GRADINITA-O MARE PROBLEMA
Raspunsuri - Pagina 2
anya spune:
Vezi ca vine 8 martie. "Vorbeste" cu educatoarea sa se ocupe putin mai mult de el ca sa inceapa sa faca si el "bine" si "foarte bine", pe merit (nu pt ca i-ai dat tu "ceva"). In clipa in care copilul va simti ca face si el "bine" (si evident il laudati si voi) va fi foarte mandru sa mearga la gradi.
Poate ar trebui sa vezi la ce face "gresit" si sa te ocupi putin si acasa... La anul va merge la scoala si dac aface si acolo gresit ce va face? Va zice ca nu vrea la scoala?
ICAI spune:
Aveti mare dreptate,o sa incerc sa schimb tactica cu educatoarea nu cu copilul.Ieri cand a venit de la gradi era foarte incantat,a invatat o poezie "pentru mami" de 8 martie.VA
simali spune:
quote:
Nu-i place la gradinita pt ca nu stie sa rezolve problemele date de d-na educatoare si are mai mereu "gresit"
quote:
Cum adica "gresit"? Se dau calificative la gradinita voastra?
La noi se fac diferite evaluari, dar daca copilul nu face bine nu-i da calificativ si nici nu-i corecteaza cu rosu. Educatoarea mentioneaza rezultatul intr-o fisa a ei - pe baza careia cred ca va face faimoasa Fisa de evaluare psihopedagogica pentru scoala.
alice
lordra spune:
Ica, parerea mea e ca baiatul tau incearca sa-ti transmita ca ceva nu e in regula acolo si ca "minciunile" cu durutu' burtii si al maselei s-ar putea sa fie chiar pe bune. Iti sugerez o carte fooooarte interesanta de Jacques Salome "Tati, mami, ma auziti?" in care se analizeaza tocmai faptul ca suferintele psihologice ale omului (copilului mai ales) se pot repercuta clar asupra sanatatii fizice atunci cand nu sunt auzite si intelese cum trebuie. Faptul ca nu gaseste intelegere la tine il poate face (la nivel inconstient, fireshte) sa ceara ajutor in alt mod - suferintele fizice. Nu lua in gluma chestiile astea fiindca el are nevoie mai mult decat orice de protectia ta (mai ales ca are un fratior mai mic).
Si daca-l tii anul acesta acasa, ce? Oare nu e mai important restabilirea echilibrului lui mental decat acest preludiu al scolii? Eu cred ca da. Da' asta e doar parerea mea, fireshte.
Selen@ spune:
Buna ICA,
Am incercat sa te contactez in legatura cu un subiect mai vechi deschis de tine pe acest forum :Agenezia renala.Din pacate nu pot raspunde pe acel subiect si nici email privat nu iti pot trimite (restrictiile site-ului). Ma confrunt cu o problema similara si as avea nevoie de cateva sfaturi de la tine.
Te rog sa ma contactezi daca esti disponibila pentru o discutie scurta.
O zi buna,
Sorina