angajarea unui vorbitor nativ ca profesor la noi

angajarea unui vorbitor nativ ca profesor la noi | Autor: cookitza

Link direct la acest mesaj

Ce sanse sunt ca o persoana din strainatate, dintr-o tara care nu e in U.E. (din SUA) sa obtina in Romania un job si o viza de munca? Job-ul dorit este predarea limbii engleze. Este nevoie de o diploma de astfel de studii (engleza, ceva legat de didactica) sau se poate angaja oricum ca vorbitor nativ de engleza, desi pana acum nu are studii de specialitate, nu are diploma de absolvire a unei facultati de profil, etc? Poate o astfel de persoana sa primeasca orice fel de vize sau permise de munca - pentru ca de obicei e nevoie de o scrisoare de la o scoala care accepta angajarea cuiva pentru a fi aratata autoritatilor de imigrare in vederea obtinerii unei vize de munca.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns susur spune:

Nu as crede ca scoala respectiva poate face angajarea,dupa cate stiu eu angajarile trec pe la inspectoratul scolar..Ar fi " necalificat" si astia nu prea mai au intrare in invatamant , poate doar pe la sate dar si acolo sunt in curs de calificare adica studenti sau cursanti.Doar pentru simplu fapt ca vine din america si vb engleza perfect nu il face calificat pt meseria de profesor.Nu e corect fata de profesorii romani sa le ia postul unul fara nici o treaba cu scoala si nici pt parinti sa le dai copiii pe mana oricui neavenit.Stiu ca sunt programe de vara cu voluntari veniti sin UK in tabere scolare si invata pe copii engleza , asta da, e alta treaba , extrascolara dar sa aduci un nene din america si sa-l bagi direct in sistem e tampenie curata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Un profesor venit din strainatate poate preda fara probleme (exista multe exemple in licee si facultati). Altfel ar fi total absurd sa se permita unor persoane fara pregatire sa predea intr-o scoala doar pentru ca vorbesc limba engleza din familie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns susur spune:

Daca e profesor, daca are modul de pedagogie pe diploma ,da accept ideea.Dar persoana noastra se vede treaba ca nu are studii ,singurul as in maneca e ca vb engleza , mare filozofie ca si pe aia o stie ca e american.Pe mine ma apuca dracii ca pt un amarat de job aici mi-au cerut o mie de hartii si studii mult peste nivelul postului si in Ro tot mai e ideea si mentalitatea ca maria sa americanu e vraja marii ...gata tac sa nu mai zic si altceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cookitza spune:

Da, stiu, si mie mi s-a parut ca vrea cam mult, dar... as fi dorit sa il ajut sa isi gaseasca un job aici. Poate altceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzana95 spune:

Buna la toata lumea. Baiatul meu a fost la scoala germana din Bucuresti; aceasta scoala, dupa revolutie, nemaiavand profesori suficienti care vorbeau lb. germana, a adus profesori din Germania(intelegere intre ministerul roman si ambasada germana). Asa s-a trezit baiatul cu o doamna care mi-a spus ca a fost profa de desen/germana la ea in tara; nu am fost prea incantata de ea, nu e important doar sa cunosti limba, planurile de lectii sunt diferite de la o tara la alta; noroc ca majoritatea aveau acasa meditatori pt. lectii. In Canada, daca nu ai licenta luata in provincia in care locuiesti, nu te angajeaza sa predai la nici un fel de scoala,indiferent cat de bine vorbesti engleza/franceza; mai sunt unii, care mai sunt pe la scoli doar ca voluntari(fara plata).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Cookitza, in afara de enleza/americana - ce stie sa faca? Ma refer la studii . Poate ii gasesti ceva in meseria pe care o are.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamadana23 spune:

persoana aceea din state este deja in ro si cauta de munca? eu caut pe cineva vorbitor nativ de engleza americana pt babysit pt baietelul meu.

Citat:
citat din mesajul lui cookitza

Ce sanse sunt ca o persoana din strainatate, dintr-o tara care nu e in U.E. (din SUA) sa obtina in Romania un job si o viza de munca? Job-ul dorit este predarea limbii engleze. Este nevoie de o diploma de astfel de studii (engleza, ceva legat de didactica) sau se poate angaja oricum ca vorbitor nativ de engleza, desi pana acum nu are studii de specialitate, nu are diploma de absolvire a unei facultati de profil, etc? Poate o astfel de persoana sa primeasca orice fel de vize sau permise de munca - pentru ca de obicei e nevoie de o scrisoare de la o scoala care accepta angajarea cuiva pentru a fi aratata autoritatilor de imigrare in vederea obtinerii unei vize de munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Melody spune:

Citat:
citat din mesajul lui cookitza

Eu stiu ca aici in Canada se da un examen si obtii un certificat si chiar daca nu esti profesor poti preda engleza in alte tari. Pentru America am gasit un link, dar nu apare si Romania ca tara unde ar dori americanii sa predea engleza. Aici e linkul:
http://www.americantesol.com/

Ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Cred ca pe la gradinite particlulare se poate angaja. Sau clase private... ca multi doresc vorbitori nativi. La stat nu cred, se lupta cu cei care au facut 4 ani facultate si mastere si doctorate... nu prea mai merge ca e strain si e mai bun ca noi.

Depinde ce a lucrat in USA si poate gaseste pe un post echilvalent in Ro. Cam aceeasi situatie as avea si eu cu sotul daca venim in tara, caci studiile nu cred ca se echivaleaza, dar daca stii sa faci ceva in domeniu tau poate te angajeaza vreo companie.

Credeti sa sunt mai importante diplomele sau ceea ce stii sa faci in Romania? Cam pe ce criterii se angajeaza in general? Cred ca deschis un topic pe tema asta :P

Mergi la inceput