* Gravidute & Mamici de Iasi (32) *
Raspunsuri - Pagina 6
ralnied1 spune:
quote:
Originally posted by addiana
eu n-am mai ajuns la bunici de nu stiu cand...sa-mi fie rusine!
si eu la fel :(
si tot zic ca ma duc si ma duc si ma duc... da' n-am mai ajuns... si de fiecare data imi pare rau tot mie :(
offff... da' e si destul de greu. Ca eu pana la Pascani ma mai arunc sambata, da' de acolo la bunici, mai greu... Sa ma duc, sa si stau un pic, sa ma si intorc, sa vin si la Iasi iar... nu am cum...
Da' maine sper sa ajung, pentru ca... fratele meu si-a luat masina si maine ma duc sa o probam... :) el e pe tren acum, se duce la Pascani...
addiana spune:
pai si la mine bunicii din partea tatalui sunt in tibana, iar bunica din partea mamei in vaslui- vulturesti(pe langa negresti) si e greu cu fetele, plus ca razvan nu e genul care sa mearga in vizita la rude!!
addiana spune:
celia ai plecat la nani?? eu pe cine intreb ca miha cred ca sfoaraie deja cu burta plina!!!
cornurile mele s-au umflat in tava de zici ca-s bombe...
Celia spune:
Diana ,le-am lasat 15 min la 170 , dar nu se rumeneau , asa ca am marit la 180 si le-am mai lasat 10 min de au prins culoare ... Eu asa procedez si la cozonac intai temperatura mai mca sa creasca si api mai mare sa se rumeneasca...
mami de www.onetruemedia.com/shared?p=4f08eb051f8799a2dda132&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andreea(30.09.2007) si www.onetruemedia.com/shared?p=4f518706fd1f0403459951&skin_id=6&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andrei(12.10.1998)
poze
intalnire DC Iasi
mihamora spune:
Diana -si eu am bunic in tibanesti, e pe aproape , ma duc sa caut si eu reteta asta de cornuri ca imi faceti o pofta...
Ma bag la nani..
Va pup, noapte buna!
Michelle mamica lui Mario Dominic 15.05.2007
POZE 
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe SONIA!
Celia spune:
Nu ,eu cred ca bantui pe aici pana imi pica capul pe calculator...
mami de www.onetruemedia.com/shared?p=4f08eb051f8799a2dda132&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andreea(30.09.2007) si www.onetruemedia.com/shared?p=4f518706fd1f0403459951&skin_id=6&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andrei(12.10.1998)
poze
intalnire DC Iasi
Celia spune:
Michelle, noapte buna.
poze
intalnire DC Iasi
Celia spune:
Michelle, uite reteta mai simplificat decat pe site...mi-e mie greu sa o urmaresc acolo asa ca o scot...asa am proedat si cu budinca si tortul de clatite
un plic drojdie uscata sau drojdie proaspata pentru 500g faina (25g sau 50g)
o lingurita rasa de sare
2 linguri pline de miere (poate sa fie si zaharisita, merge, a mea a fost, si nu s-a intamplat nimic), daca nu aveti miere, cred ca merge si cu zahar, dar cred ca mai mult de doua linguri, si dizolvat in lapte)
250ml lapte cald
500-550 gr faina
25 gr unt (si pe asta merge sa-l inmuiati in acelasi lapte)
Drojdia, pusa intr-o cana cu 2 linguri de apa calda si lasata acolo 15 minute
Intr-un bol, amestecati ingredientele toate, si framantati drojdia pe care o puneti la crescut. Apoi se fac cornurile si se vara la cuptor.
pas cu pas
ingredientele
drojdia lasata 15 min in apa (se va face o chestie cremoasa, cel putin la mine)
Apoi se amesteca toate ingredientele
apoi maiaua
si se incepe sa se mestece bine cu o lingura. Se obtine asa ceva
se trece la "lucru manual" pana se curata castronul, si devine omogen
Se rastoarna pe planul de lucru, si se incepe framantarea( mai adaugati faina sau lapte, daca e cazul, la min,e a fost cazul de adaugat faina, putin, cate putin.
Boon, dupa cele 45 de minute, il intindeti frumos cu sucitorul pe masa,nu foarte subtire si il taiati, intai in doua, api in patru, apoi in opt..etc, pana obtineti triunghiuri, io cred ca am avut 16.
Si incepeti sa rulati, incepand cu latura mai mare si terminand cu varful
si va iese asa un cornulet, pe care al indoiti putin spre mijloc
Apoi pusi in tava (io am folosit una teflonata pe care nu a mai trebuit nici unsa, nici pusa hartie de copt)
II puteti unge cu ou inainte de a-i da la cuptor, eu n-am mai facut-o pt ca nu mai am oo in casa
Ii tineti acolo cam 15 minute la 170 grade
Si cornurile gata facute
poze
intalnire DC Iasi
addiana spune:
noapte buna michelle!
celia merci! si eu am marit temperatura...da' nu stiu de ce s-au umflat asa de tare!!! ce-i drept am dat aluatul de toti peretii...saracul de el....![]()