"Daca nu esti cuminte, te calca masina!"

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Mihai33

Irina e "nasol" din punctul meu de vedere pentru ca nu mi-am imaginat ca memorarea rugaciunilor ar fi unul din scopurile orei de religie.Scopul orelor de religie ar trebui sa fie, in acceptiunea mea, desigur, sa deschida orizontul copilului, sa-l invete ca exista si altceva dincolo de latura materiala a vietii, sa-l invete daca vrei sa devina un om mai bun, mai tolerant nu sa-l indoctrineze.Merci pentru sugestie denizel.:))Mihai

exact, draga Mihai, dincolo de latura materiala a vietii exista si altceva, mai bine zis Altcineva, si intr-o zi o sa te intalnesti cu El. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Irina ti'a mai zis cineva pana acum ca toate binecuvantarile tale seamana a blestem?

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Deci eu una sunt socata...in primul rand ca isus era un tip de gasca, misto, care a baut cu vamesii si prostituatele...si care ne-a zis ca totul e iubire, un fel de make love and not war, si astia scriu asemenea aberatii si le mai si pun in niste manuale...pai poate sa vina si Xendu sau cum s-o numi entitatea aia a scientologilor maine in fata mea si sa-mi zica ca gata acuma vin extraterestrii, ce eu fug si ma ascund in bunkerul atomic...totusi sunt matura, discern realitatea de aberatii.

Dar spuneti-mi voi cum pot sa se apere copiii astia la varstele lor de periculozitatea unor asemenea afirmatii, pai nu le ramane frate in subconstient

Si ma scuzati cum se face diferenta intre ce considera unu cuminte si ce considera altul a fi cuminte, exista vreo definitie ceva asa universal valabila ma refer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihai33 spune:

Irina si care e legatura cu ce se discuta aici?:))....glumesc

Mihai

P.S Genul asta de inversunare nu iti face bine si cred ca nici El nu ar aprecia:)....asa din ce am mai citit si eu pe ici pe colo;))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

pana la urma , religia e materie obligatorie sau optionala la cls I ?

eu prefer sa le fac personal educatie spirituala copiilor mei .
si in general o fi scoala institutie cu autoritate dar nu inseamna ca nu poate gresi , ca urmare as vrea sa ii determin pe copii sa judece singuri , si sa aibe curajul sa infrunte situatii incorecte sau nedrepte , fie fata de colegi ,fie de profesori .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Mihai, buhuhuuuuuu :D

Irina, Xeno are dreptate, mi-ai dat ceva volum la par.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Pana la urma pe mine nu ma incalzeste cu nimic ca pot sa o scutesc pe fiica-mea de la orele de religie, pentru ca in pauza se va conversa cu copii care participa la aceste ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Deci e ingrozitor!

Ma pune pe ginduri ( si pe intrebat) un lucru...ce se intimpla cu copilul obraznic care vrea sa strice cuiburile de pasari, pina ca acesta sa ajunga la scoala?
Si, pina sa ajunga la scoala, cine trebuie sa-i faca educatia? ( si de ce trebuie sa fie religioasa educatia cea educatoare?) Si daca pina la 6 -7 ani educatia este ...sa-i zicem haotica, ce schimbari pot aduce aceste manuale in educatie?

Off topic: as vrea sa pun o intrebare Irinei.c. si inainte de asta as vrea sa ii cer permisiunea.

-liniuta de dialog- "Irina, pot sa-ti pun o intrebare, legata de felul in care tu il cunosteai, intelegeai pe El, cind aveai vreo 7-8-9-10 ani?"

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

quote:
Originally posted by J G

Pana la urma pe mine nu ma incalzeste cu nimic ca pot sa o scutesc pe fiica-mea de la orele de religie, pentru ca in pauza se va conversa cu copii care participa la aceste ore.

iti dai seama, daca or fi si copii la fel de evlaviosi ca si parintii ce mai discutii s'or incinge

edit:sorry ca am fost off topic ,da la asta chiar nu m-am putut abtine.
JG la asta nu m-am gandit

Kokiy mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu
Nici mie nu mi se pare nimic deplasat in faptul ca ora de religie incepe cu o rugaciune in comun (cu fata spre Est). Noi la scoala cantam imnul si cantece patriotice la incepautul fiecarei ore, asa ca nu vad de ce n-as fi spus Tatal nostru in loc.

Apai, Dumnezeu sa va mai inteleaga!
Ori spuneti ca n-a fost bun comunismul pentru ca a scos religia aproape cu totul din viata omului, ori il folositi ca exemplu pozitiv, demn de urmat precum in argumentatia citata.

Maria, ai spus un mare adevar: si inainte si dupa '89 indoctrinarea a fost mereu prezenta in scoala romaneasca. Doar dogma s-a schimbat (si odata cu ea imnul de la inceputul orei).

Mergi la inceput