcina, nu iti face griji. Important e sa o tratezi corect.
Inimioara mea
adra_bell si
Eva-Elena (14 nov 2007)
natynic spune:
Infectiile urinare sunt periculoase in orice trimestru pt bebita; Augmentinul este inofensiv de asemenea in orice trimestru; dar, cum spun si fetele, trebuie musai facuta urocultura cu antibiograma, sa nu fie cumva un microb rezistent la Augmentin ca atunci il iei degeaba si infectia persista. Bea lichide ff multe, urineaza cat de des poti, nu sta in frig si...fa analizele. Nu e grav dar trebuie atentie. sarcina usoara in continuare!
Naty
mamica Iuliei Elena
DOAMNE, ADU-O ACASA SANATOASA PE MINUNEA MEA!
Iulia mea
www.onetruemedia.com/shared?p=520dd09282e8056a58f1b2&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> O IUBIRE ETERNA
khrisu spune:
Cum s-a mai spus neaparat trebuie sa faci urocultura apoi cu rezultatul mergi ma medicul tau ginecolog. Infectiile urinare sunt frecvent intalnite la gravidutze, nu trebuie sa te sperii.
infectia urinara ai facut-o pt ca ai intrat in contact cu o bacterie (Escherichia colli, proteus etc care fac parte din flora intestinala)si nu neaparat ca ai stat in frig. Persoanele constipate fac des infectie urinara, iar gravidele sunt mai expuse din cauza uterului care apasa aparatul urinar si favorizeaza cumva migratia bacteriilor.
KHRISU
9+, mamik de baietel (21 ian 2007) 
mess4u2000 spune:
In noiembrie aveam cam 4- 5 sapt. de sarcina si am facut o cistita foarte urata. L-am sunat pe ginecolog, i-am spus ca am usturimi si mi-a recomandata Augmentin. Eu m-am speriat si m-am temut ca el nu intelesese ca sunt insarcinata si nu am luat. A doua zi am mers la serviciu, iar la intoarcere se agravase treaba si am inceput sa urinez cu sange. Nu iti zic cat de neplacut a fost, usturimi, inflamatia vezicii si o stare cumplita. Am plecat la spital pe la ora 18 si m-au pus pe perfuzii. Intre timp il sunasem pe medic si i-am spus ca nu am luat Augmentin, iar el mi-a zis ca am facut rau. Binenteles ca am inceput sa iau, tot la 12 ore ca si tine, la spital mi s-a oprit sangerarea, mi-au facut si analize, dar nu au mai avut nici po relevanta, era doar sange. Mi-au facut si echografie in spital, apoi am mers la o saptamana la un urolog , dar asta era tot, fusese o cistita pacatoasa. Din cate mi-a zis medicul, Augmentinul este permis in orice perioada a sarcinii. Poate fi mai grav sa nu iei decat viceversa. Asa ca nu mai sta pe ganduri. Stiu ei ce spun. Si vreau sa iti mai zic, ca acum sunt in sapt. 20 si am luat pana acum de trei ori antibiotic: augmentin pt.cistita, azitrox pt. ureaplasma si iarasi augmentin acum cateva zile, dupa amniocenteza. Sigur ca nu e ideal, dar cu siguranta medicii nu dau aiurea medicamentele. uneori nu e timp sa stai sa faci analize, asa cum a fost la mine.
Sanatate.
Camelia 20+ si mik (03.04.2004)
Punktulet spune:
Buna,
Va multumesc mult mult mult de tot pentru raspunsuri. Ma duc maine dimineata sa imi fac analizele si voi incepe sa iau augumentin. M-am cam speriat cand mi-a recomandat doctora augumentin deoarece stiam ca este un antibiotic puternic
si nu stiam sigur daca il afecteaza sau nu pe bebita;dar acum multumita voua m-am mai linistit
. Va multumesc mult
.
Natynic doctora mi-a spus ca infectia nu il afecteaza pe bebita, mi-a spus ca nu are nici o legatura cu el deoarece eu am racit la vezica :( ; oricum ma duc maine sa fac eco 3D, abia astept sa il vad pe bebe (inca nu stiu daca este fata sau baiat dar sper sa aflu maine)![]()
![]()
!
Va pupik!
Aveti grija de voi si de bebici