Mamici de iulie-august 2008 (39)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Despre Mona mai aveti vesti?

Didi 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

boti, mersi de reteta de papanasi. In week-end m-apuc de gatit serios.
oana, bine c-ai mai trecut pe-aici, dezertoareo

ce va invidiez cind ziceti ca-l simtiti pe bebe, vreau si eu !!!!!
fetelor, de biribu mai stiti ceva? S-o fi intors din vacanta?

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Buna seara scumpele,


Nu Dara nu esti tu nesimtita ci puiuta ta foarte finuta! Fiecare bebelush este unic, asa si miscarile pe care le face!

Vai Camiii ce frumos! Auzi, trebuie rochita ca sa poata dansa! E o minunata, sa stii!

Dara foarte bine faci ca te interesezi din timp. Eu imi voi lua cu siguranta una de la Avent..nush de care insa! Prefer sa stiu ca o am si ca nu-mi hingheresc sotul, punandu-l sa alerge dupa fel si fel de ustensile. Sfaturile de la Mada sunt foarte bune!

Andreea ai o fetitza minunata!Cat priveste 3D-ul, stai linistita...fiind vorba de bebele tau n-o sa ti se mai para nicicum!Si intra mai des..mie imi place stilul tau dar imi pare rau ca esti asa posomorata! Si as vrea ca macar cu o vorba buna sa fim langa tine!

Magda atunci tin pumnii pt maine. In primul rand sa vii cu vesti despre bebe perfect sanatos si daca se poate si cu sexul, perfect!

Naaatiii ce ma bucur ca lucrurile merg din ce in ce spre bine! O sa fie un bebeloi pe cinste. Si ce maroi e...a noastra la 22 sapt avea 28 cm si 550gr...hehe, el e cavaler, deh!

Bujolinu eu ma stiu neparanoica si mi-as lua cantar! Dar asta o voi discuta si cu pediatrul inainte si cu dr-itza mea. Vreau sa iau cele mai documentate decizii...sper sa si reusesc!

Mada bravo ca ai gasit lumanare! Si ca ai luat si pt voi! Abia astept sa te intorci cu poze si impresii!

Ella eu calculez asa (recunosc ca-s nitel maniax la acest capitol): nu-mi iau sterilizator pt ca nu vreau sa am ce steriliza macar cateva luni. Vreau si sper sa ma ajute DD sa alaptez exclusiv. Daca o fi nevoie si n-o sa iasa cum vreau eu, o sa luam si d'ala!

Didi stai linistita cu simtzitu..cand am zis in jurul buricului ma refeream in josul lui...niciodata deasupra! Asa sunt ale noastre asezate acum din cauza uterului care inca nu este foarte sus...

Turturelu nu esti mai mama denaturata! Nici eu n-am luat nimic si luna martie nu stiu daca pot lua. Pt ca stau cu tabara. Dar e timp pt toate! Imi pare rau daca din cauza mea te-ai ingrasat...ma ierti, daaaa?:) Nush ce sa-ti zic de avion...mie dr mea mi-a spus asa: sa ma ridic des si sa ma plimb, sa ma hidratez, sa-i rog daca se poate sa nu ma treaca prin chestiile alea de scanat si cam atat! Mi-a zis ca ea-mi da ok sa zbor si dupa luna a 7a, daca totul merge la fel de bine. Deci cred ca e ok, daca zborurile nu sunt foarte lungi!

Vicky super ca ai gasit prin agentie! E mai safe asa. Ce tare..Maya ta e cam ca fii-mea la masuratori!:)

Cris super ca te paraseste raceala! Sa fie bine!Eu zic ca ai ales bine sa nasti la privat. Si eu la fel, asa ca-ti inteleg motivele!

Turturelu ce ciudat..zici ca-i roman medicul ala...sau brazilian:) Eu zic sa alegi asa cum vrei tu!

Siby mi te si imaginam dormind cu capul pe birou:). Cum e bebelina? Da din cracisori?

Bobita interesant punctul de vedere! Si mai interesant e de ce prietena ta nu a reclamat atitudinea asistentei si a dritzei respective. Acolo chiar se iau masuri, serios. In fine..cred ca important e ca fiecare mamica sa nasca asa cum poate, cum i se potriveste, cum e cel mai bine pt ea si bebele ei! Din cauza asta eu zic mereu ca dpdv medical ar trebui sa decida strict medicul iar pacienta sa-si spuna si ea parerea. Si poate se ajunge la un numitor comun...dar pt asta trebuie ca "liniile de comunicare" intre medic si pacient sa fie foarte bune! Sa dea DD ca toate sa nastem fara probleme!

Flo eu iau Elevit, de o saptamana! Si asta am acceptat-o mai mult pt dinti, pt ca eu am trecut prin cosmarul vietii mele cu ei si nu-mi permit sa se intample ceva nasol! Si asta mi-a recomandat dr mea.

Cum e ea Narcisu asa inteleapta! Mereu!

Miha nr. Monei este 0763.679.817. Ar fi minunat daca ai putea s-o ajuti..sa o vada inca un medic. Dr ei este depasita sau nu stiu..cert e ca Mona sangereaza in continuare si i se spune ca e normal, ca bebe n-are nimic..bla bla-uri! Trebuie sa existe o cauza si un tratament, nu?

Caprioara spor la trebi! Si te asteptam mai des! Nasol cu arsurile...

Boti sa-ti traiasca termopanele!:) Te inteleg cu treburile si cu agitatia...eu nu pot sta locului. Nu pot lasa pe altcineva sa aleaga in locul meu..nici macar soneria!:) Garga sa fie bine, ca le faci tu pe toate!

Mary nu-mi aduc aminte sa ma fi intepat ceva, dar e posibil! Fii relaxata si totul va fi bine!

Vio cum te simti? Totul bine?

Irinucule si tie ti-am facut pofta cu ceva? Bai..io de acum nu va mai zic ce mananc...nici de o samantza nu mai zic...ma simt raspunzatoare pt pofte si kg in plus apoi....Si eu si Didi si Vicky si cred ca multe fete simtim bebele jos..momentan asa este normal!

Oana ma bucur ca ne mai scrii! Nu-ti dam cartonas roshu, nu!

Am vorbit si eu mai devreme cu Mona iar azi am tinut legatura pe sms! Era cam la fel, cand merge la baie sangereaza, dupa ce urineaza la fel. Iar acea dritza este nu foarte in tema...habar n-am cum sa ma exprim. Mona a vrut numarul Ankai si i l-am dat eu...Anka, vrea sa te intrebe de dr. Tutunaru, pt ca ar merge la el! Poate ii raspunzi cand poti...vezi ca e nr ei mai sus in mesajul meu!
Ma simt aiurea ca nu pot face mai multe pt ea...o sa caut pe net ce si cum si maine o sa-mi sun dritza, macar la tel sa-si dea cu parerea!

Ma gandeam..cine are de cedat o programare acum curand..maine sau luni, la dr sau echo, i-ar face Monei o mare bucurie!

Ma duc sa mananc...ceva:) si mai vin...


SUN23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

'ai mai sunule, cum sa nu mai scrii ce mincare faci? Ia da incoace ceva retete, ca eu oricum sint receptiva la retete noi, cit timp nu zici ceva de genul inghetata cu muraturi
Cit mai aveti de renovat la apartament? Ce mai aveti de facut?

Imi pare rau ca doctorita monei nu cunoaste cauza, dar cred ca e bine ca bebe rezista acolo. Oricum, cred ca n-ar fi rau sa mai ceara parerea altui doctor si-am inteles ca tutunaru e specialist pe probleme de sarcina.

anaxena, tu esti tare cumintica in ultima vreme, nu prea mai zici o gramada.

bubu ????????

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Multumesc mult fetele de raspunsuri!
O sa termin si eu flaconul cu prenatale si o sa iau calciul si fierul. Mi-a recomandat tardiferon cu acid folic dar pana acum nu am gasit la nici o farmacie la care am mers.

Mona sper ca esti bine, si tu si bebe!

Noapte buna gravidutele! Eu merg la somn caci maine o noua zi de lucru!

Flory mami de Alex si 22+ cu

bebe 2

pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

buna fete burticoase, apar si eu in sfirsit! am fost in vacanta prin california, a fost f frumos, ne-am deconectat si noi si pitica noastra, acum tre sa ma readaptez la viata reala cu servici si alte cele .

abia am avut timp sa citesc capitolul din urma sa stiu ce se mai petrece si vad ceva vesti proaste care nu-mi plac deloc:

Mona draguta ce rau imi pare ca ai avut si mai ai probleme! te pup si sper sa fie totul ok !

Nati nu prea am inteles bine ce e cu bb, dar vad ca esti optimista si ma bucur mult, sa dea DD sa fie totul bine

felicitari fetelor care au aflat cu ce echipa danseaza, roz sau blue, acum spor la cumparaturi!

sa ma bag si eu in seama cu topicurile de azi: cu pompa fetelor eu m-as mai gindi , aia manuala e ok dar nu trage la fel de bine, cind ai canale infundate rau cum am avut eu numai una electrica te salveaza, si mai e si chestie de putere sa tot freci pompa aia
eu cintar nu am avut ca m-as fi psihozat sa tot cintaresc copilul, dar veti vedea ca iti dai seama cind papa bine si e satul. poti sa si mulgi la o adica si sa-i dai din bibe si asa stii exact cit ia. proba cintarului insa e descurajata cam peste tot. si inca o chestie, nu faceti greseala sa mulgeti sa vedeti cit lapte iese si cind e putin sa va impacientati ca nu ia bb destul, ca ei cind sug scot mult mai mult.

turturica eu am zburat acuma de curind cind am fost in vacanta, deci cam 3 ore jumate fiecare drum, a fost super ok, tot ce tre sa faci e sa te misti un pic.

sun prezent mami! pupici si tie. vezi ca sterilizatorul e totusi util, sfatul meu e sa-l ai, ai nevoie si de biberoane, nu ca nu ai sa reusesti sa alaptezi exclusiv ca sunt convinsa ca vei putea, dar e important sa o obisnuiesti pe bebelina cu bibe macar o data pe zi, nu stii cind si de ce va fi nevoie si daca nu stie nu il accepta si esti in pom in asemenea situatii. nu mai zic ca daca o masa de noapte macar ar putea fi data de tatic e mare ajutor pt mama sa doarma un pic mai mult neintrerupt, ai sa vezi tu daca cere la 2 ore cam cum e. eu de ex am avut dupa nastere probleme cu colecistul, dureri mari etc, deci am fost operata in final cind Ana avea trei luni, si ar fi fost bine chiar mai devreme dar nu vroia sa accepte bibe sub nici o forma, si desi nu am stat peste noapte in spital si am lipsit de linga ea doar vreo 12 ore, nu stiam initial cum sa facem sa nu moara de foame. am tot aminat pina am convins-o in final sa pape cu bibe, tot laptele meu. la noi solutia a fost tetina de latex clasica, cele din silicon le-a refuzat categoric si nici acum nu le vrea.

mai citesc din urma si revin ca vad ca am ratat o gramada de chestii...

23+

Mami de Anna (5.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

Na ca am uitat ce am vrut sa va scriu...Of, neuronu asta...Ashaaaa, daca uit ceva sa-mi fie cu iertare
1. Pai cu Monalac, e clar ca trebuie sa mearga la un eco, sa vada ce e inauntru si de ce sangereaza. Cineva trebuie sa gaseasca o cauza si sa o trateze.Ca nu-i in regula, ea bine, bb Codrin bine da' ea sangereaza...
2.Sun, voi mai stati cu cortu???Cand terminati de renovat mostenirea lu' Galu??Azi ce ai facut de mancarica??.Ia umileste-ma!
3. Pai Boti i-am transmis lui Vil ce ai spus, a zis ca o sa se straduiasca sa nu se faca de rushine si sa-i iasa cozonacuuuuu...
4. Turturica, sa ne spui neaparat de papanasi, cum au iesit
Eu optez deocamdata pentru pompa manuala...
Iar am uitat...las ca-mi amintesc eu

Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22


Narcisa (18+)si Vil asteptand o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

biribu, bine ai revenit! Tocmai ce te dadusem disparuta. Mersi de informatia cu avionul si la fel si fetelor care mi-au raspuns pe treaba asta.
Apropo, cind pui poze din vacanta?
hai ca merg si eu la culcare, noapte buna copii

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Iupiiiiiii a venit Biri! Pozeee? Sa ne povestesti...eu abia astept, pt ca tare mi-e dor de Ca! Ai dreptate, sa stii. Si i-am citit si lui iubi si a fost extrem de incantat ca daca tot se trezeste, o poate hrani si el! Asa ca a concluzionat: luam si biberoane si sterilizator! Convingatoareo!

Turturelu asta-seara am mancat "basic-ul": cartofi prajiti cu un ou ochi, peste care am aruncat cate o feliuta de bacon crocant. Si cu salata de roshii, ceapa verde, bla bla! Cand o sa ma mut acasa (in vreo sapt, ca tot intrebai) o sa ma pot gandi la mancarurile mele elaborate. Bine...nush daca o sa am la ce, ca bucataria mai intarzie nitel, dar :)

V-am pus doua poze in picasa..sa vedeti ce porcusoara m-am facut in 2 sapt! Ei, Narcis...sa vad ce mai zici!:)

Hai va pup!

SUN23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

DARA - eu nu m-am uitat inca la pompite (preturi, marci). Nu cred ca e mare diferenta de performanta intre cele manuale, ca nu e mare inginerie. Eu am avut Chicco pentru ca Chicco gasisem in magazinul cu pricina. De data asta imi voi lua tot manuala - macar la aia "manevrezi" cat rezisti. O voi lua obligatoriu inainte de nastere.
Pentru ca eu revenisem la serviciu cand Eliza avea doar 6 saptamani - sau poate din motive stiute numai de el - pediatrul mi-a recomandat sa incep diversificarea de devreme. de la 2 luni jumate am inceput cu cateva picaturi de suc pentru ca la 4 luni sa ii dau supica. Asa ca, cu tot mulsul meu de dimineata, laptele l-am pierdut repejor. Seara, cand ajungeam acasa, sanii imi plezneau si bebe urla de foame, repezindu-se ca o capcauna la san Distractia asta a durat pana pe la 3 luni ale fetei. Nu stiu daca puteam prelungi laptele daca as fi luat pompita la serviciu, sa ma mulg si acolo. Dar nefiind conditii, nu am facut-o.
Ca preturi, vad ca unele electrice nu sunt decat un milion sau putin peste. Cumnata-mea a avut Chicco tip seringa si a fost mai multumita decat mine (mie mi se parea imposibil de folosit!). Eu am avut un model care acum e vreo 800 de mii (eu am cumparat-o cu vreun milion in 2003 ), de la Baby Nova vad ca sunt si cu 400 de mii (manuale), de la Primii Pasi poti lua una electrica cu un milion... Am vazut ca sunt si cu 2 sau 3 milioane> asta mi se pare deja prea scump.... Eu o sa cumpar dupa cum imi va placea mie ca arata, nu dupa cum o cheama
Evita pe cat posibil biberonul, ca sa face bebe puturos.
BUJO - cu CANTARUL - noi nu am avut si nici acum nu ma tenteaza sa investesc niste milioane pe unul mai destept numai ca sa vad daca bebe suge destul. Asta vezi si dupa san - sau poti sa folosesti pompita si astfel vei vedea si cat bea bebe. Eliza era mica, si abia daca bea 70 de ml pe la cateva saptamani, si mi se parea asa putiiiiiinnn, dar era normal... In cel mai rau caz, ii pui formula o data si gata. Nu va imaginati ca daca plange de foame, nu suge si ii dai o data formula se intampla ceva. Nici vorba... Deci noi nu luam cantar
STERILIZATORUL este aur. La fierbere ramaneau urme pe biberoane. In unele zone difera duritatea apei, si poate ca nu e asa, dar la Bucuresti biberoanele se fac foarte nasoale la fiert. Auzeam pe cineva ca punea otet in apa sau ca dupa fierbere clatea bibe cu apa rece si otet. Ei na! Pai si mai e steril? Din fericire, avem sterilizatorul de la Eliza (din cel pentru microunde, Chicco, un banal castron patrat, cu capac)
NATI - ce bebe zbantuit aveti! [:)
TURTURICA - si eu sunt foarte nestresata de fel, iat pompita am cumparat-o la plezneala, si tare buna a fost. Sterilizatorul l-am primit, ca nu stiu daca dadeam atunci atatia bani pe el, iar cantar... am ras mereu, zicand ca e o tampenie. Da' pompita... pompita.... mare inventie dom'le. Aveam niste sani la iesirea din spital, v-am mai zis, cat niste imense mingi de rugby, pe bune, si dureau nene de imi venea sa mi le tin in niste suporti. Plus ragade. Daca n-aveam pompita... Vara-mea facuse rani asa nasoale ca sangera cand alapta si de asta a si oprit alaptatul, mai sa de ain mastita si alta nu....

MONA s-a decis sa mearga maine la Tutunaru, dar asta numai daca o externeaza (lucru de care nu era sigura). Problema ei e ca data trecuta nu au prea "comnicat" - ori era el intr-o pasa proasta.... Dar nu se uitase pe aalize, stiti probabil, ca ne-a povestit, si i-a dat Pregnyl iar ea a preferat clexane ca era deja "probat" pe Cris... Si de fapt de asta se teme - ca vrea inca o parere, dar daca o trimite asta la gara? Eu i-am zis sa mearga - ce poa' sa ii faca decat sa o dea afara in cel mai rau caz, ceea ce m-as mira. Eu am comunicat cu el mereu bine, si nu cred ca in astfel de cazuri e loc de ambitii personale ale unora, asa ca ii tin pumnii.
Oricum, chestia asta cu "e normal" nu o pot intelege. Mie, dr T mi-a facut desene nene si am intrebat toate tampeniile si tot mi-a desenat, cu toata normalitatea situatiei... Or crede ei ca sunt normale unele lucruri, dar tot trebuie sa ne explice si noua.
Asa ca tinem pumnii Monalacului - eu sunt sigura ca bebelone e bine

Gata, ma duc la noapte buna ca pic de somn. Eliza mi-a tusit azi noapte si de pa la 4 dimineata sunt treaza si fresh

Anca 22+

Mergi la inceput