Gradinita/cresa Cluj
Raspunsuri - Pagina 6
georgiana310 spune:
Servus fetelor,
Stiti cumva o cresa care sa ia si pici de 5-6 luni?! Fetita mea face 6 luni in octombrie si ma gandesc si la aceasta varianta...
Astept rapsunsul vostru cu MAAAAAARE interes!!!
Multumesc!
Gia, mama lui Briseis, 16 aprilie 2009
arleena spune:
luni incepem gradi si am emotii!!
as aprecia niste sfaturi in legatura cu prima zi de gradi.
apropo...se duc flori la educatoare??
ma dispera protoacoalele astea...dar de fapt la gradi nu stiu cum este de aia cer sfaturi
asiza spune:
Arleena, cum a reactionat Alex la schimbarea gradinitei? Denis n-a fost prea ok, vroia mereu sa mergem la cealalata gradi. A plans ieri, a plans si azi-dimineata putin, insa chiar acum 10 minute am sunat-o pe educatoare si mi-a spus ca e ok, n-a mai plans, a interactionat si cu copiii, a si mancat, ba chiar mi l-a dat pe Denis la telefon si m-am conversat cu fiu-mio vreo 2/3 minute. Trag nadejde ca va fi bine ![]()
Eu n-am dus flori in prima zi de gradi. Sa duc flori...pt. ce adik? Aaaa, ca la sfarsitul unui semestru/an scolar se duc flori e cu totul altceva. Alea le duci in semn de apreciere, multumire (evident, in cazul in care ai ce aprecia si multumi). Dar au fost parinti care au dus flori, bomboane, bla, bla, bla. Eu asa vad lucrurile 
arleena spune:
alex e tare incantat de gradinita....ii place sa doarma acolo...si asta ma bucura ff mult ca de asta imi era frica....nu aplans deloc, mi se pare f matur din punctul asta de vedere....bine, am si eu meritul meu aici, ca i-am tot spus ca la gradi el merge la lucru....cum noi mergem la lucru de oameni mari....si cand am ajuns mami, tati pupi....ne vedem dupa ce ma trezesc
....au 2 educatoare la 21 de copii parca, ceea ce e f bine zic io, a invatat deja niste poezioare, mananca f bine si nu se murdareste(inca nu i-am vazut meniul pe haine
)doarme bine....din prima zi imi tot zicea mami asa de bine am dormit...cand m-am pus in patut am zis ca as face un pui de somn aici....
per ansamblu deocamdata e ff bine slava domnului, spre sa fie la si de acum in colo.
io ma bucur ca-i place, e ff curat, doamnele par ff de treaba....
am mai vb si cu alte mamici care si-au dus pititci acolo(au fost la millenium pana acum)si sunt mult mai multumite...parca totusi e mai bine la stat ....nu numai financiar....
noi am dus un bunchetel asa....ca m-am gandit ca si daca mergi in casa cuiva pt prima data parca nu te duci cu mana goala....asta a fost rationamentul ....poate suna aiurea dar asa am simtit....alex a dat buchetul primei persoane intalnite si nu cred ca era educatoarea lui....asta e![]()
la ce gradi merge denis??va urez adaptare rapida !
GrHappyKids spune:
Dragi parinti,
Alegerea cresei, gradinitei sau scolii este un pas foarte important atat pentru parinti cat si pentru copii.
Din acest motiv dorim sa va atragem atentia asupra informatiile vehiculate pe forumurile de discutii intre parinti!
Din pacate, am observat ca anumite persoane din conducerea sau personalul unor crese sau gradinite isi exprima opinii vis-a-vis de institutii de invatamant concurente pe forumurile de parinti, folosind identitati de parinti. Asftel, exista riscul foarte mare ca parinti de buna credinta care citesc mesajele de pe forumurile sa fie fals informati.
Sfatul nostru este ca in momentul in care trebuie sa va decideti asupra unei institutii de invatamant sa realizati un tur al gradinitelor si sa verificati autorizatiile pe care gradinita le are. In acest moment exista mai multe programe pentru copii in Cluj care nu detin nicio autorizatie de la institutiile de acreditare.
Acest tip de atitudine promovata de unele institutii de invatamant ni se pare nepotrivita si deloc benefica imaginii invatamantului particular, mai ales luand in considerare faptul ca acestea educa cetatenii de maine.
Gradinitele particulare autorizate sau acreditate pun un accent foarte ridicat pe calitatea serviciilor oferite si nu merita ca munca lor sa fie astfel descrisa.
Noi consideram ca existenta mai multor alternative pentru copii trebuie sa fie benefica si sa aiba ca rezultat final un sistem de educatie de o calitate mai ridicata.
Federatia Institutiilor de Invatamant Particular Acreditate din Romania
asiza spune:
Arleena, ma bucur sa aud ca Alex e bine acolo. Super. Denis e la "Steluta Fermecata" in Grigorescu. Noi inca nu-l lasam sa doarma acolo, il luam la 12.30. Inca avem probleme de integrare, dar sper sa fie bine! 
GrHappyKids, multumim pentru interventie. Intr-adevar, bun sfatul tau! Un tur al gradinitelor cu adunarea informatiilor necesare oricarei mamici + observarea atenta a cadrelor didactice si a activitatilor din gradinita respectiva chiar si dupa inceperea anului scolar sunt binevenite 
MIHA78 spune:
Arleena, la ce gradinita merge Alex pana la urma? Eu am recomandari bune ptr. Raza de Soare.