Mamici de Martie-Aprilie 2008!! (119)
Raspunsuri - Pagina 10
adriuta spune:
lacri88
HIPOTROFIE FETALA Reprezinta o intarziere a cresterii fatului in timpul sarcinii ducand la o greutate mai mica de 2,5 kilograme pentru un nou-nascut la termen. Principalele cauze, sunt legate de mediul fatului. Poate fi vorba de factori de origine materna: slabire, regim dezechilibrat (indeosebi numar insuficient de calorii), tabagism, consum de droguri grele, anomalii ginecologice, boli survenite in cursul sarcinii. De asemenea, poate fi vorba de o patologie a oului sau a cordonului. Mai exista si alte cauze legate chiar de fat: predispozitie familiala sau etnica, anomalie cromozomiala, nanism, malformatie, infectie embrionara sau fetala. Diagnosticul este pus la nastere, dar poate fi stabilit mai devreme prin ecografie. Orice depistare antenatala a intarzierii de crestere intrauterina trebuie sa duca la cautarea unei cauze si la propunerea catre mama a unui tratament adaptat. Absenta rezervelor, comuna tuturor copiilor atinsi de intarziere de crestere intrauterina, este sursa diferitelor complicatii: scaderea temperaturii, hipoglicemia, hipocalcemie. Unele riscuri sunt mai specifice intarzierii cresterii intrauterine legata de o proasta nutritie sangvina sau de o insuficienta oxigenare a fatului: este vorba de o suferinta fetala acuta si de prematuritate.
Sinonim: intarziere a cresterii intrauterine.
am gasit asta pe : sfatul medicului.ro
daca vrei mai mmulte info mergi cu google.com
si scrie hipotrofie fetala. Gasesti multe lucruri. mai mult nu te pot ajuta si nici nu stiu pe nimeni apropiat sa iti spun.
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev061pf_.png[/image][/link]
Mami si
Adrian sunt pregatiti de marea intalnire...
ccris_ccris spune:
randunici,
Stiti doar ca si eu sunt in rondul de noapte. As fi intrat mai devreme, dar l-am mai lasat si pe randunel la PC nitel.
Am fost sa-mi iau analizele, nu stiu cele de sange cum sunt, dar urocultura nu-i buna, mi-a iesit si E-coli. Noroc ca e sensibil la Augmetin, de care mi-a dat Mendez pt. streptococ. Sper sa treaca cu Augmentin, daca nu, aveti idee ce e de facut? E motiv de nastere prematura sau cezariana, cumva?
randunicile somnoroase si incep scrisorica:
Clau, sar'na, eu eram cu cana si tacamurile.
Kya, Ursuleatza, felicitari pt. vesti bune si bebei grasunei, uitandu-ma la ce greutate au bebeii vostri, imi dau seama ca a mea e totusi cam mica. Sper sa creasca bine pana la termen.
Naty, surprinzatoare evolutia Iuliei, felicitari!
Asa e, Adriutza, am ajuns si eu la faza cu pregatirea cuibului.
Doamne,Lyvy, o sa nasti in masina. Bafta maine la doctor.
Bine ai venit acasa, Delphinash, refacere rapida si ii dam
depresiei sa fuga de la tine.
Ioana, e dulcic foc Davidutzu, sa-ti traiasca, imi pare rau ca are probleme, sper sa se rezolve.
Diana, ma
pentru Bogdanel al tau sa fie bine, continua sa speri ca totul va fi bine, cu credinta in cel de sus. Curaj!
Cristina
32+
http://md.lilypie.com/LYuFp2.png
POZELE MELE
bubu05 spune:
Dragelor, intru si eu la ceas tarziu de noapte sa dau raportul. Abia am recuperat ce-ati scris. Azi n-am deschis calculatorul, am fost in parc cu Vlad, apoi am strans prin casa in cutii de carton obisctele la vedere, tanti Lica a terminat de spalat covoarele. Apoi, dupa-masa am tot stat pe langa Vlad, l-a luat raceala si era putin caldut...dai cu medicamente si siropele...l-a apucat si tusea spre seara...sa vad cum e maine, daca nu, la dr. neaparat.
Cam asa ne-am distrat noi azi...maine ma duc cu sotul sa alegem obiectele sanitare, apoi sa luam gresia si faianta.
Si o mica scrisorica:
Naty, e o dulce Iulia mica, cum a adormit ea dupa atata efort!
Clau, am vazut-o pe Rebeccuta scumpa si tare mi-a placut cum ai fost bombardata de fete cu intrebari legate de ingrijirea bebelusei! Super, am luat si eu notite
Ce bine ca te ajuta mama cu treburile casnice, sa poti sa te refaci linistita si s ai grija de pitica. Asa au facut si cu mine, dupa ce il nascusem pe Vlad, si mama si soacra trebaluiau prin casa, dar pe mine ma oboseau, eram obisnuita singura...plus ca mai veneau si cu tot felul de sfaturi 
Acum sunt convinsa ca va fi mai bine, isi vor tine sfaturile pt. ele ![]()
Lyvy, bafta maine la control, vezi, poate te intalnesti cu barza. Burtica pietroi inseamna contractii! So...
Kya, Ursuleata, Nico, felicitari pt. bb-control!
Ioana, bine ai venit acasa, l-am vazut pe David, e un dulce! Cand ai timp, sa ne povestesti cum a fost la spital si nasterea! Sper ca nu e ceva grav, ca stau ca pe ghimpi...
Sovi, bine ca ai vorbit cu Delphinas si s-au intors acasa! O sa se descurce ei si cu Seb, trebuie!
Elara, am vazut cercelusii, sunt superbi! Si hainutele la fel!
Claudia99, felicitari pt. bebel
! Ai mers pe sestache!![]()
Adriuta, ce tare ai fost cu barza!
Simo27, abia astept sa vad barosanul! Se deduce din mesaj ca esti super fericita, dar abia astept sa povestesti cum a fost nasterea! Cred ca te-a cocosat grasunelul!
Luny, deci la tine mai intarzie nitel barza...nu-i nimic!
Mamica papacioasa-ocupata, ma bucur ca esti bine!
Cory, un pup catre Iasi! Cand e ziua Larisucai?
...nu mai stiu ce mai vroiam sa scriu, ca sunteti multe, frate...mai uita omu'...daca imi aduc aminte, revin, ca nu mi-am luat notite inainte...
Oana
32+ cu bb Stefan
si
Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze
ccris_ccris spune:
Am mai pus si eu 3 pozutze cu burtik la 32 de saptamani, facute duminica.
Cristina
32+
POZELE MELE
bubu05 spune:
Cris, vazut burtica mumoasa!
Ma duc la nani, ca-i tarziu...of, si puiu' meu tot tuseste si in somn...
Oana
32+ cu bb Stefan
si
Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze
ccris_ccris spune:
Bubu, multumesc,
, sanatate puiutzului mic.
Ma duc si eu la nani, noapte buna!
Cristina
32+
POZELE MELE
sovietica spune:
Ufff... Logic, cine doarme toata ziua, nu mai are somn noaptea!
Bubu, incepe inevitabila distractie, huh? Da cine o sa aibe baie mai stralucitoare ca voi pe urma?![]()
Sanatate la copil!
Cris, succese cu augmentinul! Da-i in cap la e-coli!
Ariel, ce mai faci, cum mai esti? Chiar nu mai retin daca ti-am multumit pentru explicatia ampla cu fructoza, deci iti multam acum. Am mai gasit pe net un indulcitor natural, stevia-nu stiu cum. Suna interesant.
Naty, pt cand o sa stam cu pruncii in brate, o sa ne luam secretara sa ne citeasca paginile de pe forum si sa ii dictam raspunsurile :))
Adriuta, nu prea lasa loc de intors mega-sistemul de la voi :(. Stau si ma cuget... Mihutza a apucat sa isi faca asigurare?! Ca presupun ca i-e musai pt nascare..
Am trimis poze cu Delfinas la mamici_randunici,daca tot mi-a dat verde sa va zic de ei. Daca avea program de retusat burtici, facea ea ceva sa nu se mai simta grasa si urata acum... Sper sa ii treaca in curand aceasta erezie, i-am zis sa nu se ingrijoreze, ca in curand va avea verde sa isi scoata de la naftalina stepperul si atunci sa te tii, burta!
pupici
sovi
32+ saptamani cu
sasha (de la Alexandru)
pozici
mihutza11 spune:
Ola!
azi iar am fost plimbareatza si dupa ce am venit am bagat somnic... e prima oara de f mult timp cand bag somn de amiaza...
BINE AI VENIT PE LUME BOGDAN ALEXANDRU!! sa cresti mare si frumos! Claudia99 sa fii sanatoasa si voioasa! 

Elara
cat despre gaurile la urechi, am fost atat de uituca
ca pana acum nu am intrebat sa fiu sigura, dar din ce am auzit cica tot in spital le fac..
Am vazut o Iulia mica si dragalasa! 
Si acum am vazut si o Rebecca pufoasa! fetelor ce imi faceti cu puiutzele voastre... abia o astept si eu pe a mea! 
Simo bine ai venti acasa!! ce ma bucur sa aud de inca un bb cuminte!! Bravo, sa iti traiasca barosanul! 
Nicoleta, Kya,Luny, Ursuleata ma bucur sa aud vestile bune de la eco 
Diana, mamica draga imi pare nespus de rau sa aud de micul bogdanel.. efectiv mi-au dat lacrimile.. dar nu iti pierde speranta, stiu e usor de zis... numai tu stii prin ce trece sufletul tau acum, dar suntem alaturi de tine si ne rugam pt Bogdan-Matteo! Doamne ajuta puiutzul asta mic si nevinovat sa treaca de hopul asta! 

Sovi multumim de vestile de la Delphinutza o pupicesc cu drag! si pe tine mesagero
... acum legat de asigurarea mea... ufff... companiile de asigurare nu iti ofera un plan daca deja esti insarcinata (cazul meu)... ceea ce am eu e oferit de statul Arizona.. dar si asta nu imi acopera cheltuielile cu nasterea, decat spitalizarea in caz de urgenta.. acum pt plata nasterii am optiunea de a face un plan de plata, deci ca un fel de rata pana se acopera toate cheltuielile... sper ca nu te-am imbatat de cap...
Ioana ce imgeras ai si tu mamicule! sa iti traiasca! 
Cris am vazut si eu burtica! 
in rest, micuta mea tot face valuri valuri... inca ma intelege ca nu sunt la punct cu toate si e cuminte... sper sa imi mai dea un ragaz de 2 sapt macar... Doamne ajuta!
hai sa va pun ceva funny... noi azi am ras de numai... sper sa aveti rabdare sa urmariti
http://youtube.com/watch?v=1uwOL4rB-go
http://youtube.com/watch?v=FjNse8RDSxs&feature=related - partea 1
http://youtube.com/watch?v=EpRW8jh8AgY&feature=related - partea 2
http://youtube.com/watch?v=5A0WHfCBNi8&feature=related - partea 3
si ar mai fi... dar astea sunt mai dragutze!
v-am pupacit!
p.s. am vazut si eu acum puiutz mic de Delphinutz... ce mumosel e!
Mihaela
37+ cu
Andra
Pozici
Bebitza
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5211d37ef93faf418fe040&source=category&category_id=all" target="_blank">Povestioara
ariel_7000 spune:
neatza fete dragi! aseara am fost la ikea si nu mi-a venit a crede ca am gasit cam tot ce mi-am dorit, plus bonusuri de buna purtare, de 1 martie, de 8 martie:)))nu am gasit canapeaua pe care o voiam (ce cu rotzi mari, ce se desfacea in fatza...), pt ca din cauza plangerilor referitoare la calitatea ei, s-a facut teste, in urma careia s-au retras toate loturile din magazinele ikea!!! wow! am ramas impresionata, la alte magazine, nu vreau s adau exemple, mai mult ca sigur ii faceau o reducere de pret si o bagau pe gatul clientilor ca fiind super si extra...
am luat alta, care imi place si mai mult, numai ca se deschide lateral, asa ca adio "pat de mijloc", oricum i-am comunicat sotzului, cu un zambet dulce pe mutra, ca el va dormi la perete!!! a accpetat, la ce motive i-am insirat nici nu avea cum sa refuze (i-am zis ca la ce burt aam, sigur cad peste el cand ma voi da jos:))), cred ca l-a ingrozit ideea:)) asta are husa roshi si dlagutza, i-am luat si vreo 3 perne deco, tocmai buna de pus sub cocoasha:)), am asortat-o si cu 2 fotolii poang, tot roshii, cu covorahse gen "bila" (nu m-am hotarat daca vreau roshii sau portocalii, asa ca am luat si asa si asa:))....am mai luat una bucata dulap cu 3 ushi (m-a incantat ca erau incluse in pretz si bara de umerashe si politzele, spre deosebire de alte modele...) pe care il voi plasa in camera copiilor, dar momentan va fi folosit de noi, pt ca cel vechi va "zbura" si pana va "creshte" dulapoiul mare, gen dressing, ma dureazaaaaa....am gasit si o masutza de bucatarie dlagutza, are picioare roshii!!! si bucataria pe care o doream portocalie, va deveni portocaliu + roshu....si asha mi-a ramas o groaza de lavabil, de la sufra :)
i-am mai luat lui teo un set de 3 tablouashe tare dulci, pe care banuiesc ca vi le voi arata in decorul final, cred ca, cu tot cu teo:))) ca la cum ne mishcam cu zugraveala asta....si lampadar si veioze!!!! ce mai!!! sunt in culmea fericiriiiiii!!! si mai ziceam ca nu sunt materialista, hahahaha.
in schimb m-am necajit putzin ca nu am gasit perna pt balansoarul meu drag si scumpel, pe care l-am mostenit de la bunici...fiind copil, mergeam la ei si le ziceam "cand muritzi voi mi-l datzi mie??" asta apropos de sinceritatea copiilorL:)))
hai sa dau send...ca m-am intins...
alexutza aproape 5 ani si
34+
Teodor Mihai AMR 6 SAPTAMANI (40 ZILE)
TEODOR
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007
ariel_7000 spune:
diana, imi pare enorm de rau pt greutatzile prin care trecetzi ... nici nu stiu ce ash putea sa-tzi zic ca sa itzi alin putzin suferintza...DOAMNE AJUTA-L PE BOGDAN MATTEO!!!
ioana, tare dulce e puiul tau pufos!!! sper ca nu avetzi probleme serioase!!
naty, sa te mai prind eu ca te vei ingrijora in ceea ce o priveshte pe iulia!!! uite, tzi-a mai demonstrat inca o data ce fetitza mare si luptatoare este ea!!! bravo IULIA< sa ai grija de mami, ca ea e cea mica:)))!!!
adriutza, pai ce sa-tzi mai zic....ashteptare placuta:)))las' ca nu mai este mult! daca zici de inducere, poate il primeshti pe bebe cadou de 8 martie!
cat despre bestia animala, e posibil sa treaca la bebe, daca reusheshte sa perforeze membranele....dar nu o las eu!!! beau tone de apa, numai ca sa nu stea prea mult prin zona, sa nu aiba timp sa scoata picamerul.zilele astea trebuie sa primesc rezultatele, cel mai probabil maine dupa amiaza, dar deja mi-a intrat in cap ca intr-adevar este acolo, ca nu este o eroare de lab., pt ca urina mea pare foarte concentrata si are un miros ciudat, de medicamente, chiar daca am sistat o perioada tot ce inseamna vitamine...
varuna, dar de ce puneau pampersul deasupra hainelor, ca nu pricep???
kya, si teo avea la ultimile echografii avans de 1 sapt.:))) "de mana" ne tzineam cand i-am "produs", cred ca "de mana" ne vom tzine cand ii vom "livra la domiciliu" ;)))) las' ca se inchide nea colu'!
sovi, merci de veshtil acvatice:)) shi pe mine ma incearca teama ca alexutza va face nishte faze de gelozie....shtiu ce am acasa:) aseara am luat de la ikea o aratare mica de plush pt teo si...a trebuit sa iau una si pt alex ,tocmai ca sa evit discitziile....mi-a adus mama hainutzele ei de la tzara si pe cand le admiram noi de zor si ne tot minunam de ele, a aparut "ghionela" shi s-a zburlit la noi, ca sunt hainele ei si sa i le lasam in pace!!! i-am explicat ca le spalam, le calcam shi i le vom da lui teo,...s-a pus pe bombaneli, ca i dam totul lui teo shi ei nu.... bla bla, noroc ca adusese mama shi nishte rochitze si fustitze, i le-a dat pe alea sa imbrace papushile shi s-a linishtit....a venit dupa 10 min. shi mi-a zis ca teo are voie s aia ce vrea :)))
am auzit shi eu de minunea aia, steovizida, parca ii zice...nu am testat, oare o afecta insulina? naty stii ceva despre asta?
miha, tare aiurea cu asigurarile medicale, cu nixon shi cu companiile lor de asigurari....am eu ceva de zis despre asta, dar nu pot sa o zic aici, ca sigur ma vor repera cei despre care vreau sa zic....e ceva cu nishte cavaleri de demult...:))) hai ca ma opresc, ca-i mai bine :)))
elara, da' de ce te-ai suparat bre??? pe gecko??? hahahhha, hai mai! e razareatza si ea ;)
gecko, ce faci? ai chiulit la curs???? ala in care te invatza sa nu pui tabloul deasupra patutzului???? bine ca mi-ai zis:))) ca eu am luat 3 tablouri, ahhahaha....am stiut eu de ce vroiam sa pictez pe peretzi, ca doar nu or s acada shi peretzii:)
m-a luat somnul....pai, daca m-am trezit de la 6 !!!
shi de la cat de mult am mers aseara prin ikea, ma doare chiar in mijlocul calcaiului stg, de nu mai pot calca....stau la pat ca shi asha e urat afara....cine are baba azi???![]()
lyvy, pai cum sa vina barza cand tu ai "terburi " importante la munca????
alexutza aproape 5 ani si
34+
Teodor Mihai AMR 6 SAPTAMANI (40 ZILE)
TEODOR
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007