*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (151)*
Raspunsuri - Pagina 18
ramonab spune:
Si al meu face kk verzui din cand in cand, nu e mare problema, se mai intampla. Nu stiu nici eu din ce cauza, se spune ca ba nu mananca destul, ba ca mananca prea mult.Acuma dupa care sa ma iau?
Daca nu e dupa fiecare masa, nu cred ca e problema.
Docdecap, bune linkurile, deja am si citit despre dezvoltarea copilului si mi-a fost foarte de folos.Multumim 
Mami de Razvan-Matei, 09.01.2008
http://good-times.webshots.com/album/562622931EnvRDd
ramonab spune:
Fetelor, voi fierbeti apa in care ii faceti baie la bebe? Ca eu am auzit ca altele nu fierb apa, altele chiar ii fac baita direct in chiuveta.
Si mai am o intrebare intrebatoare: daca alaptam nu ne vine ciclu? Ca eu tot astept si nu mai vine.
Tinna S. spune:
quote:
Originally posted by ramonab
Fetelor, voi fierbeti apa in care ii faceti baie la bebe? Ca eu am auzit ca altele nu fierb apa, altele chiar ii fac baita direct in chiuveta.
Si mai am o intrebare intrebatoare: daca alaptam nu ne vine ciclu? Ca eu tot astept si nu mai vine.
Ramona eu cat e micutz ii fierb apa.
In privinta ciclului, mie la primul copil mi-a venit dupa 8 luni de la nastere (in timpul asta alaptam)...

Totusi am auzit si de fete care alapteaza si le-a venit ciclul si dupa 6 saptamani, asa ca nu se stie... Depinde de persoana...
Fug ca iar urla bebe...

Tinna, mami de doua minuni
Alexandru Luca (14 feb. 2008) si
Andrei Florin (1 ian. 2001)Povestea nasterii lui Andrei
www.flickr.com/photos/21493362@N02/sets/" target="_blank">Poze cu iubirile mele
Cum creste Andreiush
Cum creste bebelinul meu
ginnette spune:
Ciao fetelor,
Acum am venit de-afara: am stat 1h si 45' !
Acum inca mai 'dormiteaza' pe ea (da' n-o sa mai dureze mult).
C-a venit (iar) vorba de kk: bubulina mea este constipata (exact, ca la noi la nimenea: cand ne kklim pe noi de nu se poate, cand... deloc).
I-am dat 2 pic de Bonisan (asta-i antidotul
) - mi-e si frica, sa n=o apauce iar nenorocirea.
In alta ordine de idei, m-am uitat la poze cu clopotzeii nostri (parca Tina zicea ca si ea i-a admirat) - chiar ca sunt niste frumuseti!
Si, intr-un fel imi pare rau ca se-ncheie odiseea de "mamici (in devenire) de ian-feb"; chiar dak n-am fost foarte activa, m-am simtit extraordinar aici si v-am simtit foarte aproape (mai ales in momentele de panica si nefericire).
Si de la toate am avut ce invata si v-am apreciat pentru ceea ce sunteti (atat cat am putut sa va cunosc "din scris"). Am avut tot timpul impresia ca va cunosc de ani de zile si stiu ca pot apela la voi in orice situatie.
Dar sper ca si la "scutece" o sa petrecem clipe minunate. Si o sa ne vedem bebelusii cum cresc.
Va pup pe taote!.
PS. Imi cer scuze dak ce-am scris este "siropos" dar asa am simtit si am scris din suflet (si o foarte rar ma exteriorizez).
Roxana si Adela
!
Ingerasul nostru
Poze
grati.ela spune:
la Ozi am fiert apa pana la 6 luni (ba mai mult, puneam si plante in apa: musetel, nuc) - avea o piele curata, catifelata, fara brobonele. la Tudor m-am lenevit: apa de la canal, fara ceaiuri - rezultat: bebe mai are bubitze mici care apar si dispar a doua zi. Probabil nu are nici o legatura...
Si ziceti ca de maine trecem la scutecele...a trecut timpul!!!
mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/
grati.ela spune:
cu ciclul: venit la 14 luni de la nastere. Ozi a papat tzitzi exclusiv pana la 8 luni si apoi de 3 ori/zi pana la 2 ani (noaptea din maternitate pana la final papat tzitzi la 90minute).
la controlul de 6 sapt cand dr mi-a zis ca face eco, test Papanicolau, stabilim si ce mijloc contraceptiv folosim. Desi, eu am ramas insarcinata doar de 3 ori in 16 ani si asta muncit...Eu voi merge pe anticonceptionale macar 5 ani si apoi sterilet.
Ca veni vorba de protejat/neprotejat...Ozi mi-a sugerat ca ar fi bine sa mai am un bebe cat mai aproape de varsta lui Tudor ca sa nu se plictiseasca. I-am zis ca nu prea imi mai arde de o a treia cezariana...A replicat senin: cu atat mai bine...poti adopta inca un bebe cat de repede!!! Ce ziceti???
mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/
docdecap spune:
fetele, am mai trimis pa emailul comun un docoment .pdf de o pagina, un aide-memoire pentru duratele de pastrare a laptelui de mama. asta daca n-aveti tot timpul chef s aintrati pe net sa cautati in linkul de pe prima pagina.
si maine la scutecele!! iupiiiii!
de numeIOANA cine stie ceva?
avem filmulet cu Serban la hlizeala, e ala care se cheama ne radem:))) de la semnatura. si l-am prins si in poza, e un mascarici!!
Monica
de Serban-Andrei, inginer si/sau poet (15.01.2008)
prima intalnire -povestea nasterii
www.flickr.com/photos/monicu/sets/72157600515391346/" target="_blank"> poze cu cupilu'
www.youtube.com/results?search_query=Serban-Andrei&search_type=" target="_blank"> filmulete
raluk.m spune:
a venit nenea doctorul si a zis ca bebe e bine, s-ar putea sa il doara un pic urechiusele, ca poate a mai avut nasucul infundat (asa e, dar i-am pus ser fiziologic si am curatat mucisorii), l-a apasat undeva langa urechi si a plans mai tare, asa ca s-ar putea sa fie si asta, si colicile,,,ne-a dat sa punem niste picaturi, otocalm. sper sa nu fie de fapt nimic, sa fie doar burtica. de papat zice ca papa bine, arata bine, nu are rosu in gat, si zice ca e normal sa mai fie caca si verde sau cu mucozitati, cand si cand, dar nu mereu, ca atunci e problema.
pana una alta, soacra-mea sta cu el in brate si il alina, ca eu sunt slaba si rece, ea e grasa si calda si se pare ca o prefera
. barbatii astia,,, cine sa ii mai inteleaga!
fac si eu haz de necaz, ca imi dau lacrimile cand il aud cum plange. toti plang asa??? de ce nu mi-a zis nimeni mai demult si mie????
ei, ce sa mai zic, in seara asta intai inia o pauzam bine ce o mai fi prin nas si apoi incercam cu batista bebelusului, sper ca nu e prea devreme pt ea, la nici o luna de zile (?).
in alta ordine de idei, voi cand ati scapat de lohii? ma refer la fetele care au facut cezariana, ca poate difera fata de nasterea naturala.
si controlul de 6 saptamani se calculeaza de la data nasterii sau de la externare? eu am stat o saptamana in spital, de-asta nu stiu exact cum se pune problema.
si apropo de apa, noi folosim apa de la un izvor din apropierea orasului, pe care nu o fierbem, combinata cu ceai de musetel si tarate de grau, pt piele, ca a fost f uscata la nastere, fiind sarcina suprapurtata, dar incet incet combinam cu apa de la chiuveta. iar cand schimbam doar pampersul spalam fundul si putzik cu apa de la chiuveta si se pare ca e ok!
ramonab spune:
Deci cata vreme alaptam nu ne vine ciclu? Ca eu ma dragostesc cu sotu meu cu protectie, daca intelegeti ce vreau sa zic, ca mi-e frica sa nu se intample vreo "intamplare".
Dragul de Ozi ce idei nastrusnice are! Am ras una buna.
ramonab spune:
Raluk si eu am nascut cu cezariana si lohiile m-au tinut cam o sapt si ceva, si curgea foarte putin, pot sa zic ca doar picura.
Controlul eu l-am facut la 6 sapt de la data nasterii.Si a fost ok.