Mamici de mai-iunie 2008 (40)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buburuzii spune:

inais,

ti-am trimis un mesaj privat sa imi dai si mie parola pentru poze, dar nu stiu daca m-am descurcat.
astept un semn de la tine.

pupici,
mihaela 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilviaPop spune:

buna fetelor, n-am mai scris de mult...
eu am stat in pat, cu mici exceptii, contractiile sunt dese intr-o zi, rare in alta.. nici nu mai stiu ce sa fac. O sa ma duc sa citesc din urma, se pare ca am pierdut mult.
Simonix, am citit ca miscarile ritmice sunt cand sughitza bb :) Si eu simt, in partea de jos.
Am inceput sa am mancarimi...e groaznic, nu trece cu nimic, nici cu dus, nici cu creme. Bine ca nu e vara ca muream. azi-noapte pana la 3 m-am scarpinat, pe tot corpul, imi venea sa plang de nervi.
Imi pleaca medicul din tara vo 2 sapt si nu mai pot de frica sa nu patesc ceva cand nu el, of, de abia astept sa ajung in sapt 34. Cred ca eu il scot prima pe bb, la cate probl am...
Fetelor, voi faceti morfofetala de trim 3? E obligatorie ca cea de trim 2 sau optionala?
pup si sanatate la burtici si bebici

http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_sb spune:

Da, si eu am carnet special de la doctorul de familie. Noteaza in el atat dr. de familie, cat si ginecologul.
Si sunt trecute in el si toate datele personale si rezultatele de la analize.

24+ si mamica lui www.onednd.go.ro/_/Danut/" target="_blank">Danutz din 8 nov 2004
Home is where your head is.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

quote:
Originally posted by aimee79

Revin cu intrebarea, are cinea carnet de gravi de la medicul de familie? nasa mea a nascut acum un an si a avut asa ceva si s-a mirat cand i-am zis ca nu am.

Pupici!

31+ Luca

Alexandra

Alexandra eu ti-am raspuns in capitolul trecut (ne miscam repde azi) ca eu una n-am si nici nu s-a pus vreun moment problema sa am; doar dosarul medical, unde coelctez eu absolut tot si pe care trebuie sa-l am cu mine. Pupic!

Lori 26+ asteptand un bebe Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuzii spune:

aimee79, nici eu nu am carnet de gravidutza.
cand am intrebat medicul de familie, mi-a zis ca s-au terminat formularele de mult.
asa ca mi-am adunat toate analizele intr-un dosarel cu sina si ma plimb cu el dupa mine peste tot.
Mihaela 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aimee79 spune:

Uitati ce am gasit:

Actul este distribuit de c#259;tre ASP Timi#351;

Medicul de familie are obliga#355;ia s#259; se implice în urm#259;rirea evolu#355;iei st#259;rii de s#259;n#259;tate a gravidei #351;i a f#259;tului, ca #351;i medicul obstetrician-ginecolog. Mai precis, rela#355;ia constant#259; dintre medic #351;i pacienta îns#259;rcinat#259;, aflat#259; pe listele sale, este înt#259;rit#259;, începând din anul 2006, de existen#355;a unor instrumente care ajut#259; la o supraveghere atent#259; din partea medicului de familie #351;i o posibil#259; evaluare, în orice moment, a st#259;rii de s#259;n#259;tate a viitoarei mame, cât #351;i un bilan#355; al evolu#355;iei sarcinii, în timp. Fi#351;a #351;i carnetul gravidei sunt dou#259; puncte de referin#355;#259;, luate în calcul atât de medicul de familie, de medicul obstetrician-ginecolog, cât #351;i de gravida îns#259;#351;i. Fi#351;a este întocmit#259; #351;i se afl#259; la cabinetul medicului de familie, iar carnetul gravidei este dat acesteia, cu obliga#355;ia de a-l purta la ea, permanent.

Orice medic obstetrician-ginecolog trebuie s#259; îndrume, mai întâi, gravida c#259;tre medicul s#259;u de familie, pentru confirmarea în eviden#355;e, mai ales c#259; medicul de familie este primul gestionar al st#259;rii de s#259;n#259;tate al persoanelor înscrise pe listele sale de pacien#355;i. Carnetul gravidei este un "act" pe care orice medic de familie are obliga#355;ia s#259; îl ia de la sediul Autorit#259;#355;ii de S#259;n#259;tate Public#259; Timi#351; #351;i, prin intermediul c#259;ruia, s#259; poarte o coresponden#355;#259; permanent#259; cu medicul obstetrician-ginecolog. Aceste carnete se distribuie înc#259; din anul 2006, iar pe parcursul anului 2007, medicii responsabili de program din cadrul ASP Timi#351; au f#259;cut numeroase deplas#259;ri în teritoriu, pentru a distribui fi#351;ele #351;i carnetele medicilor de familie mai pu#355;in receptivi. Carnetul gravidei poate fi considerat, pe toat#259; perioada sarcinii, la fel de important ca #351;i actul de identitate, astfel încât ASP Timi#351; continu#259; distribuirea acestora #351;i pe parcursul acestui an. Medicii de familie trebuie s#259; se prezinte la sediul institu#355;iei, la camera 4, pentru a-l ridica, iar apoi s#259; îl dea gravidelor aflate pe listele lor de pacien#355;i.

banuiesc ca ar trebui sa il avem toate....

Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaurn spune:

Aimeeuiti ca traim in Romania? Cate trebuie sa fie si nu sunt?

25+ Dragos si mami de Cezara (19.07.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

quote:
Originally posted by Simonix
Inca o chestie, ati remarcat vreodata niste batai ritmice in burtica? Nu radeti, va rog... dar uneori e ca si cum un muschi zvancneste acolo...

Simona, sughite bebelusul Ma distram mereu pe chestia asta cand eram insracinata cu Andrei. Ei inghit lichidul amniotic si catodata asta in face efectiv sa sughita.

Eu am carnet de gravida de la medicul de familie dar nu mi-a scris nimeni in el nimic niciodata, il am amintire

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Silvia, pentru mancarimi eu am folosit solutia "Calamine" dupa sfatul medicului. E admisa in sarcina si f eficienta. Eu am avut mancarimi ingrozitoare in trim I spre II si asta m-a ajutat mult ca altfel simteam ca ma urc pe pereti.

In privinta morfofetalei, mie la fiecare eco imi face toate masuratorile, control vaginal (tuseu) si eco 2D+3D si ma usureaza de fiecare data de 3500 ron, dar tot ce conteaza e ca bebe sa fie sanatos.

Alina 29+ Vlad

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

quote:
Originally posted by ancaurn

Aimeeuiti ca traim in Romania? Cate trebuie sa fie si nu sunt?

25+ Dragos si mami de Cezara (19.07.2003)

CORECT! Astia de la Policlinica Elias nu stiau cum sa scape mai repede de mine. Sper sa ma rezolve in privinta cursului de puericultura macar.

Lori 26+ asteptand un bebe Robert

Mergi la inceput