*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (152)*
Raspunsuri - Pagina 5
Mitsu-bishu spune:
Hello, bine v-am regasit... Am fost putin ocupata zilele astea... Dar intru si eu aici, sa inchei cum se cuvine odiseea... Si nu scriu aici de dragul de a scrie, de a fi "in rand" cu celelalte mamici, ci pentru ca simt nevoia sa imi exprim sentimentele vis-a-vis de aceasta experienta, m-as simti cumva... restantiera daca nu as incheia aceasta etapa spre a incepe una noua...
A fost prima mea sarcina in care m-am aruncat cu capul inainte, fara sa stiu prea multe lucruri... Stiam ceva despre "partea tehnica": oushorul se intalneste cu nenea cu codita si iese bebe... Dar aici toata "stiinta" mea s-a dat peste cap, am invatat ca o sarcina nu se masoara in cele 9 luni, ci in saptamani, ca in fiecare saptamana samburelul din burtica face ceva nou, creste frumos, infloreste... Aici, intre voi, am aflat de cum trebuie urmarita evolutia lui bebe, ce teste se fac, ce imi este permis si ce nu... Cum sa interpretez anumite chestii care ma bagau intr-o ceata totala... Mi s-a raspuns la intrebari... De la cele mai banale - "am voie sa pap X mancare" pana la cele de competenta unui medic - "bebe e in prezentatie pelvina, ce e de facut?" . Am primit incurajari, felicitari, cuvinte frumoase... Mi-ati asteptat cu infrigurare puiul, odata cu mine. V-am citit povestile celor care ati nascut inaintea mea si m-am pregatit moral. Am "devorat" intrebarile si raspunsurile voastre ca sa ma pregatesc pentru marea intalnire... Aici am gasit viziuni din toate colturile planetei, de la Emiratele Arabe pana la moasa de Briusel si pana mai departe, US si Canada... Ma consider foarte norocoasa ca am stiut sa imi astept copilul cum trebuie, am gasit cel mai complet "ghid al mamei" si nu sub forma unei carti, ci din experienta si cunostintele a peste 100 de femei, viitoare mamici. Nu va pot spune, fetelor, cat ma bucur ca v-am gasit si cat m-ati ajutat sa constientizez aceasta sarcina, pe langa care multe mamici trec indiferente sau cel putin unaware de ce li se intampla... Am avut timp sa ma dezmeticesc si sa imi explic aproape tot, sa parcurg aceste minunate 39 de saptamani si 2 zile cum se cuvine, etapa cu etapa, mereu cu sufletul la gura, in asteptarea marii minuni... Si zau ca nu mi-e dor de burtica, desi as repeta cat de curand experienta, dar cand il vad pe bebe mic, cum doarme el si viseaza ca suge... Imi dau seama ca am ajuns unde doream... Nu stiu daca ati inteles ceva din ce am spus, sunt coplesita de emotii, am scris dezlanat si fara o ordine.... Va pup mult si las cu drag in urma odiseea, ne vedem la scutece!!!
www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem maaari!
ancasoare spune:
... ce sa mai zic... bineinteles ca mi-au dat lacrimile citind mesajele voastre
A fost frumos sa simt ca fac parte dintr-un grup, desi eu sunt mai mult cititoare decat scriitoare... parca nu-mi vine sa cred ca bebe din brate a fost la mine in burtica, ca eu sunt MAMICA... DAR IATA CA TOATE ASTEA S-AU INTAMPLAT!!! si desi usor n-a fost, MAI VREAU!!!
Cu voi am ras, am plans, m-am emotionat cand s-a nascut primul bebelus de la odisee, am invatat sa curat mucisorii din nas lui bebe si cate si mai cate! Va multumesc, Zuzici!
Bad Dobby!
BB Stefan Cristian http://good-times.webshots.com/album/562200749zlJETz
povestea nasterii: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115250
Adryana_4u spune:
Buna dimineata, fetelor, raportam si noi ca ieri am facut o luna...
Acum sa va zicem si ce a zis medicul la consult: lungime: 55 cm (s-a nascut cu 52cm )
Greutate 4,400 kg (s-a nascut cu 3,800, si am iesit din spital cu 3,560 kg)
Spuneti-mi si mie ce parere aveti voi vis-a-vis de greutatea Biancai, pentru ca doctora a parut putin cam sceptica, si mi-a zis sa venim peste 2 saptamani sa o cantareasca iarasi, si cica :" abia atunci ma voi putea pronunta despre cum ia in greutate"..
Pupici tuturor...aaaa...si sa nu uit...unde gasesc capitolul de scutece? ne-am mutat deja, nu????
Adriana S. - mami de puiut BIANCA
de toate
www.flickr.com/photos/adryana_4u/2243343089/in/photostream/" target="_blank">Eu sunt Bianca
zeririlouiza spune:
Fetelor dupa o mica pauza revin si eu, sa citesc acest ultim capitol din odiseea noastra minunata, cu lacrimi de bucurie si emotie in ochi am citit ce ati scris, si adaug si eu tarzior cate ceva, si voi pune aceasta pagina la favorite sa o pastrez ca amintire.
La noi totul a inceput intr-o zi de 29 aprilie, cand intr-o dimineata ne-am hotaraty subit sa-i sunam pe nasi sa mergem la ie (noi in ploiesti iei la pitesti) zis si facut ne-am dus sa-i vedem burtica de 6 luni lui nasica, seara ne-am intor prin bucuresti, am vazut un film o super comedie la multiplex, la iesirea ploua, ne-am indresptat spre ploiesti unde am petrecut o seara nebuna , stiu exact pentruca inainte de 29 nu prea am prestat noi, si apoi tot asa am tinut-o in zile de nastere si chefuri asa ca asta e data.
Si intr-o minunata zi, am intrat pe google sa dau un search, si iata ca am dat de voi, sicer am petrecut nou luni frumoase, cele mai frumoase din viata mea, si le-am impartasit cu niste prietene minunate, nu ma gandeam vreo data sa poti lega asemenea prietenii prin internet, am trecut prin bucurii, de la milimetri greturi la centimetri si kilograme, apoi la niste clopotei minunati, cei mai frumosi copii din forum, ne-am impartasit vrut si nevrute, ne-am mai suparat noi dar ne-a trecut, acum nu mai stiu ce sa zic ca am furnicaturi pe piele si lacrimi in ochi, asa ca ne vedem la scutece in curand. Va pupic pe toate
Louiza mamica de Yasmin - Elena 09/01/2008
poze bubulina
ce mare sunt
www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/" target="_blank">poze graviduta, nunta, luna de miere, Sighisoara
veronicka spune:
eu sunt fericita mamica alui MArAndrei nascut pe 25 febr la Cj.nu pot sa scriu prea multe din cauza taieturii care este destul de mare avand in vedere cat de mare a fost bebele meu 4150 dar va scriu pt ca bebele meu de ieri a inceput sa nu mai traga de tittica decat 5-6 min.pana acum papa 12-20 de min
.de ieri am luat niste medicamente prescrise de ginecolog (postglandine cred)si nu bstiu daca din cauza aiai nu-i mai place lapticu.a trebuit sa le iau deoarece la 7 zile dupa nastere am eliminat un cheg cat un ou de gaina si am fost la eco si mi=a zis medicul ca mai am sau cheag sau lichid si imi da i cont ergomet.azi merg din nou la control dar uiutul meu desi are numai 11 zile are vanturi multe si de ieri dimineata dorme rau si se tot scanceste .poate ma puteti ajuta voi
veronica 36+
madalina28 spune:
Stiu ca sunt cam intarziata dar nu mi-a mers netul de vreo sapt si ceva.
Chiar daca am fost cam invizibila dar v-am citit mereu.Odiseea mea a inceput pe 24 mai cand mi-am vazut ratusca tocmai scoasa de la -180 grade, pe un monitor avea 8 celule si urma sa-mi fie bagata in burtica,nici prin gand nu-mi trecea ca se va lipi de mine si ca vom ramane impreuna toata viata.La 12 zile dupa embriotransfer am facut testul de sange cand am luat rezultatul aprox o ora nu mi-am putut reveni din plans,a fost una din cele mai frumoase perioade din viata mea.
Va multumesc pt sfaturi si sunt convinsa ca la scutece veti fi la fel de saritoare si unite ca la odisee.
Madalina de Sofia 01.02.2008
calea sigura a esecului este sa renunti...