Nou stil de viatza (185)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Salut fetele!

Multumesc pentru incurajari!

Gusta, multa putere, hai ca poate nu e asa grav si pana la urma nici n-o fi astm. Si daca este, sunt multi copii care au si sunt OK. E greu, dar nu e ceva chiar grav Doamne Fereste.

Anca, sper sa fie bine cu sotul tau pana la urma. Cateodata mai sunt perioada grele in casnicie, dar dc. reusesti sa treci peste, dupa cativa ani vezi ca a meritat. Altadata insa nu se mai poate si gata.

Despre jobul meu. Eu sunt profesor junior la o universitate mare. De ce spun universitate mare, pentru ca conteaza. Ca profesor (mai ales junior0 la o astfel de universitate, predatul este ceva absolut secundar, putin important. Nimeni nu se uita prea mult la cum predai, asa ca asta nu ma streseaza (mai ales ca predau fix 3 ore pe saptamana). Cel mai mult se uita la cati bani poti sa aduci departamentului obtinand contracte cu diferite agentii guvernametale. In situatia de acum cand banii se baga la razboi, e f.f. greu de adus bani. Eu trebuie sa aduc cel putin juma' de milion pana in 2010. La sfarsitul lui 2010 o sa trec printr-un proces de evaluare. Aia o sa ma purice, sa vada cati bani am adus, cati doctori au iesit din mana mea, cate lucrari am publicat. Ori lucrari si doctori fara bani nu se poate. Asa ca sunt f.f. stresata sa fac rost de bani si mi se pare ca n-o sa reusesc niciodata. Profesorii juniori au 5 ani la dispozitie, dupa care sunt evaluati. Dc. treci de evaluare, esti avansat in grad si ai jobul pe viata, nu te mai da nimeni afara niciodata indiferent cat de prost esti dupa aia. Dc. nu treci de evaluare, ai la dispozitie un an sa iti cauti alt job. De aici stresul meu. Nu mai am prea mult timp si e greu de concurat pt. bani cu cei mai batrani si cu relatii. Conteaza si aici f. tare relatiile--isi dau si ei banii intre ei ca au incredre, pe mine cine ma cunoaste? Azi la ora 1 am o conferinta telefonica cu o tipa de la departamentul de Airforce (aviatie??), nu stiu ce o sa imi spuna, cred ca imi spune si asta ca nu imi da banii pentru care am aplicat. Trebuie sa ma pregatesc pana atunci, poate ma intreaba ceva din proiect, habar n-am in ce va consta convorbirea. E grele, vorba ta Zuzilici. Ma bucur ca tu ai scapat de stres. Jobul meu ar fi minunat, jobul perfect, numai de as face rost de 1 contract mare!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Dupa ce m-am calmat am zis sa va zic cate ceva.

Zuzilici exista spital de copii da acolo ajungi numai cu trimitere de la medicul de familie si tot asa.E o adevarata tampenie sistemul medical aici.

Carmen stiu ca se poate trata am zis asta si eu numai ca imi trebuie nervi de otel si multe altele care acuma sunt la limita.

A 2 opinie medicala o voi cere in momentul in care stiu sigur ca e astm,acuma nu o irosesc ca dupa numai primesc nimic.O sa ii facem aerosoli timp de 14 zile si daca nu sunt imbunatatiri ne ducem la medic,daca sunt e clar ca e astm si atunci stim cu ce luptam.

Gabriela am umidificator in camera au testat-o de alergii si de tot ce se poate testa dar testu nu e concludent pana la varsta de 4 ani.Daca continua tusa o vom mai testa odata poate iese ceva.

Este super nasol ca totu se poate diagnostica numai de la 3 ani in sus.Si sincer va spun inclin sa cred ca are astm ca in familie am caz,o nepotica si cica si nepotul a facut.In seara asta discutam cu olandezu ce avem de facut,dar vreau intai sa incerc acest tratament cu aerosoli si daca dupa 4-5 zile nu sunt schimbari ma duc din nou si atunci voi vedea ce e de facut.Daca aici nu voi rezolva nimic,voi pleca in tara si atunci am sa vad ce e de facut ,dar eu sper sa se rezolve problema .

Si acum cine imi da bice ca le merit de suparare am bagat o jumatate de prajiturica si 1 patratica de ciocolata dar ma tin tare ca deja toate imi fac cu ochiul.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Marilena, in astfel de cazuri nu primesti bice, e normal.Nu pot spune decat multa sanatate Marei si tie multa putere.#
Sa sti ca si una dintre nepotelele mele a fost diagnosticata la un moment dat cu inceput de astm (si la ei in familie sunt cazuri socrul suroii mele are astm),dar intre timp s-a remediat problema.Conteaza si spatiul in care locuiesti.Casa unde stau ei e veche, facuta de socrul ei acum 50 de ani si e mai umeda de aici si problemele fetei.Sper ca problemele Marei se vor remedia cu aerosoli.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zuzilici spune:

Ruxij poate ca vorbesc si eu ca sa ma aflu in treaba, dar printre studentii tai n-ai si tu unul care are un tata in spate cu realtii? Sau o mama? Incearca si tu sa-i inviti la un de vorba si vezi poate vreunul chiar te poate ajuta. Zau daca stiu ce sa zic. Si mai ales incearca sa vorbesti despre planutile tale cu toata lumea ca nu stii de unde sare iepurele. Stii tu ca network-ul ti-l construesti singur aici. Asta-i prima lectie pe care am invatat-o cand am venit in Canada. De cate ori am avut nevoie de ceva, deschideam gura. Poate, poate m-auzea si urechea de care aveam nevoie sa m-auda. Trebuie sa fi foarte agressive and determined (cum spun americani despre uni sales rep.) si perseverenta ca sa izbandesti. Succes! Si tinem pumnii stransi sa primesti vesti bune de la marina militara.

ZIETGEIST

Zuzilici de Isabella Maria (21.04.2006)

Mergi la inceput

Tzuuuuniiiiii Mi-e dor de tiiiineeee....[echo] [echo] [echo]

Mephala e vremea frumoasa-n Iasi? Ai iesit la plimbare?

ZIETGEIST

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Originally posted by gusta

Buna fetele.

Am venit acasa si de ce imi era frica nu am scapat.O suspecteaza de astm si sunt deja innebunita.Stiu ca nu e boala grea dar toata viata sa stai cu pufuri in nas nu stiu daca e normal.

Nici sa plang nu pot nici sa scriu dar nu e frumos sa nu va zic imi vine asa sa plec in lume acuma facem aerosoli acasa stam cu masca si mie imi vine sa ma bag in dulap si sa numai ies de acolo.

Marilena si Mara Augusta

Gusta,sint alaturi de tine,sper sa nu fie vorba totusi de astm,oricum sanatate multa Marei.Cred,mai de graba ca e vorba de o alergie.Ar trebui sa ceri sa i se faca si un exudat faringian,musai sa te tii de capul lor cu chestia asta.

Anca,mami de doi nazdravani

Mergi la inceput

Zuzulici,ce faci,cum merge cu pastilele,au efect ?
Eftimie,sanatate multa si voua.Cum e mama ta,care e diagnosticul stabilit de doctori?.
lui Edy de la Bia sa se faca bine cit mai repede.

Mamica dulce,Keep Up ! Nu te lasa doborita de situatie,ai grija de tine si Mark.
Tzuni,si mie mi-e dor de tine si Maria cea scumpa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Buna seara dragelor...ce-i cu voi azi? Ma gandeam ca am de citit vreo 10 pagini, cand colo doar una. Asta e eveniment

Meniul pe azi:
pranz o chifla+snitzel+1 rosie
cina : o chifla+sunca+castravete
cateva capsuni si un ciorchine de struguri albi

Multumesc de vorbe bune fetele, sunteti niste dragute, dar cat de nasol o fi, nici nu mai mai afecteaza, sunt amarata si profund dezamagita de viata mea in general, situatia in sine ma lasa rece, desi poate chiar anul trecut, ca sa nu mai zic de mai demult...mi-ar fi sarit okii din cap de plans si-as fi murit de inima rea. Acum ma simt sterila de sentimente, nici macar tristete. Se pare ca e reciproc, de luni incoace mi-a adresat fix 3 cuvinte,eu lui la fel,raspuns la salut adica.
Ma duc la un tutun, rasuflu usurata ca a plecat acum, la birou cred.

GUSTA Sper din suflet sa nu aiba fata astm si sa-i treaca odata. Ai auzit de aparatul Salin? Eu am avut la Marc cand am avut probleme similare..nu stiu daca a ajutat, dar nici rau n-a facut. Nu m-a lasat barbatulo sa-l folosesc corect ca bazaie. S-a scris mult pe forum despre el, sau da un google. Nu e pentru astm, ci pentru caile respiratorii in general. Tu n-ai cum sa dai o fuga in Romania si sa duci fata la Slanic Moldova sau ala alta salina o cura zdravana de 3 saptamani?? O pune pe picioare garantat. Ceva mai bun si natural nu exista. O data primavara si o data toamna, plus calit la mare si se face bine, se intareste.

Nu mai stiu cine m-a intrebat la subiectul trecut (Cornelia???) daca pot sa-i trimit pastilutzele alea...si n-am mai raspuns cu cate am avut pe cap. Imi pare rau, desigur ca pot, da-mi un pm.

Ruxij, inteleg prin ce stress treci, dar tot trebuie sa te felicit pt jobul pe care il ai. Ai mai facut ceva acolo sau doar cu studiile din Romania. Chiar, in ce domeniu esti?

Zuzi

Carmen, ti-am vazut si eu pozele, aratati super bine si mi s.a facut un dor nebun de Iasi Ia fa si tu o poza intreaga, nu te mai da cotita dupa topogan
Si eu cred ca vrei sa slabesti prea mult.La 1,64 inaltime , 54 de kile ar fi mai mult decat ok. La fel 55, 56, 57.
Am citit eu odata undeva de incredere ca o persoana normal spre slaba are cu circa 8-10 kg mai putin decat inaltimea si modelele cu 15-20(si sunt foarte slabe) functie de conformatie, desigur.
Eu la 1.77 o sa fiu chiar slaba daca da Domnul sa ajung curand la 67.Deja sunt ok-ok la 74.
Pupa baietii, sunt niste frumosi.

Ma duc pe balcon ca-mi arde plamanul dupa vitamina

Mergi la inceput

Mamica dulce, imi pare tare rau de situatia in care va aflati,insa cred ca ar trebui sa discutati si sa lamuriti problema,comunicarea e foarte importanta,zic eu.Acuma sigur ca voi stiti mai bine ce e la mijloc si cum vedeti problema.

Anca,mami de doi nazdravani

Mergi la inceput

Mai, Mamico si eu cred ca voi trebuie sa vorbiti mai mult. Nu zau, daca n-am impresia ca sunteti ca 2 berbeci care se incapataneaza. Nu spuneai tu ca te-a surprins cu parfumuri si cartoane de tigari si alte mici atentii. Pai daca nu-i pasa...nu cred eu ca-ti mai facea cadouri. Zau asa. Fi obiectiva, please.
Sa stii ca astept PM de la tine.

ZIETGEIST

Mergi la inceput