Valori normale ???

Valori normale ??? | Autor: sollexx0

Link direct la acest mesaj

Mariaa , Robert ,Bombonica27,
Dar voi i-mi tot spune-ti de nr / ml...... aici e problema ca la mine rezultatul este in MILIMETRII CUBI (mm3) si dupa cum am aflat valorile normale ar fi de 60-120 mii /mm3 . Astept un raspuns de la voi .
Numai bine va doresc !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Noi am facut pana acum 12 spermograme toate exprimate in nr/ml .Probabil ca exista si altfel de aparatura care sa exprime altfel numerul...eu personal nu cunosc,dar daca medicul spune ca e o.k. nu cred ca trebuie sa-ti faci griji.Interpretarile pot fi diferite in functie de aparatul folosit pentru determinare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns robert spune:

Ai dreptate, volumul se masoara in mm3 incazul spermogramelor iar modul de determinare nu se face cu ajutorul vre unui aparat special ci cu asa zisa "numaratoarea clasica". Se pune pune pe o lamela- spceiala care este impartzita in "camarute" (nu stiu cate la numar)- sub microscop o picatura de sperma si se inumara cu ochiul numarul de spermatozoizi gasiti intr-o "camaruta" apoi se face un calcul (pe care nu il mai stiu), se inmulteste rezultatul obtinut intr-o camarutza cu numarul de camarutze si asa mai departe. De regula nu ies erori. Cat despre valorile tale........fara sa o contrazic pe Maria, eu sunt de parere ca ar fi bine sa repeti spermograma si sa mergi la un medic sa traga o concluzie. La cabinetul de specialitate al spitalului Panait Sarbu, pe buletinele de analiza scrie ca valorile normale sunt cuprinse intre 20 de milioane /mm3 si 120milioane/mm3.
Numai bine,
Robert
Numai bine,
Robert

Mergi la inceput