Job in Brasov ?!?
Buna! Apelez si eu la voi in speranta ca poate cineva ma poate "lumina" si pe mine.
Locuiesc in Brasov si lucrez de 7 ani la o firma de calculatoare (ma ocup de pagini web). Imi place foarte mult ceea ce fac si iubesc colectivul de aici. Problema este ca nu ma mai pot imparti intre familie si servici.
Ies la ora 19.30 si ajung acasa dupa 20. Nu mai imi ramane mult timp de petrecut cu fetita mea. Ma gandesc ca mai are 2 ani si incepe scoala. Ii trece copilaria, dar a crescut mai mult cu altii..
Toate joburile de pe net sunt cu program tot asa, aiurea.
Cei din Brasov, stiti cumva vreun job unde sa se termine programul in jur de 16-16.30? Locurile de munca la stat nu apar pe net, de aceea va rog mult, daca ma poate ajuta cineva.... Nu mai pun problema banilor. Stiu ca nu voi gasi ceva la aceeasi bani, dar tot ce imi doresc e sa petrec mai mult timp cu copilul.
Oani
Raspunsuri
martie spune:
Aceeasi problema peste tot, nu numai in Bv, eu cred sincer ca doar ceva la stat, unde oricum iti trebuie si niste pile pt. a "castiga" concursul, ca pe posturile de la stst se da numai concurs, chiar si la femeile de serviciu. La vreo primarie, asistenta copilului, chestii din-astea..
Sau sa incerci sa-ti faci ceva pe cont propriu, mai lucrezi si acasa, daca tot spui ca nu conteaza atat de mult cuantumul salariului. Cred ca si pe cont propriu vei reusi sa castigi un salariu micut pe luna.
Oani23 spune:
Martie, de acasa chiar nu as putea lucra, acolo mereu gasesc ceva de facut (treburi prin casa). Nici casnica nu as putea sa fiu, ca as innebuni. De aceea mi-as dori sa lucrez, dar sa mai am timp si pentru familie. Doamne, parca suntem niste roboti, trec zilele si uitam sa traim...
ellej spune:
Te inteleg perfect, e si dotrinta mea. Ajung acasa mereu dupa 8 seara, sunt franta, mai tip uneori la copil care face si el ce fac toti copii de 2,5 ani...
mai arunc cate un ochi pe joburile de la "stat", insa e ff sigur ca acolo nu stai epste program? Ca ar fi culmea sa pleci pe un salariu mai mic si sa muncesti la fel.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
Ramonika spune:
Oana, dar la slujba la care esti nu poti negocia programul de lucru? sa pleci la 4.30-5, daca incepi la 8 dimineata. chiar cu riscul sa iti mai scada din salariu, propune-le asta. daca esti valoroasa in firma, n-o sa te lase sa pleci si o sa accepte propunerea ta.
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Oani23 spune:
Doamne, ce bine ar fi daca as avea niste sefi dispusi sa negocieze!
Firma mea lucreaza pentru Germania. Programul nostru trebuie sa se suprapuna cu al nemtilor, sa fim la dispozitia lor. Sunt seri cand la ora 19 vine cate o urgenta si nu avem incotro tb sa o rezolvam, apoi putem pleca. Astfel, cu toate ca progr se incheie la ora 18.30, pana la 19.30 nu putem parasi firma. Au mai fost discutii pe aici pe tema asta si sefii au raspuns ca asta e intelegerea si nu au ce face.
Sunt multi nemultumiti de acest progr aici, multi care si-au dat demisia din cauza asta si carora li s-a acceptat plecarea fara probl. Nu conteaza dc esti valoros sau nu, ei merg pe principiul ca nimeni nu e de neinlocuit.
De aceea sunt dispusa sa plec, chiar daca asta ar presupune munca mai multa la bani mai putini. Pur si simplu in firma asta nu exista solutie de compromis.
Oani
Oani23 spune:
Doamne, ce bine ar fi daca as avea niste sefi dispusi sa negocieze!
Firma mea lucreaza pentru Germania. Programul nostru trebuie sa se suprapuna cu al nemtilor, sa fim la dispozitia lor. Sunt seri cand la ora 19 vine cate o urgenta si nu avem incotro tb sa o rezolvam, apoi putem pleca. Astfel, cu toate ca progr se incheie la ora 18.30, pana la 19.30 nu putem parasi firma. Au mai fost discutii pe aici pe tema asta si sefii au raspuns ca asta e intelegerea si nu au ce face.
Sunt multi nemultumiti de acest progr aici, multi care si-au dat demisia din cauza asta si carora li s-a acceptat plecarea fara probl. Nu conteaza dc esti valoros sau nu, ei merg pe principiul ca nimeni nu e de neinlocuit.
De aceea sunt dispusa sa plec, chiar daca asta ar presupune munca mai multa la bani mai putini. Pur si simplu in firma asta nu exista solutie de compromis.
Oani
Ramonika spune:
imi pare rau ca e asa.
auzi, dar daca la terminarea oficiala a programului te-ai ridica si ai pleca? fara exceptii... te-ar da afara?
pe parcursul timpului am invatat ca problemele "urgente" care apar de obicei la sfarsitul programului nu sunt chiar atat de urgente incat sa nu mai poata astepta o zi. si treburile care mi se cereau sa le fac "ieri" zaceau 2-3 zile pe masa la sefi si nici nu le bagau in seama. cred ca e o strategie ca sa puna biciul pe tine.
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Oani23 spune:
Si eu uneori am impresia ca e rea vointa, dar uneori sunt emailuri care asteapta raspuns pe loc din Germania (ASAP, ASAP..), deci atunci clar e urgenta...
Probl este ca sunt si situatii in care nu e de munca, sunt zilele in care cei din Germania au liber. Dar noi, cei de aici, chiar dc nu primim de lucru, musai sa stam la servici pana la ora 19 (ca asa e programul.. ). Fara cuvinte!
olympia spune:
Dragele mele, e o situatie complicata si nici o varianta nu e pe deplin multumitoare. Dupa s-a nascut fiul meu cel mare, acum 13 ani m-am intors la servici cand el avea 7 luni. Am schimbat 3 bone in 3 luni si desi leafa era buna si programul relativ oK,m-am intors sa stau cu el pt. ca racea continuu ceea ce pana atunci nu se intampla.Cand a facut 2 ani iar m-am dus la un alt job(leafa mica,program criminal) si l-am lasat cu mama. Pana la urma,am renuntat la job si am lucrat pe cont propriu(advertising, un mic magazin de haine, rochii de seara)Nimic n-a mers cu adevarat, timpul a trecut si am mai facut un copil. Acum fetita mea are 5 ani, eu stau acasa, am fost diriginte de santier fara diploma, sunt menajera, mama, sotie si ca sa nu innebunesc pictez si intru pe D.c.In concluzie poti avea orice vrei, dar nu in acelasi timp!
martie spune:
quote:
Originally posted by olympia
Dragele mele, e o situatie complicata si nici o varianta nu e pe deplin multumitoare. Dupa s-a nascut fiul meu cel mare, acum 13 ani m-am intors la servici cand el avea 7 luni. Am schimbat 3 bone in 3 luni si desi leafa era buna si programul relativ oK,m-am intors sa stau cu el pt. ca racea continuu ceea ce pana atunci nu se intampla.Cand a facut 2 ani iar m-am dus la un alt job(leafa mica,program criminal) si l-am lasat cu mama. Pana la urma,am renuntat la job si am lucrat pe cont propriu(advertising, un mic magazin de haine, rochii de seara)Nimic n-a mers cu adevarat, timpul a trecut si am mai facut un copil. Acum fetita mea are 5 ani, eu stau acasa, am fost diriginte de santier fara diploma, sunt menajera, mama, sotie si ca sa nu innebunesc pictez si intru pe D.c.In concluzie poti avea orice vrei, dar nu in acelasi timp!
Asa este! Ori-ori, depinde ce alegi tu. Eu cu prima mea fata m-am apucat sa caut bona cand avea ea 6 luni (ca innebuneam acasa). Abia cand a implinit un an am gasit bona.
Am inceput serviciul intr-o functie de conducere, cand ajungeam acasa copilul meu dormea, au inceput conflictele cu bonele, am ramas cateva zile si descoperiti, a stat sotul meu cateva zile cu fata, intr-un final am dat-o la cresa.
Si asta pt. un salariu mai de doamne-ajuta. Am ramas iar gravida, acum bebica are 9 luni si stau acasa cat trebuie, eu nu mai las fata cu nici o bona, cand creste mai mare am s-o dau si pe ea la cresa. Am sa profit de timpul asta sa dau un examen si sa am afacerea mea. (notar).
Olympia a zis bine, nu poti sa le ai pe toate, cum vezi prin revistele astea de 3 lei: la 40 de ani manechin, femeie de afaceri de succes, mama model de 3 copii, gospodina extraordinara pune si muraturi toamna, bla, bla.
Pana si Angelica Giolica s-a retras pt. un an, doi- ca sa-si vada de copii.