*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (150)*
Raspunsuri - Pagina 5
Adryana_4u spune:
Fetelor - mai ales miri - v-am tot citit vorbind despre paliere...poate ca (sigur) am ratat eu discutia, dar as vrea si eu sa stiu care sunt palierele si ce se intampla cand le treci...
Apoi, intrebare: dupa 3 zile in care mi s-a trezit noaptea din 40 in 40 de minute, astazi a dormit foarte bine noaptea, si acum inca doarme, s-a trezit un picut maraind, cat am apucat sa-i dau sa pape (putin - 10 min ) si doarme iarasi...am vrut s-o iau putin in brate sa-i schimb paturica de sub ea (ca vomita destul de des) si era moale ca o matza, puteam sa-i fac ce vreau....e normal? Mie nu prea imi suna a fi normal...
aaa..si de papat papa putin, frate, pe ceas papa cate 10 minute (cand papa bine!!!) dintr-un singur san, si pe al doilea nici nu-l primeste decat la urmatorul alaptat (cam din 2,30 ore in 2,30 ore)...cum imi pot da seama daca laptele meu este bun? daca este consistent? ca de vreo 2 zile a inceput sa-mi planga cu tzatza in gura, ceea ce pana acum n-am mai vazut la ea...(cand am fost la doc la 2 saptamani si 5 zile luase in greutate cam 600 de grame - eu as spune ca e bun lapticul, dar....Cum as putea sa stiu sigur? se poate ca in unele zile sa aiba alt gust, si de aia sa refuze sa pape???)
miri, te rog frumos, sa-mi raspunzi si mie daca / cand ai timp, ca eu nu stiu ce sa mai zic....
Va pupic, fetelor
Adriana S. - mami de puiut BIANCA
de toate
www.flickr.com/photos/adryana_4u/2243343089/in/photostream/" target="_blank">Eu sunt Bianca
creata2008 spune:
Am vazut ca mai avem un clopotel, iupiiiiii! Un clopotel grasunel si inaltut, bebe Marc Andrei, bine ai venit pe lume! Felicitari, Veronicka!!
Alina, am inteles ca te conversezi cu Dani si asa mi-am dat seama ca esti super ocupata si tu cu pregatirile de botez! Ma bucur ca te-ai intors, chiar mi-era dor de tine. Luca ce face? Anita? Poze noi?
Virgo, "mi sori" ca esti nervoasa pe holandez. Da' las' ca trece!!
Rlc_sandor, welcome home!
Shooooose, bine ati venit acasa! Ce nume frumos ai ales pentru Pipe, Iulia Maria! Felicitari! IMi pare rau ca ai problemute cu operatia, sper sa nu fie nimic grav si sa se inchida bine. Asteptam mai multe poze si, eventual, povestea nasterii, cand ai timp.
Galaxy, bine ati venit, tu, si puisorii tai! Sa speram ca acum, cand v-ati linistit, vei fi activa la scutece!
roli25 spune:
quote:
Originally posted by danybv
AngeliquedeS sa stii ca si mi-e mi-a dat medicul sa-i dau Mariei -nurofen si nici eu nu-i mai inteleg acum si imi pun aceasi intrebare ca si tine : ce sa fac sa-i dau sau nu nurofen ?
daca sunt mamici care au administrat la bebelusi nurofen sa ne zica si noua .
Nurofenul e agresiv pentru stomacelul lor crud. Incercati supozitor daca temperatura depaseste 38.
Roli mamica de Andrei(16 ianuarie 2008) si Marc(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
roli25 spune:
Adryana sigur ca e bun lapticul, dovada cat de bien a luat in greutate. Ei plang cu sanul in gurita cand se incetineste fluxul si e vor mai mult cand ajung la palierul de crestere. Sanii tai isi adapteza productia in functie de cat suge bebe. Asa ca in cateva zile vei vedea ca nu mai face asa.
Gustul laptelui poate fi influentat de ceea ce mananci tu, de ex. daca mananci mai condimentat, sau usturoi, ceapa...
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
creata2008 spune:
Alinus, acum am citit ce ai scris referitor la problemele neurologice. Te rooooog, nu mai lua aminte la ce zice "gura poporului", ca sa zic asa si sa ma exprim elegant. Ca altfel ar fi altceva la gura mea... Este o teorie conform careia, daca o persoana sau cineva drag a patit ceva, toata lumea dupa aceea va pati acelasi lucru. Se cheama transfer al durerii sau ceva de genul asta. Termenul medical ni-l poate da MOnica Doc.
Nu lua in considerare ce spune unul si altul, mai ales daca nu sunt pareri avizate. Poti sa te duci la un neurolog, dar eu cred ca te duci de pomana, adica doar ca sa te linistesti si sa afli ca nu e nimic in neregula cu Anita.
Roli, ai aflat ce e cu bubitele alea? E tot pacatoasa de dermatita? Sau altceva?
miri_mik spune:
adryana, singura metoda sa-ti dai seama daca e bun laptele, e daca ia in greutate. pana la 8 saptamani in general nus e poate vorbi d eun program al copilului. mananca cand le trece prin cap ca le e foame, dorm haotic. palierele de crestere sunt la 5 7 9 zile, 3 sapt, 5, 7 9 11-13. in palierele astea sug mai des probabil si sunt mai neconsolati. nu laptele nostru se schimba in principiu ci comportamentul lor. cu cat cresc cu atat se manifesta mai puternic. fie scuipa sanul si tipa de frustrare (cand sunt maimari cum zicea sis tancutsa) fie musca, fie adorm (cand sunt mici).
nu inteleg de cete cramponezi de cele 10 minute? de ce crezi tu ca un copil trebuie sa suga ore in sir? sunt unii eficienti - sacha e exemplu graitor, mai mult de 5 minute nu mananca nici fortat. pot sa insist dar n-are rost. de ce crezi tu ca trebuie sa-i dai doi sani? se poate obisnui cu laptele care curge bine (cel ce tine de sete) i sa nus e chinuie sa ajunga la smantanica daca stie ca vine tsitsi doi la rand. nu trebuie sa suga neaparat doi sani. ba chiar mai mult, daca crezi ca n-a supt smantanica, pune-o doua alaptari la rand la acelasi san.
dar repet, nu te astepta la un program, nu inca, si nu te stresa cu cate grame mananca, principalul e s aia in greutate. si daca trebuie sa stai cu bebe atarnat la san, fa-o! la 3 luni o sa fie doar amintiri:)
miri_milka_mik mamik de bruno alexis si bebe sacha dimitris
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png
roli25 spune:
Dr. mi-a zis ca poate fi o forma de dermatita..inca nu stim, dau cu bepanthene si baneocin si vedem in 2 zile. Ma rog la Doamne Doamne sa treaca ca tare m-a speriat experienta lui Rares de Irinouka
miri_mik spune:
fetelor, nu vreti voi sa va treceti toate data nasterii lui bb mik la semnatura? sau macar un ticker, sau nr de saptamani. asa sa stim si noi daca sunt pb cam despre ce varsta e vorba la bebe.
miri_milka_mik mamik de bruno alexis si bebe sacha dimitris
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png
creata2008 spune:
Ohoho, rotunjoara Maria la 5.600!!! Bravo, inseamna ca ii merge super bine! Dupa cum ti-am zis si in sms, ma bucur ca totul e ok cu amandoi puiutii tai si ca ati crestinat-o pe Maria.
Pupam fetele!
quote:
Originally posted by danybv
buna fetele .Noi suntem bine , am fost si noi ieri la doctor si am cantarit-o pe Maria are 5,600 g .Sambata am botezat-o pe Maria , a fost foarte frumos , maria a fost tare cuminte la botez nu a plans deloc decat cand a scos-o din apa a scancit putin .
Angi imi pare rau pentru bebe ca a facut febra de la vaccin , uite aici un pupic ca sa-i treaca mai repede .
LA MULTI ANI !!!!! Andreea29 SA-TI DEA DUMNEZEU MULTA SANATATE SI FERICIRE !
Va pup pe toate si aveti grija de burtici si bebelusi .
danybv
Mamy de Maria (11 Ianuarie 2008 ) si Andrei (21 Martie 2006)
Poze Maria
Andrei cu familia
FILMULET CU ANDREI !!!
Ereena spune:
miri , l-am pus pe monstruletul terorist in scoica , a inceput sa planga , l-am lasat , a plans cca 1 min , i-am dat suzi si s-a culcat la loc .din cand in cand mai maraie dar ma abtin sa ma duc la el ........ e de bine?:-)dar trage din suzi de zor, ma gandesc ca ii e foame
Matei
CUM CRESTE BEBE
DRAGOSTEA MEA