Sunt prea "batrana" sa am un copil la 38 de ani???
Raspunsuri - Pagina 5
mikim spune:
quote:
Originally posted by adi_dalma
Miki sunt in situatia ta... eu am o pb in plus GREUTATEA excesiva.
Eu am zile in care ma simt batrana.. ma gandesc ca si pe bebe 2 trebuie sa-l 'ridic'. Ca are nevoie de sprijin cel putin 22 de ani (cand ar termina facultatea eu as avea 61-62 ani)...ca trebuie sa pot alerga cu el prin parc, ca imi trebuie energie...ca daca nu am job si chiar cu jobul actual cina ma tine pe mine la serv pana la 62 de ani?
Am si zile cand simt ca zbor ca as vrea sa mai am un bebe ca am multe de oferit si ca de multe ori uit ce varsta am.
Pe mine ma intereseaza prea putin ce fac vedetele ce 'cazuri' exista.
Si de aceea nu prea stiu nici eu ce sa fac.
Daca tu te simti bine fizic, ai bani care sa ti asigure un viitor 'caldut' pt tine cei 2 copii ai tai, ATUNCI FA L FARA SA TE GANDESTI PREA MULT... CU CONDITIA SA TI FACI TOATE TESTELE genetice.
Dar daca nu ai energie si nu esti cat de cat sigura financiar si nu vezi rostul, atunci las o mai moale cu bebe 2.
Ti am spus am aceeasi dilema si de multe ori ma rog sa se intample si gata... cu cat ma gandesc mai mult cu atat se amana si uie ca nu am bebe2.
Si pe undeva insasi faptul ca exista dilema e ceva care iti spune ca nu e exact ce ti ai dorit pt tine.. sa ai bebelush la 40 de ani
ag
Pai, ma regasesc, pe undeva, sa zic asa.
Am momente cand vin acasa si nu mai am chef de nimic. Doar sa stau...
Cu greutatea excesiva am probleme, nu am reusit sa revin la greutatea pe care o aveam inainte sa nasc primul copil.
Financiare - asa si asa -. Adica nu avem firme, nu castigam peste 100 de milioane. Insa cu serviciile nu avem probleme si nici nu cred ca vom avea.
Sotului intr-un an i s-a dublat salariul, imi parea foarte mare acum cateva luni. Acum, cu scumpirile astea, nu mai mi se pare chiar asa enorm. Am fost la munte si s-au dus 20 de mil in 5 zile... Adevarul este ca de regula cheltuiesti atat cat ai. Se duc banii tare repede.
Pe de alta parte, acum, cand tatal meu mai are foarte putin de trait, si nici mama nu sta mai bine, ma gandesc ca sunt binecuvantata ca mai am doi frati si o sora care ne iubim enorm. Ma gandesc cum ar fi sa nu mai am pe nimeni din familia mea, sa ma duc in casa aia si sa nu mai fie nimeni... Ma gandesc cum se va simti fetita mea in viata ei fara bucuriile pe care ti le aduce un frate sau o sora...
Ma gandesc, cum imi spunea directoarea de la gradinita unde a fost fetita mea, ca regretul cel mai mare din viata ei este ca nu mai a facut un copil. Ca a vrut sa aiba doar unul, ca sa aiba ce sa-i lase, sa nu se chinuiasca in viata ca ea, luand totul de la zero. Acum crede ca oricat ai lasa copilului, tot nu e suficient...
Am dileme in a mai avea inca un copil. Ma gandesc ca poate D-zeu stie mai bine ce planuri are cu mine. Eu sunt Taur, ca zodie, si analizez foarte mult orice modificare de situatie.
Dar adevarul este ca, de multe ori, ma simt tare trista...
Mihaela, mama Karlei
Lo_li_Ta spune:
Te simti trista de ce?
Si mie mi se par irelevante exemplele cu vedetele hollywoodiene. E usor sa faci copii la 40 de ani cand iti permiti sa ai in jurul tau 100 de oameni care sa se ocupe de orice, incepand cu fiecare suta de grame pe care o pui tu pe tine si terminand cu baita lui bebe in apa Evian.
Fetita ta ce parere are?
Daca iti doresti intr-adevar un copil, varsta de 40 de ani n-ar trebui sa fie un impediment, dar...cum vad eu lucrurile din exterior...e mai complicat si pentru mama, dar mai ales pentru copilul respectiv. La scoala, la gradinita, se aud frecvent discutii de genul "Cati ani are mama ta?" Eu am avut o colega de scoala care a dezvoltat un adevarat complex pentru ca mamica ei se apropia de 50 de ani, era de varsta unor bunici. Am avut si eu problema asta pe parte paterna, tata fiind destul de in varsta. Mamicile mai mature au tendinta de a fi excesiv de protectoare si raman mai des in pana de..rabdare. Si ar mai fi de discutat modul in care se construieste relatia cu copilul respectiv. Nu stiu daca eu as mai fi putut fi prietena cu mama, asa cum sunt acum, daca ea s-ar fi apropiat de 70 de ani. Relatiile ar fi fost altele. M-am axat pe argumentele "contra" ca sa facem un echilibru aici. Dar acestea NU sunt motive sa nu faci un copil. Tu te cunosti cel mai bine, iti cunosti limitele fizice si psihice si sigur ai observat, ca toata lumea, ca exista femei de 40 de ani de 1000 de ori mai open-minded si mai dispuse sa creasca copii decat unele de 25.
Acum am vazut ca era vorba de facut copil la 38 de ani, nu la 40. In capul meu asa, limita e 40...dar cine stie ce-mi rezerva si mie viitorul.
Oricum, in locul tau, cred ca m-as lasa in voia sortii. Daca e sa se intample...inseamna ca planul asta il avea Dumnezeu cu tine, daca nu...nu e cazul sa te apuci de FIV-uri, ci doar sa te bucuri de cea mica.
adi_dalma spune:
Miki ... te intelg f bine.
La mine argumentul cel mai puternic pro- este ca Adela sa aiba un frate sau o sora. In special ca isi doreste mult.
Si eu am trecut prin niste chestii dramatice cu parintii mei si stiu cum e sa fi singur. sora mea e mai mar decat mine cu 8 ani, dar e foarte departe. Vorbim la telefon aproape zilnic dar fizic sunt singura.
Stiu si cazuri cu frati care efectiv nu se inteleg unul cu altul dar stiu si frati care sunt toti pt unul unul pt toti.
Despre faza cu parinte batran (ca alti copii rad de al tau) nu prea mai sunt pb...majoritatea parintilor sunt sariti de 30 de ani... deh ii hacem mai tarziu.
Iar in pb de sanatate ale copiluli iarasi ..as face toate testele inclusiv amniocenteza sa stiu ca e ok.
La mine pb se rezuma la lipsa de energie si la surplusul ponderal (a se citi obezitate). Si nasterea e obligatoriu cezariana...
Miki... hai sa trecem la partea practica. Ia matalutza legatura cu Dr Parvu (care e super ) si fa ti un screening medical complet... ca sa nu ai ce ti reprosa. Incepi cu acidul folic de acum si daca Dr Parvu iti zice ca din pct lui de vedere e OKi... nu mai sta pe ganduri.
Eu asta am de gand sa fac... dar eu incep cu un consult endocrinologic
Pupich s sper sa ne ajute Dzeu sa ne intalnim in parc cu carucioarele!
mikim spune:
Am facut un test de sarcina acum vreo doua ore si a iesit pozitiv!!!!
Mihaela, mama Karlei
szivarvany spune:
Felicitari, mamico !
Sa fie intr un ceas bun, sa ai o sarcina usoara si bb sanatos !
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada
unboticutz spune:
quote:
Originally posted by mikim
Mihaela, mama Karlei
felicitari! si sa stii ca nu esti "batrana" ci binecuvantata! sarcina usoara si bebe sanatos!
Emma are nevoie de noi!
adi_dalma spune:
quote:
Originally posted by mikim
Mihaela, mama Karlei
WOWO wow wow wow wow
Este o veste minunata!!!!!! este 23.35 acum si sincer nu credeam ca ceva ma va face sa fiu vioaie la ora asta! Inchin un paharutz de vin in cinstea ta si a bebeului. Sa ti dea Dzeu sanatate si putere!
Si bebele sa fie cel putin la fel de bun, pe toate planurile, ca si surioara Karla...
geanina-nica spune:
Un cadou mai frumos de 8 Martie,nu putea sa fie,
sa fie intr-un ceas bun si sa ai o sarcina usoara.