Imi doresc oameni normali

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nuuu, chiar nu am vrut sa fac aluzie la nimeni in special, s-a vrut o glumitza daca vrei, pentru ca foarte des intalnesc forma articulata scrisa cu doar doi I, aici pe forum.

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fritz spune:

Ma bag si eu in discutie! La noi au "crescut" peste iarna cateva locuri de joaca prin spatele blocurilor, cu tobogane, leagane si alte jucarele. Deci au cam o luna de folosinta, de cand s-a incalzit vremea. Nu stiu daca rezista un an! In asa hal sunt folosite de copii. Cei mari, cred ca au peste 10 ani, le "maltrateaza" intr-un hal...Si nimeni nu zice nimic. Ieri dadeau si un catel pe tobogan...O bunica era cu nepotica de aprox. 3 ani, a mea, cea mica, 2 si un pic. este a 2-a oara cand ne intalnim si cand de fiecare data se tot intersecteaza cu a mea si efectiv o impinge pe trepte si normal o tranteste la pamant, ca sa urce ea prima. Bunica, de pe margine:nu e voie! fetita nici macar nu aude. Am rezistat o data, de 2 ori si pana la urma mi-am luat fetele si am plecat acasa. Ce trebuia sa fac? Bunica a vazut clar ca am plecat nervoasa din cauza nepotelei, dar ce folos? sa ii fac educatiei bunicii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

quote:
Originally posted by lunna27

Voi vreti sa spuneti ca sunteti perfecte?

cand citesc astfel de randuri nu pot de cat sa ma intristez..deci daca cineva povesteste si se mira de abuzul unor parinti asupra propriilor copii inseamna ca isi da aere de perfectiune? Sa fim seriosi ce legatura are una cu alta? Pai acei parinti care isi brutalizeaza odoarele pe care se presupune ca si le-au dorit in viata ar trebui pedepsiti...ca in State(desi sunt covinsa sa merge pana la paroxim aplicatia acestei metode in USA) sa le fie luat copilul..pai daca nu il suporta...sa fie dat la altul care chiar il doreste, nu?!

Eu nu am zis nicaieri ca as fi perfecta...si eu imi cert copiulul si mai tip la el cand ma lasa nervii...dar crede-ma ca imi cer scuze de la el..chiar daca nu atunci ca imi este intunecata gandirea..pai a doua zi ii spun cum imi pare rau ca am tipat la el si nu era tocmai necesar. Ideea este ca eu fac eforturi sa nu fac lucruri in detrimentul propriilor copii(deocamdata numai unu )..sincer cand sunt foarte nervoasa incerc sa ma gandesc ca el nu are nici o vina, sau daca ma enerveaza ca eu pic de somn si el este fresh si primul impuls este sa tip la el sa culece incerc sa ma gandesc ca daca nu ii este somn eu de trebuie sa il oblig sa doarma? Si atunci il pun in par si incerc sa fiu surda la cantecelele pe care le tot fredoneaza, la neincetatul zgomot facut de piciorul lui pe perete...etc etc..

De fapt nu stiu de ce am dat aceste exemple...poate ca noi romanii nu ar trebui sa facem mai multe eforturi pentru copiii nostrii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amyarabella spune:

Ma bag si eu (ca musca in lapte) si spun cum zicea cineva mai sus noralitatea este relativa...
In bucuresti in mod special este o lipsa totala de educatie(si eu sunt nascuta in buc) in general asa ca nu stiu dc aveti pretentii ca prospetele mamici sa faca exceptie.
Acum referitor la ex. tale si eu ii spun lui Stefan sa ii dea jucaria inapoi unui copil daca plange...si baiatul meu este singurel(nu are fratiori) si totusi este foarte darnic chiar exagerat de comunicativ si iubeste sa fie inconjurat de copii cu care sa se joace ...nu cred ca este neeaparat de educatie cred ca mai mult este vb de caracterul copilului (nu mi se pare un capat de tara si nici ceva dupa care sa judecam parintele).De scuturat si eu il scutur dupa ce se joaca in nisip ,nu mi se pare o chestie exagerata dc il scutur nu stiu dar si eu ma scutur dupa ce stau cu el in nisip nu sunt o maniaca a curtaeniei cred ca este un relex.
Una din marile diferente intre rom si aici este ca nimeni nu se uita stramb sau peste umar la tine si la copil orice ai face(nu ma refer doamne fereste la violenta asupra copiilor sau mai stiu eu ce inumanitati) ... si nu am auzit vre-o data comentanduse in spatele tau cum se intampla foarte des in romania.Discutii pe tema asta au mai fost si vor mai fi multe altele ...habar nam daca se schimba ceva sincer ma indoiesc poate copii nostri se vor comporta altfel cu copii lor, pana atunci...

Exemple de anormaliatae din buc am si eu sute pt ca venim destul de des la bunici si chiar si cu ei avem discutii contradictori pe tema comportamentului fata de copii(dar asta este alta poveste), cred ca depinde cel mai mult de ce intelege fiecare prin normalitate !

http://s265.photobucket.com/albums/ii222/amyarabella/?action=view¤t=f01ccec2.pbw

Mami Amy & bebe Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

quote:
Originally posted by pisicuta si matei

De fapt nu stiu de ce am dat aceste exemple...poate ca noi romanii nu ar trebui sa facem mai multe eforturi pentru copiii nostrii...

Ba din contra,ar trebui sa facem eforturi si sunt sigura ca multi dintre noi fac asta,chiar daca nu arata.La urma urmei pt ei traim(cel putin eu asa simt)

Ca daca eu mi-l scutur de praf,de cate ori cade,asta e,nu ma consider a fi anormala,ca daca al meu copil impinge pe altul(am mai avut cu cea mica astfel de probleme cand era mai micuta)asta nu inseamna ca nu am educat-o,cum zicea cineva mai sus sau daca se mai cearta de la jucarele,ba ca da,ba ca nu da si la altul,n-ai ce sa le faci,sunt mici,e o perioada care va trece,poate sunt unii parinti mai stricti in ceea ce priveste educatia copiilor lor,dar eu nu i-as cataloga 'anormali'.

Celelalte exemple pe care le dai(dat locul in tramvai,troleu...)asta tine de cei 7 ani de acasa,putin sunt cei care mai fac asta.In legatura cu fumatul in loc public(in parc de ex)daca nu este data o lege care sa le interzica asta,ma tem ca n-ai ce sa le reprosezi,era mai grav daca al tau copil statea in fum de tigara,intr-un mediu inchis.Asa ca daca insii respectivi fumeaza intr-un colt de parc nu vad cum copilul tau ar inhala fumul de tigara in aer liber.Mentionez ca nici eu nici sotul nu suntem fumatori.

In final spun ca nu avem nici un drept sa-i judecam pe altii,daca nu-i cunoastem.Toti ne mai iesim din fire uneori si poate chiar in public,asta nu inseamna ca sunt o mama rea si abuziva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Lipsa de bun simt ar putea fi reprosata, de ce nu?

Pisicuta, daca lunna n-ar fi la Piatra-Neamt as jura ca v-ati intilnit pe undeva...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Pisicuta, daca lunna n-ar fi la Piatra-Neamt as jura ca v-ati intilnit pe undeva...

Chiar ma cunosc cu Lunna in real life si nu numai pentru ca am scris foarte mult timp la topicul de Piatra-Neamt, sotul meu fiind din Piatra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Macar inteleg de unde ai avut ideea cu subiectul...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by pisicuta si matei
[Chiar ma cunosc cu Lunna in real life si nu numai pentru ca am scris foarte mult timp la topicul de Piatra-Neamt, sotul meu fiind din Piatra.

cele cu sotul din piatra sint asteptate la in 1 sau in 2.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda30 spune:

Ma bag si eu in seama. Imi cer scuze de pe acum daca voi supara pe cineva cu postarea mea, este numai o opinie personala.
Da, si eu o scutur ... cu toate ca, nu se suporta ea murdara si incepe sa bazaie ca s-a murdarit. Si nu ca i-as fi bagat ceva in capsorul ei, pur si simplu asa e ea. Cand era bb o lasam sa manance singurica si dupa ce se manjea din cap pana in picioare constata ca nu ii place ceea ce simtea si incepea sa bazaie. O scutur ca nu mi se pare normal sa stea plina de praf si nisip pe ea pana ajungem acasa... nu e vorba ca vai cum se uita lumea la noi, pur si simplu pentru ea.
De educat ... hmmm... lumea poate spune ca nu mi-am educat copilul cum trebuie . Nu da buna ziua, nu imparte jucariile decat foarte rar... si zau ca incerc din rasputeri sa ii schimb acest comportament... Nu tine de educatie, dupa cum zice cineva, ci pur si simplu de copil.
Nici eu nu sunt adepta violentei, dar recunosc ca uneori mi-a mai scapat cate o palmuta la fundulet. Nu in public insa. Stiu veti zice, nu conteaza public sau nepublic. Eu cred ca si acest lucru conteaza... copilul se va simti frustat ca a fost admonestat de fata cu alti copiii sau cu alte persoane straine. Dupa cum se zice "rufele murdare se spala in familie".
Asta e... nimeni nu e perfect... incercam sa ne indreptam spre perfectiune... dar este oare corect? Poate ca ceea ce gandim noi ca este corect si perfect, pentru altul nu este chiar asa.
Gata! Va doresc o zi buna si inca o data scuze daca am deranjat pe cineva!

Mergi la inceput