Mariaa , Robert ,Bombonica27,
Dar voi i-mi tot spune-ti de nr / ml...... aici e problema ca la mine rezultatul este in MILIMETRII CUBI (mm3) si dupa cum am aflat valorile normale ar fi de 60-120 mii /mm3 . Astept un raspuns de la voi .
Numai bine va doresc !
Noi am facut pana acum 12 spermograme toate exprimate in nr/ml .Probabil ca exista si altfel de aparatura care sa exprime altfel numerul...eu personal nu cunosc,dar daca medicul spune ca e o.k. nu cred ca trebuie sa-ti faci griji.Interpretarile pot fi diferite in functie de aparatul folosit pentru determinare.
Ai dreptate, volumul se masoara in mm3 incazul spermogramelor iar modul de determinare nu se face cu ajutorul vre unui aparat special ci cu asa zisa "numaratoarea clasica". Se pune pune pe o lamela- spceiala care este impartzita in "camarute" (nu stiu cate la numar)- sub microscop o picatura de sperma si se inumara cu ochiul numarul de spermatozoizi gasiti intr-o "camaruta" apoi se face un calcul (pe care nu il mai stiu), se inmulteste rezultatul obtinut intr-o camarutza cu numarul de camarutze si asa mai departe. De regula nu ies erori. Cat despre valorile tale........fara sa o contrazic pe Maria, eu sunt de parere ca ar fi bine sa repeti spermograma si sa mergi la un medic sa traga o concluzie. La cabinetul de specialitate al spitalului Panait Sarbu, pe buletinele de analiza scrie ca valorile normale sunt cuprinse intre 20 de milioane /mm3 si 120milioane/mm3.
Numai bine,
Robert
Numai bine,
Robert