infiintare gradinita particulara

infiintare gradinita particulara | Autor: tofaneugen

Link direct la acest mesaj

incerc de cateva saptamani sa aflu cat mai multe despre acte necesare privind infiintarea unei gradinite, norme privind spatiul construit, etc, dar tot ceea ce gasesc este vag fara o lumina clara.

eu sunt interesat de construirea unei gradinite particulare in pitesti dupa un model vazut "in afara", dar vreau inteleg mai intai cu ce se confrunta parintii / copiii la o gradinita particulara, de ce ar fi nevoie, ce ar da mai bine la "public" etc

as vrea sa propun un subiect pentru norme , acte, personal tot ceea ce tine de gradinita particulara luata de la zero. de la constructia unei cladiri deservind activitati de invatamant pentru prescolari, pana la tot ceea ce inseamna "infrastuctura"

vreau gradinita mea sa fie foarte speciala si de aceea am nevoie de orice sfat.

oricine doreste sa comunice pe acest subiect poate sa ma contacteze la adresa tofaneugen@yahoo.com

va multumesc anticipat
numai bine

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

afla de la min. invatamantului si de la sanepid normele pt. o gradi privata. oricum sunt o groaza, iti vine sa o iei la fuga cand auzi. Daca constr. tu spatiul e bine sa le stii, macar compartimentezi totul cum vor ei.

_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

ce ar da mai bine la "public" etc
quote:

Este "placa turnanta" a gradinitelor particulare din RO. Te incadrezi perfect in peisaj... Ce vrea publicul? O veste buna pentru tine: marea lui majoritate nu stie ce vrea. Asa ca alege clisee gen:
- engleza intensiv
- transport casa-gradinita-casa cu o masina brenduita ca sa crape vecinii de invidie;
- jucarii "de-afara"
- o casa vopsita frumos
- mobila noua
- sa primesti copii intre 3 luni si 7 ani - eventual sa-i ti pana la ora 20.00;
- calculator
- pianina - cu asta rupi sigur gura targului
- ceva curte
- mancare de la catering

In rest stai linistit, n-o sa te intrebe nimeni de nimic. Simuleaza educatia si o sa vezi ca nu-si da nimeni seama. Daca totusi unii par agitati dai cu fum. Fumigenele nu trebuie sa lipseasca dintr-o gradinita buna. Si daca tot nu se lasa convinsi vei vedea ca elementele indezirabile pleaca singure.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

simali, esti sigura ca fitze isi doresc parintii pentru copii lor, mie asta imi pare ca reiese din postul tau!

eu de ex am ales o gradi particulara fara fizte, fara spoiala si jucarii din afara si spre rusinea mea fara pianina, si masina care asigura transportul nu rupe gura vecinilor!

dar este o gradinita cu pesronal stabil unde se pune accent pe educatie si dragoste pentru copii, in rest cred ca nu imi doresc actceva decat o atmosfera calda si primitoare pentru copiul meu!

Atat.

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Normal ca mobilierul, jucariile, locatia ... fura ochiul, dar noi trebuie sa fim conjinsi de educatia care le-o da copiilor acele cadre didactice, si daca ea intr-adevar se face.

_
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)

Mergi la inceput

quote:

eu de ex am ales o gradi particulara fara fizte, fara spoiala si jucarii din afara si spre rusinea mea fara pianina, si masina care asigura transportul nu rupe gura vecinilor!

dar este o gradinita cu pesronal stabil unde se pune accent pe educatie si dragoste pentru copii, in rest cred ca nu imi doresc actceva decat o atmosfera calda si primitoare pentru copiul meu!
quote:

Imi pare rau sa te anunt, dar daca ai facut toate cele de mai sus nu te incadrezi in majoritate.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

simali, draga mea de unde vine supararea ta?!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Chiar Simali, de ce esti asa frustata?

_

Mergi la inceput

quote:

Chiar Simali, de ce esti asa frustata?
quote:

Sa te ridici sa spui nu diletantismului nu este frustrare.
Si apoi viitorul patron de gradinita a intrebat singur "ce da bine la public ?". Eu doar i-am raspuns... sincer...

alice

Mergi la inceput

stiu ca nu asta trebuia sa intrebe, in primul si-n primul rand e vorba de educatie (aia da bine la public), dar si de dotari, material didactic si auxiliar, etc. Daca tot dai un ban, normal e sa privesti si in jur.

_

Mergi la inceput

quote:

Daca tot dai un ban, normal e sa privesti si in jur.

quote:

Sigur ca e normal sa privesti si in jur. Si in jur trebuie sa arate bine la orice gradinita. Exista un standard si o legislatie cu metrii patrati necesari pentru fiecare copil, cu spatiile de mancat-dormit-joaca separate, marimea curtii etc.
Ceea ce nu mi se pare mie firesc este sa te gandesti NUMAI LA ASTA si sa faci reclama la faptul ca esti civilizat si respecti legea.

La noi in oras pe un post de radio o firma anunta ca recruteaza personal si la avantaje spune "se ofera contract de munca si program de lucru de 8 ore". Dar asta le cere legea sa ofere!!!

Din pacate noi, roamanii, am ajuns sa fin fericiti daca primim minimum-minimorum. Cand este vorba de copiii nostri trebuie sa devenim mai pretentiosi.

alice

Mergi la inceput