Strumfi de iulie-august 2007 (63)
Raspunsuri - Pagina 17
fianna spune:
anti constipatie para se da cruda sau fiarta?
fianna cu www.flickr.com/photos/14295400@N03/sets/72157603680539275/" target="_blank">printisorul Matei
(01.08.07)
danis spune:
neata si de la noi
cu programul de slabire sunt in pom, adica tot la 66.5, ca si acum 2 saptamani (saptamana trecuta nici nu am mai apucat sa mai intru :( sa va zic)
bebe Bogdan-Andrei este bine, foarte vioi merge tinandu-se de ceva, cred ca mai are putin si se desprinde sa mearga singur
de zis a zis mai intai tata, abia azi a zis un ma-ma clar si adresat catre mine, in rest silabiseste pe limba lui, cheche, gheghe, face ptrrr si alte sunete greu de reprodus in scris
a fost saptamana trecuta mucios si tusitor cot la cot cu sora-sa care aduce virozele de la gradi - asa ca saptamana trecuta a stat mai mult pe lapte cu cereale din biberon si o cam luam de la inceput cu diversificarea :)
la controlul de 7 luni avea 8,2 kg si 74 cm si niciun dinte
am reinceput sa mai dorm noptile dupa noptile pline de plans provocat de tuse, muci si nas infundat, dar asta inseamna numai pauze ceva mai lungi intre treziri
va pup pe toate si va doresc multa sanatate voua si strumfilor
burtika spune:
buna ziua si de la mine!
eu abia reusesc sa mai citesc ce scrieti voi ca de scris numai apuc.
aylin si pe mine ma epuizeaza iris, parca ar fi sora cu alma. cand era mai mica se trezea foarte rar noaptea, o data, de doua ori, au fost si nopti fara treziri, acum se trezeste de 3,4 ori sa manance. eu ma gandesc ca din cauza ca nu manca solide , nu-i mai ajunge lapticul de la mine si manaca mai des. nu stiu daca asa o fi. cu diversificarea....incepusem bine, adica papa o lingurita doua sau deloc, dar ma gandeam eu ca e ok pentru inceput. acum numai vrea deloc. cu chiu cu vai papa cateva lingurite. are o preferinta pentru pepenele galben, i-am dat si eu de cateva ori da nu pot sa-i dau numai pepene galben! mai papa si supo-piureul meu (daca este foarte subtire) dar numai cand are ea chef. oricum, nu avem nicio masa solida introdusa, adica fara sa mai completez cu san.asta este, mergem inainte ca nu avem de ales.
am vazut ca multi strumfi trec printr-o perioada in care sunt foarte curiosi, vor sa cunoasca cat mai mult si ne solicita pe noi la maxim. si iris face la fel, trebuie sa ne jucam toata ziua, singura nu prea vrea sa stea. mi-e greu ca numai pot face nimic din treburile casnice ca altfel, ce sa zic, si mie imi place sa stau cu ea si sa ne jucam.
mychi, eu am luat pt iris scaun de masina inglesina moovy, este ok, nu stiu daca este grozav pt ca nu stiu cum sunt altele dar iris sta bine in el si ii place sa stea acolo.
alina.a, te inteleg perfect cu muscatul si iris ma capseaza de am ajuns sa-mi fie frica sa-i dau sa suga. ea este dependenta de tzitzi asa ca nu am ce face, scot sanul , o cert si ii dau iar . sper sa mai creasca si sa inteleaga, ca de renuntat la tzitzi nu cred ca va renunta curand.
lacramioara (burtika) mamica de Iris Maria (28.07.07)
http://community.webshots.com/user/lacramioaraD
LuciaZ spune:
Buna fetelor!
Nu am scris de mult timp, dar iata ca atati copii frumosi m-au facut sa ma laud si eu cu al meu.
Avem 6 luni si 1 saptamana, doi dinti jos si compostam (tati ne alinta compostoru`)tot ce ne iese in cale. Sa nu mai spun de ciupit.
In alta ordine de idei, pt a combate constipatia, care ne da mari batai de cap, in fiecare dimineata ii dau jumatate de para amestecata cu un mar, fara cereale. La noi merge.
poze noi[http://www.flickr.com/photos/11478571@N08/?saved=1]
Lucia, mami de Cristian, 26.08.2007
Viata e prea frumoasa ca sa pierdem macar o zi fara a ne bucura de ea
poze
[http://www.flickr.com/photos/11478571@N08/sets/72157602603398670/]
burtika spune:
diane_dun nu stiu unde se fac testele de alergie. si eu sunt suparat pt ca am observat la iris bubite mici, mici rosii si uscate pe fata si pe gat si o pata rosie pe spate care la pipait pare uscata si m-am programat pt luni la dermatolog, sper sa nu fie dermatita atopica. am facut programare la nedelcu ion, am auzit ca e bun, a mai fost cineva la el? daca nu uit il intreb luni si unde se fac testele.
aylin si eu fac piureul in blander, pun o cantite mai mare de legume, putina zeama si gata, iese piureul! iese cam mult, mai pap si eu, inca nu am pastrat pt adoua zi, adica am pastrat odata da nu mi-a venit sa-i dau si i-am facut altul.
anamiha , mie mi-a spus pediatra sa-i dau prospan pt tuse, i-am dat de cateva ori si am renuntat pt ca tusea foarte putin si nu avea sens sa o indop cu sirop asa ca nu stiu cat de bun e, iris a avut o tusea seaca, dar foarte usoara, a trecut repede. nasucul infundat a trecut mai greu.
stefania97, eu i-am dat suc de morcov pt constipatie, din cate am citit morcovul fiert constipa iar crud are efect invers, este laxativ. la noi a mers.
liadorian spune:
Gata, a adormit si strumfa mea. Si acum am sa va rog sa-mi cedati bucatica asta mica de forum pe care tastez acuma ca sa fac linistita ca toate animalele, deoarece in viata reala nu pot pe motiv ca ma vede Una, ma aud vecinii si vin naibii oamenii in halate si ma leaga! Deci copilu' meu e minunat si rade frumos si mi-e drag de mor da' deee ceeeeeee [tot dictionaru de injuraturi pe care le stiti fara sa trag aer in piept] nu vrea sa manance si ea acolo ceva in afara de san?! De ce nu deschide si ea gurita sa pape 3 lingurite de mar cu cereale, apoi inca una si hai...una bonus si gata?! De ce mai blenduiesc morcovii aia bio - ca sa-mi fac masca din ei, sa ma spal pe cap cu beta-caroten?!
E prima oara de cand am adus strumfa acasa ca ma simt efectiv depasita de situatie. Nimic nu-i place, nimic n-o atrage, iar pediatrul nostru ne-a zis doar asa - un pic de sare in bucate ca sigur functioneaza, sau daca nu, lasata sa flamanzeasca. Lucru pe care iar nu pot sa-l fac - am scos-o azi din scaun cu gand sa ne mai jucam un pic, poate ii stimulez apetitul. Cand a vazut biata ca nu vine papa adevarata (adica lapticul), a pus barbia in piept si a inceput sa planga asa, incetisor, ca o babutza, de mi-a sa-mi dau pumni in cap.
Gata. Am zis, m-am racorit, imi cer iertare cui a fost curios sa descifreze literele astea maruntele.
burtika spune:
of lia , as vrea sa te incurajez dar si eu sunt in aceeasi situatie si ma cam simt depasita. incerc sa ma gandesc, asa cum zicea cineva pe aici, ca nu o sa ramana diversificata , dar cand vad ca nu vrea deloc....nu stiu ce sa-i mai fac. tocmai am servit si noi pranzul, am reusit sa-i bag in gurita cateva lingurite dar a suflat in ele si a facut piure peste tot. asa ca nu stiu daca a papat ceva. dar asta este, fii barbata zoe ca trebuie sa reusim noi.acum am luat-o in brate si cauta sanul. normal, ii este foame.
gabiarama spune:
Off,of ,mai Una ,mai ! De ce nu vrei tu sa iei citeva lingurite din mincarea pe care mamica ta ti-o pregateste cu atita dragoste ?Hai de dragul ei ia macar una ,si apoi inca una .Uite ,mami promite ca iti va da ca desert si ceva laptic ,daca tot iti place asa de mult.
Lia ,vezi ,am incercat sa o conving si eu pe Una sa manince .Acum serios , ai eliminat toate motivele pe care le-ar putea avea (rosu in gat,durere de gingii , somn,etc) ?Ai incercat sa ii dai mincarea in momente diferite ale zilei (ma gindesc ca poate nu are chef sa manince morcovul dimineata ,ci dupa -amiaza )?Cind maninci tu cu D. puneti-o si pe ea in scaunelul ei la masa linga voi .poate asa i se face pofta .Incearca sa ii dai alta leguma , nu morcov .De ex , dovlecelul sau cartoful dulce .Sau mincare din borcanele.Pune pe altcineva sa o hraneasca ,fara ca tu sa fii de fata .Poate nu vrea decit lapte de la tine ,cine stie ce asociere face ea
ruxulic spune:
Buna fetelor,
cu acest mesaj tzin sa va anunt ca am depasit primele 10 mesaje si voi aparea si eu printre voi in timp real. Mesajele postate alataieri , au fost moderate astazi.
Tudor papa cu mai mult drag legume decat fructe...cred ca mosteneste asta de la mine- eu nu ma imprietenesc usor cu fructele. De la 1 martie detinem un dintisor pe gingiutza de jos si suntem atat de mandri incat incercam sa muscam pe toti care ne stau in preajma.
http://www.flickr.com/photos/24404482@N08/2309910676/ - Pozulici cu Tudor