Canapea de piele acasa

Canapea de piele acasa | Autor: dana d

Link direct la acest mesaj

Mie una nu mi se pare potrivita pentru o casa de locuit, mi se pare prea office o canapea de piele.
Sotul vrea sa cumpere una la noi acasa, de piele naturala dar totusi, vreau o atmosfera cald la mine in casa chiar si in living.
O prietena a mea are canapea de piele si am vazut ca nu e prea placuta vara cand e cald si transpiri pe ea, sau iarna cand te asezi pe rece. Singurul avantaj pe care il vad e ca este mult mai durabila si nu s emurdareste, sau daca se murdareste se sterge frumos cu o carpa umeda.
Cine are canapea de piele naturala va rog sa va impartasiti experioenta si sa ne sfatuiti daca e alegerea corecta.
Si depre culori, eu as vrea o culoare mai deschisa, un bej, maro deschis, chiar si alb. Cum se intretine o culoare deschisa? se murdareste? se curata? cu ce?

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

avem 2 canapele de piele crem, au aproape 3 ani si sunt ca noi desi fac "trafic intens"...singura problema ar fi ca Picasso-ul familiei a scapat cu cariocile si pixul pe ele si le-a personalizat destul de tare.
se curata f. usor cu carpa umeda sau cu servetele speciale pentru piele (totusi albe nu-ti recomand), cu transpiratia sau raceala e relativ, vara tinem AC si nu transpiram iar iarna suntem imbracati, in plus pentru comoditate se pot pune diverse pernute si plaiduri de decor cu care si anulezi efectul "office".
sotul si-a dorit mult canapelele astea, eu nu, din motivele pe care le-ai exprimat si tu insa acuma pot sa-ti spun ca sunt multumita de alegere si daca ar fi sa mai cumpar odata tot piele as lua, cel putin cat e copilul mic si inevitabil murdareste peste tot. alea cu huse nu-mi plac deloc, parca sunt divane in pijamale iar cele care se "dezbraca" si se spala ar fi o solutie insa dupa cateva spalari ma indoiesc ca mai arata ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Dana,
Si noi avem canapele de piele naturala si suntem foarte multumiti.
Nu mi se par office,am ales un model pt apartament,sunt o 1001 modele si unele nu merg bine decit in birouri,sali de asteptare,etc.
Da,iarna tin mai rece dar nu mi se pare o piedica.Vara is racoroase,oricum aici nu e asa cald ca in Ro.
De intretinut e usor,le sterg cu lapte pt piele naturala si atit.
Culoarea lor e aproximativa deschisa,lachs,un fel de portocaliu,ca somonul .

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Tdi, dar cariocile permanente si pixul se curata cu spirt, celelalte nepermanente cu apa si sapun sau detergent. Acum nu stiu cum reactioneaza pielea la spirt sau prea mult frecat cu detergent...
Am mai gasit un subiect cu canapele si intreba cineva acolo ce facem cu zgarieturile. Mi s-a parut o intrebare buna pentru ca stiu de la masina ca asta poate fi o problema.
Alina, era s ate intreb unde ai gasit asa multe modele de canapele de piele si office si home, apoi am vazut ca esti in Germania. Asa ca ramane sa ma uit si eu la modele sa vad daca gasesc ceva mai cald, mai comod, mai imbietor...

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Dana si noi avem din piele si sunt foarte "home" sunt de la mobexpert si sunt o culoare caramiziu portocaliu (madras). Sigur sunt si la noi canapele pt "office si pt home"
Noi ne-am luat si huse la ele, desi eu nu-i dau de lucru cu pixurile si cariocile in zona canapelelor.

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

quote:
Originally posted by dana d

Tdi, dar cariocile permanente si pixul se curata cu spirt, celelalte nepermanente cu apa si sapun sau detergent. Acum nu stiu cum reactioneaza pielea la spirt sau prea mult frecat cu detergent...
Am mai gasit un subiect cu canapele si intreba cineva acolo ce facem cu zgarieturile. Mi s-a parut o intrebare buna pentru ca stiu de la masina ca asta poate fi o problema.

Dana, nu iese pixul cu spirt, probabil am actionat prea tarziu, dupa ce sotul a dat cu toate cele, ca pe tura lui s-a intamplat "evenimentul" (chiar se bucura ce cuminte e fii-sa si il lasa sa-si citeasca mailurile, in schimb ea picta canapelele si peretii cu pixul!). Cariocile ies usor cu apa simpla, doar ca trebuie curatat rapid, altfel intra in piele si nu mai iese calumea. Probleme de zgarieturi nu sunt desi avem canapelele de 3 ani deja.
Codruta, nici eu n-o las cu carioci&co peste tot insa ne mai scapa cateva secunde din ochi si atunci se dezlantuie, am un copil tare nazdravan!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Noi avem unele de la IKEA. Sint negre si desi sint de vreo opt ani, arata ca in prima zi.
Am fost si eu impotriva lor, dar acum ma bucur ca le avem. Intre timp am mai nascut un copil, sintem la casa mai mare cu doua livinguri (cel "pentru adulti" are canapele obisnuite) si canapelele sint in camera mare in care isi petrec copiii timpul. Avem perne colorate, e OK.
Eu as zice sa te feresti de culori foarte deschise.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_e spune:

avem canapea de piele albastra. de trei ani jumate, ar arata ca noua daca pisicile nu ar fi "personalizat-o" cu zgirieturi, eh, ele sa fie sanatoase .

nu stiu ce sa zic, daca as mai lua la fel. sigur alea textile nu le-ar fi rezistat bestiilor, dar ma rog, erau mai usor de inlocuit. problema cu "prea rece" nu am remarcat-o, aia cu transpiratul insa cam da. ca aspect, niste pernute ajuta mult la indulcirea aerului. de curatat se curata super-usor, intr-adevar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

si noi avem de 8 ani. Am schimbat un set pe un altul mai modern tot de piele si de-ar fi sa le schimb si pe astea tot de piele as lua. Nu vad nici un inconvenient.

cristina si Andrei(am 5 ani!!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Aha... multumesc pentru raspunsuri, atunci o sa ne uitam si noi dupa modele mai home. Eu am vazut ceva pe la Ikea care mi-a placut, o canapea de colt dar cu o latura fara spatar, imi plac astea. Era un maro roscat frumos si o piele naturala foarte placuta la pipait, nu m-am uitat insa la pret ca nu luam in calcul varianta.

Fetele mele

Mergi la inceput