"Daca nu esti cuminte, te calca masina!"

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

acum imi dau seama ca raspunsul meu a fost dat din perspectiva unei crestine.sunt de acord ca introducerea religiei in scolile de stat din Ro (mai ales,dar nu numai in contextul actual) se potriveste exact ca nuca-n perete.dar nu inteleg totusi nici atitudinea ostila fata de religie,cel putin nu atata timp cat majoritatea copiilor tin sarbatorile crestine,sunt(cu sau fara voia lor) botezati,parintii lor sunt cununati religios etc.dar da,repet,ar trebui ca religia sa fie introdusa doar in acele scoli private,patronate de una din cultele religioase din Romania,iar scoala de stat sa ramana laica.

apropos de rugaciuni,denizel-copiii mei sunt la o scoala catolica,si invata de mici rugaciuni f. scurte,de cateva cuvinte,in care copiii ori ii spun lui Isus ca-l iubesc(just simple like that) ori ii multumesc.uite o rugaciune mica(de la gradinita):Petite Jesus bonjour,Je te donne,je te donne mon amour.(scuzati frantuza).sa stii ca ei sunt chiar patrunsi de ce zic ei acolo si sunt foarte simpatici sa-i vezi rugandu-se.

I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by denizel
...cunostintele ei sugrumate si inveninate de natura umana.

Denizel hai ca te si vad la batranete citindu'le nepotilor din "Originea Speciilor"

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Ortansa - eu sunt de acord sa existe Religia ca materie la scoala dar ... OPTIONAL! Si sa poti alege intre mai multe religii - adica sa fie profesori pentru mai multe culte religioase. Nu poti sa obligi pe toata lumea sa fie ORTODOXA! Asta e de fapt problema. Romania este un stat laic, care recunoaste dreptul cetatenilor sai la religie (oricare religie, sau lipsa ei). Cu alte cuvinte nu poate veni cineva sa o invete pe fi-mea rugaciuni fara acordul meu.
Pentru cei care sustin obligativitatea predatii religiei ortodoxe in scoli - imaginati-va cum ar fi sa fie obligat copilul vostru (voi, parintii fiind Crestini Ortodoxi) sa studieze aprofundat, cu rugaciuni si amenintari - religia mulsulmana! Nu cred ca v-ar place. Voi, parintii, sa-i ziceti de Dzeu si el, copil de 8-9 ani, sa va oblige sa mergeti cu el in fiecare saptamana ca trebuie sa se roage lui Allah, ca altfel il calca masina!
Eu personal sunt pentru toleranta religioasa, fiecare crede in ceva si este o chestie intima, proprie, nu poti impune altuia credinta ta. Si daca eu nu-i impun propriului copil credinta mea, incerc sa-i explic (atat cat stiu si pot) diversitatea culturala si religioasa, nu vad de ce ar face asta scoala!
Pentru mine obligativitatea predarii religiei in scoli e ca si cum ar fi materie obligatorie doctrina liberala. Fara a fi intrebati parintii ce culoare politica au! Mi se pare o grava incalcare a drepturilor constitutionale ale cetatenilor romani!

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by sorana

Ortansa - eu sunt de acord sa existe Religia ca materie la scoala dar ... OPTIONAL! Si sa poti alege intre mai multe religii - adica sa fie profesori pentru mai multe culte religioase. Nu poti sa obligi pe toata lumea sa fie ORTODOXA! Asta e de fapt problema. Romania este un stat laic, care recunoaste dreptul cetatenilor sai la religie (oricare religie, sau lipsa ei). Cu alte cuvinte nu poate veni cineva sa o invete pe fi-mea rugaciuni fara acordul meu.
Pentru cei care sustin obligativitatea predatii religiei ortodoxe in scoli - imaginati-va cum ar fi sa fie obligat copilul vostru (voi, parintii fiind Crestini Ortodoxi) sa studieze aprofundat, cu rugaciuni si amenintari - religia mulsulmana! Nu cred ca v-ar place. Voi, parintii, sa-i ziceti de Dzeu si el, copil de 8-9 ani, sa va oblige sa mergeti cu el in fiecare saptamana ca trebuie sa se roage lui Allah, ca altfel il calca masina!
Eu personal sunt pentru toleranta religioasa, fiecare crede in ceva si este o chestie intima, proprie, nu poti impune altuia credinta ta. Si daca eu nu-i impun propriului copil credinta mea, incerc sa-i explic (atat cat stiu si pot) diversitatea culturala si religioasa, nu vad de ce ar face asta scoala!
Pentru mine obligativitatea predarii religiei in scoli e ca si cum ar fi materie obligatorie doctrina liberala. Fara a fi intrebati parintii ce culoare politica au! Mi se pare o grava incalcare a drepturilor constitutionale ale cetatenilor romani!

Sorana si Monica (5 ani)

Exact asta spuneam si eu, ca deja de la gradinita ii invata rugaciuni, ii invata sa-si faca cruce, si nu toti copiii provin din familii ortodoxe. Dar pe noi parintii nu ne-au intrebat la nicio sedinta daca suntem sau nu de acord ca cei mici sa invete rugaciuni.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by J G

Pana la urma pe mine nu ma incalzeste cu nimic ca pot sa o scutesc pe fiica-mea de la orele de religie, pentru ca in pauza se va conversa cu copii care participa la aceste ore.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Vezi ca "se ia", acesti copii care participa la ore sunt chiar periculosi. Las ironia la o parte, J G vreau sa cred ca n-ai vorbit serios.

Maria

Mergi la inceput

Capcaunule, ce indoctrinare s-a mai facut dupa 1989 ? Da aici exemple ca sa pricep.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ortansa, dar nu e o atitudine ostila fata de religie, e o atitudine ostila fata de modul in care religia le este predata copiilor (in Romania!!!!!, mariamunteanu).
Plus argumentul lui J_G! (ala cu cc "copilul meu sta in pauza...")
Plus, e o atitudine ostila pt. modul in care banii mei sunt folositi de catre stat.
De ce dau eu bani statului? Ca sa plateasca jde mii de profi de religie care sa ii invete pe copii ca Dumnezeu te pedepseste daca dormi duminica pana la 10? Bleah!

quote:
apropos de rugaciuni,denizel-copiii mei sunt la o scoala catolica,si invata de mici rugaciuni f. scurte,de cateva cuvinte,in care copiii ori ii spun lui Isus ca-l iubesc(just simple like that) ori ii multumesc.uite o rugaciune mica(de la gradinita):Petite Jesus bonjour,Je te donne,je te donne mon amour.(scuzati frantuza).sa stii ca ei sunt chiar patrunsi de ce zic ei acolo si sunt foarte simpatici sa-i vezi rugandu-se.

Pai sigur ca da, Ortansa! Asta e cu totul altceva.
Spunand ceva simplu, scurt si pe intelesul lor, copiii sunt avantajati.
In loc de Tatal nostru, luuung, greu, dificil, spus inainte de masa, daca educatoarele tot tin neaparat sa se bage in educatia religioasa a copiilor, n-ar fi mai potrvit ceva de genul "Doamne, iti multumim pentru mancarica"?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by xenocid

quote:
Originally posted by denizel
...cunostintele ei sugrumate si inveninate de natura umana.

Denizel hai ca te si vad la batranete citindu'le nepotilor din "Originea Speciilor"

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Aaaa....nu am prea inteles :D. E de bine sau de rau? :-))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by sorana
[In plus anul trecut in apropierea pastelui fi-mea imi povestea intr-o seara, aproape in lacrimi, cum l-au batut in cuie pe Iisus pe cruce. Bietul copil nu pricepuse ca fost demult, era ca si cum mi-ar fi povestit stirile de la ora 5 ("Stii, mami, ii curgea sange mult, si l-a durut!") Si sa vezi explicatii la mine cu ce greselile facute de oameni de-a lungul istoriei - dar macar i-am zis si de Cruciade sa nu zica copilul ca nu au fost greseli si ale crestinilor .....
Pe bune acum alta poveste n-a gasit?

Sorana si Monica (5 ani)

Este adevarat ca Iisus a fost rastignit pe cruce, ce ai fi vrut sa le spuna copiilor, ca n-a fost asa ? Atatea picturi il infatiseaza rastignit, putea sa vada si intr-un album sau intr-un muzeu.

Adica tu i-ai aratat ca si altii au comis greseli si cu asta ai vrut sa-i arati ca si altii sunt rai, sau cum ?

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Maria nu se ia dar are repercursiuni serioase.
Verisoara Katjei care este in clasa a 3-a si face religie ortodoxa la scoala e indoctrinata incredibil. De fapt nu prea stie care e treaba cu Dumnezeu, ce o fi religia si ce vrea ea ci are mai degraba tot felul de compulsiuni mistice (prin compulsiuni inteleg ritualuri impuse sau autoimpuse, sloganuri si sau idei a caror semnificatie nu o cunoaste dar are tendinta de a le impune celorlalti ca litera de lege asa cum probabil i-au fost si ei impuse...lucruri de genul asta. Nu are nici cea mai vaga cunostinta despre simpla existenta a altor religii si in general nici o toleranta pentru cei diferiti. Totul impanat cu diverse prejudecati, na, copil..nu e vina ei.
Katja o admira foarte mult (din alte motive) si ii place sa se joace si sa fie cat mai "ca Teodora" (adica fetita mare) si mai nou are probleme de genul: dar eu de ce nu m-am impartasit? ba sa stii ca eu cred in Dumnezeu! ("dar cine-i Dumnezeu?" - "eh, nu stiu dar trebuie sa crezi!))Ca el e bun si bla-bla... - ce aude acolo. Si avem discutii din astea care ma cam streseaza pentru ca nici nu prea am ce sa ii explic la aceasta varsta avand in vedere influenta mare a verisoarei (noroc ca totusi nu se intalnesc prea des). Adica ia totul foarte personal, ca pe ceva ce acea fetita are/face si ea nu.
Pentru ea cred ca e un fel de joc dar foarte serios.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput