GRADINITA-O MARE PROBLEMA

GRADINITA-O MARE PROBLEMA | Autor: ICAI

Link direct la acest mesaj

Desi baietelul meu are 6 ani si frecventeaza gradinita de la varsta de 3 ani mai sunt zile in care plange ca nu vrea la gradi.Mai nou a invatat sa minta ca dimineata il doare ba burtica,ba maseaua.Degeaba i-am explicat(si frumos si mai dur) ca trebuie sa mearga la gradinita o tine pe a lui si pace.Nu stiu ce masuri sa mai iau cu el.Ce ma sfatuiti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Eu cred ca problema nu este la el ci la gradinita.
In primul an de gradinita (3,9-4,6) copilul meu s-a plans mereu ca nu vrea la gradinita, ceea ce mi-a ridicat un mare semn de intrebare. Asa ca al doilea an l-am mutat si n-a mai zis ca nu vrea, a mers cu drag ceilalti doi ani.
Fiind numai un an, totusi pare cam tarziu sa-l muti. Eventual vorbeste cu el si descoase-l ca sa vezi ce anume nu-i place la gradinita. A-l pedepsi pentru asta este o greseala. Mai mergi si la gradinita si descoase educatoarele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramyteo spune:

Asa este ar trebui sa te interesezi sa vezi de ce copilul nu vrea sa mai mearga la gradi. Am o prietena care la fel a patit cu fetita si cand a aflat de ce nu mai vrea sa mearga a retras fata. Ca sa nu mai planga dupa masa educatoarea o inchidea in debara, cand faceau prostii ii dadeau cu capul de catedra, 10 mamici si-au retras dosarele. Deci cat mai repede intereseazate de ce nu mai vrea sau incerca sa urmaresti, pe geam daca se poate, sau na nu stiu. Dar nu lasa copilul sa se chinuie.
Succes!

si cate o

Teo
Perlute
O viata traita de pe o zi pe alta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ICAI spune:

Am mai schimbat o gradinita,acolo nu-i placea pt ca era cu program prelungit si trebuia sa doarma.Aici invoca tot felul de motive ca nu se joaca copii cu el (dar asa cum vrea el),de ce fratiorul lui de 1 an si jum sa stea acasa si el sa mearga la gradi?Degeaba incerc eu sa-i explic si sa-i aduc tot felul de argumente nu vrea si pace.Parerea mea e un MAAAAARE rasfatat.

Mergi la inceput

Pai atunci....ce sa zic...are dreptate copilul. Are vreme sa mearga si la gradinita, lasal poti sa il dai la 4 anisori mai lasal un an acasa daca nu ii place, poate daca il fortezi sa reactioneze mai rau. Nu mai stiu ce sfat sa iti dau, ii pupam pe amandoi

si cate o

Teo
Perlute
www.onetruemedia.com/my_shared?z=25553f6a107c1027ce1db7&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ramyteo, baietelul are 6 ani, asa ca daca-l mai lasa un an acasa- merge direct la scoala si acolo nu mai poate sa lipseasca...

Eu am un baietel de 5 ani care merge de la 3 la gradi si inca unul de 2.5 ani care va merge la toamna. Am incercat sa-l fac pe cel mare sa constientizeze ca gradinita e serviciul lui, ca baieteii mari au servici si doar bb-lasii stau acasa cu bunicii, ca nici nu e prea interesant sa stea acasa ca buni ii da sa manance si il culca pe fratior, ca distractia cu copiii e la gradi...si la toamna, dupa ce-l invata pe cel mic sa nu mai faca in pampi il va duce el la gradinita.

Vad ca merge cu relativa placere la gradi, la program lung. Niciodata nu am cedat dorintei lui de a-l lua acasa la pranz, desi ar fi avut cu cine sa stea. Mai maraie dimineata pt ca nu vrea sa se trezeasca sau ca nu vrea nu-stiu-ce bluza...dar nu ceva serios. (Cand a refuzat sa mai mearga la inot - nu l-am mai dus. Il obligau sa sara in apa si incepuse sa respinga tot ce tinea de bazin...)

Eu zic sa verifici ce anume nu-i place. Faptul ca pleaca de acasa, de langa mami (si atunci va trebui totusi sa-l duci - mai ales ca urmeaza curand scoala si ii explici ce program plicticos e acasa) sau exista "ceva" neplacut la gradinita (vorbeste cu educatoarele, cu alte mamici - intinde antenele) si atunci incerci sa rezolvi (discutie la gradi, mutare..).

Mergi la inceput

quote:
Am mai schimbat o gradinita,acolo nu-i placea pt ca era cu program prelungit si trebuia sa doarma.Aici invoca tot felul de motive ca nu se joaca copii cu el (dar asa cum vrea el),de ce fratiorul lui de 1 an si jum sa stea acasa si el sa mearga la gradi?Degeaba incerc eu sa-i explic si sa-i aduc tot felul de argumente nu vrea si pace.Parerea mea e un MAAAAARE rasfatat.
ICA

Sa inteleg ca tu stai acasa cu cel mic in concediu de crestere a copilului? Pai cum sa fie mai bine la gradinita decat acasa cu mami???
Dar daca i-ai face acasa un program infernal , cu teme, curatenie, si mai gasesti tu? Poate o sa i se para mai usor la gradinita.
Oricum eu imi sustin parerea ca nici educatoarele nu fac nimic ca sa-i placa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Eu nu cred ca este gradinita de vina. Problema este ca fratiorul sta acasa si el trebuie sa se duca in jungla. Dar vei avea problema asta si cand va merge la scoala. Eu imi amintesc ce invidioasa eram pe fratele meu care mergea la gradinita in timp ce eu aveam fel de fel de obligatii scolare (mers la scoala, teme, invatat). Mama ce m-am mai bucurat cand a inceput si el scoala si a dat cu fundul de pamant... Ca pana atunci se plimba superior prin casa si-i spunea mamei "eu nu voi fi ca Alice; eu o sa invat foarte bine". Va dati seama ca-mi venea sa-i sparg mutra...

Eu nu as accepta sa nu mearga la gradinita. Pentru simplul motiv ca astfel i-as face trecerea catre scoala mai lina, unde clar problemele vor fi si mai multe si mai mari. Tu ai un copil de 6 ani care vrea sa aiba 1 an si jumatate. Nu se poate. Este pacat pentru el si pentru cei 6 ani pe care-i are.
Da-i insa niste libertati de baiat mai mare. Ceva ca sa prinda ideea ca pe masura ce crestem avem mai multe indatoriri dar si mai multe drepturi.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ICAI spune:

In dimineata aceasta am mers fara probleme la gradi.Asta dupa ce ieri am lipsit pt ca ne-a "durut tare burtica"si dupa ce mami i-a explicat ca stie atunci cand el minte.Nu-i place la gradinita pt ca nu stie sa rezolve problemele date de d-na educatoare si are mai mereu "gresit"iar asta il afecteaza f tare.Probabil nici ea nu stie cum sa-l impulsioneze.Oricum trebuie sa mearga la gradinita pt ca la anul il dau la scoala.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ICAI

In dimineata aceasta am mers fara probleme la gradi.Asta dupa ce ieri am lipsit pt ca ne-a "durut tare burtica"si dupa ce mami i-a explicat ca stie atunci cand el minte.Nu-i place la gradinita pt ca nu stie sa rezolve problemele date de d-na educatoare si are mai mereu "gresit"iar asta il afecteaza f tare.Probabil nici ea nu stie cum sa-l impulsioneze.Oricum trebuie sa mearga la gradinita pt ca la anul il dau la scoala.

ICA

Super, ma bucur pentru voi. Dar acum ar trebui sa stai de vorba cu educatoarea ca sa se bage putin pe sub pielicica lui si atunci nu vei mai avea probleme.
Va si succes in continuare!

si cate o

Teo
Perlute
www.onetruemedia.com/my_shared?z=25553f6a107c1027ce1db7&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ICAI

ICA

Deci calificativul "gresit" mai mereu il deranjeaza si mi se pare normal. Poate vorbesti cu educatoarea sa nu-i mai dea mereu gresit.

Mergi la inceput