Imi doresc oameni normali

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

d e lesinat dupa biciclete. cum vede una cum incepe sa rada, sa gesticuleze, vrea sa vada, sa puna mana. asa ca de fiecare data cand prindem una stand, trebuie sa mergem sa o studiem. de fiecare mergem si cerem voie, politicos, daca putem sa studiem un pic bicicleta. de cele mai multe ori sunt maricele, adica bicicleta adevarata nu tricicleta. deci nici nu s-ar pune problema sa se suie pe ea. de fiecare data m-am lovit de acelasi raspuns. un da cu jumatate de gura, de multe ori acompaniat de dar sa n-o strice, si asta nu din partea copiilor (de la care mi s-ar parea perfect acceptabil) ci din partea parintilor. si totul, cele 2 minute infernal de lungi, sub priviri taioase pe sub gene. nu inteleg. parinti cu copii. care vin in parc cu bicicleta. efectiv nu pot sa inteleg.

pisicuta

diana si david 03.12.06

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by dianocica

parinti cu copii. care vin in parc cu bicicleta. efectiv nu pot sa inteleg.

pisicuta

diana si david 03.12.06

Pai vin in parc sa se dea mari cu bicicleta, cu jucariile, nu sa se joace natural cu ceilalti copii. Deci parcul nu e pentru interactionat ci pentru afisat. Eu asa inteleg din discutia asta (si din multe experiente cu apartinatorii romani ai copiilor de prin parcuri..bietii de ei!)!

Singura chestie de facut e sa explici copilului adevarul: cutare nu este suficient educat atfel incat nu-i da prin cap ca ar trebui sa faca/sa nu faca nu stiu ce si asa mai departe.Intelegeti voi, ca nu pot fi prea precisa! Si sa ii spui ca din acest motiv nu are de ce sa se supere, e de inteles, exista tot felul de oameni, mai mult sau mai putin frustrati de propria existenta, mai mult sau mai putin educati si tot asa.
E adevarat ca la nivel de Serghei inca nu functioneaza foarte bine asta, trebuie sa i se si distraga atentia cumva dar la Katja merge perfect si consider ca e si o buna experienta educativa.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

quote:
Originally posted by Guestus

quote:
Originally posted by pisicuta si matei
[Chiar ma cunosc cu Lunna in real life si nu numai pentru ca am scris foarte mult timp la topicul de Piatra-Neamt, sotul meu fiind din Piatra.

cele cu sotul din piatra sint asteptate la in 1 sau in 2.

adicatelea ce vrei sa spui mey,dezvolta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

quote:
Originally posted by inaioana

quote:
Originally posted by dianocica

parinti cu copii. care vin in parc cu bicicleta. efectiv nu pot sa inteleg.

pisicuta

diana si david 03.12.06

Pai vin in parc sa se dea mari cu bicicleta, cu jucariile, nu sa se joace natural cu ceilalti copii. Deci parcul nu e pentru interactionat ci pentru afisat. Eu asa inteleg din discutia asta (si din multe experiente cu apartinatorii romani ai copiilor de prin parcuri..bietii de ei!)!

hai mai,nici chiar asa,ce parinte si-ar cara 'catrafusele'(adica jucarele,bicicleta etc )in parc numai ca sa se dea mare,hai ca aici e vorba de rautate chiar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Mare problema asta cu datul jucariilor. Oare nu putem sa-i intelegm pe copii ca tin la lucrurile lor? Si eu il invat sa ofere ce are, dar daca nu vrea, cum sa-l fortez? Daca vreuneia din mamele care se tzitzie atunci cind fi-miu nu da o jucarie, i-as cere masina sa dau si eu o tura, mi-ar da-o? Oare nu realizam ca un copil are aceleasi sentimente? Trebuie invatati sa se joace frumos impreuna, dar nu le putem pretinde sa se comporte ca niste robotei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Natasa nu este vorba de copii care nu vor sa dea jucariile, este vorba despre parinti care nu vor ca alt copil sa puna mana pe jucariile copilului propriu. Si sincer pe asta chiar ca nu o inteleg. Noua ni s-a intamplat o data sa vrea un copil al strazii sa se joace cu tricicleta noastra...si l-am lasat evident, ca doar si el este un suflet, nu?! si mai ales ca Matei nu a avut nimic impotriva, nici nu ii pasa de tricicleta in momentele alea.

lorelaim stiam ca afara este cam nasol daca ii atingi copilul altcuiva fara acord, ca te poti trezi pe la sectie. Dar aici in Ro evident ca nu se practica asta, iar de legi in acest sens...dar oricum acordul meu a existat, pentru ca eu m-am gandit inainte ca poate femeia nu isi permite sa imi catare mie copilul pe nu stiu unde fara sa zic eu ca e ok...oricum pana la urma mi-am permis si eu sa intru in bile si sa imi ajut copilul care putea sa se dea numai ca este putin mai scud pentru varsta lui si nu ajuntea decat cu greu pana la prima treapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

De faza cu murdaritul ne lovim si la gradinita. probabil ca parintii le "cearta" pe educatoare ca s-a murdarit copilul si ele sunt asa frustrate pe tema asta incat atunci cand matei vrea sa manace singur incearca sa il convinga sa ii dea ele...noroc ca al meu este incapatanat si nu il conving, numai acasa trebuie sa il ajute mami( se roaga de mine: "mami ajuta ca eu nu pot") si mereu imi tot explica ca este murdar pe haine pentru ca a insistat sa manace singur desi ele au vrut sa ii dea sa manace..si mereu le explica sa il lase liber, sa manance singur ca eu vreau sa invete asta si nu ma intereseaza ca se murdaresc hainele, se spala si chiar daca raman patate..oricum are haine speciale pentru gradinita care nu sunt cele mai stralucitoare.. ca nu il duc la parada acolo, ci sa se simta confortabil...doar petrece o groaza de ore acolo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

si eu consider ca fi-mea vine suspect de curata de la cresa. acasa in 2 ore dupa ce o imbrac cu ceva se face ca porcul: suc, fructe, iaurt, biscuiti, etc etc. si ea mananca singura de la 18 luni si urla daca incerci sa ii iei lingura din mana. acuma la 2 ani e inca bine, dar pe la 1 an si jumatate nu vreau sa va zic ce era pe copil/imprejurul copilului/scaun/imprejurul scaunului.

odata am dus-o imbracata in alb la cresa si tipa de acolo m-a intrebat daca "are voie sa se murdareasca". zic pai normal ca are voie ca nu e bibelou! cica multi parinti specifica sa aiba grija sa fie curati.
noi suspectam ca daca au haine mai sensibile pe ei ii schimba acolo cu hainutele din dotare si ii imbraca la loc inainte sa vii sa ii iei - nu e o cresa propriu zisa, e la cineva acasa si are un dulap de hainute de copii in caz de accidente.

Vacanta cu Laura in Romania: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=116326

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by maru

intervin si eu, alta musca in lapte
eu nu cred ca pisicuta se da perfecta, cred ca e vorba de normalitate, acea normalitate care in Romania din pacate e rara.
Aici am inteles ce inseamna sa iti lasi copilul liber sa se exprime, sa aiba frustrari, sa planga, sa rada, si sa nu iti fie jena, nimeni nu comenteaza.

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Poate pentru ca normalitatea in Romania trebuie sa se loveasca de mult mai multe piedici decat in alte tari. Azi, desi era vant, am ie4sit sai ia copilul putin aer la locurile de joaca dintre blocuri. Acolo praf si mizerie cat cuprinde, dar unde sa ies? El era fericit sa dea cu mainile si picioarele prin praf, dupa ce ca batea vantul mai punea si el gaz pe foc. Si nu mi-a convenit, pe de o parte ca nu e drept ca ceilalti copii sa inghita praful facut de el si pe de alta parte pentru ca e deja alergic, a avut probleme toata iarna, nu voiam sa mai inghita praf. I-am zis frumos de cateva ori sa nu mai faca praf ca il inghite, el nimic, facea dinadins mai mult. Pana la urma am tipat la el si l-am amenitat cu dusul acasa, asa am reusit sa-l potolesc. Probabil ca vreo mama de acolo o fi zis 'ce nebuna, nu lasa copilul sa se joace'.

Sa-l las sa inghita praf si mizerii, sau sa nu-l mai scot afara? Care era solutia corecta? Nu-l scutur deloc in parc, n-are rost, doar il mai sterg pe maini din cand in cand (nu stiu daca sunt normala sau nu la faza asta). Dar e simplu de comentat cand stai cu padurea langa tine sau ai curtea ta.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Uite ca pe fiica-mea a indraznit o tipa sa puna mina, chiar zilele trecute. A vazut-o ca vrea in leagan si a si dat-o citeva minute. Eu n-am observat initial, sint de obicei cu ochii dupa doi copii care sint capete diferite de parc. Cind am ajuns la leagan mi-a spus ca spera ca e OK ca a pus-o si gata. Eu i-am multumit, n-am vazut motiv sa ma enervez. Si am mai ajutat si eu copii ai caror parinti nu erau in apropiere. Pina acum n-am primit decit multumiri, nici o apostrofare.
Eu intrul pe forumul mamicilor din oras si unele recunosc ca-i mai ating pe copii. Nu ca as fi de acord, dar vreau sa spun ca nu ajungi automat la inchisoare...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput