Imi doresc oameni normali

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

quote:
Originally posted by Guestus

quote:
Originally posted by pisicuta si matei
[Chiar ma cunosc cu Lunna in real life si nu numai pentru ca am scris foarte mult timp la topicul de Piatra-Neamt, sotul meu fiind din Piatra.

cele cu sotul din piatra sint asteptate la in 1 sau in 2.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Lipsa de bun simt ar putea fi reprosata, de ce nu?

Pisicuta, daca lunna n-ar fi la Piatra-Neamt as jura ca v-ati intilnit pe undeva...

Am zis eu ca nu poate fi reprosata??Una e lipsa de bun simt si alta e educatia unui copil.Pisicuta le-a atins pe amandoua.

Si daca ne-am intalnit,ce??

Adica sa inteleg ca Piatra Neamt e un oras mizer sau cum??Eu zic ca mult mai ordonata e lumea aici decat in Bucuresti,tocmai datorita faptului ca orasul e micut.Nu regret nici o clipa ca locuiesc aici si nu in Buc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

intervin si eu, alta musca in lapte
eu nu cred ca pisicuta se da perfecta, cred ca e vorba de normalitate, acea normalitate care in Romania din pacate e rara.
Aici am inteles ce inseamna sa iti lasi copilul liber sa se exprime, sa aiba frustrari, sa planga, sa rada, si sa nu iti fie jena, nimeni nu comenteaza. Am o prietena aici a carei puiut de nici 3 ani nu sufera sa probeze haine in magazin. Mama era disperata ca o face de rusine, ca uite cum se tavaleste, am asistat si eu la o scena, si ce daca? nimeni nu s-a uitat cas, nimeni nu a comentat ca e un copil needucat...
cat despre scuturat hainele, zic eu ca e normal in limita normalului, ca doar n-am sa il iau cu hainele de nisip sa se urce in masina mea noua
fumatul nici nu mai discutam, sunt zone amenajate, iar in parc langa copii nici vorba de asa ceva
cam asta e o felie de normalitate, care poate fi vazuta de unii ca perfectiune in tara.

ps: nici al meu copil nu saluta, si mor din cauza asta, e mare, are 12 ani, si ii spunem de fiecare data, si cand iese pe usa sa plece la scoala tot timpul, dar nu se lipeste. nu pentru ca nu vrea, ci pentru ca e foarte timid si socializeaza f greu

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Vad ca aspectul cel mai discutat este scuturatul pantalonilor de nisip... poate ar merita un subiect separat de cate ori e normal, cu mana stanga sau cu dreapta, etc...
Pana la urma pisicuta a ridicat niste probleme reale... e drept ca sunt atatia oameni care nici nu le observa, dar sunt si oameni deranjati de lipsa de respect a altora, fata de propriul copil, fata de ceilalti oameni cu care interactioneaza zilnic, in autobuz, in parc, in magazine, la servici... Si eu cred ca despre asta ar trebui discutat, nu despre scuturat nisipul... insa daca vrei sa fii contra din principiu, sigur se gasesc si motive.

pisicuta, da, eu am plecat si am gasit ce mi-am dorit aici, acea normalitate pe care tu o deplangi. Adica respect.
La day care am invatat ca a indopa copilul inseamna ca nu il respect... nu mi-a spus nimeni direct asta, ca ar fi fost o lipsa de respect, insa mi-au spus ca ei nu imi vor indopa fetita, si ca ea poate sa decida si singura cata mancare ii trebuie. Si ca daca i se face foame mai tarziu, vor mai exisat gustari nutritive din care sa se serveasca.
Aici am gasit copii care ma saluta pe strada, la fel o fac si adultii, sau macar se uita in ochii mei si imi zambesc. Adica iau la cunostinta faptul ca pe langa ei trece o alta fiinta umana si nu se intalnesc cu un tufis, daca vrei... Si destul de repede am invatat si eu sa fac asta, si am invatat sa imi ridic capul din pamant cand merg pe strada si sa salut eu prima, sau sa zambesc.
Mi s-a dat locul in autobuz in conditiile in care erau si alte locuri libere... Asta poate sa depinda, cum spunea si Ana Stroe, si de oras, de regula cu cat orasul e mai mic, cu atat gasesti lume mai rabdatoare si mai politicoasa, dar asta nu inseamna ca in metropole te papa bau-bau. Ci doar ca in orasele mici se intampla lucruri incredibile pentru noi, educati sa supravietuim in societatea romaneasca.
Copiii... am mai spus-o, am uneori impresia ca toti adultii din Canada au menirea de a asigura fericirea copiilor. Gasesti cate un parculet si locuri de joaca la tot pasul, iar daca se strica sunt reparate, ca mai sunt si pe aici adolescenti rebeli... In plus, exista tot felul de programe pentru copii organizate de comunitate, ieftine, asa ca mai toti copiii au acces la ele.
Si intr-adevar, nu am vazut adult care sa isi bruscheze intr-un fel sau in altul copilul... Daca nu s-au putut intelege cu el au plecat acasa. Si imi aduc aminte de o faza in parc in Romania, cred ca n-o s-o uit niciodata. Un pici mic de vreo 2 ani s-a impiedicat si a cazut, iar maica-sa l-a ridicat nervoasa de-o aripa si apoi a inceput aparent sa ii scuture manutele, dar de fapt il pleznea peste maini cat de tare putea ea, pana cand copilul s-a dezechilibrat si iar a cazut... Uite, sincer, eu ma bucur ca nu mai trebuie sa vad faze din astea aici.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Donia
... insa daca vrei sa fii contra din principiu, sigur se gasesc si motive.

pot sa intreb la cine te referi ca e contra??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by lunna27

quote:
Originally posted by Donia
... insa daca vrei sa fii contra din principiu, sigur se gasesc si motive.

pot sa intreb la cine te referi ca e contra??

La cei care neaga intreaga postare a piscutei doar pentru ca au gasit ceva in neregula la partea cu scuturatul nisipului de pe haine.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Pai din postarea ei reiese, ca ea a gasit ceva in neregula cu scuturatul hainelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Zau ca nu sunteti normale !!! (nici eu nu sunt, dar o recunosc ) Pai ati ajuns sa va certati care/cum scutura hainele copilului? In asta consta toata normalitatea?

Mergi la inceput

care se cearta??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Pisicutza - ai pomenit in postarea ta initziala si de o mama care aflata la un loc de joaca public MC nu tzi-a ajutat puiutzul sa se suie pe tobogan... Ulterior mama respectiva si-a bruscat copila si i-a vorbit si f urat... Din start doresc sa-tzi spun ca NU sunt de-acord intr-adevar cu abuzul NICI FIZIC si NICI VERBAL asupra copiilor!
Insa apropo de a ajuta un copil STRAIN sa se urce pe un tobogan, leagan...aici trebuie sa-tzi spun ca nici eu nu o fac FARA APROBAREA CLARA a parintelui... De ce? Pt ca NU stiu daca acel copil are permisiunea parintelui sa se joace pe un joc unde NU poate SINGUR sa se catzere si de unde poate sa coboare FARA SA SE ACCIDENTEZE. daca eu il ajut sa se suie pe tobogan si pruncul are un accident... isi pierde echilibru, se rostogoleste, cade, etc... Cred ca nu mi-as ierta-o niciodata! Eu ca parinte stiu ce poate si ce nu poate face progenitura proprie... dar habar nu am daca acel copil - complet strain mie - stie cum sa se dea pe tobogan fara sa se accidenteze...
Si inca un aspect - pe mine m-ar soca ca UN STRAIN sa puna mana pe copilul meu, sa-l ia in bratze si sa-l puna pe tobogan. Mi-ar da frisoane pe sira spinari sa vad ca CINEVA pe care nu cunosc (indiferent ca e femeie sau barbat) imi atinge copilul. Poate ca sunt un pic paranoica... da' asa cum eu NU cutez sa pun mana pe copilul altuia - decat daca Doamne fereste are nevoie de ajutor (se impiedica si cade si il ajut sa se ridice)... asa nu-mi place nici ca un strain sa se apropie de prunca mea.
Sincer NU am intalnit in parcuri situatzii in care copiii, care doreau sa se catzere pe diferite jocuri in parc si nu reuseau, sa-mi ceara ajutorul si am remarcat ca nici parintzii lor nu ii ajutau... Aici mentalitatea e ca daca NU poate inseamna ca jocul respectiv NU e pt varsta acelui copil sau acel copil inca NU e pregatit sa se joace pe acel joc... "Toate la timpul lor".

Lorelai

http://home-and-garden.webshots.com/album/562645890MtEtoL

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput