Sunt prea "batrana" sa am un copil la 38 de ani???
Raspunsuri - Pagina 4
Guguluff spune:
Socra mea a facut-o pe sora sotului meu la 38 de ani. Totul a fost ok. Fetita e foarte inteligenta si sanatoasa. Cred ca ar trebui sa-ti faci un set complet de analize si sa-ti gasesti un ginecolog bun care sa-ti monitorizeze sarcina. In rest, sarcina si nastere usoara, sa te bucuri de BB!
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
mikim spune:
quote:
Originally posted by gabitzam
Am avut doar mai multa grija cu sarcina, am facut analize pregatitoare inaintea sarcinii, am luat acid folic din timp, am facut si amniocenteza, totul este bine si astept sa vina bb2 in iunie.
Nu prea inteleg???!!! Ce este cu acidul folic???
Mi s-au facut analizele obisnuite, hormonale s.a.
Cele ginecologice, inclusiv Papa Nicolau.
Mihaela, mama Karlei
mikim spune:
Eu am nascut la Elias, intamplator cu dr Ioan Parvu, care este medic si la Medsana.
Dr care imi urmarea sarcina atunci era in concediu. La aceeasi dr merg si acum,la policlinica de care apartin.
As merge la el si acum... Nu stiu ce sa fac...
Mihaela, mama Karlei
gabitzam spune:
Este am citit si mi-a recomandat si doctorita mea sa iau acid folic inca din perioada preconceptiei, nu doar dupa ce am ramas insarcinata. Asa ca am luat cam cu 1-2 luni inainte sa se prinda bebe efectiv.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
vrajitoarea spune:
si eu am 38ani si un bebe mic de un an si 4luni si incerc sa duc a doua sarcna la bun sfirsit-am doar 6 sapt si ceva probleme -singerari dar mi-au trecut.eu nu am mai asteptat analiel si l-am si proiectat pe bebe pt ca sa prind al doile a concediu de ingrijire copil fra sa ma mai angajez ca nu am unde-nu ma mai primeste unde am fost,cica nu mai sunt la curent cu toate.daca doar de rusine ca se uita lumea la tine in parc ca esti mai batrana nu il faci e pacat.ce treaba ai cu ele?mai stii pe baba aia de 60 ani care a purtat un bebe?si poate la copilul care il ai o sa ii trebuiasca odata un frate si atunci de unde il scoti?zzic si eu asa -eu am un curaj prostesc cu sarcin aasta,n-am nici calciu nici ajutoare ,e fff greu si acum dar atunci cu doi.daca ai conditii si poti fa-l mai repede sa am cu cine vorbi pe forum.
diana,mama lui andrei (19.10.2006) si viitor bebe2(25.10.2008)
tuta spune:
am o prietena care e la al 3 lea copil si are 38 de ani. mai are 2 fete una de 15 si alta de 2 ani...si si-a dorit mult si un al 3 lea chiar daca are 38 de ani.
e foarte fericita, se simte extraordinar, nu are nici o problema cu sarcina, munceste 12 ore pe zi si arata de 20 de cand e graviduta:)
eu am 2 copii si in jur de 40 vreau sa-l fac pe al 3 lea, chiar nu mi-e frica ca ar fi prea tarziu.
in ziua de azi oricum majoritatea femeilor fac copii dupa 30 de ani....
alina bubulina
rares(3 ani si 10 luni) si maria(9 luni)
www.cumslabesc.eu (poate reusesc sa slabesc)
www.lataifas.eu (ma mai delectez cu o barfa)
geanina-nica spune:
buna
MAMA mea cea scumpa si draga pe mine m-a comceput la 27 de ani si la 37-38 pe fratele meu si toate astea pe timpul lui CEAU.
Aum si in secolul XXI nu ai de ce sa fi ingrijorata,oricum in a 3 lun asau a4 luna de poti sa-ti faci un test sa vezi daca copilul e sanatos.Aici ti-l propun ei,consta sa-ti ia un pic de lichid amniotic.
DAR eu zic spor la
adi_dalma spune:
Miki sunt in situatia ta... eu am o pb in plus GREUTATEA excesiva.
Eu am zile in care ma simt batrana.. ma gandesc ca si pe bebe 2 trebuie sa-l 'ridic'. Ca are nevoie de sprijin cel putin 22 de ani (cand ar termina facultatea eu as avea 61-62 ani)...ca trebuie sa pot alerga cu el prin parc, ca imi trebuie energie...ca daca nu am job si chiar cu jobul actual cina ma tine pe mine la serv pana la 62 de ani?
Am si zile cand simt ca zbor ca as vrea sa mai am un bebe ca am multe de oferit si ca de multe ori uit ce varsta am.
Pe mine ma intereseaza prea putin ce fac vedetele ce 'cazuri' exista.
Si de aceea nu prea stiu nici eu ce sa fac.
Daca tu te simti bine fizic, ai bani care sa ti asigure un viitor 'caldut' pt tine cei 2 copii ai tai, ATUNCI FA L FARA SA TE GANDESTI PREA MULT... CU CONDITIA SA TI FACI TOATE TESTELE genetice.
Dar daca nu ai energie si nu esti cat de cat sigura financiar si nu vezi rostul, atunci las o mai moale cu bebe 2.
Ti am spus am aceeasi dilema si de multe ori ma rog sa se intample si gata... cu cat ma gandesc mai mult cu atat se amana si uie ca nu am bebe2.
Si pe undeva insasi faptul ca exista dilema e ceva care iti spune ca nu e exact ce ti ai dorit pt tine.. sa ai bebelush la 40 de ani
martisor spune:
Eu cred ca cel mai important este ca tu ti-l doresti, iar varsta este cea pe care simti tu ca o ai, asa ca daca te simti tanara - esti tanara , iar organismul reactioneaza ca atare. Eu n-as sta pe ganduri in locul tau si l-as face cat de repede, desigur cu analizele de rigoare.
Iti doresc sa fii fericita si cu burtica, cat de curand