MAMICI DE ITALIA (22)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

offf cu fata mea azi.. nu mai pot face nimic..am vrut sa scriu mes. asta acum ceva timp in urma da' n-am mai reusit..ieri eram umflata de treaba..azi abia daca am apucat sa intind rufele..da deja m-am obisnuit sunt zile si zile...ieri a papat si a dormit..tot sa ai copii asa.. azi vrea numai atentie si cum o pun la san adoarme..de parca as avea somnifere ... se trezeste peste cateva min..si iare are chef de ras...nu plange dar nici linistita nu-i...in fine dam inainte..mi se parea ca e cam calda..si am vrut sa-i iau temp..i-am pus in fundulez ..da' nustiu cat timp tb sa-l tin..ca nici 5 min nu reusesc sa-l las..se zbate intr-una si mi-e fricasa nu se rupa..dar am controlat-o asa ..la ceafa e mai calda dar in fata pe piept e rece..manutele cateodata sunt calde cateodata..ma gandesc ca atunci cand doarme i se ridica temp...ca la noi..caci dupa se racesc...si totusi ce inseamna febra? ar tb sa fie mereu calda peste tot.. ?

eryteea oricum felicitari pt. fetitza cvorbareaza..meglio cosi

Stefania X2 mami si... junioara " una mamma a tempo pieno...la più bella cosa"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Ciao !!!!!!!

Cat ati mai scris ... a trebuit sa recuperez din urma, iar acum sa raspund ... sa o iau cu inceputul.

ery - multumesc asemenea, si tie si micutei Ingrid . Cam rarut pe mess . Silvia e bine, creste, e vioaie ... iar eu o pupacesc si o iubesc in fiecare zi tot mai mult. Imi place ca se mareste si imi da tot mai multa atentie, pare ca intelege tot ce facem ... rade in hohote .... deh, nu mai e cocuta mica . Mama pleaca sapt. viitoare ... sper sa ne descurcam, nu de alta dar m-am cam invatat rasfatata. Cu fata sigur ma descurc .. daca as avea pe cineva sa imi faca de mancare si sa-mi calce ar fi ok. Cam astea-s "bubele" mele!!
Si te asteptam mai des pe la noi, printre mamici !!!

mirela - aaaaa, bravo pt. cele 5 kg. pierdute! Ai sa vezi ce mamica in forma ai sa te faci ! Ca sa nu mai "suferi" ca in perioada sarcinii de kg. in plus de care te vaitai. Eu ... mai bine-ar fi sa tac ... in primele 2 sapt. dupa nastere slabisem tot si inca vreo 2 kg de-ale mele ... da' dupa ce mi-a fost rau si m-au bagat pe vitamine si fier ... am recuperat vreo 4 kg. Deci, acum sunt +4 kg de la nastere. Tu nu mai alaptezi deloc? Deocamdata nu pot sa fac nimic ... decat miscare cu fata la plimbare sau treburi casnice ... diete nimic. O sa reusesc eu sa revin in forma !!

stefania - sa-ti explic ce-i cu actele astea ... cum am facut eu. Deci, initial imi trebuie pt. Ro procura mamei (pt. certificatul de nastere romanesc). Cu acest certificat (care insa dureaza cam 3 luni) mama imi depune actele pt. alocatia de stat, trusou si alocatia de nou-nascut in Ro. Alta procura si pt. toate treburile astea, separat de cea pt. certificat. M-am informat si cica putem lua si noi de pe-aici aceste drepturi banesti in Ro. Si sunt retroactiv ... adica iti da din urma, de cand s-a nascut copilul. Dar trebuie sa faci aceste demersuri pana implineste copilul 1 an. Actele necesare sunt pe prima pag. de la odiseea noastra.
Asaaaaa ... iar aici, ass. di maternità €1400 si ceva ... faci cererea in comuna, iar de aici o preia ACLI. Astepti tel. de la acestia in urma sa mai duci o serie de acte precum CUD-ul sotului (ultimul), stato di fam. din comuna, estratto conto con saldo la 31/12/2007 (din banca), cod. fiscale de la toti membrii fam. Dupa ce semnezi alte acte de la ei astepti. Cica vine prin posta ass. acasa. Eu am facut toate aceste acte, sunt in faza de asteptare. Aaaaa si cica trebuie facuta aceasta practica entro 4 mesi del bambino. Acum nu stiu daca e asa peste tot ... pe-aici asa e.
Alergatura, ce mai !!!

ralu - si eu tot aceeasi idee o am ... sa stau pana pe la vreo 2 ani, 2 ani jumate cu fata si dupa aia sa-mi caut un serviciu part-time. Acum ... daca se iveste ceva convenabil (nu atat ca bani, cat ca distanta) mai devreme, o aduc pe mama aici sa ma ajute cu fata si merg la munca. E pacat sa dai un copil asa mic la nido si sa pierzi etape din cresterea lui. Ma refer cum e in cazul meu, ca nu am serviciu. Cine are si trebuie sa si-l pastreze, nu are de ales.

Revin ...

Petronela si Silvia

Mergi la inceput

stefi - iar pt. alocatia de-aici ... i-o da sotului pe busta paga in functie de venit ... pt. mine e €50, iar pt. Silvia €62. Datore di lavoro tre' sa faca demersurile ...

Chiar, ce-o fi cu cristina?

Petronela si Silvia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daraban spune:

Raluca aveam si eu niste emotii anu trecut pe vremea asta....
Ma tot gandeam si eu oare cum o fi cand tr sa nasc,cum o sa-mi dau seama ca urmeaza sa nasc....
Apoi ma tot gandeam care o fi ziua ce mare,a nasterii.
Aveam termenul in 15,dar ma gandeam ca ar fi frumos sa nasc de 8 martie.

dana si delia (11.03.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIKUTA4 spune:

[quote]Originally posted by pet.cost2005

mirela - aaaaa, bravo pt. cele 5 kg. pierdute! Ai sa vezi ce mamica in forma ai sa te faci ! Ca sa nu mai "suferi" ca in perioada sarcinii de kg. in plus de care te vaitai. Eu ... mai bine-ar fi sa tac ... in primele 2 sapt. dupa nastere slabisem tot si inca vreo 2 kg de-ale mele ... da' dupa ce mi-a fost rau si m-au bagat pe vitamine si fier ... am recuperat vreo 4 kg. Deci, acum sunt +4 kg de la nastere. Tu nu mai alaptezi deloc? Deocamdata nu pot sa fac nimic ... decat miscare cu fata la plimbare sau treburi casnice ... diete nimic. O sa reusesc eu sa revin in forma !!

Petro sarumina,macar ceva tot trebuie sa fac daca nu mai alaptez(ceea ce regret enorm)macar sa ma pun un pic in forma,si lasa ca vei da tu jos dupa ce vei intarca fata important ca ai lapte si o poti alapta. si Silviei.

Katia GIULIA ESTE SUPERBA SA VA TRAIASCA SI SA VA ADUCA NUMAI BUCURI IN VIATA.

Am primit si noi raspuns de la consulat si nu se poate face pasaportul Sarei aici cica numai in Romania,asta e il voi face in vara cind vom merge acasa.

MIRELA CEA MAI FERICITA DE SARA-MARIA
DOAMNE ITI MULTUMESC DIN SUFLET PTR MINUNEA NOASTRA .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluk31 spune:

quote:
Originally posted by pet.cost2005
Asaaaaa ... iar aici, ass. di maternità €1400 si ceva ... faci cererea in comuna, iar de aici o preia ACLI. Astepti tel. de la acestia in urma sa mai duci o serie de acte precum CUD-ul sotului (ultimul), stato di fam. din comuna, estratto conto con saldo la 31/12/2007 (din banca), cod. fiscale de la toti membrii fam. Dupa ce semnezi alte acte de la ei astepti. Cica vine prin posta ass. acasa. Eu am facut toate aceste acte, sunt in faza de asteptare. Aaaaa si cica trebuie facuta aceasta practica entro 4 mesi del bambino. Acum nu stiu daca e asa peste tot ... pe-aici asa e.
Alergatura, ce mai !!!

Petronela si Silvia

Petro,ce e asta de care vb?!

Raluca

in asteptarea micutei Anais

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=51e87b128f6d33e1755853&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">povestea noastra

Mergi la inceput

ralu - e un ajutor din partea statului italian pt. casnice sau cele cu venituri mici, de €1400 si... Se face cererea in pirmarie, cand mergi sa inregistrezi copilul si apoi urmeaza tot traseul de care vorbeam mai sus. Oricum, iti va spune probabil la primarie. Iar daca nu, intreaba tu despre assegno di maternità si iti spun acolo ce si cum.

mirela - . Lasa, nu mai fii suparata, cresc copiii si cu lapte praf. Important e sa fie inconjurati de caldura si dragoste din partea familiei.

Petronela si Silvia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katiapam spune:

Petcost-si eu am auzit de alocatia in Ro
spune cum rebuie procedat si actele necesare
am auzit ca trebuie certificatul de nastere a fetei,certificatul de casatorie si buletinele parintilor originale
sti de ce te intreb? incurind vine mama sa stiu daca trebuie procura sa-i fac si ce acte am nevoie
merci
Raluk-daca nu lucrezi si nu ai contract de lucru dupa ce nasti iti vine o scrisoare unde iti scrie unde sa mergi pt cecul de maternitate e asa in jur de 1400 euro si pina face 6 luni trebuie sa faci demersurile daca nu nu-l mai primesti,e un ajutor pt noile mamici care nu lucreaza
un fel de premio bebe dar numai pt mamele care nu lucreaza,in schimb premiu bb era pt fiecare copil cadou 1000 euro
Mikuta-mersi

ticker
mamicàde GIULIA
mai dire mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluk31 spune:

Ok,mersi,feteleAm sa ma interesez,ca orice ajutor e bine venit

Raluca

in asteptarea micutei Anais

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=51e87b128f6d33e1755853&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">povestea noastra

Mergi la inceput

katia - da, poti sa ii faci procura mamei tale ... sa se ocupe de drepturile banesti ale Giuliei de care beneficiaza in Ro. Astea sunt drepturile de care iti vorbeam si actele necesare ... Oricum, da-i mamei tale toate actele posibile, certificate de nastere, casatorie, buletine etc. Sa le aiba ca nu se stie ...

Alocatia pentru copii nou-nascuti - 204 RON
Legea 416/2001 republicata

-Cerere tip;
-Declaratie pe propria raspundere privind rangul copilului nou nascut;
-Actul de identitate al mamei – copie si original;
-Certificatul de nastere al copilului nou-nascut* - copie si original;
-Copiile de pe certificatele de nastere ale copiilor nascuti anterior, daca e cazul;
-Livretul de familie (eliberat si actualizat de SERVICIUL STARE CIVILA) – original;
-Adeverinta (negatie) – in cazul in care nasterea a fost inregistrata in alta localitate/sector decat in cea in care domiciliaza mama, din care sa rezulte ca nu a beneficiat de alocatia pentru copilul nou-nascut.

* prin sintagma copil nou-nascut se intelege copilul in varsta de pana la 12 luni.
Beneficiaza de alocatia nou nascut, mamele pentru primii 4 copii nascuti vii.

Alocatia de stat (0-2 ani - 200 RON/luna) (2-18 ani - 25 RON/luna)
Legea nr 61/1993 republicata

-Cerere tip
-Actul de identitate al reprezentantului legal – copie si original;
-Certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita alocatia de stat - copie si original;
-Dosar cu sina;
-Alte acte solicitate dupa caz:

-Adeverinta de la primaria de domiciliu al celuilalt parinte, in cazul in care acesta nu are acelasi domiciliul;
-Certificat de casatorie
-Hotarire de divort
-Hotarire judecatoreasca de incredintare, incredintare in vederea adoptiei, de plasament, de plasament in regim de urgenta, de instituire a tutelei;
-Certificat de incadrare intr-o categorie de persone cu handicap.

Contravaloarea in lei a trusoului pentru nou nascuti - 150 ronOUG 3/2007

-Cerere tip
-Declaratie pe propria raspundere privind nesolicitarea anterioara a contravalorii in lei a trusoului pentru nou-nascuti
-Act de identitate solicitant (original si copie)
-Act de identitate celalalt parinte (copie)
-Certificat nastere copil (original si copie)
* beneficiaza de contravaloarea in lei a trusoului nou nascuti in cuantum de 150 RON, copiii nascuti intre 01.01.2007 si 31.12.2007.

Actele necesare in vederea inregistrarii nasterii
-Certificatul medical constatator al nasterii, intocmit pe formular tip, care va trebui sa poarte numar de inregistrare, data certa, sigiliul unitatii sanitare, semnatura si parafa medicului;
-Certificatul de nastere si actul de indentitate al mamei si al declarantului, daca nasterea nu este declarata de mama;
-Certificatul de casatorie al parintilor copilului, daca sunt casatoriti;
-In cazul in care mama copilului nu este casatorita, iar tatal acestuia doreste sa-l recunoasca, declaratia de recunoastere a paternitatii va fi data in fata ofiterului de stare civila de catre tata, care va prezenta actul de identitate, fiind necesar deasemenea si acordul scris al mamei;
-Inregistrarea nasterii se face in termen de 15 zile de la data nasterii pentru copilul nascut viu;
-Pentru copilul nascut mort, termenul este de 3 zile de la nastere.
-Inregistrarea nasterii pentru copilul nascut viu, dar care a decedat inauntrul termenului de 15 zile, se va face in termen de 24 ore de la data decesului;
-In cazul in care parintii au nume de familie diferit, sau exista neconcordanta intre prenumele copilului trecut in certificatul medical constatator al nasterii si declaratia verbala a declarantului, inregistrarea nasterii se face pe baza declaratiei scrise semnata de ambii parinti in fata ofiterului de stare civila, din care sa rezulte numele de familie si prenumele copilului;
-Daca declararea nasterii a fost facuta dupa trecerea unui an de la data nasterii, actul de nastere se intocmeste in baza hotararii judecatoresti, definitive si irevocabile, privind incuviintarea inregistrarii tardive, care trebuie sa contina toate datele necesare inregistrarii;
-Dupa inregistrarea nasterii, certificatul de nastere se elibereaza unuia dintre parinti.

Petronela si Silvia

Mergi la inceput