Mamici ce asteapta al doilea copil (6)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariaanna spune:

Buna!
Oana, pe 16 a fost ziua mea.Dar sunt racita si eu , tare!
Multumesc, fetelor, pentru urari!
Ada, decalotarea asta, nu se face in mod natural, fara a interveni noi?Mi-ai dat de gandit!

Mariaanna
cand vine BB?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Salut burtici!!

Intru si eu la raport: noi suntem bine, am fost ieri la control si totul pare ok. Am ramas cu data de cezariana stabilita pe 1 mai la 7:30 dimineata( asta daca si puiuta mea coopereaza si nu ne face surprize).
Peste doua saptamani urmeaza un prim set de analize si inainte de operatie inca o tura.
Acum am alta obsesie: vreau sa ii cumparam cadou Sofiei( ca face 2 ani chiar dupa ce nasc) si as vrea sa il luam inainte ca dupa nu stiu cum va fi.Nu prea stiu ce sa ii luam. Voi aveti vreo idee?

Ada_s felicitari pentru baiat si pentru rezultatele bune la teste!!

Mariaanna multa sanatate. Sper ca deja esti mai bine.

Diana stai cumintica in pat. Tinem pumnii pentru bebe mic sa fie ok.

Oana ma bucur ca ai revenit. Multa sanatate si tie si lui Paul.

Dany multumesc mult. Incerc sa fac totul incetisor. E cam greut dat fiind ca nu avem pe nimeni sa ne ajute dar o scoatem noi la capat cumva.

Claudia pentru perioada cat esti insarcinata chiar nu stiu ce se face in mod special in legatura cu biserica. Nici eu nu prea merg asa des( desi poate ar trebui.

Mada spor la renovat!!si noroc cu plantele.. eu tocmai am mai omorat una.. nu sunt in stare sa a grija de ele si pace..

Sanziana trimitem si la voi soare si vreme calda ca la noi e din belsug. Sa poarte sanatos Dragos hainutele noi.

Cami 32+ & Sofia - 8 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrajitoarea spune:

buna burtici.mi-e mai bine ,adica nu mai am singerari decat f putin dar inca nu stiu cum e bebe.m-a trimis dr meu la eco ,merg maine si iau 3utrogestan oral-e ok oare ,tot ma intreb daca nu e gresit ca il iau pe gurpe prospect scrie clar c agravidele trebuie sa il ia vaginal.cred ca mi-a venit singerarea de la calciu pe care l-am luat ,am intrerupt si elevitul tot de frica sa nu patesc asta.doctorita care m-a vazut cand eram gravi cu andrei nu m-a lasat sa iau calciu decat fff putin in 1ul trim.
cu decalotatuldaca stiam ca e asa rau nu il faceam.asa m-am speriat cand am vazut ce ii face ca nici nu mai stiu eu cum sa repet ce au facut ele-mai cu blandete oricum.nu stiu sa trag de pielea aia si la baie nu pot in apa-abia i-o vad si fuge de mine.cum sa fac?si joi trebuie la control si daca vede ca nu i-am facut eu o sa il chinuie din nou mai ales ca cred ca s-a lipit iar pielea-nu de tot.imi pare rau ca nu i-am facut eu cand era mic,asa treptat nu dintr-odata.m-au speriat si pe mine secretiile alea de sub piele ,era groasa putica dela ele si gauricaa era mica .mi-a dat sa il ung cu baneocin .e tare greu.

diana mami de andrei(19.10.2006)si7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julax spune:

diana,eu il decalotez pe alex de 2 ori\sapt si e curat.pur si simplu iitrag pielea si il spal.la inceput mi-a fost oarecum teama si l-am decalotat atat cat sa nu-l doara.oricum,Alex nu a sangerat deloc.Ai grija si de tine,menajeaza-te mai mult
ada,nici eu n-am vrut sa ma uit initial pe acel site,dar cum sunt curioasa peste masura...m-am uitat.socant!si totusi daca as face o comparatie e ca stirile de la ora 5 de pe protv in care se difuzeaza tot felul de chestii ingrozitoare...alex a fost doar decalotat manual si arata superok,de fapt tot timpul a fost asa.a fsot greu primele doua zile in care mi se rupea inima cum plangea cand urina ,dar a trecut.Oricum,eu am fost luata cam pe nepregatite,la un control de rutina si comparativ cu primele imagini de pe site,alex a tipat putin,dar nu de speriat.acum ca a fost decalotat,incerc sa vad partea plina apaharului(daca m-as fi informat inainte probabil ca nu o faceam),mai ales ca intamplator,mergand cu Alex la niste controle de rutina ,am avut surpriza sa intalnesc un baiat de vreo 13-14 ani care venise la medicul acesta sa-l decaloteze,tocmai pentru a perveni o operatie.apoi am mai auzit de un altul care a apelat si el (la vreo 9 ani)pentru ca facuse o infectie nasoala.Nu prea am fost foarte coerenta in exprimare,dar sper ca s-a inteles esentialul.
Mariana,La multi ani cu intarziere.sanatate multa si tot binele din lume
Claudia,cred ca cel mai bine ar fi sa vorbesti cu preotul.Cred ca e cel mai in masura sa te indrume
Oana,sanatate multa!
Cami,Sper sa nasti pe 1 mai,asa cum iti doresti.In legatura cu cadoul...poate un bebe ce diverse accesorii ca sa te imite in ingrijirea bebelusului?Sau vreun maimutoi ceva?Nu prea am idei la ora asta.eventual mergi prin magazine si te hotarast la fata locului.
pe toate,mai scriu maine ca pic de oboseala si m-am intins mai mult ca de obiceiIulia @ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclip
Poze si filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julax spune:

diana,am trimis mesajul in acelasi timp.Imi amintesc ca la controlul de dupa l-a decalotat tot dr.,caci si mie mi-a cam fost mila,a plans putin.Incearca sa decalotezi cate putin si sa picuri ceai de musetel(eu il decalotam pe pat si mai suflam ),treptat vei reusi,inca e sensibil.Oricum,daca zici ca avea putulica umflata,nu prea suna bine,au avut motiv sa apeleze la decalotare.Asta e ,o sa treaca,nu te mai gandi ca nu trebuia sa o faci.Va fi bine,ai sa vezi.e foarte greu la inceput.Numai bine!Iulia @ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclip
Poze si filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrajitoarea spune:

nu era umflata putulica ,era doar mai grasuta cu stratul ala de secretie de sub piele.am mai tras de ea dar mi se face rau ,mai ales ca singereaza putin la varf ,maine cred ca mergem la control.eu nu am putut intra pe site ,nu stiu de ce ,poatye e mai bine .azi ma duc la eco pe la 16 ,am emotii.macar sa fie bine bebe2.va pup.

diana mami de andrei(19.10.2006)si7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_S spune:

Diana, ma bucur ca esti mai bine, incearca sa te odihnesti cat mai mult.

julax, stai linistita ca am inteles ce ai vrut sa spui, defapt si eu sunt asa.......e o problema asa delicata ca nici nu stiu cum sa ma exprim.

CamiM, ma bucur ca sunteti bine si voi......ce bine ca sti deja ce v-a fi si cum v-a fi si eu imi doresc asa sa stiu sigur, ori e alba ori e neagra.....dar ma rog. Pt cadoul Sofiei eu ma gandeam la o tricicleta asta daca nu are deja sau daca are pe unde sa pedaleze.

In legatura cu decalotatul: prima data nu am vrut sa va arat si voua deoarece stiu prin ce am trecut si eu atunci cand l-am vazut......apoi dupa vre-o 2 zile am zis ca poate va ajuta sa va faceti o idee. Nici eu nu sunt sigura ca fac bine ce fac dar totusi m-a ajutat sa ma hotarasc in ce directie sa o apuc si cred ca am ales varianta buna......nu e la toata lumea la fel, intradevar si eu stiu o persoana care la varsta de 10 ani a fost operat deoarece nu s-a decalotat dar nu a fost ceva grav. Eu impreuna cu sotul am hotarat sa incercam asa finut, mai degraba pt a observa anumite probleme, infectii, etc. Sper sa fie bine pt baieteii nostrii si sa nu sufere.

Va urez o zi buna in continuare.

Ada 20+ mamica de baietel (25.06.2006)
BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onyxg1998 spune:

Buna, fetele,

multumesc pentru incurajari la toate. Sunt la regim de 2000 cal, dar tot ridicat imi ieste nivelul de zahar. De ieri am inceput sa fac injectii cu insulina de 2 ori pe zi, doza minima, dar tot ridicat imi iese. De azi am zis ca incep sa mananc doar un singur fel de mancare la masa si cat mai putina paine.
Bebelina se misca nevoie mare, deci cred ca este bine.
Ada, imi plac dulciurile, dar acum de cate ori mananc ceva dulce mi-e greata, ma doare stomacul, parca nu-mi mai vrea organismul dulciuri.
Tot ma mai doare burta mai ales noaptea cand ma intorc de pe o parte pe alta si noaptea merg de 2-3 ori la baie.
Voi cum sunteti? Si piticii?

http://picasaweb.google.com/ONYXG1998/ONYX02

Pupik de la Onyx si Vlad

34+ Alexandra Maria si mami de Vlad Gabriel James

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

'Neatza, fetele!

Imi cer scuze ca nu preea mai reusesc sa scriu! Va citesc insa la zi. Sunt tare ocupata sa gasesc carucior pt. bebe2, scaun de masina pt. Stefan (trebuie sa schimbam la grupa urmatoare) si bicicleta pentru ca in doua sapt. e ziua lui. In primul rand ma strasui sa aleg modelele (sotul meu vrea sa fie neaparat modele testate) si as vrea sa le iau pe toate de la acelasi magazin ca vrem sa le luam in rate ca sa nu fie efortul financiar prea mare asa ca de doua zile tot caut si tot nu m-am hotarat

Despre decalotare... noi am avut initial in maternitate un diagnostic... nu mai stiu cum se numea exact dar insemna ca orificiul urinar nu e pozitionat cum trebuie si ca trebuie operat pana la un an. O idioata de doctorita din Iasi (acolo locuiam). Apoi ne-am mutat in Bucuresti si bineinteles ca speriata n-am mai mers la medic, am tot amanat. Pe la 11 luni cred m-am dus in sfarsit la medic sa vad ce e cu putulica baiatului. Nu era nici o problema doar ca doctorita mi-a sugerat sa-l decalotez ca e mai usor acum si mai igienic. N-a sangerat, doar ca l-a durut si ca l-a durut tare. Am repetat vreo sapt. zilnic operatiunea si l-am dat cu un unguent. De fapt nu l-am dat eu ca nu suportam sa-l chinui. Eu il tineam strans in brate si sotul meu facea intreaga operatiune. A fost dureros doar vreo 2-3 zile apoi a devenit doar usor suparator. Dupa o sapt. am mers la control si doctorul a zis ca e ok si ca de acum doar o data sau de doua ori pe sapt. sa decalotez si sa spal putulica la baie. Eu fac asta doar o data pe sapt. pentru ca nu vreau sa intervin prea mult in mecanismul natural si totul e ok zic eu. Am citit si eu site-ul trimis de Ada. E socant dar cred ca se exagereaza putin afirmandu-se ca decalotarea la varste mici duce la desensibilizare, etc. NU sunt de acord nici eu cu circumcizia, mi se pare barbar si complet impotriva naturii dar decalotarea cred ca e necesara din motive de igiena. Nu stiu daca e mai bine sa se faca brusc sau treptat dar cred ca e bine sa fie facuta cumva.In fine, nu aruncati cu pietre e doar parerea mea, nu consider ca detin adevarul absolut, e doar parerea mea. Voi faceti cum credeti si cum va sfatuiesc medicii vostri.

Oana Rusu, off, ce rau imi pare ca esti racita! Sper sa te faci bine cat mai repede.
Onyx, offf, tare greu cred ca mai e sa tii regim in ultimele luni de sarcina... Iti urez mult succes si sanatate!
CamiM, noi i-am luat anul trecut lui Stefan (adica la 2 ani) o tricicleta. Acum insa daca m-as putea intoarce in timp i-as fi luat un laufrad, nu stiu cum se cheama in engleza sau in romana. E tot ca o bicicleta dar nu are pedale iar copii dau direct din picioare. Avantajul fata de tricicleta e ca invata foarte repede sa-si tina echilibrul fara sa se simta in nesiguranta, avand tot timpul picioarele libere sa se sprijine; nu stiu daca m-am facut bine inteleasa dar din cate am vazut la alti copii si am auzit de la alte mamici e mult mai indicat un laufrad la inceput. Uite www.toysrus.de/index.php?mapid=4&produkt=8227&details=1&PHPSESSID=d294e7aa3b5801129fa2b64c43eb2f3b" target="_blank">aici un exemplu poate iti dai seama despre ce vorbesc. SAu poti sa alegi si clasica tricicleta ca invata macar sa pedaleze si isi dezvolta musculatura picioarelor chiar daca nu invata sa-si tina echilibrul. Pentru 2 ani vezi ca mai sunt si niste biciclete mai mici cu roti ajutatoare si bara din aia in spate ca sa-l poti controla tu pe copil. Bineinteles ca sugestii mai pot fi o multime dar... ma opresc aici ca altfel o sa ocup o pagina intreaga cu mesajul meu.
Mariaanna, insanatosire grabnica!!!

Va pup pe toate si va urez numai bine!

mamica lui Stefan din 03.04.2005
16+
iata minunea 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Buna fetelor!

Nu am mai intrat de mult sa scriu, dar mai rasfoiesc paginile cand am timp.

ada, eu nu am reusit sa citesc tot din linkul dat de tine cu decalotarea...nu am reusit pt ca mi sa parut intradevar socant si am inchis pagina ... dar as vrea sa inteleg si eu asa ca un rezumat a ceea ce scrie acolo, ce este cu decalotarea asta, trebuie sau nu trebuie facut de noi?? Eu personal nu am pus mana pe putza lui Stefan de loc, il spal zilnic dar nu insist pe sub piele , adica dau cu apa si sapun pe exterior si gata. Nu am putut si nu cred ca voi putea vreodata sa-l trag in vreun fel de putza...ma gandesc ca atata vreme cat este sanatos, nu sa rosit sau alceva nu are rost sa imi fac probleme...
Sau are?Ca acuma m-ai bagat in ceata plsss explica-mi si mie de ce ar trebui sa decalotam?De ce sa nu-l lasam pe copil sa se decaloteze singur cand va vrea...acolo prin adolescenta...

In rest, noi suntem bine, crestem, maine am programare la eco si abia astept sa-l vad pe bebel, este fff jucaus, nu cred ca trec mai mult de 15 minute in care sa nu-l simt. Burtica este tot mai mare si eu ma simt tot mai obosita.
Ma doare spatele ingrozitor, dar rezist eroic pe baricade
Stefan sa obijnuit cu ideea de fratior.

Cam asta ar fi despre noi.

Va doresc o zi buna si sa auzim numai de bine!

Ana - - mamica de bondar bzzzzz - cu aripi si acusor - Stefan de 3 ani si....

Mergi la inceput